• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ben hep 3 gün kuralına uydum.ama şöyle.mesela diyelim ki üç gün kabağı denedim.üç gün de patatesi.havucu deneyeceğim zaman üçünü karışık verdim.alerji olursa diğer ikisinden olmayacağı anlaşılır diye.sitenin birinde okumuştum öyle de yaptım bir sıkıntı olmadı çok şükür.
anladım canım. kızım şimdilik yediklerine alerji göstermeyince acaba deneme günü sayısını 2 mi yapsam dedim ama risk almayayım 🤔

kızlar, yoğurtu sevmeyen bebişlere muzla yoğurtu karıştırıp verebilirsiniz diye hatırlıyorum. Muz genellikle sevdikleri gıda , yoğurtla da uyum sağlıyor. Pekmez gibi demir yoğunluğu olan besinler portakal suyu gibi C vitamini yüksek meyvelerle tercih ediliyor ki demir emilimi sağlansın.

Göz kontrolüne giden arkadaşlar,göz muayenesi için çocuk doktorundan mı randevu alacaz,göz doktorundan mı?6.ay kontrolü diye mi geçiyor?Daha önce duymamıştım da.
Bizi çocuk dr u yönlendirdi canım
Sonra hastaneyi arayıp göz polikliginden randevu aldım
Aslında 6 aydan 1 yasa kadar olarak söyleniyor
Bir kontrol şart demişti dr
Biz 6.ayda gittik

Kızlar bende Su için şunu sorucaktım. Evimize pınar’ın damacana suyunu alıyoruz. Fakat bebek için Hayat’ın bebek suları var pembe kapaklı , 330 ml’lik paketlerde.. ilk çocuğumda onlardan alırdık koli koli. Yine öyle mi yapsam yoksa gereksiz bir alışveriş mi?

kızlar Alya’nın dişi baş vermişş.. parmağımızla alt damağına dokunduğumuzda sivri sivri parmağımıza değiyor🙏🏻 Ama kesinlikle kendi göstermiyor. 4-5 gündür had safhaya çıkan ağlamaları, huysuzluğu bu yüzdenmiş. Kucağımızda bile durmuyordu, uykuya direniyordu. Daha dün buraya yazdım hatırlarsınız.

kızlar Alya’nın dişi baş vermişş.. parmağımızla alt damağına dokunduğumuzda sivri sivri parmağımıza değiyor🙏🏻 Ama kesinlikle kendi göstermiyor. 4-5 gündür had safhaya çıkan ağlamaları, huysuzluğu bu yüzdenmiş. Kucağımızda bile durmuyordu, uykuya direniyordu. Daha dün buraya yazdım hatırlarsınız.
Yanındaki de çok sürmeden geliyor.Huysuzluk biraz daha sürüyor yani😕 Alt yanlar kabarık şimdi doktor üstlerde hazır dedi. Ne zaman rahatlayacağız çok merak ediyorum

Yanındaki de çok sürmeden geliyor.Huysuzluk biraz daha sürüyor yani😕 Alt yanlar kabarık şimdi doktor üstlerde hazır dedi. Ne zaman rahatlayacağız çok merak ediyorum
Öyle mi canım, doğru söylüyorsun zaten o sıra kabarık. Ama en azından böyle ağlamasının , huysuzluğunun sebebini biliyoruz. Kendimi yiyip bitiriyordum bu bebek neden böyle oldu diye . Hepimizi asker etmişti. Senin bebişin kaç gün arayla çıkardı?

kızlar bu arada merak ettim 3 gün değil de 2 gün veren var mı ilk denediği şeyi?
Ben öyle yapıyorum canım 3 gün kuralına hiç uymadım neredeyse 🙈 🤷🏻‍♀️ tek seferde az veriyorum sonra artanı diğer öğünde yavaş yavaş artırarak kaseyi bitiriyorum bugüne kadar elma muz ayva irmik haşlanmış yumurta sarısı yoğurt labne peynir ve beyaz peynir verdim spontan oldu yani

Öyle mi canım, doğru söylüyorsun zaten o sıra kabarık. Ama en azından böyle ağlamasının , huysuzluğunun sebebini biliyoruz. Kendimi yiyip bitiriyordum bu bebek neden böyle oldu diye . Hepimizi asker etmişti. Senin bebişin kaç gün arayla çıkardı?
Daha öncede demiştim rahat ol dişten diye. Ben de ilk başka bir sey var sandım. Acayip huzursuz, huysuzdu. Uykular zaten gitti. Ilk diş göründükten sonra bir hafta bile sürmedi ikincinin yerini gördüm. Zaten baş verdi bir iki günde. Ikiside büyümeye devam ediyor. Çok sevimli😍 eline dilim armut verdim geçen iz yapmış o minnak dişleriyle😉 küçük kemirgenim benim❤

Daha öncede demiştim rahat ol dişten diye. Ben de ilk başka bir sey var sandım. Acayip huzursuz, huysuzdu. Uykular zaten gitti. Ilk diş göründükten sonra bir hafta bile sürmedi ikincinin yerini gördüm. Zaten baş verdi bir iki günde. Ikiside büyümeye devam ediyor. Çok sevimli😍 eline dilim armut verdim geçen iz yapmış o minnak dişleriyle😉 küçük kemirgenim benim❤
Evet canım demiştin, ama işte insanın tahammülü azalıyor gün be gün, o diş hiç gelmeyecek zannediyor. Gündüz uykuları 10-20 dakikayı geçmiyordu. Ağlayarak uyuyor, ağlayarak uyanıyordu. Bu yüzden Evde hepimiz gerilmiştik. Bizde bekleyelim o zaman ikinciyi🥰
Yerim onun diş izlerini😬 eminim çok sevimlidir o minnacık dişleriyle gülümsediğinde🥰

kızlar bu arada merak ettim 3 gün değil de 2 gün veren var mı ilk denediği şeyi?
Canım ben alerjik olabilecek şeyler dışında dikkat etmedim edemedim hatta
Kızlar bende Su için şunu sorucaktım. Evimize pınar’ın damacana suyunu alıyoruz. Fakat bebek için Hayat’ın bebek suları var pembe kapaklı , 330 ml’lik paketlerde.. ilk çocuğumda onlardan alırdık koli koli. Yine öyle mi yapsam yoksa gereksiz bir alışveriş mi?
Canım biziö burada çeşme suyu içiliyor ben kaynatıp veriyorum seninde içine sinöiyorsa kaynat ver ama bebek suyu bebek kamerası felan diye fiyatları inanılmaz aetorıyorlar bebek hassas nokta die
Maşallah hayırlı dişler olsun bizimkide uyandığımdan beri ömrümü yedi asla durmuyor şimdi ayağıma aldım artık abisinin zıpzıpı dikkatini çekti onla oynuyor
B Bebekannesiii çorba demişsin canım. Şehriyeleri nasıl verdin? Püre haline mi getirdin?
Bende B Bebekannesiii nden güç olarak bugün kemik sulu kesme çorba yaptım yarım kase yedi ağzını şapırtadarak

Ben avakado verdim ilk gün zorla yedi ikincidede bir kaşık verdim bıraktım🥴 ama tavuk suyuna şehriye çorbasına mmmm diye diye ağzını sapirtada sapirtada yedi😆 yemekte seciyoruz

Back