2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ben hiç din karistirmadim buraya nerden geldik..
Teslimiyet(!) Yazdığınız her şeye cevap veririm bilim ışığında ama sanmıyorum anlatabileyim. Ülkemin geldiği duruma yazık gerçekten. Bilimsellikten çook uzak, o bunu dedi bu bunu yaptıyla kendini bilgili zanneden bi nesil var. Sma hastaları aşı diye ağlarken biz elimizde olanı geri tepiyoruz.

Bi kafa dağıttığım bura vardı. Elim ayağım buz kesti, uykum kaçtı resmen

Tekrar aynı soruyu soruyrm aşıdan ateşten sebep çocuğunuz havale geçirse ciddi hasar bıraksa Allah korusun ne derdiniz napardinz
Alıp dr a götürürüm napabilirim. Hastalıktan korkmuyosunuz da ya ateş olursa diye mi korkuyosunuz. Hangi ihtimal daha fazla. Hayır hastalansa yine ateşlenicek. Kabakulak geçirse ateşlenicek, kızamık geçirse ateşlenicek kesin bu arada bu ateş. 6 aydır aşı yaptırıyorum çok şükür ateşlenmedi. Ama bilim senin benim çocuğum üstünden yürümez bunların olumlu sonuçları olumsuzdan daha fazla ki aşılar devam ettiriliyor

Ben ordaki kavramın adını sordum Allah korusun bu başınıza gelirse ne diycenizi ne hissedeceğiniz.ayrıca korkum ateş değil o en basit bı örnek ti.tekrar söylüyorum ki herkes evladının iyiliğini ister ben evladım için bunu uygun goruyrm siz onu.munakasa ya gerek yok rabbim cümlesine sağlık sıhhat versin asi da %100coxum değil asisizlik da

Ölen ölsün o zaman (!) sizin aşı yaptırmamanız sadece sizi etkilese doğal seleksiyon der geçerdim. Ama öyle değil işte

civciv sakin ol nasıl ki aşı yaptırmak bizim kararımızsa yaptırmamak da onun kararı. ben hiç etrafımda aşı yaptırdığı için pişman olan görmedim görmem de umarım. ama aşı yaptırmadığı için yakınlarını kaybedenler var mesela benim jenerasyonumdan mesela. ayrıca aşı virüse bağılıklık kazanmak için yapılmıyor mu? yani hiç geçirmemek değil amaç geçirilirse az etkilenmek değil mi?

peki ben de bir soru sorabilir miyim? 3 tane evladınız vardı yanlış hatırlamıyorsam. bu zamana kadar hiç grip nezle olup ateşlenmediler mi? hastaneye götürdünüz mü? eğer evetse cevabınız iyileşme için verilen ilaçları verdiniz mi?

Ben tıp a karşıyım demedim.tabi ki ateskendiler tabi ki mecbur kaldık ilaç kullandılar nadir de olsa.ama bu benim içeriğini bilmediğim benim çocuğuma nasıl etki edeceğini bilmediğim aşıyı çocuğuma zerk ettirme mi gerektirmiyor ki.dedigim gibi kreşte tüm çocuklar şu çiçeği geçirdi bana bulaşmadi oysa asiszim.muhtemelen sizde de şu çiçeği aşısı yok çünkü takvime alınma tarihi çok yeni

Arkadaşlar aşı yaptırmak ya da yaptırmamak ebeveynlerin kendi tercihidir. Ben de çocuklarima aşılarını yaptiriyorum, yaptırılması gerektiğini dusunuyorum fakat arkadasa biraz cikisilmis bence. Bende aşı yaptırmama sebebini merak ediyorum, konu ele alınabilir, fikirler konusulabilir medeni insanlarız değil mi.. bu arada U Ummu gulsum 2020 nin konusmasiyla dinimizin bi ilgisini açıktan göremedim, hassas noktalar bunlar sakin olalım ♡

Yani ben sakin olmaya calisiyrm ama saldırı var kimseye de asi yaptırma sen napmaya çalışıyorsun da demiyorm .içeriğine guvenmiyrm yüzde yüz etkili olduğuna guvenmiyrm yaptirmiyrm devlet bana bu hakkı vermiş demekki karsitlarin da kendince yaşadığı araştırdığı haklı olduğu noktalar var

Yazın bı kaza geçirdk kızım ameliyat olacaktı bu çocuk 7yasinda narkoz alacak ameliyat dan kalkamayabilir bu durumda hastanemizdde yeterli donanım yok yine de kabul ediyrmusnz burda ameliyat olmasını dedi dr.ameliyattan kalkmama ihtimali nedir bu sizin dediginz çok ekstra bı durum olmalı dedim Dr a.evet milyonda bi ihtimaldir size denk gelir %100olur dedi.bence asi da böyle belki çocuğumun bağışıklığı düşük o virüsle o anda savascak durumda değil bu milyonda bi ihtimal ama benim başıma gelmeyeceği ne malum.ha derseniz ki aşı olmaz hasta olursa nolcak onu da bilmiyoruz belki bağışıklığı çok kuvvetli hiç ilacsz atlatcak

Yazımın en başında da belirttim, asla tartışma niyetinde değilim,anlamaya çalışıyorum, size kendi fikrimi kabul ettirme gibi bir niyetim asla yok. Ama siz bana komşunuzun çocuğunu örnek verirken yada bende aşılanmadım köy yerinde öldüm mü gibi bir yanıt verirken anlayamayacağım sanırım. Şöyle söyliyim; Sizinde komşunuzun oğlunu verdiğiniz örnek gibi aşının tutması da immum sistemle alakalı. Aşısında dahi havale geçiren bir bağışıklık sistemi hastalık karşısında ne yapardı düşünmenizi istiyorum(?) Çocuğumun aşıları bitene kadar hastalığı kapma ihtimali 6 yıl beni endişelendirir, o da eğer çevresinde aşısız çocuklar varsa..Toplumdaki herkesin sizin gibi düşündüğünü varsayalım, çevrenizde aşısız ve taşıyıcı çocuklar varken de çocuğunuzu aşılatmama lüksünü kullanabilecek miydiniz?

Arkadaşlar Strongerwoman arkadaşımıza katılıyorum. U Ummu gulsum 2020 arkadaşımızın kendi bileceği bir konu.ben aşı yaptırılması gerektiğini düşünüyorum,o da yaptırılmaması gerektiğini.onun kendi açısından haklı sebepleri var,benim de kendi açımdan haklı sebeplerim var.karşılıklı saygı duymalıyız birbirimize.ama şu konuya açıklık getirmek isitiyorum.kayınvalidemler köyde yaşarken (mardin/acurlu köyü) oraya ayda ya da iki ayda bir ebeler ve doktorlar gelirmiş.aşı,aile planlaması bilgilendirmesi falan yapmak için.ki kayınvalidem 65 yaşında şu an.bahsettiğim köyde merkeze uzakmış bayaa.ki doğunun göbeği.sizin köy nerede bilmiyorum ama belki bölgesel bir farktan (Yolun müsait olmaması gibi faktörler)dolayı sizin köye gelinmemiş olabilir.

Su çiçeği aşı takviminde yoktu diyrm kızamık filan bize de yaptırılmış köylere gelerek

Ben çevremde kim asılı kim değil farkında değilim arastrmiyrm belki hepsi asisiz.bir de ben asisizm oldum mu demedim benim şu çiçeği asım yok etrafımda bı sürü çocuk şu çiçeği geçirdi bana gecmedi bile dedim

evet geçirdim ve yüzümde izleri kaldı. yani siz alı olmayıp hasta olmayan ben de olan tarafım ve keşke olsaydım yüzümde izleri kalmasaydı ☹

Kızlar eğer yazılarınız banaysa, ben her yazımda tartışma niyetinde olmadığımı belirttim. Sadece anlamaya çalışıyorum , belki aklıma yatarsa bende vazgeçerim çocuklarımı aşılatmaktan(!)..ama sorduğum soruların hiç birinin cevabı alamadım arkadaşımızdan. Komşunun çocuğu örneği beni ikna etmedi, o konu hakkında da bir soru sordum cevap vermedi. Konuyu da asla dine getirmedim, ne zamanki “teslimiyet” kelimesini kullandı , bende okuduysanız ona kapı-hırsız örneğini verdim yani yine dinle ilgili bir kavram kullanmadım

Hangi soruya cevap alamadnz cidden anlamadım açlık uykusuzluk vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…