- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #34.881
Karma aşı sanırım yanlış yazılmış.Kampanya aşı nasıl oluyor canım?
Aynı şekildeyim 2 gündür.daha bir şey yok bekliyorum bakalım.Bel fıtığı olmasın da razıyım canım.Bende son reglimi tarif ettiğin gibi inanılmaz bir bel ağrısıyla oldum Canım, hatta acaba böbreklerimde mi sıkıntı var kum mu döküyorum diye bile düşündüm
Allah korusun canım, inşallah olurda rahatlarsın sende.Aynı şekildeyim 2 gündür.daha bir şey yok bekliyorum bakalım.Bel fıtığı olmasın da razıyım canım.
Açıkçası asi yaptirmiyrm o yüzden sormadım ama aklımda kaldığı kadarıyla kızamık aşısı öne çekildi 12aydan buna kampanya aşı diyrlar.tekrar 12.ayda da vuruluyor mu bilmiyorumKampanya aşı nasıl oluyor canım?
Bizim ebemizde demişti 9ayda yumurtanın sarısı tam yiyorsa kızamık vurulacak demiştiAçıkçası asi yaptirmiyrm o yüzden sormadım ama aklımda kaldığı kadarıyla kızamık aşısı öne çekildi 12aydan buna kampanya aşı diyrlar.tekrar 12.ayda da vuruluyor mu bilmiyorum
Sağol canım inşallahAllah korusun canım, inşallah olurda rahatlarsın sende.
Yaradı gibi uyandı ama burnundan dolayı değilditeşekkür ederim canım bizdekinin aynısı. denedin mi? işe yaradı mı?
Aşı yaptırmıyor musunuz?Açıkçası asi yaptirmiyrm o yüzden sormadım ama aklımda kaldığı kadarıyla kızamık aşısı öne çekildi 12aydan buna kampanya aşı diyrlar.tekrar 12.ayda da vuruluyor mu bilmiyorum
HayirAşı yaptırmıyor musunuz?
Neden peki bizim bir yakınımızda çocuğuna hiçbir aşıyı yaptırmadı aciklamasi aşının yararlı olduğunu düşünmediği sizde mi ayni sebepten? Benim merak ettiğim hiç mi korkmuyorsunuz aşısını yaptırmadı Güniz bir hastalığa yakalanırsa Allah korusun kendinizi nasıl affedersiniz size ne kaar aşı yaptırmak mantıksız gelsede..
Bu tamamen teslimiyet meselesi.asi olunca ciddi komplikasyon çıkarsa siz kendinizi affedecek mısınz gibi bı soru şu an sizin sordugunz.mesela covid aşısı olup covid olan ciddi hasarlar alan var.asi yapana neden yaptiriyirsun demiyorum ben mesela.kisinin bireysel tercihidir .6ay a kadar su dahi vermedigimz çocuklarımıza neler yüklüyoruz.bi de şey var mesela kızamık aşısı 1yasinda yapılıyor 1yasindan önce bu çocugun kızamık olmayacağı garantisi nerden...ben bı dönem kreşte çalıştım o dönem cocuklar su çiçeği geçirdi ama hiçbiri ölmedi ciddi hasar almadı.oysa o dönem şu çiçeği aşısı asi rakviminde yoktu.ozel alıp yaptıran belki vardır aileler içinde ama çoğu asisizdi.muhtemlen o asi bana da yapılmadı zamanında köy yerinde.ama cocuklardan bana gecmediNeden peki bizim bir yakınımızda çocuğuna hiçbir aşıyı yaptırmadı aciklamasi aşının yararlı olduğunu düşünmediği sizde mi ayni sebepten? Benim merak ettiğim hiç mi korkmuyorsunuz aşısını yaptırmadı Güniz bir hastalığa yakalanırsa Allah korusun kendinizi nasıl affedersiniz size ne kaar aşı yaptırmak mantıksız gelsede..
Yanlış anlamayın, yargılamak değil tamamen anlamak için bu konuya değinmek istiyorum. Teslimiyet duygunuza saygı duyuyorum. Müslümanız ve “müslüman” kelimesinin anlamı bile teslim olmak. Peki ya tedbirli olmak? Aşı olduğumuzda , hastalığa yakalanmayacağımızın garantisi yok fakat hafif atlatacağımızın garantisi var. Aşının vücudu hastalıklara karşı hazırladığı, nasıl savaşacağını öğrendiği konusunda hem fikiriz değil mi? Çocuk felci aşısından önce dünyada milyonlarca çocuk bu hastalıktan ölüyordu, ama artık böyle kitlesel ölümler yok.Bu tamamen teslimiyet meselesi.asi olunca ciddi komplikasyon çıkarsa siz kendinizi affedecek mısınz gibi bı soru şu an sizin sordugunz.mesela covid aşısı olup covid olan ciddi hasarlar alan var.asi yapana neden yaptiriyirsun demiyorum ben mesela.kisinin bireysel tercihidir .6ay a kadar su dahi vermedigimz çocuklarımıza neler yüklüyoruz.bi de şey var mesela kızamık aşısı 1yasinda yapılıyor 1yasindan önce bu çocugun kızamık olmayacağı garantisi nerden...ben bı dönem kreşte çalıştım o dönem cocuklar su çiçeği geçirdi ama hiçbiri ölmedi ciddi hasar almadı.oysa o dönem şu çiçeği aşısı asi rakviminde yoktu.ozel alıp yaptıran belki vardır aileler içinde ama çoğu asisizdi.muhtemlen o asi bana da yapılmadı zamanında köy yerinde.ama cocuklardan bana gecmedi
Aşı karşıtlığı yüzünden bir çok hastalık hortladı. Eskiden bebek ölümleri ne kadar çokmuş aşılar sayesinde azalmış. Sizin bebeğiniz hasta olup daha aşı zamanı gelmemiş o aşıyı olmamış küçük bebeğe o hastalığı geçirebilir ölümüne bile sebep olabilirBu tamamen teslimiyet meselesi.asi olunca ciddi komplikasyon çıkarsa siz kendinizi affedecek mısınz gibi bı soru şu an sizin sordugunz.mesela covid aşısı olup covid olan ciddi hasarlar alan var.asi yapana neden yaptiriyirsun demiyorum ben mesela.kisinin bireysel tercihidir .6ay a kadar su dahi vermedigimz çocuklarımıza neler yüklüyoruz.bi de şey var mesela kızamık aşısı 1yasinda yapılıyor 1yasindan önce bu çocugun kızamık olmayacağı garantisi nerden...ben bı dönem kreşte çalıştım o dönem cocuklar su çiçeği geçirdi ama hiçbiri ölmedi ciddi hasar almadı.oysa o dönem şu çiçeği aşısı asi rakviminde yoktu.ozel alıp yaptıran belki vardır aileler içinde ama çoğu asisizdi.muhtemlen o asi bana da yapılmadı zamanında köy yerinde.ama cocuklardan bana gecmedi
Ben üzülüyorum böyle çocuklarla yavrum belki aynı okula gidecek, aynı sıraya oturcak. Bi ara el ayak hastalığı hortlamıştı Suriyeli çocuklar yüzünden. İnsan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bilgilere nasıl bel bağlar aklım almıyorYanlış anlamayın, yargılamak değil tamamen anlamak için bu konuya değinmek istiyorum. Teslimiyet duygunuza saygı duyuyorum. Müslümanız ve “müslüman” kelimesinin anlamı bile teslim olmak. Peki ya tedbirli olmak? Aşı olduğumuzda , hastalığa yakalanmayacağımızın garantisi yok fakat hafif atlatacağımızın garantisi var. Aşının vücudu hastalıklara karşı hazırladığı, nasıl savaşacağını öğrendiği konusunda hem fikiriz değil mi? Çocuk felci aşısından önce dünyada milyonlarca çocuk bu hastalıktan ölüyordu, ama artık böyle kitlesel ölümler yok.
Sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak soruyorum, her akşam yatmadan kapınızı kapatıyorsunuz değil mi? Hırsızın pencereden girme ihtimali yok mu? Aşı, sizin evinizin kapısıdır.
Bu kişinin bağışıklığı ile alakalıdır bağışıklığı nin o aşıyı kaldiracaginin garantisi nerden zira komşumuzun oğlu kacgun hastanede yattı 12ay asisindan sonra.atesler içinde havale filan geçirdi ya havale ciddi bir hasar biraksaydi...Dr bile demiş aşıdan hastalandı diye.ben burda bunun savunuculuğunu yapmak istemiyorum kişinin kendi kararıdır.gecenlerde komşunun oğlu tekrar hepatit aşısı yaptırdı neden dedim 5yasinda filan oğlu dedi ki bebeklikte yapılanlar tutmamış eee madem tutmadı o ara hepatit olsa nolcakti.gibi gibi ....ben cidden bu tartışmayı yapmak istemiyrm siz asi yaptirarark tedbir aliyrsnz ben yaptirmayarak diyelimYanlış anlamayın, yargılamak değil tamamen anlamak için bu konuya değinmek istiyorum. Teslimiyet duygunuza saygı duyuyorum. Müslümanız ve “müslüman” kelimesinin anlamı bile teslim olmak. Peki ya tedbirli olmak? Aşı olduğumuzda , hastalığa yakalanmayacağımızın garantisi yok fakat hafif atlatacağımızın garantisi var. Aşının vücudu hastalıklara karşı hazırladığı, nasıl savaşacağını öğrendiği konusunda hem fikiriz değil mi? Çocuk felci aşısından önce dünyada milyonlarca çocuk bu hastalıktan ölüyordu, ama artık böyle kitlesel ölümler yok.
Sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak soruyorum, her akşam yatmadan kapınızı kapatıyorsunuz değil mi? Hırsızın pencereden girme ihtimali yok mu? Aşı, sizin evinizin kapısıdır.
Zaten yavrunuz asılı neden korkuyrsnzBen üzülüyorum böyle çocuklarla yavrum belki aynı okula gidecek, aynı sıraya oturcak. Bi ara el ayak hastalığı hortlamıştı Suriyeli çocuklar yüzünden. İnsan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bilgilere nasıl bel bağlar aklım almıyor
Sizin çocuğun asi çağına gelmeden o hastalığı başkasından kapmayacağının garantisi nerden.bir de bebek ölümleri azaldı Tamam da tek sebep asi mi hijyen fakirlik çocuğa önem vermeme bı sürü etken var.simdi çocuk ateşlense soluğu hastanede aliyrz eskiden işten güçten bebeği bile gormuyrlardi ölen ölüyordu kalan kaliyrduAşı karşıtlığı yüzünden bir çok hastalık hortladı. Eskiden bebek ölümleri ne kadar çokmuş aşılar sayesinde azalmış. Sizin bebeğiniz hasta olup daha aşı zamanı gelmemiş o aşıyı olmamış küçük bebeğe o hastalığı geçirebilir ölümüne bile sebep olabilir
Ya daha aşısını olmamışsa yaşı, ayı daha küçükse ondan büyük bir bebek,çocuk, sözde yetişkin benim yavruma o hastalığı taşırsa ? Dininiz toplum sağlığını bozmaya müsade ediyor muZaten yavrunuz asılı neden korkuyrsnz
ki
Ölen ölsün o zaman (!) sizin aşı yaptırmamanız sadece sizi etkilese doğal seleksiyon der geçerdim. Ama öyle değil işteSizin çocuğun asi çağına gelmeden o hastalığı başkasından kapmayacağının garantisi nerden.bir de bebek ölümleri azaldı Tamam da tek sebep asi mi hijyen fakirlik çocuğa önem vermeme bı sürü etken var.simdi çocuk ateşlense soluğu hastanede aliyrz eskiden işten güçten bebeği bile gormuyrlardi ölen ölüyordu kalan kaliyrdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?