- 12 Aralık 2016
- 1.066
- 1.271
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #36.821
Atak haftasi mi acaba? Belki de bi sıkıntısı vardir miniğinZaten yemek yiyen bir bebek değil hatta dun yemek yedi baya. Eşimle bu gece uyur dedik saat 5.30 a kadar ayaktaydik 8 de tekrar uyandı şaşırdım kaldim bu haline acikcasi
sen benim kızı tarif etmişsin... tek fark benim kız henüz ayaklanmadı, yerde döne döne istediği yere gidiyor. Tam uyuttum diyorum yerine koyuyorum hemen doğruluyor. Yerinde pışpışlıyorum, yok uyumuyor diye kaldırıyorum hadi yarım saat daha oyalansın diyorum belki yorulur diye..inanılmaz direniyor uyumamak için . Ya yedirmek için ya uyutmak için uğraşıyorum zaten...Delirmeme az kaldı demek isterdim ama galiba delirdim az falan kalmadı kaç gecedir uyanıp saatlerce ağlardı bu sefer 12 de uyandı bu saat oldu ordan oraya koşuyor uyumak istemiyor zorla tam dalıyor diyorum uyandırıyor kendini neden yapıyor napicam beynim durdu
Ve bu bütün vaktini ve gücünü alıyorsen benim kızı tarif etmişsin... tek fark benim kız henüz ayaklanmadı, yerde döne döne istediği yere gidiyor. Tam uyuttum diyorum yerine koyuyorum hemen doğruluyor. Yerinde pışpışlıyorum, yok uyumuyor diye kaldırıyorum hadi yarım saat daha oyalansın diyorum belki yorulur diye..inanılmaz direniyor uyumamak için . Ya yedirmek için ya uyutmak için uğraşıyorum zaten...
gerçekten öyle.. sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yalnız çocuk büyütmek çok zor, insan arada bir yarım saat güvenebileceği birine sen oyala diyip bir nefes almak istiyor. Benim iki çocuğum var, ailemde uzaktayım ve eşimin iş durumu yüzünden destek göremiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın tabi ki, anneyiz diye söylemiyorum ama annelik güzellemeleri yapanlar az bile yapıyor. İnsan resmen kendi hayatını başka bir hayata adıyor.Ve bu bütün vaktini ve gücünü alıyor
Canım biz atlattık çok şükür. 2 gün kadar çektik. Burun akıntısı devam ediyor sadece ama çok değil. Boğazı fenaydı hırıl hırıldı uykusunda bile. Ihlamur verdim o kadar iyi geldi ki aynı sorunu yaşayan anneler için tavsiye ederim. Teşekkür ederim bu arada ilginegerçekten öyle.. sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yalnız çocuk büyütmek çok zor, insan arada bir yarım saat güvenebileceği birine sen oyala diyip bir nefes almak istiyor. Benim iki çocuğum var, ailemde uzaktayım ve eşimin iş durumu yüzünden destek göremiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın tabi ki, anneyiz diye söylemiyorum ama annelik güzellemeleri yapanlar az bile yapıyor. İnsan resmen kendi hayatını başka bir hayata adıyor.
.
.
Civciv saliha D dildar_ Kızlar gelmiş geçmiş olsun nasıl şimdi bebişler, toparlanabildiler mi?
Gün nasıl geçiyor ne ara bitiyor hiç anlamiyorum ev işi çocuk ki hep çocuk açıkçası sende ikitane var bide. Ama tek istediğim sağlıklı olsunlar da gerisi sorun değil bı şekilde gecicek buyuyecekler hayal kalıcak eski bir anisen benim kızı tarif etmişsin... tek fark benim kız henüz ayaklanmadı, yerde döne döne istediği yere gidiyor. Tam uyuttum diyorum yerine koyuyorum hemen doğruluyor. Yerinde pışpışlıyorum, yok uyumuyor diye kaldırıyorum hadi yarım saat daha oyalansın diyorum belki yorulur diye..inanılmaz direniyor uyumamak için . Ya yedirmek için ya uyutmak için uğraşıyorum zaten...
Hayır canım kbbye götürcem çocuk nefes alamıyor hırıl hırıl ne serum fizyolojik ne sprey ne şurup yaradı yemek yemeyi bırakmıştı zaten şimdi burnu tıkalı ya ememiyoda o kadar canım sıkkın ki. Ve gribi bana bulaştı bende fenayımgerçekten öyle.. sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yalnız çocuk büyütmek çok zor, insan arada bir yarım saat güvenebileceği birine sen oyala diyip bir nefes almak istiyor. Benim iki çocuğum var, ailemde uzaktayım ve eşimin iş durumu yüzünden destek göremiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın tabi ki, anneyiz diye söylemiyorum ama annelik güzellemeleri yapanlar az bile yapıyor. İnsan resmen kendi hayatını başka bir hayata adıyor.
.
.
Civciv saliha D dildar_ Kızlar gelmiş geçmiş olsun nasıl şimdi bebişler, toparlanabildiler mi?
Canım internette araştırmışsındır belki, zeytinyağının içine sarmısak ezip koy. Bİr süre beklesin sonra zeytinyağını süzersin. Uyuduktan sonra ayaklarının altına sürüp çorap giydir. Bütün gece beklesin. Faydasınını gören çok kişi oldu, denemekten zarar çıkmaz diye düşünüyorum.Hayır canım kbbye götürcem çocuk nefes alamıyor hırıl hırıl ne serum fizyolojik ne sprey ne şurup yaradı yemek yemeyi bırakmıştı zaten şimdi burnu tıkalı ya ememiyoda o kadar canım sıkkın ki. Ve gribi bana bulaştı bende fenayımSorduğun için teşekkür ederim
Baktım ama denk gelmemiştim hiç denerim. Soğana batırılmış karanfil koydum benim burnumu açtı oğlanınki tıkalıCanım internette araştırmışsındır belki, zeytinyağının içine sarmısak ezip koy. Bİr süre beklesin sonra zeytinyağını süzersin. Uyuduktan sonra ayaklarının altına sürüp çorap giydir. Bütün gece beklesin. Faydasınını gören çok kişi oldu, denemekten zarar çıkmaz diye düşünüyorum.
Gerçekten zor.. yardımsız cok zor. Su anda ara sira yardim alabiliyorum ama ilk kizimi yalniz buyuttum ve hep depresyon panik gibi yasadim. Uykusu yoktu beynimi dinlendiremiyodum. Kesinlikle, hayatimizi onlara adiyoruz.gerçekten öyle.. sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yalnız çocuk büyütmek çok zor, insan arada bir yarım saat güvenebileceği birine sen oyala diyip bir nefes almak istiyor. Benim iki çocuğum var, ailemde uzaktayım ve eşimin iş durumu yüzünden destek göremiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın tabi ki, anneyiz diye söylemiyorum ama annelik güzellemeleri yapanlar az bile yapıyor. İnsan resmen kendi hayatını başka bir hayata adıyor.
.
.
gerçekten öyle.. sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yalnız çocuk büyütmek çok zor, insan arada bir yarım saat güvenebileceği birine sen oyala diyip bir nefes almak istiyor. Benim iki çocuğum var, ailemde uzaktayım ve eşimin iş durumu yüzünden destek göremiyorum. Allah bugünümüzü aratmasın tabi ki, anneyiz diye söylemiyorum ama annelik güzellemeleri yapanlar az bile yapıyor. İnsan resmen kendi hayatını başka bir hayata adıyor.
.
.
Gerçekten de yardımcısız çocuk yetiştirmenin ne kadar zor oldığunu Temmuzda haykırırcasına ailemden istediğim yardım sonucunda anlamıştım.eşimin kafasına bir şeylerin dank etmesini o çığlığımla sağlamıştım.şu anda da tatildeyiz eşimin ablasının yazlığındayız ve görümcem saolsun çok destekçim.iki seferdir eşimle gezmeye bile gidiyoruz ve oğluma halası bakıyor.resmen insan olduğumu hatırladım desem yeridir..Allah hepimize kolaylıklar versin
ben kızım 4 alık olunca evden çalışmaya başladım. Ağustos ayında ofise geçtim. kızım 6 aylık olduktan sonra ya da 5 tam net hatırlamıyorum bakıcı geldi. Ama her şeyi ben yaptım. Bakan sadece oyaladı. O kadar yoruldum ki . Yemek düşün, bakanın yemeğini de , temizlik yap.... ofise gelince resmen kafam dağıldı. Bu seferde kızımla az vakit geçiriyorum diye üzülmeye başladım.Gerçekten zor.. yardımsız cok zor. Su anda ara sira yardim alabiliyorum ama ilk kizimi yalniz buyuttum ve hep depresyon panik gibi yasadim. Uykusu yoktu beynimi dinlendiremiyodum. Kesinlikle, hayatimizi onlara adiyoruz.
Acaba biraz buyuduklerinde rahatlayabilecek miyiz? Simdi de nasil yapicam diyip düşünüyorum Allah bize kolaylık versin insanlar, 2 3 çocuklular nasil yapiyo kendimin cok zayıf olduguma karar verdim artık.
Sanki ilk cocugumda butun sabrimi kullanmışım.
Bir de, büyük kizim 2 bucuk aydir hasta, su anda bi prof.a goturduk yarın kontrol var ama tam iyilesmedi. O kadar üzülüyorum ki.. yaz geldi yavrum rahatca dondurma yesin,oynasin dedim 12hazirandan beri ilaclara boğulduküçük de simdi hasta. Bunlar insanin gücünü alıyor. Moral lazım enerji için.
Anne olmak uyku vakti bulunca bile onlari düşünüp aglamak mi, gecicek mi buyuyunce..
geçmiş olsun bu aradaGerçekten zor.. yardımsız cok zor. Su anda ara sira yardim alabiliyorum ama ilk kizimi yalniz buyuttum ve hep depresyon panik gibi yasadim. Uykusu yoktu beynimi dinlendiremiyodum. Kesinlikle, hayatimizi onlara adiyoruz.
Acaba biraz buyuduklerinde rahatlayabilecek miyiz? Simdi de nasil yapicam diyip düşünüyorum Allah bize kolaylık versin insanlar, 2 3 çocuklular nasil yapiyo kendimin cok zayıf olduguma karar verdim artık.
Bir de, büyük kizim 2 bucuk aydir hasta, su anda bi prof.a goturduk yarın kontrol var ama tam iyilesmedi. O kadar üzülüyorum ki.. yaz geldi yavrum rahatca dondurma yesin,oynasin dedim 12hazirandan beri ilaclara boğulduküçük de simdi hasta. Bunlar insanin gücünü alıyor. Moral lazım enerji için.
Anne olmak uyku vakti bulunca bile onlari düşünüp aglamak mi, gecicek mi buyuyunce..
Çok geçmiş olsun canım bende biri hastalandığı zaman doktora git gel diğer ikisini bırakacak yer bul duracaklar mı kaygı et Bi yandan diğeriyle ilgilen çok yıpranıyor insanGerçekten zor.. yardımsız cok zor. Su anda ara sira yardim alabiliyorum ama ilk kizimi yalniz buyuttum ve hep depresyon panik gibi yasadim. Uykusu yoktu beynimi dinlendiremiyodum. Kesinlikle, hayatimizi onlara adiyoruz.
Bende oype sürekli agresif tahamulsuz söylenen memnuniyetsiz biri oldum ve bu halim beni hiç mutlu etmiyor eşim eski hakimin ne kadar güleç olduğunu söyledi geçenlerde. Tek büyütmek Zor annem yardım eder fındıktan gelince dedi ama sonra kendi söyledi çocuk doğduktan sonra pek gelmedi bize dimi diyor. Annesi bize ne kadar gelirse okadar huzurumuz kacicak farkında değil sorumluluk var diye gelmiyor huyuna gitmiyorum diye gelmiyor haberi yok annesi altın değerinde çünküben kızım 4 alık olunca evden çalışmaya başladım. Ağustos ayında ofise geçtim. kızım 6 aylık olduktan sonra ya da 5 tam net hatırlamıyorum bakıcı geldi. Ama her şeyi ben yaptım. Bakan sadece oyaladı. O kadar yoruldum ki . Yemek düşün, bakanın yemeğini de , temizlik yap.... ofise gelince resmen kafam dağıldı. Bu seferde kızımla az vakit geçiriyorum diye üzülmeye başladım.
Bu gerginlikler, streslerden dolayı çok hırçın, tahammülsüz oldum. En ufak bir şeyde öfke patlaması yaşıyorum. Eşimden, herkesten uzaklaştım
Şu gıcık olan kayınvalidelere gerçekten uyuz oluyorum.benimkine zaten en başta gıcık oluyorum.bana göre bu dünyada hiç gereği yok.konuşmuyorum onunla.geçen gün eşim görüntülü aradı.herkesle konuştu beni hiç sormadı bile.sormazsa sormasın.o sınırı çizmek için çok uğraştım şükür ki anlamışBende oype sürekli agresif tahamulsuz söylenen memnuniyetsiz biri oldum ve bu halim beni hiç mutlu etmiyor eşim eski hakimin ne kadar güleç olduğunu söyledi geçenlerde. Tek büyütmek Zor annem yardım eder fındıktan gelince dedi ama sonra kendi söyledi çocuk doğduktan sonra pek gelmedi bize dimi diyor. Annesi bize ne kadar gelirse okadar huzurumuz kacicak farkında değil sorumluluk var diye gelmiyor huyuna gitmiyorum diye gelmiyor haberi yok annesi altın değerinde çünkü
Aylardi kaynanam il dışında annesine gitti. Okadar huzurluyum ki mesafede koydum zaten aramıyorum oda çekiniyor aramıyor az muhabbet bazen iyidir. Aradığımda kısa konuşuyorum en azından yuzgoz olup kiricilasmiyor. En son ben iki yıl sonra ailemin yanına gittim eşim dururken ona laf düşüyor gibi dön evine çok kaldın dedi beni çok kırdı o cümlesiyle ben iki yıl aile hasretiyle yandım Corona yüzünden hamilelik doğum hep yalnız kaldım bir kez olsun destek olup da yalnızlığıma ortak olmadı. Ailemi çok özledim dedim boşluğuna gelmişti bişey olmaz gurbettesin alışırsın dedi ki zaten ailem gelmedive gitmedim diye seviniyordu kıskanıyor çünkü. Kendi ise nisanlanir nisanlanmaz bana psikolojik baskı yaptı oğlum burda yasamazsa hakkımı helal etmem diye oğluna değil bana nedense her olumsuz şey azarlamalar yapılırdı ay aklıma geldikçe tekrar sinirlenip onu affedemiyorum. Uzun uzun yazdım ama o kadına olan öfkem çok yüzünü görmek daha istemiyorum iyi biri aslında ama düşüncesiz ve beni çok zorladı cokŞu gıcık olan kayınvalidelere gerçekten uyuz oluyorum.benimkine zaten en başta gıcık oluyorum.bana göre bu dünyada hiç gereği yok.konuşmuyorum onunla.geçen gün eşim görüntülü aradı.herkesle konuştu beni hiç sormadı bile.sormazsa sormasın.o sınırı çizmek için çok uğraştım şükür ki anlamış
Teşekkürler , size de cok gecmis olsun. Sağlık bambaska bişey.. 3 cocukla nasil ayaktasın, seni doyuran sey nedir, ben cok tahammülsüz oldum cok şükür diyorum Allah'ım sık sık aklima getirmeye çalışıyorum ama o kadar yoruluyorum ki bahsedemiyorumÇok geçmiş olsun canım bende biri hastalandığı zaman doktora git gel diğer ikisini bırakacak yer bul duracaklar mı kaygı et Bi yandan diğeriyle ilgilen çok yıpranıyor insan
Büyüdükçe başka sıkıntılar oluyor ama şimdi ki kadar yormuyor benim Bi arkadaşım var yaş olarak büyük ii zamanların ergenliğe kadar tadını çıkart diyor 3yaşından ergenliğe kadar rahatsın diyor bakalım
Benimde eşim ve iki büyüğüm hastalandı evi görseniz peçetelerle dolu oldu cuma neler içirdim ettim cuma günü dayanamadım artık anaannemlere gittim iki gün eşim annesine gitti dün beni aldı nolur Bi yere gitme bidaha sefil oldum dün eve geldim çok kötü oldum diyor valla yorgunluktan kulağıma vurdu bende kaptım şifayı diyorum sen hasta olma nolur diyor hasta olmaya bile hakkım yok resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?