• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    112
Doğum olana kadar sanırım içeri yanına kimseyi almıyorlar bazı hastaneler telefonuda alıyormuş, doğumdan sonra yanında bir bayan kalabiliyor ilk bebeğin değil sanırım aslında tecrübende vardır biraz hangisinin yanında rahat edersen o kaldın sezaryen mi olacaksın, normal olursa kendinde kendi işini az çok halledersin zaten
Sezeryan olacak ama of stres oldum ya ben hep hani annem de kaynanam da dururlar diyordum birine diyemediğimi diğerine derim felan eşim de gelir beni hava almaya çıkarır bi felan gibi düşünüyodum ilk bebeğimde öyle olmuştu ama bunda bir kişi alınıyormuş artık bir karar vercem bakalım valla annem de kaynanam da ikisi de şok geriyor beni biri hiçbirşey yapamaz bilemez diye diğeri de biliyor ediyor ama genel geriyor beni of halam la felan konuşayım olmadı düşüneyim bi

33+4 bugun inşallah cok tesekkur ederim. Sen ne durumdasin su an gecti mi sancilanmalar
Nstde sancım yok ama karnım sert ve alt karın bölgesinde baskı var. Suyum biraz fazla diye olabilir dedi. Erken doğum riski var yani o yüzden ciğer iğnesi oldum dün iki doz bugün de iki doz olacağım

Aminn 🌸Erken doğum riskim vardı gebelik şekeri ve kolestazi vardı. Sürekli yatıyordum. Açılma ve sancılar durmayainca 33+2 de doğuma alındım
Haftanız çok kötü değilmiş inşallah sağlıkla kucağına verirler bebeklerini🙏🏻

• Amin
Reactions: Eva
Hayırlı sabahlar benim riskli ikiz gebeliğim vardı pazartesi doğum yaptım. Bebeklerim için dua eder misiniz? Bir an önce kavuşalım
Sağ salim kavuşacaksınız inşallah bu süreçte hiç moralinizi bozmayın bebeklerin mutlu annelerine ihtiyaçları var💐

• Beğen
Reactions: Eva
Sağ salim kavuşacaksınız inşallah bu süreçte hiç moralinizi bozmayın bebeklerin mutlu annelerine ihtiyaçları var💐
Çok yıprandım gebeligin başından beri. Bütün çabam onlar içindi. Şimdi de yanlarına gidince yansıtmıyorum pozitif olmak istiyorum hep. inşallah hepimiz iyi olacağız bebeklerimle evimize doneriz bir an önce

Neden perinatoloğa gidiyorsun tekrar? Doktorun mu önerdi? Bana bir daha git demedi de ondan sordum. Hadi inşallah hayırlı haberlerle dönersin canım. Her şey güzel olsun hepimiz için🙏🏻
Yok bu gittiğim özel ama çok yoğun oluyor bı 5,10 dk bakıyor gonderıyor. Buna kendim geldim herseyıne bakıyor tek tek diye 30 dk baktı doktor mesela Şuan

Maşallah gelişimi de iyi. Ama diyetine dikkat et bence. Ben de hiçbir şey yemiyorum sadece protein sebze ve ceviz badem falan. Meyve yok hiç ekmek yok. Ben de sıkıldım ama olsun bebeklerimiz için biraz daha dayanmamız gerek🙏🏻
sabah kahvaltıyı protein barla yapıyorum, aralarda yoğurt, kefir, peynir, akşam da et veya sebze. köfte bile yiyemez oldum maalesef. eşime dedim zaten doğumdan sonra bana 1 kilo baklava, kadayıf, künefe karışımı getir diye :D waffle yicem, yarım ekmek arası köfte yicem, ballar pekmezler yicem. en büyük hayalim bunlar :D

Perinatolojı şöyle dedi . 10 gün önde şeker testi yaptın mı dedi yok dedim geç kalınmış ama yine de yap ona göre gerekirse insülin dedi . Suyum fazla değildi normaldi. Sadece kilosuna bakıp öyle dedi .
Ekmeği ve tatlıyı kesecegım komple. Çünkü hemen insülin vermıyorlar zaten diyet öneriyorlar . Evde ölçtüğümde açlık şekerim yüksel çıkıyordu sadede 95 ile 110 çıkıyordu en fazla. Tokluklar iyiydi.
Diğer türlü hersey yolundandı. Rahım kısalı 12,5 dedi bu :) on gün önce doktorum 28 demişti anlamadım :)

Sonra kendi doktoruma gittim iki ultrason arasında 100gr fark vardı kilo olarak.
Kendi doktoruma sordum teste gerek yok 10 gün ciddi bir önde gitme değil suyun normal sorun yok dedi . Şeker olsa suyunda fazla olurdu dedi .
Rahım uzunluğunu sordum bu kez 3 ideal olanı senın 1,9 dedi durumuna göre normal. Erken doğum riski var ama Şuan öyle bir sorun görmüyorum hersey yolunda dedi :))
Zaten bebeğin yüzünü görmek için gittim perinatolojıye .
Bidaha gitmem 😂 iki doktor olayı kafa karıştırıyor.

Bide perinatolojıye progestanı sordum günde 400 mg alıyorum ağızdan dedim ben olsam günde 200 mg fitil olarak kullan derdim o daha etkili dedi . Sizinle de paylaşmış olayım.
Ama doktorum farketmez demişti

Birde işe dönüş konusunda aşırı stresli hissediyorum hatta o kadar ki gece uyanıp sabaha kadar bu konuyu düşünmeye başladım. Bir yanım ücretsiz izin al 1 yılın sonunda dön diyor diğer tarafım o kadar süre maaşın olmayacak nasıl yapacaksın 3 ay sonra dön zaten süt iznin de olacak diyor. Aslında bunda en büyük etken kendi maddi durumumuz değil de ailemin durumu 😶 Ailemde tek düzenli geliri olan benim yani kendine yeten ve birinin ihtiyacı olduğunda destek olabilen. Annem benden bu süreçte para istese ve veremesem diye düşünüp aşırı stres oluyorum. Annemin tabi ki böyle bir beklentisi yok ama kendisi ben ve kardeşlerimi büyütmek için çok çaba harcadı çalıştığı yerler zamanında bilgisiz çaresiz diye hiç sigorta yapmadılar. Yani bir emekliliği yok hala çalışıyor. Birde kendisi deprem bölgesinde konteynr kentte kalıyor zaten ona da canım sıkılıyor kışın ısınmıyor yazın soğumuyor cok yagmur yagsa su basıyor diye. durum böyle olunca sanki ücretsiz izin alırsam kendimi çok suçlu hissedeceğim. Sizler ne yapacaksınız işe dönmeyi düşünen var mı veya bana tavsiyesi olan var mı? Burayı da bdv gibi kullandım ama 😅 çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Şunu da eklemek isterim aslında kimsenin benden bir beklentisi yok hatta ailem sürekli bebeğe hediyeler alıyorlar ve almaya çalışıyorlar sürekli eksik ne var diye soruyorlar aşırı heyecanlılar ben biraz kendim kuruntu yapıyorum. Eşim de ihtiyaçları olsa gönderir bana bunun lafını asla yapmaz. Hamilelik beni aşırı düşünen bir insan yaptı zaten sürekli empati yapıp herkese her şeye üzülen bir insandım şimdi daha çok kafama takıyorum 🙄
Seni en iyi ben anlarım çünkü annemin faturaları ek çıkan beklenmemesi gereken tüm sağlık harcamaları vs herseyi ben yapıyorum üstelik benim kız kardeşimin eşi multi zenginken o kendini kurtardı bir daha böyle şeylere bakmıyor bişi deyince de o para benim değil eşimin ben çalışmıyorum diyor . İki abim var biri emekli biri çalışmıyor 3 kişi 25/26 maaşla geçinemiyorlar ve abimler de yaş 50 üstü sağlık sıkıntıları olabiliyor ve ben onlardan mesul hissediyorum asla beklentileri yok ama annem halı yıpranmış dese gider alırım çok çekti ben de bari bu yaşta her istediği olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden ben de işe erken dönecepim annem bu sefer çocuğa da sağlık olarak bakamayacak eşim gece çalışıp sabah öğlene kadar ben okuldan gelene kadar çocuğa bakacak bir de kayınpedere ev alınsın diye kredinin bir kısmını biz ödeyeceğiz borca giriliyor o yüzden kesin çalışacağım ( niye siz ödüyorsunuz diyen olursa memleketlerinde doğalgazlı ev alıyoruz ki her sene gelip bana çökmesin ilerideki huzurum için biz öderiz teklifini ben yaptım yeter ki tüm kış hem onlar hem de onları ziyaret bahanesi ile üç çocuklu görümcem çökmesin diye ev dubleks diye gelen gitmiyor çünkü )

Seni en iyi ben anlarım çünkü annemin faturaları ek çıkan beklenmemesi gereken tüm sağlık harcamaları vs herseyi ben yapıyorum üstelik benim kız kardeşimin eşi multi zenginken o kendini kurtardı bir daha böyle şeylere bakmıyor bişi deyince de o para benim değil eşimin ben çalışmıyorum diyor . İki abim var biri emekli biri çalışmıyor 3 kişi 25/26 maaşla geçinemiyorlar ve abimler de yaş 50 üstü sağlık sıkıntıları olabiliyor ve ben onlardan mesul hissediyorum asla beklentileri yok ama annem halı yıpranmış dese gider alırım çok çekti ben de bari bu yaşta her istediği olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden ben de işe erken dönecepim annem bu sefer çocuğa da sağlık olarak bakamayacak eşim gece çalışıp sabah öğlene kadar ben okuldan gelene kadar çocuğa bakacak bir de kayınpedere ev alınsın diye kredinin bir kısmını biz ödeyeceğiz borca giriliyor o yüzden kesin çalışacağım ( niye siz ödüyorsunuz diyen olursa memleketlerinde doğalgazlı ev alıyoruz ki her sene gelip bana çökmesin ilerideki huzurum için biz öderiz teklifini ben yaptım yeter ki tüm kış hem onlar hem de onları ziyaret bahanesi ile üç çocuklu görümcem çökmesin diye ev dubleks diye gelen gitmiyor çünkü )
Sizin işiniz de çok zormuş. Her iki tarafa da çok fazla fedakarlık yapılmış.

Back