• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
İyi geceler . Aramızda demir ilacı kullanmayam var mı ?v varsa bebeğinizin uyku düzeni nasıl ?
Biz canım, 9 ay kan tahlili yapılacak ona göre verilecek. Uyku düzeni için bizde bir sürü bağlayıcı faktör var. Mesela uyku öncesi güzel beslendiyse gece daha az aralıklarla uyanıyor. Diş zamanı beslenme reddi yaşıyorsam 2 saate uyanıp emmek istiyor. Abisinin nefes alış sesi duysa dikiliyor..vs gibi

Bize demir ilacı sağlık ocağı verdi, Dr umuz vermedi doğduğundan beri hiç kullanmadık canım.Uykulari nerdeyse iki aydır çok düzensiz.Yani aynı dediğin gibi ortalama 40dk aralıklarla uyanıyor yada ağlayıp huzursuzlaniyor.iki hafta önce gecenin ortasında uyanıp sabah olmuscasina oyun istiyordu.İki haftadır biraz daha iyiyiz uyanıyor acikiyor herhalde diyorum (?)hemen emzirerek uyutuyorum.bu aralar sabah 7 gibide hep ayaklaniyoruz.gündüz ise üç kez uyuyoruz yine 40dk bir saat kadar çok nadir gece uyumadiginda iki saati buluyor gündüz uykusu.Ama nasıl uyumaksa gece ve gündüz Vallahi eklemimizden parkeden çıkan citlama sesine uyandığı için parmak uçlarında yürümeye alıştık ailecek 🥴😵Hep tetikte bir yatış çok kipirdaniyor.

Bu kadar düzensiz uyku ve huzursuzluğu olmasına rağmen Dr bize demir ilacı vermedi.(amaTahlillerde referans aralığı 25-126 ,kızımın 98 demiri.sanirim iyi olduğu için vermedi bu sefer)Bu Dr lar bazen gerçekten çok rahat olabiliyorlar bende kızımın alerjisi konusunda altı aydır bostan yere oyaladigi için çok kızgınım🤬Dr Baybay night verdi.Onuda düzenli kullanmıyorum durumuna göre veriyorum açıkçası.
vallahi dr'dan doktora her şey değişiyor. güdüz uykusu bizde hiç yoktu. Diş dönemi olduğu için dedim am ayok yani. aynı söylediğin şekildeydim nefes almaya korkuyordum. Baybay dün gece verdim baya işe yaradı. düzenli olarak 10 gün her akşam aynı saatte vereceğim uyku saati düzene gireekmiş inşallah öyle dedi dr :) gece her uyandığıında emzirme bardaktan su ver, beslenme saatini düzenleyip mesela gece 12 ve 3 te uyandığında emzir dedi. ilk 3 gün ağlar sonra alışır dedi:işsiz:

şaka gibi. sağlık ocağındaki kontrollerinde 4. ayda başla deniyor direkt. her ay doktorumuz özellikle soruyor kullanıyor musunuz diye. böyle bişeyi nasıl unutabilir?
hiçbir fikrim yok. tahlil sonuçlarını dünkü dr değerlendirdi. metabolik hiç bir sıkıntı çıkmadı şükür. kan ilacına devam 2 ay sonra kontrol dedi. biz sağlık ocağına hiç gitmedik :(

Biz canım, 9 ay kan tahlili yapılacak ona göre verilecek. Uyku düzeni için bizde bir sürü bağlayıcı faktör var. Mesela uyku öncesi güzel beslendiyse gece daha az aralıklarla uyanıyor. Diş zamanı beslenme reddi yaşıyorsam 2 saate uyanıp emmek istiyor. Abisinin nefes alış sesi duysa dikiliyor..vs gibi
ahahah abinin nefesine çok güldüm :) benim burunumun tekinde kemik var gece horluyorum kendim bile uyanıyorum ona da uyanıyor :)

Amaninnn.insan neden insana yük acaba yaaa.ben de kayınvalide yok ona denk görümce var resmen tercih yaparken onun yanına atanmayim diye dua ettim.guya cocuklar a bakacak ama hayatın merkezine geçecek herseyde söz hakkı bulacaktı kendinde
Sorma canım bende gorumcelerle birlikte üç tane kayınvalide var zaten😵senelerdir yalnız yaşamaya alışmış bir insan bir aile olarak maalesef iki ay sonra kayinvalidecigimin kucağına eşimin tayıni çıkıyor.😭benimde doğum izninin bitmesine bir ay kaldı.Esime kalsa ben işe başlayınca annesi üç beş ay iyi bir bakıcı bulup kızım az toparlayana kadar annesi baksinmış.😒Dediğin gibi gelip hayatımızın merkezine oturacak . Zaten seneler önce oğluma sadece öğleden sonralari üç saat yirmi güncük bakmıştı.Gecen sene "ben senin oğluna baktım " diyen totosunu kaldırmaya üşenen kadından ben ne bekleyeyim kaşıkla verir kepçe kepçe çıkarır dedim eşime.Sanırım mecburen işi bırakacağım.

Sorma canım bende gorumcelerle birlikte üç tane kayınvalide var zaten😵senelerdir yalnız yaşamaya alışmış bir insan bir aile olarak maalesef iki ay sonra kayinvalidecigimin kucağına eşimin tayıni çıkıyor.😭benimde doğum izninin bitmesine bir ay kaldı.Esime kalsa ben işe başlayınca annesi üç beş ay iyi bir bakıcı bulup kızım az toparlayana kadar annesi baksinmış.😒Dediğin gibi gelip hayatımızın merkezine oturacak . Zaten seneler önce oğluma sadece öğleden sonralari üç saat yirmi güncük bakmıştı.Gecen sene "ben senin oğluna baktım " diyen totosunu kaldırmaya üşenen kadından ben ne bekleyeyim kaşıkla verir kepçe kepçe çıkarır dedim eşime.Sanırım mecburen işi bırakacağım.
Ne iş yapıyorsunuz

Ne iş yapıyorsunuz
Özel sektör parakendecilik yapıyorum..Devlet memuru olmadığım için bir nebze daha kolay olacak işi bırakmam.Ama dualarım kabul olsaydı keşke de eşimin tayıni cikmasaydi.😔çok zor günler beni bekliyor yine 😩 küçücük yeni ayaklanan bebeyle pandemi zamanı şehirler arası ev taşıyacağım 🥴sonrasi daha da zor eşimin ailesi senelerdir aynı şehirde değildik zaten deyip bizden cikmayacaklar.esimin görevide çok yoğun olacağı için onlarla ben uğraşacağım:KK43:

Son düzenleme:
ahahah abinin nefesine çok güldüm :) benim burunumun tekinde kemik var gece horluyorum kendim bile uyanıyorum ona da uyanıyor :)
Benim kız inanılmaz baba ve abici.. ben öpünce kafasını öbür tarafa çeviriyor ama gel gör abi yada baba öpsün kıkır kıkır..resmen beni kucağımda taşıma aparatı olarak görüyor

Benim kız inanılmaz baba ve abici.. ben öpünce kafasını öbür tarafa çeviriyor ama gel gör abi yada baba öpsün kıkır kıkır..resmen beni kucağımda taşıma aparatı olarak görüyor
bizde de şimdilik anneci. Babaya pas vermiyor. hatta babası ona bakmadığı ve tepki vermediği için otizimden şüpheleniyor. napsın kızım bana bakmıyor demek yerine böyle çözüm buldu :D dün dr a bunu da sordu dr öyle bir belirti yok dedi :D

Özel sektör parakendecilik yapıyorum..Devlet memuru olmadığım için bir nebze daha kolay olacak işi bırakmam.Ama dualarım kabul olsaydı keşke de eşimin tayıni cikmasaydi.😔çok zor günler beni bekliyor yine 😩 küçücük yeni ayaklanan bebeyle pandemi zamanı şehirler arası ev taşıyacağım 🥴sonrasi daha da zor eşimin ailesi senelerdir aynı şehirde değildik zaten deyip bizden cikmayacaklar.esimin görevide çok yoğun olacağı için onlarla ben uğraşacağım:KK43:
Allah yardımcın olsun bana da taşınma görünüyor çok korkuyrm tasinmaktan

bizde de şimdilik anneci. Babaya pas vermiyor. hatta babası ona bakmadığı ve tepki vermediği için otizimden şüpheleniyor. napsın kızım bana bakmıyor demek yerine böyle çözüm buldu :KK70: dün dr a bunu da sordu dr öyle bir belirti yok dedi :KK70:
benim eşim de azra beni uzaktan seviyo diyo 🤣🤣

benim eşim de azra beni uzaktan seviyo diyo 🤣🤣
Bizim durumlarda benzer😂 Benim yanaklarıma yapışıyor öpmek için😍Babası bir koklayayım diyor itekliyor eliyle. Sanırım bir iki kere sakallar battı hep olacak zannediyor. Adam sürekli tıraş oluyor bir öpsün diye ama izin yok😄

Canım tamamlayıcı sigortamiz var zaten de maalesef o kadar çok Dr lara taşındık ki bazilarini karşılamadı sigorta onun için paşa paşa ödedik bazı tahlilleri.Tamamlayici yeterli olur diye düşünmüştük ama kızıma tam sigorta yaptırmamiz lazımmış meğer 🥴
Pandemi konusu aslında çok hassas bir konu artık bebeklerimize bulaşma ihtimalini de düşününce artık bence milletçe bir hayır demeyi öğrenmeliyiz.Yoksa bitmeyecek gitmeyecek bu illet 😓
Yaa ona ragmen mi tuttu 😬 insallah iyi bi doktor bulursunuz
Merhaba. Özel sağlık sigortası demişsiniz ama ben yaptırmadım. Bir yaşında olması gerekiyor dediler. Siz hangi sigortaya başvurdunuz?
Ben de 1 yaş şartı duymadim oluyo bildiğim, bi ayricalik olmasin siziz durumunuzda

Amaninnn.insan neden insana yük acaba yaaa.ben de kayınvalide yok ona denk görümce var resmen tercih yaparken onun yanına atanmayim diye dua ettim.guya cocuklar a bakacak ama hayatın merkezine geçecek herseyde söz hakkı bulacaktı kendinde
Ayy benim görümceler arasinda da en buyugu var aman Allahim bazen kvaldeme sukrediyorum ya o kaynanam olsaydı napardim diye 😂 kaynanam felaket, o bin beter
vallahi dr'dan doktora her şey değişiyor. güdüz uykusu bizde hiç yoktu. Diş dönemi olduğu için dedim am ayok yani. aynı söylediğin şekildeydim nefes almaya korkuyordum. Baybay dün gece verdim baya işe yaradı. düzenli olarak 10 gün her akşam aynı saatte vereceğim uyku saati düzene gireekmiş inşallah öyle dedi dr :) gece her uyandığıında emzirme bardaktan su ver, beslenme saatini düzenleyip mesela gece 12 ve 3 te uyandığında emzir dedi. ilk 3 gün ağlar sonra alışır dedi:işsiz:
Yaa Allah kolaylik versin. Benim ilk kızımda pedagog gece sut verme demisti su ver diye, 1 bucuk yasina yakindi o zaman. Cok zor ama ya cocuk alismis yani 😬 umarim sen yapabilirsin. Henüz küçükken alistirmasi birazcik daha kolay olabilir 😐

Bizim durumlarda benzer😂 Benim yanaklarıma yapışıyor öpmek için😍Babası bir koklayayım diyor itekliyor eliyle. Sanırım bir iki kere sakallar battı hep olacak zannediyor. Adam sürekli tıraş oluyor bir öpsün diye ama izin yok😄
benim eşim asker adamın sakalı da yok komple babasına gıcık oluyo galiba 🤣🤣🤣

büyüyünce de beni kıskanır babasından 😒

merhaba eşimin çalıştığı kurum bize ve bebeğe doğduğu gün sigortayı yaptırdı. katkı payının cüzzi bir kısmını ödüyoruz. Yaşla ilgili ilk defa duydum çünkü etrafımda kurum olmayıp kendi yaptıranlarda var

Yaa ona ragmen mi tuttu 😬 insallah iyi bi doktor bulursunuz

Ben de 1 yaş şartı duymadim oluyo bildiğim, bi ayricalik olmasin siziz durumunuzda
Anne ya da baba üzerinden yapılıyormuş ama tek başına olmuyormuş. Bizde sağlık sigortası yok yani aklımıza gelmedi aslında.

Kızlar bebeğimin damaklar fena kabarmış çok acı çekiyo mızmız calpol veriyorum ağrısını dindirsin diye siz bi jelden bahsediyordunuz neydi onun markası?

Ayy benim görümceler arasinda da en buyugu var aman Allahim bazen kvaldeme sukrediyorum ya o kaynanam olsaydı napardim diye 😂 kaynanam felaket, o bin beter

Yaa Allah kolaylik versin. Benim ilk kızımda pedagog gece sut verme demisti su ver diye, 1 bucuk yasina yakindi o zaman. Cok zor ama ya cocuk alismis yani 😬 umarim sen yapabilirsin. Henüz küçükken alistirmasi birazcik daha kolay olabilir 😐
Yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Uykusuzluğa alıştım . Kabul ettim durumu. Allah'tan evden çalışıyorum arada uyuyorum

Back