- 21 Nisan 2020
- 1.875
- 1.686
- 83
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #32.261
Valla canım onu hiç bilmiyorum.doğum yapıldığı sene toplamda en az 90 gün yatmış primi olan kadınlara yatan paraymış.halk dilinde doğum parası ama edevlette de işgöremezlik ödeneği diye geçiyor.analık ödeneği de süt parasıymış.o da 65 tl yatmış.ilk çocuğq da devleT 300tl veriyormuş o da yatmış pazartesi günü gidip çekecem.Sgk maaşınızın brüt üzerinden hesaplayıp yatırdığı para mı bu ? Analık diye geçen ? Parayı görünce düzgün cümle kuramadım iyi mi ?
Canım işyerin seni doğum iznine falan ayırıp rapor falan verdi mi? Benim kardeşim mali müşavir.o ilgilendi benim işlerimle.kadın doğum doktorumun sekreteri de çalışan görünüyorsunuz diyip bana rapor vermişti doğım yaptığımda da bana hastaneden belgeler vermişlerdiYa kızlar ben haziran ayında işten ayrıldım, 3 ay sonra da doğum yaptım ama hiç bir ödeme almadım normal mieşim aktif sgklı diye onun adına pttye 200 lira yattı ama bir türlü çek(e)mediği için iptal olmuştu
maşallahBebeğimin gazı yine tavanAblam da ek gıda denettiğim için olduğunu söyledi.bugün oğlumun tadı yok bize de tad vermiyor
Oğlıma bugün 2 çay kaşığı muz yedirdim.çok sevdi.iki çay kaşığı da yoğurt yedirdim.
Evlilik yıldönümü neydi yaaa i nasıl bişi oluyor kiBen de dün ilk kez tek yıkadım bir de evlilik yıldönümümüzdü işim başımdan aşkın bir sürü plan yapmıştım bir baktım ki bez önden arkadan taşmak üzere, silmekle başedemem deyip götürdüm banyoyabaşta biraz titredi beni korkuttu ama oldu şükür, yıka kurut giydir uyut yaklaşık 1 saatimi aldı
Tüketiyordum. Hele tok tutuyor diye yulaflı süt her gün içiyordumNormalde yoğurt ayran süt tuketmiyir musnz ki.bizim gündüz
toplam uykusu 5saat etmez bırak kesintisiz uykuyu.
O zaman neden alerji yapmuyrdu acaba kızarıklık şeklindeTüketiyordum. Hele tok tutuyor diye yulaflı süt her gün içiyordum
Ben olayı şöyle anlatayım. Kendim allerjiden şüpheleniyorum. Fakat kanlı kaka olmadığı için Dr önemsemedi. İlk olarak 2 hafta önce Nescafe 3ü1 arada içiyordum. Çok huysuzlandı ama çalıştığım günler içiyordum. Babamız tinti mintiniye baktığı için uyutamadı ondan oldu diyordum. Bu hafta sonu laktoz ağırlıklı yani süt tozu anne besin takviyesi içtim. Ondan sonra 3 gün uykusuzluk, gaz ve kızarıklıklar oldu. Bu arada bir bilgiyi eksik verdim . Laktoz bana da dokunduğu için laktozsuz süt kullanıyorum. Her gün içtiğim o. Son 2 aydır konak çıktı. O da belirtiymiş ama her bebekte olur demişlerdi.O zaman neden alerji yapmuyrdu acaba kızarıklık şeklinde
Bahsettiğiniz fotoda olan mı ? Şimdi siz çalışıyor musunuz ? İş yeri maaş ödemeyip devletten aldığınız rapor parasından mı bahsediyorsunuz ? Benim kafam karıştı. Devlette almam gereken para varsa alayım hemenValla canım onu hiç bilmiyorum.doğum yapıldığı sene toplamda en az 90 gün yatmış primi olan kadınlara yatan paraymış.halk dilinde doğum parası ama edevlette de işgöremezlik ödeneği diye geçiyor.analık ödeneği de süt parasıymış.o da 65 tl yatmış.ilk çocuğq da devleT 300tl veriyormuş o da yatmış pazartesi günü gidip çekecem.
Canım inş yapmaz ama sizinkide benim sıpa gibi yavancılar huzursuz olursa nasıl başettiğini yazar mısın? Benimki alıştı insanlara ama uyuyamıyorBendim o .bugün gidecez inşallah tek gitmeye cesaret edemedim eşimle gidip 1 hafta kalacaz.normalde tek gidip 15 gün kalıyorduk neyse bu sene böyle olsun.yola çıkmadık henüz az sonra çıkacaz.İnşallah kolay geçer.7-8 saatlik yol.
E devlete ödemeler içini iban tanımlarsan tekrar hesabına yatıyor merak etme :)Ya kızlar ben haziran ayında işten ayrıldım, 3 ay sonra da doğum yaptım ama hiç bir ödeme almadım normal mieşim aktif sgklı diye onun adına pttye 200 lira yattı ama bir türlü çek(e)mediği için iptal olmuştu
Bi bakayım ya merak ettim valla çok iyi olur yatarsaE devlete ödemeler içini iban tanımlarsan tekrar hesabına yatıyor merak etme :)
Bilmem ki canım.aslında yoğurt da çoğu bebeğe yaramazmış.bu üçüncü gün ek gıdaya geçişimizde.Diğer iki gün hiç rahatsız olmamıştı.muzu saat 17:00de verdim ama gaz sıkıntısı sabah başlamıştı.dün ablam iki çay kaşığı yoğurt çorbasının yoğurdundan yedirdi ben de akşam iki çay kaşığı kadar yoğurt verdim.Yoğurt çorbasının içinde buğday ve kabak da vardı burada o çorbaya toyga çorbası diyorlar.çorbadaki buğday yoğurdu ağırlaştırmış olabilir.eklediğğm tabloda da muz ilk verilebilecekler arasında aslında ama bilemedimmaşallahama muz daha çok rahatsız etmez mi?
Benim taaa 2019 rapor paramı geçen ay iban tanımlayınca aldım. Bu arada banka hesabınız da evlendikten sonra soyisim değişikliği yaptınız mı ?Bi bakayım ya merak ettim valla çok iyi olur yatarsa
Benim taaa 2019 rapor paramı geçen ay iban tanımlayınca aldım. Bu arada banka hesabınız da evlendikten sonra soyisim değişikliği yaptınız mı ?
Ben şu anda çalışmıyorum.Ücretli öğretmenlik ve bir kolejde öğretmen olarak çalışıyordum.yaz tatili girince ssk yatmadı doğal olarak.son bir yıl içersinde 89 gün yatmış ssk primim vardı.doğum parasını hakketmem için sadece 1 güne ihtiyacım vardıBahsettiğiniz fotoda olan mı ? Şimdi siz çalışıyor musunuz ? İş yeri maaş ödemeyip devletten aldığınız rapor parasından mı bahsediyorsunuz ? Benim kafam karıştı. Devlette almam gereken para varsa alayım hemenEki Görüntüle 2772315
İban tanımlamak için edevlete girdim ama nerden yaptınıztam olarak?Benim taaa 2019 rapor paramı geçen ay iban tanımlayınca aldım. Bu arada banka hesabınız da evlendikten sonra soyisim değişikliği yaptınız mı ?
Yaa ne güzel şanslısın ben istifa ettiğim için alamayacağım galibaBen şu anda çalışmıyorum.Ücretli öğretmenlik ve bir kolejde öğretmen olarak çalışıyordum.yaz tatili girince ssk yatmadı doğal olarak.son bir yıl içersinde 89 gün yatmış ssk primim vardı.doğum parasını hakketmem için sadece 1 güne ihtiyacım vardıbabamın işyerinden ssk girişi yaptırdık.çok şükür param yattı benim ödemelerim aşağıdaki gibi cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?