• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    112
Bazen 34 de bile erken doğum olmuyor bebeği veriyorlar yoğun bakıma almadan burda mesele sanırım beneğin kendini hazır hissettiğinde dünyaya gelmesi
Ben oğlumu 34te doğurdum. Hep sancım oluyordu en son artık tutamadılar. Çok şükür yoğun bakıma ihtiyaç duymadı. Önemli olan sağlıkla kucağımıza almak. İnşallah hepimiz için öyle olur 🙏🏻

Doğum izninin 1yıla çıkarılması konuşuluyor. İnşallah olur da biz kullanabiliriz. İlk doğumdan sonra ücretsiz izin aldım çok zor oldu maddi açıdan. İnşallah bunda gerek kalmaz. El kadar bebeyi bırakıp işe gitmek hiç içime sinmiyor
Ben o izin için çok hevesliydim ama çok uzun sürdü artık sanki vermeyecekler gibi gelmeye başladı ☹ İnşallah verirler de bize de yetişir. Bize yetişmese bile versinler gerçekten 2-3 aylık bebeği bırakıp işe dönmemizi bekliyorlar

Bana 38+0'a gün verdi devlet hastanesi. Hatta 37+5'e verdi ama ben bari 38 olsun dedim. Özeldeki doktorum da 38+2'ye gün verdi. Oğlum kendiliğinden 38+4'te gelmişti.

Gebelik şekeri var bu ara açlık şekerini kontrol edemiyorum. Hep 110 civarı çıkıyor. Son 2 hafta kaldı endokrinolojiye gitsem mi bilemedim. Hala izne de ayrılmadım, haftaya perşembe ayrılıcam.
Doktorun şeker için ne önerdi? Bebeğin gelişimi iyi mi suyu falan? Doğumuna az kalmış zaten hayırlısıyla. İstersen doktoruna sor durumu ona göre hareket edersin.

Doğum izninin 1yıla çıkarılması konuşuluyor. İnşallah olur da biz kullanabiliriz. İlk doğumdan sonra ücretsiz izin aldım çok zor oldu maddi açıdan. İnşallah bunda gerek kalmaz. El kadar bebeyi bırakıp işe gitmek hiç içime sinmiyor
Umarim cikarirlar ya en son pek niyetleri yok gibiyd🤷‍♀️

Doktorun şeker için ne önerdi? Bebeğin gelişimi iyi mi suyu falan? Doğumuna az kalmış zaten hayırlısıyla. İstersen doktoruna sor durumu ona göre hareket edersin.
Diyetle gidiyoruz şimdi ama benim zaten gebelik öncesinde de prediyabetim vardı o yüzden en baştan beri diyet yapıyorum. Çok bunaldım açıkçası, daha önce şekerimi çıkarmayan şeyler de çıkarmaya başladı, bir dilim ekmek yiyemiyorum. O yüzden bazen dikkat etmemeye başladım, ondan oluyor muhtemelen. Doktora dedim de endokrinolojiye gidebilirsin dedi.

Suyu normal, gelişimi 2 hafta öndeydi son gittiğimde fazla kilo almamıştı, 1 hafta önde çıktı sadece. 3 kg civarı şuan, 36+1'deyiz.

Birde işe dönüş konusunda aşırı stresli hissediyorum hatta o kadar ki gece uyanıp sabaha kadar bu konuyu düşünmeye başladım. Bir yanım ücretsiz izin al 1 yılın sonunda dön diyor diğer tarafım o kadar süre maaşın olmayacak nasıl yapacaksın 3 ay sonra dön zaten süt iznin de olacak diyor. Aslında bunda en büyük etken kendi maddi durumumuz değil de ailemin durumu 😶 Ailemde tek düzenli geliri olan benim yani kendine yeten ve birinin ihtiyacı olduğunda destek olabilen. Annem benden bu süreçte para istese ve veremesem diye düşünüp aşırı stres oluyorum. Annemin tabi ki böyle bir beklentisi yok ama kendisi ben ve kardeşlerimi büyütmek için çok çaba harcadı çalıştığı yerler zamanında bilgisiz çaresiz diye hiç sigorta yapmadılar. Yani bir emekliliği yok hala çalışıyor. Birde kendisi deprem bölgesinde konteynr kentte kalıyor zaten ona da canım sıkılıyor kışın ısınmıyor yazın soğumuyor cok yagmur yagsa su basıyor diye. durum böyle olunca sanki ücretsiz izin alırsam kendimi çok suçlu hissedeceğim. Sizler ne yapacaksınız işe dönmeyi düşünen var mı veya bana tavsiyesi olan var mı? Burayı da bdv gibi kullandım ama 😅 çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Şunu da eklemek isterim aslında kimsenin benden bir beklentisi yok hatta ailem sürekli bebeğe hediyeler alıyorlar ve almaya çalışıyorlar sürekli eksik ne var diye soruyorlar aşırı heyecanlılar ben biraz kendim kuruntu yapıyorum. Eşim de ihtiyaçları olsa gönderir bana bunun lafını asla yapmaz. Hamilelik beni aşırı düşünen bir insan yaptı zaten sürekli empati yapıp herkese her şeye üzülen bir insandım şimdi daha çok kafama takıyorum 🙄
Ben seni anladım bebekten sonra çalışmadım ben güvenemedim kimseye aklım fikrim bebeğimde oldu muhtemelen ilk bebeğin doğumdan sonra daha rahat karar verirsin bence 🥹şimdi düşünme bunları bebeği bakıcıya bırakmak yada güvenemediğin bir akrabaya bırakmak çok zordur arkadaşım tüm izinlerini kullandı 8 aylıkken çalışmak zorunda kaldı hergün ağlıyor bırakırken birazda bakıcı talihsizliği oldu bebeği çok bakımsız bıraktılar mesela bu bebek bakım sürecinde insan çok evden çıkamıyor alışveriş vs yapamıyor eşinin verdiklerini biriktirip annenin ihtiyacı olduğunda yardımcı olabilirsin aslında yada eşinlede konuşabilirsin durumu sen daha iyi bilirsin

Diyetle gidiyoruz şimdi ama benim zaten gebelik öncesinde de prediyabetim vardı o yüzden en baştan beri diyet yapıyorum. Çok bunaldım açıkçası, daha önce şekerimi çıkarmayan şeyler de çıkarmaya başladı, bir dilim ekmek yiyemiyorum. O yüzden bazen dikkat etmemeye başladım, ondan oluyor muhtemelen. Doktora dedim de endokrinolojiye gidebilirsin dedi.

Suyu normal, gelişimi 2 hafta öndeydi son gittiğimde fazla kilo almamıştı, 1 hafta önde çıktı sadece. 3 kg civarı şuan, 36+1'deyiz.
Maşallah gelişimi de iyi. Ama diyetine dikkat et bence. Ben de hiçbir şey yemiyorum sadece protein sebze ve ceviz badem falan. Meyve yok hiç ekmek yok. Ben de sıkıldım ama olsun bebeklerimiz için biraz daha dayanmamız gerek🙏🏻

Bu arada kızlar ben dün ciğer iğnesi vuruldum. Tesadüfen baktım ki gebelik şekerini yükseltebiliyormuş 5gün boyunca normalmiş. İçim rahatladı biraz. Bugün biraz daha sakin geçer inşallah 😊 doğuma kadar kafayı yemezsem iyi 🤣

Dünkü agrilarimdan sonra icim rahat etmedi doktora geldim galiba sancim var. 😞

Eklentiler

• 1000037701.webp
    1000037701.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 11
Bu arada kızlar ben dün ciğer iğnesi vuruldum. Tesadüfen baktım ki gebelik şekerini yükseltebiliyormuş 5gün boyunca normalmiş. İçim rahatladı biraz. Bugün biraz daha sakin geçer inşallah 😊 doğuma kadar kafayı yemezsem iyi 🤣
Evet ciger iğnesi yukseltiyor, bi de bebek hareketlerinde azalma olabilir demisti doktor

Dünkü agrilarimdan sonra icim rahat etmedi doktora geldim galiba sancim var. 😞
Canım ben o sancıları ilk gebeliğimde 26. Haftadan başlayarak çektim. Merak etme ilaçlarla erteliyorlar. Magnezyum serum veriliyor. Nidalat nidicart gibi ilaçlarla ertelenebiliyor. Sık dişini az kaldı inşallah geçer🙏🏻

Canım ben o sancıları ilk gebeliğimde 26. Haftadan başlayarak çektim. Merak etme ilaçlarla erteliyorlar. Magnezyum serum veriliyor. Nidalat nidicart gibi ilaçlarla ertelenebiliyor. Sık dişini az kaldı inşallah geçer🙏🏻
Bana da o ilaclar 32. Haftada yapilmisti zaten ilac kullaniyorum aslinda simdi tekrar cikmasina sasirdim bakalim ne diyecek doktor 🤷‍♀

Ben şehir hastanesinde doğum yapacağım gidip gezdim. Yani aslında poliklinik kısmında bulunan ebeler her gün gördükleri hamileleri çıkarıp gezdiriyorlar. Benim bulunduğum şehirde doğum yapan kişiyi servise almıyorlar doğumhanede kalıyorsunuz dogumhane dediğim de yine servise benziyor odalar tek kişilik içerisinde refakatçi için koltuk var sizin için bir yatak pilates topu pilates matı var birde odanın içerisinde duş ve tuvaleti mevcut odalar gayet büyüktü. Ziyaretçi konusunu bende sordum almıyorlarmış bebek ve anne güvenliği açısından. Gerçekten de kapıda 2 tane güvenlik duruyordu ve çok titizdi. Erkek refakatçi kabul olmuyormuş ama yoğunluk olmazsa eşinizi 1-2 saat içeri alabiliyoruz dediler. Birde dogumhane ile güvenlik arasında camlı bir alan var haber verdiğin zaman oraya eşini alıyorlar sende çıkıp görüşebiliyorsun.

Genel olarak benim hoşuma gitti hatta hala acaba özele mi gidip doğum yapsam diye düşünüyordum gezince fikrim değişti. Ebeler çok bilgili ve güler yüzlüydüler. Doğum yaptığın odada kalmak bence çok büyük bir avantaj, oda zaten cok büyük içerisinde yuruyebilecegin rahat rahat topun üzerinde egzersiz yapabileceğin alan vardı. Birde yine aynı hastanenin gebe okuluna gittim. Eğitimi veren ebe odaya buhurdanlık uçucu yağlar müzik dinlemek için hoparlör getirmemize kadar her şeyi söyledi (tabi zorunlu değil ama rahatlarsınız dedi). Son olarak da epidural anestezi ile normal doğum yapıyorlarmış. Benim için tek sıkıntı normal doğum için çok zorlamaları yani bana öyle hissettirdi. Ben illa sezeryan istemiyorum bebek nasıl gelirse öyle gelsin ama normal doğum istemeyenlerin tercih edeceğini düşünmüyorum. Tabi önce ki doğumu sezeryan olan varsa bu da sezeryan olacağı için tercih edebilirler
Evet burada da etrafımda Şehri hastanesinde yapanlar çok memnun ben gezmedim ama diyorlar tertemiz aşırı güvenlikliymiş evet bebek kaçırmalarına karşı anne bebek güvenliği için felan yani birileri de gelebilseydi keşke ama neyse artık bir gece kalıp çıkacaz zaten . Benim ilki de seseryan olduğu için bu da sezeryan olacak o yüzden tercih ediyorum doktor da zaten direk gün vercez dedi normal doğum için ısrarcı olmadı durumumdan dolayı yoksa kesinlikle son ana kadar asla sezeryan yapmıyor devlet

Birde işe dönüş konusunda aşırı stresli hissediyorum hatta o kadar ki gece uyanıp sabaha kadar bu konuyu düşünmeye başladım. Bir yanım ücretsiz izin al 1 yılın sonunda dön diyor diğer tarafım o kadar süre maaşın olmayacak nasıl yapacaksın 3 ay sonra dön zaten süt iznin de olacak diyor. Aslında bunda en büyük etken kendi maddi durumumuz değil de ailemin durumu 😶 Ailemde tek düzenli geliri olan benim yani kendine yeten ve birinin ihtiyacı olduğunda destek olabilen. Annem benden bu süreçte para istese ve veremesem diye düşünüp aşırı stres oluyorum. Annemin tabi ki böyle bir beklentisi yok ama kendisi ben ve kardeşlerimi büyütmek için çok çaba harcadı çalıştığı yerler zamanında bilgisiz çaresiz diye hiç sigorta yapmadılar. Yani bir emekliliği yok hala çalışıyor. Birde kendisi deprem bölgesinde konteynr kentte kalıyor zaten ona da canım sıkılıyor kışın ısınmıyor yazın soğumuyor cok yagmur yagsa su basıyor diye. durum böyle olunca sanki ücretsiz izin alırsam kendimi çok suçlu hissedeceğim. Sizler ne yapacaksınız işe dönmeyi düşünen var mı veya bana tavsiyesi olan var mı? Burayı da bdv gibi kullandım ama 😅 çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Şunu da eklemek isterim aslında kimsenin benden bir beklentisi yok hatta ailem sürekli bebeğe hediyeler alıyorlar ve almaya çalışıyorlar sürekli eksik ne var diye soruyorlar aşırı heyecanlılar ben biraz kendim kuruntu yapıyorum. Eşim de ihtiyaçları olsa gönderir bana bunun lafını asla yapmaz. Hamilelik beni aşırı düşünen bir insan yaptı zaten sürekli empati yapıp herkese her şeye üzülen bir insandım şimdi daha çok kafama takıyorum 🙄
naçizane fikrimi söylemek istedim.artık senin tek önceliğin bebeğin,yani ana baba kardeş de artık ondan sonra geliyor.kaldı ki bebek sana her bakımdan çok daha muhtaç
ilk çocuğumda ben de bebeğim 3 aylıkken işe döndüm çok ama çok pişmanım.ek gıdaya geçiş dönemini uzaktan izledim ,en güzel zamanlarını kaçırdım.bence hassas düşünmeyi bırak kendin ve bebeğini önceliğin yap , kalabildiğin kadar kal çocuğunla

Ben de 1 yıl ücretsiz izne çıkacağım. Evet zorlayacak ama çocuğu kimseye bırakamam. Siz de aynı durumdasınız gördüğüm kadarıyla. Evet anneniz ama önce kendinizi ve çocuğunuzu düşünmeniz lazım. Annelerimizin emekleri ödenmez, ama hep bir borç ödeme şeklinde de hayat geçmez. Her şeyden önce siz önemlisiniz.

Back