• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kızlar bebeğim iki haftadır zor alıyor memeyi. Ayakta emiyor ve fön sesiyle karanlık ortamda. Yoksa tutmuyordu.şimdi ise ayakta bile almak istemiyor. Memeyi verince nasıl ağlıyor eti kopuyor sanki almak istemiyor. Bu durumla karşılaşan oldu mu bu yüzden hangi göğsü nasıl nekadar emdi takip edemedim ve ayakta olduğum için elimle destekleyemedim mastit oldum. Nasıl geçer bu durum?
Uyku haline geçince vermeyi deneyin kucakta almıyorsa yanına uzanarak verin yine uykuya geçmek üzereyken

ayyynen öyle valla cuk oturdu. ne onlarla ne onsuz 🙈🙈

bizimki 3 gün 9 buçukta uyudu. nazar değmesin diye kendi kendime bile düşünmedim 🤣🤣🤣 sonra bi bozuldu tam bozuldu. gece uykusu 12-1 arası bişey oldu.
baktılar böyle fazla uslu oluyoruz az uğraştıralım dediler kendilerine geldiler demek ki🤣 ay inşallah düzelir tekrar senin dokuz bucuk cok ıyımiş, on bire razıyım ben. 😕

Kızlar ben prima piremium care kullanıyordum boş pahalı gelmeye başladı ve mühendisin oğlunu takip ediyorum içeriklerini yazıyorlar ya baby turco kullanmaya başlayacağım trenyolda 15 tanesi 9 TL indirim var biz çoklu aldık siz de alın bence çok uygun tanışma paketi diye bi indirim koymuşlar

Kızlar ben prima piremium care kullanıyordum boş pahalı gelmeye başladı ve mühendisin oğlunu takip ediyorum içeriklerini yazıyorlar ya baby turco kullanmaya başlayacağım trenyolda 15 tanesi 9 TL indirim var biz çoklu aldık siz de alın bence çok uygun tanışma paketi diye bi indirim koymuşlar
Ya ben 3 - 4 ay önce aynı markanın kadın pedini, Lady turcoyu kullandım ve beni acayip rahatsız etti pişik olacaktım neredeyse o yüzden kullanmayı bıraktım. Haliyle bebek bezi versiyonuna da önyargım oluştu...

Ya ben 3 - 4 ay önce aynı markanın kadın pedini, Lady turcoyu kullandım ve beni acayip rahatsız etti pişik olacaktım neredeyse o yüzden kullanmayı bıraktım. Haliyle bebek bezi versiyonuna da önyargım oluştu...
Anladım canım tabi ki değişiyordur da 🤦‍♀️Mühendisin oğluna güveniyorum umarım yanıltmaz 🙄

4.ay bu kadar zor geçmek zorunda mı:KK43:
Sebepsiz krizlerimizden birini yaşadık 1bucuk saat boyunca ağladı
Diş mi gaz mı uyku mu?
Bağırıyorum artık sonra korkuyor
Ama içinden çıkamıyorum
Kac gündür bir lokma yemeden gunlerim geçiyor
Ben de insanım
Niye allahım niye bana sorunsuz bir çocuk vermedin:KK43:((
Canım 2 gündür bende öyleyim, buraya da yazdım hatta..gece 4’ten önce uyumuyor.. uyuyamıyorum, kaş-göz arası bişeyler atıştırıyorum, Dün en son eşime verdim bebeği duşa girip hıçkıra hıçkıra ağladım. Hem ağladım hem “Allahım isyan etmiyorum nolur günah yazma” diye duâ ettim. İsyan değil bizimki sadece haftaların getirdiği yorgunluk, çaresizlik.. ben ailemden uzakta yaşıyorum, sen yakından ya çağır ya yanlarına git. Ben buraya sığınıyorum, benim gibi aynı zorlukları yaşayan arkadaşları okudukça güç buluyorum. Birbirimizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Sende kendini yalnız hissetme❣️

Merhaba hanımlar. Bugün 5. Ay kontrolüne gittik. Beni az çok tanıyanlar benim tinti mintinin uyku sorununu bilir. Şöyle özet geçeyim milaya kolik demişlerdi. 3. Ayı bırakın 5. Aydayız ve hala gazımız var. Çok zor uykuya dalan , kısa en fazla 2 saat uyuyan bir bebek. Huydur falan diye diye bu haftaya geldik. Mila minyon bir bebek. 6100 Gr olmuş. Bazen ishal bazen 3-4 gün kaka yapmadığı oluyordu. Hafta sonu süt kalitesi artsın diye lactamil içtim. Kabus dolu 3. Gün yaşadık. Dedim gaz yaptı. Sonra farkettim ki genital bölgesinin üst tarafı kabardı. Pişik sandım değil ama. Bacaklarında da oldu. Laktoz intorelansı (allerjisi) çıktı . Meğer gaz, uykusuzluk allerjidenmiş. İlk doğduğunda 1.5 aya yakın mama kullandı. O dönem kusardı. Mamayı da laktozdan rahatsız olup kendisini bırakmış.
Sağlıklı bebek en az 5 saat kesintisiz uyurmuş.
Bu arada laktoz allerjisinde kanlı kaka ,mukuslu kaka olmazmış. 6. Aydan önce tespit edilemiyor. Benim çok tesadüfü diyeceğim ama Allah bir şekilde öğrenmemi sağladı. Diyet yapacağım.
Destekli oturtmaya başlayalım dedi. Bizimki dönemiyor ama oturmaya çok meraklı :) aklıma gelirse sizinle paylaşırım. Ha unutmadan özellikle 4. Ay aşısından sonra huysuzlanan bebeği olan anneler: 4. Ayda yapılan aşışarda yumurta proteğini falan varmış. Allerjisi olan allerjiye yatkın bebekler ondan dolayı huysuzlaşıyormuş

Merhaba hanımlar. Bugün 5. Ay kontrolüne gittik. Beni az çok tanıyanlar benim tinti mintinin uyku sorununu bilir. Şöyle özet geçeyim milaya kolik demişlerdi. 3. Ayı bırakın 5. Aydayız ve hala gazımız var. Çok zor uykuya dalan , kısa en fazla 2 saat uyuyan bir bebek. Huydur falan diye diye bu haftaya geldik. Mila minyon bir bebek. 6100 Gr olmuş. Bazen ishal bazen 3-4 gün kaka yapmadığı oluyordu. Hafta sonu süt kalitesi artsın diye lactamil içtim. Kabus dolu 3. Gün yaşadık. Dedim gaz yaptı. Sonra farkettim ki genital bölgesinin üst tarafı kabardı. Pişik sandım değil ama. Bacaklarında da oldu. Laktoz intorelansı (allerjisi) çıktı . Meğer gaz, uykusuzluk allerjidenmiş. İlk doğduğunda 1.5 aya yakın mama kullandı. O dönem kusardı. Mamayı da laktozdan rahatsız olup kendisini bırakmış.
Bu arada laktoz allerjisinde kanlı kaka ,mukuslu kaka olmazmış. 6. Aydan önce tespit edilemiyor. Benim çok tesadüfü diyeceğim ama Allah bir şekilde öğrenmemi sağladı. Diyet yapacağım.
Destekli oturtmaya başlayalım dedi. Bizimki dönemiyor ama oturmaya çok meraklı :) aklıma gelirse sizinle paylaşırım. Ha unutmadan özellikle 4. Ay aşısından sonra huysuzlanan bebeği olan anneler: 4. Ayda yapılan aşışarda yumurta proteğini falan varmış. Allerjisi olan allerjiye yatkın bebekler ondan dolayı huysuzlaşıyormuş

Canım çok geçmiş olsun iyi farketmişsin, ben de gece iyi uyusun diye hipp mamaya başladım saat 11 gibi veriyorum 4-5 gündür ve bacaklarıyla ön poposu bana da biraz kabarık geldi ama belki kilo alıyordur dedim aklım karıştı şimdi...

yazdığın iyi oldu belki birimize faydası olur ❤❤

ek gıda için bişey söyledi mi?

Canım çok geçmiş olsun iyi farketmişsin, ben de gece iyi uyusun diye hipp mamaya başladım saat 11 gibi veriyorum 4-5 gündür ve bacaklarıyla ön poposu bana da biraz kabarık geldi ama belki kilo alıyordur dedim aklım karıştı şimdi...
Fotoğraf çekip istersen özelden at bana. Bakalım mila daki gibi mi ? Mila da hipp kullanıyordu. Teşekkür ederim 🙏

Eklentiler

• IMG_20210129_170653.webp
    IMG_20210129_170653.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 39
Bu foto gibi ama daha küçüktü . Ben pişik sandım. Pişiğin üzeri kanlı oluyor . Ordan ayırt edebildim . Mila uyuyor uyansın olmadı özelden yollarım . Kızımın mahremini burda paylaşamam ,🤣🤣🤣
bizde böyle bi sorun olmadı ama mamadaki laktozdanmış deyince benimki de mama kullanıyor ya olursa aklımda bulunsun diye dedim. çok sağ ol ❤❤

Normalde yoğurt ayran süt tuketmiyir musnz ki.bizim gündüz
toplam uykusu 5saat etmez bırak kesintisiz uykuyu.

Ya kızlar ben haziran ayında işten ayrıldım, 3 ay sonra da doğum yaptım ama hiç bir ödeme almadım normal mi😬 eşim aktif sgklı diye onun adına pttye 200 lira yattı ama bir türlü çek(e)mediği için iptal olmuştu

Bendim o .bugün gidecez inşallah tek gitmeye cesaret edemedim eşimle gidip 1 hafta kalacaz.normalde tek gidip 15 gün kalıyorduk neyse bu sene böyle olsun.yola çıkmadık henüz az sonra çıkacaz.İnşallah kolay geçer.7-8 saatlik yol.
Pazartesi günü bizde tekrar yola çıkcaz 7 saat burası bizi çok yordu kardeşimin kedileri filan var çok huzursuz etti bizi

Back