2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Önce ishal sonra kabız olma durumu bende yaşamıştım kızımda dr yoğurt ayran kefir dışında probiyotik başlatmıştı biz o dönemde antibiyotik kullanmıştık antibiyotik yüzünden olur demişti
Dr muayeneler uçup gitti ben birde kan tahlili de verdim ama artık yılda bir kere dedim ne yapalım şu aşıyı da halledersek rahatlarız artık her ay götürmek yok nasıl olsa

Bende sana yazıcaktım canım bayadır girmiyosun merak ettım. Kızın kılolu bi bebekmı kilo fazla oluncada gecıkme olabılıyomus emekleme ve yürümede hatta dönmede . Benım oglum da 28 aralık yaşına girecek sıralıyo sadece ek gıda konusunda kötüydük zayıf kaldı birazcık 9 kilo civarı bende ona üzülüyorım yenı yenı biseyler yiyo çorba bu gün ilk defa içti . Anne sütü bi yere kadar getirdi ama malsf oda yetmedi . Aptamil kaşık mamasına gectım biraz süt biraz o birazda ne yerse artık . Uyku desen uyku yok huzur desen huzur yok üst dişleri nı cıkardı şimdi belkı rahatlarım

Anladım doğrudur ama bayadır antibiyotik falan da kullanmadık biz neden böyle oldu anlamadım. Yoruldum ama artık. Doktora bende öyle senede 1- 2 kere götürsek yeter diye düşünüyorum. Şu gaz olayını cozemezsem götüreceğim ama. Menenjit aşısı dimi? Biz pazartesi günü olduk 3. Doz bu sefer baya ateş yaptı Elaya calpol verdim ara ara.
Yok canım kilolu değil 9 kg civarı benimki de. Valla bünye meselesi biraz da canım benimki hem deli gibi emiyor hem de şükür yiyiyor ama zayıf. Uyku zaten kanayan yaram ne zaman rahat uyuyacağız bilmiyorum. İnşallah rahatlarsin canım ya çok zor uykusuzluk Rabbim bütün annelerin de bebelerin de yardımcısı olsun inşallah.

Peki şu Pınar un özel bebek sütleri oluyor onlarda mı aynı
Ben kızımda bu yaşlardayken mamayı o sütle hazırlıyordum
Canım onu bilmiyorum okuduklarımda hiç devam sütüyle ilgili bilgi yoktu doktor yada hemşireyede sormadım fikrim yok bu konuda, kontrole gidersek danışayım 2 yaş sonrası anne sütünden sonrası için hangisi daha iyi diye
Canım geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelir ama bizdede hala gaz problemi var geceleri ağlıyor sancıdan uyuyamıyor ben rezene içiriyorum bir nebzede olsa rahatlatıyor sanki. D vitamini kullanıyorsun değil mi kalsiyum alımı nasıl bebeğinin?

Sağol canım teşekkür ederim. Zinco kullanıyorum yine 2 - 3 gündür o biraz iyi gelmeye başladı atmaya başladı gazını daha rahat şekilde. Evet canım d vitamini kullanıyorum ama elimdeki bitince gerek olmadığını söyledi ebe artık yaşını geçtiği için. Kalsiyum olarak özel olarak bir şey yaptığım yok ama yoğurt vs artık herşeyi yiyiyor biz ne yiyorsak ona da yediriyorum yeşillik sebze meyve bakliyat vs. Senin özel yaptığın bir şey var mı?

Şifa olsun yarasın inşallah kuzuma Bende canım yoğurt, peynir, kefir birde d vitaminine hala devam ediyorum başka özel bir şey yapmıyorum.

Maşallah çok iyi Bize 8. ayda sağlık ocağında sadece parmaktan hemoglobin bakmışlardı, belki o zaman tam kan bakılsaydı eksiklik varsa çıkardı. Bende oceans aldım 1000’lik, haftada 1 kullacağım bakayım toparlar umarım

Canımm çok geçmiş olsun, daha iyidir umarım Ela Bu zamana kadar süren gaz sancıların sebebi besin intelorensı olabiliyormuş. Alerji gibi belirti vermiyor ama mesela laktoz inteloransı gaz yapabiliyormuş. Belki öyle bir durum vardır.

Gazı bitse diş başlıyor, diş bitse atak geliyor, atak bitiyor hadi bu sefer gerileme yaşıyorlar, yani bu uykusuzluk bitmez kuzum. 3 yaştan sonra düzeliyorlarmış, kaldı 2 sene gerçi o zaman da 3. yaş atağı gelir, birey olduklarının farkına varıp inatlaşmaya falan başlarlar Ne diyim Rabbim bebişlerimize sağlık bize de dayanma gücü ve bol sabır versin

Peki 1 yaşından sonra ne yapıyoruz nekadar da bir kontrole gidilir ? Bunu doktora da sormak olmaz ama Her Ay 500 500 bizi zorluyor birde bakıcı parası

günaydın kızlar
Ya bizim düzen iyice bozuldu. Gece 5 defa kalkma, ikinci uykuya geçmemek için direnme kaldı ki geçmeme, uyandığında deli gibi ağlama.
Sizlerde yaşadınız mı?
Kızım şu an 12 ay 18 günlük.

Bizde aranizda en son doğanlardan olarak doğum günümüzü kutladık ertesi günde acısı fena çıktı ama 3 aşı birden :)çok şükür ateş vs olmadı 3.disimizi de patlattik altta iki üstte bir çıktı. D vitamini ve kan damlasını artık kullanma dedi ama güneş görmüyor cocuklar siz kullanıyormusunuz

Eklentiler

• Screenshot_20211226-140436_Gallery.jpg
    71,5 KB · Görüntüleme: 51
Aynen sürekli uyanıyor ama ağlama yok o kadar emmeyle mi alakali acaba diyorum 18 aylikken biraktirma düşüncem var bu yuzden çok zor oluyor böyle sersem gibiyim

Maşallah.

Maşallah canım hayırlı yaşlarınız olsun Ben d vitaminine devam ediyorum demir eksikliği olduğu için demirede devam ediyoruz.

Maşallah canım benım oglum olsa orda ne pasta kalır ne mum

Merhaba arkadaşlar inşallah herkes iyidir , bebeğim bağımsız ayakta durmaya başladı biraz ayağa kalktığı da oldu ne kadar zaman vardır yürümesine
Benım oglumda elini bırakıp bana kosmaya basladı ama hemen düşğyo canım ayakta duramıyodu aslında sadece sıralıyodu bianda oldu . Senınkı de bianda olur bence

Peki 1 yaşından sonra ne yapıyoruz nekadar da bir kontrole gidilir ? Bunu doktora da sormak olmaz ama Her Ay 500 500 bizi zorluyor birde bakıcı parası
Ben artık hasta olunca götürmeyi düşünüyorum inşallah olmazlar da o yüzden 1 yaşta kan tahlillerini yaptırdım vit değerlerine baktırdım bizi de zorluyor bugün bende bir bakıcı adayı ile görüştüm 3500 TL istiyor anammm dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…