2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
İyi geceler . Aramızda demir ilacı kullanmayam var mı ?v varsa bebeğinizin uyku düzeni nasıl ?

Baybay gece damlasını kullandık. Akşam 20:30 gibi verdik 22:00 olmadan uyudu , 1:30 gibi emmeye kalktı. Normal zamanda bu saate kadar 3-4 kere uyanırdı. Sabaha kadar ne olur yazarım yine :)
Eczanede satılıyor dimi ? Bende lavanta yağı aldım iyi geliyor uykuya diye yatağına damlattim ,gerçi 1.50 de uyandı 2.50 ye kadar savaş verdik uyusun diye ama olsun

İyi geceler . Aramızda demir ilacı kullanmayam var mı ?v varsa bebeğinizin uyku düzeni nasıl ?
Ben kullanmıyorum daha doğrusu sidefer kullanıyorduk bitti alamadım daha sağlık ocağının verdiğini vereyim alana kadar dedim oda kan gibi resmen ağzını ne kadar silsemde geçmiyor gibi ve eylüş hiç tadını sevmedi uykuya etkisi varmı ki bu arada

Eczanede satılıyor dimi ? Bende lavanta yağı aldım iyi geliyor uykuya diye yatağına damlattim ,gerçi 1.50 de uyandı 2.50 ye kadar savaş verdik uyusun diye ama olsun
Evet canım biz eczaneden aldık. İnternet ile arasında 10 TL var. İnternete güvenemedik.
Sana son durumu anlatayım. Saat 10 dan bu saate kadar 3 kere uyandı . Bizim için rekor bu

Evet uykuya etkisi varmış. Kansızlık uykusuzluk, huzursuzluk yapıyormuş. Dün verdiğimiz tahlil sonuçları çıktı moralim bozuldu. 1.5 ay önce yüksek olan kan değerleri düşmüş hep. Bizim de kan ilacına başla demeyi unutmuş bana o yüzden yeni başladık. Çok öfkeliyim çok

nasıl unutmuş ya

nasıl unutmuş ya
Hiç sorma canım. Yanlış anlaşılma olmuş . Ben kan konusunda çok takıntılıyım çünkü Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Özellikle sordum Dr a sonra kuzenimiz aynı hastanede Dr onunla da sordurttum şu an gerek yok demişti. Yeni Dr arayışındayım dün başka Dr a gittik. Haftaya başkasına gideriz Ankara Kazan biz kepçe :)
Kızımın sağlık sigortası var özel hstenelere çok az miktarlarda ödeme yapıyoruz. Gezecem iyi Dr bulacağım kafaya taktım. :)
Bu arada oyuncaklarla oynamalarına daha varmış. Ben küçükken aklımda kalan tüm oyuncakları aldım

Evet canım biz eczaneden aldık. İnternet ile arasında 10 TL var. İnternete güvenemedik.
Sana son durumu anlatayım. Saat 10 dan bu saate kadar 3 kere uyandı . Bizim için rekor bu
Çok çok iyi bende eşime aldirayim yada kendim alayım peki bişey sorucam bebeğin uyanıp sadece emiyormuydu normalde yoksa huzursuzluk sergiliyormuydu? Benimki bu aralar kalkıyor ağlayarak. emiyor yada pişpiliyorum yatağa koyuyorum 5 dakka geçmeden tekrar aynı şey oluyor bu bir saati aşıyor boyle gözler kapalı çoğunda genelde sorayım bir fikriniz mi var neden böyle yapar ki
Biz hiç kan degerine baktirmadik teni belli eder dedi doktorumuz sadece 4. Ayda direk başlattı peki sağlık ocağı kontrolünde ebede mi vermedi ya çok canım sıkıldı doktorun sorumsuzluguna hayır bende anemi var demene ragmen böyle şeyler çocuklara geçiyor çünkü sorumsuzluk..!

şaka gibi. sağlık ocağındaki kontrollerinde 4. ayda başla deniyor direkt. her ay doktorumuz özellikle soruyor kullanıyor musunuz diye. böyle bişeyi nasıl unutabilir?

Bize demir ilacı sağlık ocağı verdi, Dr umuz vermedi doğduğundan beri hiç kullanmadık canım.Uykulari nerdeyse iki aydır çok düzensiz.Yani aynı dediğin gibi ortalama 40dk aralıklarla uyanıyor yada ağlayıp huzursuzlaniyor.iki hafta önce gecenin ortasında uyanıp sabah olmuscasina oyun istiyordu.İki haftadır biraz daha iyiyiz uyanıyor acikiyor herhalde diyorum (?)hemen emzirerek uyutuyorum.bu aralar sabah 7 gibide hep ayaklaniyoruz.gündüz ise üç kez uyuyoruz yine 40dk bir saat kadar çok nadir gece uyumadiginda iki saati buluyor gündüz uykusu.Ama nasıl uyumaksa gece ve gündüz Vallahi eklemimizden parkeden çıkan citlama sesine uyandığı için parmak uçlarında yürümeye alıştık ailecek Hep tetikte bir yatış çok kipirdaniyor.

Bu kadar düzensiz uyku ve huzursuzluğu olmasına rağmen Dr bize demir ilacı vermedi.(amaTahlillerde referans aralığı 25-126 ,kızımın 98 demiri.sanirim iyi olduğu için vermedi bu sefer)Bu Dr lar bazen gerçekten çok rahat olabiliyorlar bende kızımın alerjisi konusunda altı aydır bostan yere oyaladigi için çok kızgınımDr Baybay night verdi.Onuda düzenli kullanmıyorum durumuna göre veriyorum açıkçası.

Canım tamamlayıcı sigortamiz var zaten de maalesef o kadar çok Dr lara taşındık ki bazilarini karşılamadı sigorta onun için paşa paşa ödedik bazı tahlilleri.Tamamlayici yeterli olur diye düşünmüştük ama kızıma tam sigorta yaptırmamiz lazımmış meğer
Pandemi konusu aslında çok hassas bir konu artık bebeklerimize bulaşma ihtimalini de düşününce artık bence milletçe bir hayır demeyi öğrenmeliyiz.Yoksa bitmeyecek gitmeyecek bu illet

Ahh ah kizimin sorunlarından bu kaynana konusuna hiç girmedim ben ama anlatsam roman olur kızlar neler yaşadığımızı , mi( zamansizliktan burada kendimi hızlıca ifade edemiyorum çoğu zaman ama ciddi ciddi aklımda kendi hikayemi yazma kitap yazma planım var )işin en kötü yanı siz gelip gitmesinden bahsediyorsunuz ama sanırım ben bir iki aya bir süre onunla yaşamak zorunda kalacağım.ne yapacağım gerçekten bilemiyorum Nerden çıktı pandemi dönemi ufacık bebeyle bu tayin işi yaa

Son düzenleme:
Merhaba. Özel sağlık sigortası demişsiniz ama ben yaptırmadım. Bir yaşında olması gerekiyor dediler. Siz hangi sigortaya başvurdunuz?

Merhaba. Özel sağlık sigortası demişsiniz ama ben yaptırmadım. Bir yaşında olması gerekiyor dediler. Siz hangi sigortaya başvurdunuz?
merhaba eşimin çalıştığı kurum bize ve bebeğe doğduğu gün sigortayı yaptırdı. katkı payının cüzzi bir kısmını ödüyoruz. Yaşla ilgili ilk defa duydum çünkü etrafımda kurum olmayıp kendi yaptıranlarda var

dişi çıkacağı dönem ya da atak haftasında huzursuz olduğunda dediğin gibi uyanıp 1 saat oturuyordu en son geçen hafta yaptı. diğer günlerde uyanır emer devam eder uykuya ama 1 saat -40 dk max 1.5 saat uyurdu. biz sağlık ocağına hiç götürmedik. aşılarını özelde yaptırdık

Kızlar soracağım unutuyorum hep. Bebişleriniz idrarlı bezlerinde koku oluyor mu? Kokudan anlıyorum yani değiştirmem gerektiğini. Enfeksiyon falan var mı diye geçen ay idrar tahlili vermeye çalıştık ama bir türlü sonuç çıkmadı Çok hassas aletler yanıltabilirmiş bir de devlette verecektik ama şu zamanda korktum gitmedik. Vitamin kan damlalarıda etki ediyor mu acaba?

Kızlar hangi marka kan damlası kullanıyorsunuz?
Ocean mikrofer bizimki. Doğru kullanıyor muyum onuda bilmiyorum 8 damla demisti doktor. Normal damla şeklinde değil içine çekilen damlalıklardan. Ölçü tam olmayabilir.
Normal gittiğimiz doktorda vermemisti bize o sıra alerji var mı diye deniyorduk? Bir başka doktor hemen başlamamız gerek dedi. Aldık ama düzenli verdiğim söylenemez. Emzirme zamanına denk gelmesin derken unutuyorum. Öyle zamanı bulmak mesele çünkü sürekli memede

Sağol canım,ben sağlık ocağının verdiğini arada kullanıyorum o da kabız yaptı sanki.dediğin gibi sürekli memede benimki de o yüzden sordum.şimdi sidefer ya da ocean başlıcam

Amaninnn.insan neden insana yük acaba yaaa.ben de kayınvalide yok ona denk görümce var resmen tercih yaparken onun yanına atanmayim diye dua ettim.guya cocuklar a bakacak ama hayatın merkezine geçecek herseyde söz hakkı bulacaktı kendinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…