2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bugün anneme kusma olayını anlattım normalde bir tam sarı veriyordum ne kadar yerse artık genelde tamamını bitirdi yarım ver sıcaklar başladı rahatsız eder mideyi dedi tesadüfe bakarmisiniz hepimizikide hava ısınınca rahatsız etmeye basladi

Kızlar bebekleriniz uyku sayısını 2 ye düşürmeye çalışıyor mu benim bebeğim 2 gündür yapıyor gibi ve artık uyku eğitimine başlamanın vakti geldi memede uyumadan koparmak gerek galiba

Kızlar bebekleriniz uyku sayısını 2 ye düşürmeye çalışıyor mu benim bebeğim 2 gündür yapıyor gibi ve artık uyku eğitimine başlamanın vakti geldi memede uyumadan koparmak gerek galiba
Evet benim oğlum 2ye düşürdü.sabah 7-7:30 arasında uyanıyor 11:00-11:30 gibi uyuyor max.1:15dk sonra 15:00-16:30/17:00 arası uyuyor.uyku aralarını da uzattı.Gece de 21:00-21:30 gibi uyuyor.gexe de bin kez emmeye kalkıyor

Bizimkide dün başladı bugün devam ettirdi ama az önce uyutamadim ya resmen. uykusu var uyumak istiyor emziriyorum yok pişpiliyorum yok en sonra ayağımda salladım inleye inleye uyudu senin bebeğin memede değilde kendi kendine uyuyordu dimi o rağmen sürekli emmeye neden kalkıyor ki ya hani sürekli denk geliyorum memede uyuyunca sürekli emmeye uyanir sallanirsa sallanmak için kalka diye yazı yayinliyorlar kafam karisti

Kızlar kahvaltıda yumurtayı nasıl veriyorsunuz.tek sarı verdiğimde yemiyor.karışım mı yapacam,neyle karıştıracağımı bilmiyorum

merhaba kızlar. kızım dün gündüz 3' ten beri çiş yapamadı. dr a yazdım cevap bekliyorum . Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?
Canım ateşi vs var mı? altını tamamen açıp, bakım örtüsünün üstüne bıraksan bir süre... benim kızımda bazen altı kapalıyken yapmıyor, bezini açıyorum, pişik olmasın diye biraz hava aldırırız ya, bezsiz bakım örtüsüne bırakıyorum, bezi üstünde çıkardığım gibi yapıyor. Bazı bebekler kendini kirletmek istemedikleri için tutabiliyorlar. Sonuçta Başak Burcu beklerim yani... bir diğer ihtimal idrar yolu enfeksiyonu geldi , yaparken ağrısı varsa yapmıyordur. Ama öyle olsa ateşi olur
Kızlar kahvaltıda yumurtayı nasıl veriyorsunuz.tek sarı verdiğimde yemiyor.karışım mı yapacam,neyle karıştıracağımı bilmiyorum
Bende bebek ekmeği yada cici bebe, labne, yarım yumurta sarısı karıştırıyorum. sağlığın sütle kıvamını ayarlayabilirsin

Ek gıda nasıl gidiyor kızlar ben genelde çorba ve çok katı olmayacak şekilde pütürlü çatalla ezilmiş gıda veriyorum ama katı gıdalara ne zaman gecicez nasıl vericez bu konuda pek cesaretli değilim mesela brokoli yiyen bebekler görüyorum o tarz nasıl verebilirim bide blw yapmak istiyorum da ne vericem bilmiyorum H hamsigafa başladın dimi sen blw ye neler veriyorsun nasıl veriyorsun acaba

merhaba kızlar. kızım dün gündüz 3' ten beri çiş yapamadı. dr a yazdım cevap bekliyorum . Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?
Bunu yaşamadım ama benim kızımın çiş sayısı azaldı sanki normelde 2 saatte bir dolu bez çıkarırsın şimdi saatlerce biraz yapmış oluyor

Kızlar bizim üst dişlerde hareketlilik başladı galiba, ağzının suyu akmaya başladı tekrardan. Ve sürekli dili dışarda, dil çıkarıyormuş gibi,, üst damakta şişlik yok ama karıncalanma oluyor sanırım.

ben de çorba ve pütürlü sebzeler veriyorum ya çatalla ya da elimle eziyorum ve yanaklarının içine bırakıyorum çiğnesin diye. öyle broloki vs versem yiyebilir mi bilemiyorum ama benim de cesaretim yok. blw yapmaya da sabrım yok

Bizim günü gününe uymuyor canım... ama genel olarak pütürlü yemeyi reddediyor şuan için. Daha doğrusu şöyle, kendimize yaptığım pilavdan birazcık verdiğimde yiyor,yutuyor yani. Ama yayla çorbası gibi yoğurtlu-pirinçli çorba veriyim pirinçlerini ağzından çıkarıyor. Tarhanadan çok umutluydum, tarhana sevmeyen bebek olmaz diye bilirdim ama içmiyor. Tabi ki ara ara teklif edeceğim yine. İlk günler muza bayılırdı, yoğurt yemezdi şimdi tam tersi mesela.. kısaca benim bebek nevi şahsına münasır, henüz damak tadını anlayamadım

Etraf batmasında dolayı mi

Bizimki tavuk suyuna ne koysam begeniyor genelde ama bazen dediğin gibi istemiyor yaylayi nasıl yapıyorsun bebek için tarif etme imkanın var mi

Ben de bulamıyorum artık yedirecek bir şey. Yumurtayı baştan yedi ama şimdi yemiyor Omlet yiyebiliyorlar mı bunu bilmiyordum?
Enginar aldırdım püre yapacağım bir ara. Kıymaya geçmeyi planlıyorum. Katı gıda kısmından ben de korkuyorum.
Pankek yapanlar var ama benim cesaretim yok önüne koymaya. Zaten çok mızmız şimdi elma püresini yerken bile ağlayıp bıraktı

Canım ateşi düzensiz. En fazla 36.8 oldu bugün. Dr döndü . Üretra bilmem nesi olabilir , vajinaya nohot büyüklüğünde hametan sür bekle dedi. Öyle az biraz yaptı. Saat 1 gibi . Şimdi de biraz yaptı ama koku var. İçime şüphe düştü eşim işten gelmek üzere Dr a gideriz.
Son 3 gündür 2 arkadaşım geldi. Her gelen çok kilo almış yanaklara bak dedi. Kilosu aynı acaba yüzümü şiş diye takıldım :/ idrar yolu enfeksiyonu diş çıkarma döneminde sık oluyormuş. İnşallah öyle bir şeydir.

Biz baştan beri blw yaptık. Sadece diş çıkartma döneminde bir kaç kere püre verdim. Blw yapacaksan
1- sabırlı olacaksın :) besinleri eliyle ezecek kah ağıza kah saça gidecek :)
2- bebeğine zaman tanı. Bazen 5 dk da yer bazen 40 dk ama yer.
3- bence en önemlisi az yedi diye panikleme. Adı üzerinde ek gıda :)))
Kitaplardan ve drlardan duyduğumu özet geçtim.
Dün tatlı patates püresi yaptım. Kaşığı eline verdim. Kah o yedi kah ben yedirdim.
Kabak, patates, tatlı patates ,bal kabağı, brokoli ,havuç bu sebzeleri parmağına göre kestim önüne koydum. Bezelyeyi normal pişirdim verdim önüne:) tutmakta biraz zorlandı ama sonra tuttu:) .elma , armut , avakado bunları da parmak boyutunda kesip verdim. Buharda pişirmedim. Pankek,omlet yaptım onu da önüne koydum.
Çorbaları ve püreleri ben yediriyorum. Püre yoğun kıvamdaysa kaşıkla alıyor da çorbayı henüz beceremedi.
Aklıma şimdilik bu kadar geldi.

Bunu yaşamadım ama benim kızımın çiş sayısı azaldı sanki normelde 2 saatte bir dolu bez çıkarırsın şimdi saatlerce biraz yapmış oluyor
Su içiyor mu ? Diş çıkartma döneminde idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi Dr.
Kız bebeklerde üretar da bazen idrar birikir dedi. Onu pek anlayamadım, telefonda konuştuk çünkü . Vajinaya hametan sürüp takip et dedi. Aynı şeyleri farklı kişilere yazmış olabilirim kusura bakmayın kafam bir dünyaaa

Hayır canım benimki memede uyuyor.sallanmayı da ben de tercih etmedim o da istemedi de sevmedi de.kv gelip gittiğinde sallamaya çalışıyordu da bizimki de ters tepki veriyordu
Canım ben yoğurdun içine labneyle yumurtanın sarısını karıştırıp veriyorum.benimki yoğurdu sevdiğinden mi bilemedim ama ayıla bayıla yiyor.
Zaten neden nazar değmek için çabalarlar anlamam.maşallah diyip geçmek bukadar zor olmasa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…