• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
2018de 3 gün rapor almıştım o yüzden de ödeme almıştım pttden, dolayısıyla sgk paralarının pttye yattığını biliyorum ama ben haziranda istifa ettim bebeğime kendim bakıcam diye, artık aktif sigortalı değilim. Emzirme ödeneği de anne babadan kim aktif sigortalıysa ona yatıyor o yüzden eşime yatmış ama şimdi gel de onu ikna et of 🤦🏻‍♀️
Soyisim değişikliği de yaptım ama evliyken yeni bi hesap açmıştım zaten başka bankada onu kullanıyorum
Soyadı tutunca şahıs banka hesabı tanımlama diye aratırsanız geri yatar. Hakkınız saklı kalıyor. Pttye yatsın isterseniz SGK genel müd. Şahsen gitmeniz gerekiyor uzun iş o da

Ben şu anda çalışmıyorum.Ücretli öğretmenlik ve bir kolejde öğretmen olarak çalışıyordum.yaz tatili girince ssk yatmadı doğal olarak.son bir yıl içersinde 89 gün yatmış ssk primim vardı.doğum parasını hakketmem için sadece 1 güne ihtiyacım vardı 🤣🤣 babamın işyerinden ssk girişi yaptırdık.çok şükür param yattı 🤲🤲 benim ödemelerim aşağıdaki gibi cnm
Farklı bu . Benim maaşımı brüt olarak hesaplayıp yatırdılar. İş yeri maaş ödemedi. Bir araştırayım. Teşekkür ederim canım 🙏

İban tanımlamak için edevlete girdim ama nerden yaptınıztam olarak?
Arama kısmına şahıs ödemeleri yazdığınızda fotodaki gelen seçeneğine tıklayın IMG_20210129_231430.webp

2018de 3 gün rapor almıştım o yüzden de ödeme almıştım pttden, dolayısıyla sgk paralarının pttye yattığını biliyorum ama ben haziranda istifa ettim bebeğime kendim bakıcam diye, artık aktif sigortalı değilim. Emzirme ödeneği de anne babadan kim aktif sigortalıysa ona yatıyor o yüzden eşime yatmış ama şimdi gel de onu ikna et of 🤦🏻‍♀️
Soyisim değişikliği de yaptım ama evliyken yeni bi hesap açmıştım zaten başka bankada onu kullanıyorum
Çalışmayan annelere de ücret ödüyor devlet. Screenshot_2021-01-29-23-30-55-025_com.android.chrome.webpScreenshot_2021-01-29-23-30-55-025_com.android.chrome.webp

Ne onlarla ne onsuz 😅😍 o yatağa yatıran üstünü örten illa biz olucaz içimiz rahat etsin dimi aklımız kalıyo bu kez ☺️ gece on ıkıye kaydı bzmkının de gece uykusu noluyosa bu bebişlere anlayamıyorum.
Dediğin gibi bizim de gece uykusu bu ay mahvoldu 6.aydan ümitliyim bakalım 🤷🏻‍♀️

Sesli güldüm çocuk uyandı 😂😂 Allah iyiliğini versin ya iyidir iyidir hem onlara değişiklik hem sana 💃💃
Aynen ii olucak inşallah
Canım ben anlamadım kim bu gidenler🙈 kaçırdım ben ya😁
Sylphy Sylphy cevaplamış canım 2büyüğüm gitti
3 çocuğu var ya 1 ve 2 numara bunlar, bebekle tek kalacak Ruzgaressedee Ruzgaressedee ciğim😍🤩
Ama kızım ikindileyin ben annemi çok özledim Ecmel de beni özlemiştir diye geldi yani benim dinlenme hayallerim askıya alındı😂

Bilmem ki canım.aslında yoğurt da çoğu bebeğe yaramazmış.bu üçüncü gün ek gıdaya geçişimizde.Diğer iki gün hiç rahatsız olmamıştı.muzu saat 17:00de verdim ama gaz sıkıntısı sabah başlamıştı.dün ablam iki çay kaşığı yoğurt çorbasının yoğurdundan yedirdi ben de akşam iki çay kaşığı kadar yoğurt verdim.Yoğurt çorbasının içinde buğday ve kabak da vardı burada o çorbaya toyga çorbası diyorlar.çorbadaki buğday yoğurdu ağırlaştırmış olabilir.eklediğğm tabloda da muz ilk verilebilecekler arasında aslında ama bilemedim 🤷‍♀️
muz kabızlık yapabiliyo ya ondan dedim. yarasın şifa olsun inşallah ne güzel yemiş 😍😍

Aynen ii olucak inşallah

Sylphy Sylphy cevaplamış canım 2büyüğüm gitti

Ama kızım ikindileyin ben annemi çok özledim Ecmel de beni özlemiştir diye geldi yani benim dinlenme hayallerim askıya alındı😂
Dış ses:annemi kardeşimi özledim
İç ses: bensiz ne güzel vakit geciriyorlardir çomak sokmaliyim😈😈😈

Günaydın kızlar; geriye dönük okudum. Ne güzel çoğunuz ek gıda denemelerine başlamışsınız. Ben henüz cesaret edemiyorum. Olur ya hazır değilse kaşığı reddeder korkum var🙈
Bu arada A101’e bebek ürünleri gelmiş çok uygun fiyata. Ben oyun matı aldım 26₺’ye , Oyuncak ihtiyacım yok, çok dikkat etmedim o yüzden ama aktivite masası falan vardı gözüme çarpan. Almak isteyeb olursa aklında olsun

Dış ses:annemi kardeşimi özledim
İç ses: bensiz ne güzel vakit geciriyorlardir çomak sokmaliyim😈😈😈
Aynen öyle 😂😂
uyandığından beri babaannesiyle halasını arıyor gelebilirmiyim bu sefer durucam die yasak var diolar babamın izni var bende arkaya saklanırım dio şimdide aklı orda kaldı 😅😅

Ge
Merhaba hanımlar. Bugün 5. Ay kontrolüne gittik. Beni az çok tanıyanlar benim tinti mintinin uyku sorununu bilir. Şöyle özet geçeyim milaya kolik demişlerdi. 3. Ayı bırakın 5. Aydayız ve hala gazımız var. Çok zor uykuya dalan , kısa en fazla 2 saat uyuyan bir bebek. Huydur falan diye diye bu haftaya geldik. Mila minyon bir bebek. 6100 Gr olmuş. Bazen ishal bazen 3-4 gün kaka yapmadığı oluyordu. Hafta sonu süt kalitesi artsın diye lactamil içtim. Kabus dolu 3. Gün yaşadık. Dedim gaz yaptı. Sonra farkettim ki genital bölgesinin üst tarafı kabardı. Pişik sandım değil ama. Bacaklarında da oldu. Laktoz intorelansı (allerjisi) çıktı . Meğer gaz, uykusuzluk allerjidenmiş. İlk doğduğunda 1.5 aya yakın mama kullandı. O dönem kusardı. Mamayı da laktozdan rahatsız olup kendisini bırakmış.
Sağlıklı bebek en az 5 saat kesintisiz uyurmuş.
Bu arada laktoz allerjisinde kanlı kaka ,mukuslu kaka olmazmış. 6. Aydan önce tespit edilemiyor. Benim çok tesadüfü diyeceğim ama Allah bir şekilde öğrenmemi sağladı. Diyet yapacağım.
Destekli oturtmaya başlayalım dedi. Bizimki dönemiyor ama oturmaya çok meraklı :) aklıma gelirse sizinle paylaşırım. Ha unutmadan özellikle 4. Ay aşısından sonra huysuzlanan bebeği olan anneler: 4. Ayda yapılan aşışarda yumurta proteğini falan varmış. Allerjisi olan allerjiye yatkın bebekler ondan dolayı huysuzlaşıyormuş

Geçmiş olsun. Sıkıntısı varmış demek ki. Ahh bir anlatabilseler. İnşallah rahatlar, güzel güzel uyur

Günaydın kızlar; geriye dönük okudum. Ne güzel çoğunuz ek gıda denemelerine başlamışsınız. Ben henüz cesaret edemiyorum. Olur ya hazır değilse kaşığı reddeder korkum var🙈
Bu arada A101’e bebek ürünleri gelmiş çok uygun fiyata. Ben oyun matı aldım 26₺’ye , Oyuncak ihtiyacım yok, çok dikkat etmedim o yüzden ama aktivite masası falan vardı gözüme çarpan. Almak isteyeb olursa aklında olsun
Bende 6. Ayı bekliyorum. Ek gıdaya başlamak için bazı şartlar var onların oluşmasını

Back