2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım benım oglum 10 bucuk aylık burdakı en miniklerden 😀 bende basta yürüteçe koyuyodum ama benımkı yüürtecteyken eğilip yerden oyuncagunı almaya calısıyor oyle oluncada ıkı kere düştü korktum artık bındırmıyorum ama arada cok huysuzlanırsa koyuyorum içine . Benımkı emeklıyı ayaga kalkıp sıralıyor . Anne baba abi abla mama anane falan dıyo . Ama bizde ek gıda konusunda cok kotu kaldık oglum yemıyor 😣 herkes zayıf kalmıs dıyo özellikle annem gelısmemıs dıyo morelım bozuluyo
Bizde ek gıdada çok kötüyüz. Az yoğurt yiyor, çoğu günler onu da kusuyor. Sebze falan hiç yemedi. Çok üzülüyorum ama yapacak birşey yok.

Ya takma kafana 15 ayına kadar vakit var bizim bi arkadaşın eylül doğumlu oğlu 15 20 gün olmuş yeni yürüdü mesela gene bi tanıdığın kızi emeklemeden yürümüş sonra yürümeyi bırakıp emeklemeye başlamış çocuk bunlar her an herşeyi yapabilir sen onu çok kucağa alma emekleme alıştırmasi yaptir yada kollarını altından tutup destekle yurut yada hiç uğraşma akışına birak herkesinki aynı olacak değil ya benimki 8 aylık tan beri emekliyor şimdi tutuna tutuna biyerlere gidiyor yurutece tutunarak evin ortasında geziyor ama benimki çok hareketli erkek çocuğu tipik.kilosu varmi kilolu bebek biraz hantal oliyor biraz geriden gelebiliyor ama gerçekten kafana takma herseyden vardır bir hayır biz yaka silkiyoz karıştırmak ellenmedik yer birakmadi kızlarım hiç böyle değildi yanimda oturur önüne bişeyler koyardim oynardi bende mutfakta isimi yaprdim bu azman mutfağı birbirine katiyorEki Görüntüle 2954535
Benim kızım da böyle, erkek kız farketmiyor herhalde hareketli çocuk olunca yerlerinde duramıyorlar. Bende hiç öyle önüne bişey koyduğumda uzun süre oynadığını görmedim. Bir ev işi yapacak olayım hemen peşime takılır kuyruğum gibi 😅 süpürge açsam kablosuyla oynar eliyle süpürüyormuş gibi taklit yapar mutfağa gittiğim an peşimden gelir. Yaşını doldurdu 1 hafta oldu ama henüz tutunarak yürüyor her yeri desteksiz yürüyemiyor, sürekli düşüp bir yerlerimiz morarıyor o yüzden 🤦🏻

Kıyamam ya şimdi nasıl bebiş canım. Annelik çok zor gerçekten ben de bırakıyorum bazen bak ela sakin kimildama düşersin falan diyorum bir kaç sn birakiyorum yani bekliyor öyle ama aklım gitmiyor değil. İyice hareketlendi diye çok bırakmıyorum artık ben de korkuyorum. İnşallah bir şeyi yoktur. Melek bunlar Allah korur onları. Geçen benimki de kayinvalidemde düştü. Uyutup yastiklarla bazaya yatirmistim gidip gelip bakıp duruyordum. Uyanmış hiç ağlamadan geri geri ayaklarının üstüne doğru bazadan düşmüş ağladı ama öyle küt diye düşme sesi olmadı uyandı dedim bı baktim yerde aklım gitti. Ama sert düşse direk duyardık. Bir şey olmadı şükür ama bir daha bırakmam bende.
Gece hiç uyumadı en son acile götürdük sürekli ağladı film filan çekildi bişey çıkmadı kulaktan uyumuyo dediler yarim saatlik uykuyla duruyorum şuan abartısız yani az önce tekrar hastaneye götürdük doktor bazadan dusmeyle bisey olmaz korkmuş çocuk hastaneye sürekli geldiği icin guven saglayin o uykusunu kaçırır dedi rahatladık bı an zar zor biseyler yedirip uyuttum. Gerçekten çok zor ilk defa hasta olunca insan kendini sorguluyo yetememe düşüncesi cildirtiyo. Sert düştü benimki bayağı ses oldu sürekli kontrol ettiğimde rağmen hala aklım almiyo nasıl böyle oldu

Kızlar malum benim kız yaşına girdi. Ama hala ne emekleme ne de yürüme var. Geri geri sürünüyor yerde, yuvarlanıyor da. Ama yattığı yerden kalkıp kendi oturamıyor. Yürüteç ile her yeri geziyor. İnat ettim bu zamana kadar yurutece bindirmedim zararlı diye. Ama baktım olmuyor ona da biniyor iki haftadır falan. Her yeri geziyor ama kendi emeklemiyor yürümüyor. Üzülüyorum millet bir şeyler söyledikçe sordukca. Siz de durumlar nasıl.
Açıkçası bende de ne emekleme var ne dis ne yürüme .. zararlı diye yurutece koydurmadim ama şimdi her yeri geziyo bir aydır filan bindiriyorum elimden tuttugumda adim atiyo yattığı yerden kalkiyo poposunun üstünde dolanıp duruyo herkes bu emeklemeden yürüyecek diyo Onun dışında anne baba mama filan diyo canım . Kıyaslanamaz ki boşver her çocuğun gelişimi çok farklı .

Kızlar bu Paspası burdan bi arkadas önermişti bende aldım denedim ilk deneyimi banyoda denemek istedim malum en cok kıl tüy saç orda oluyor . Sonuc mükemmel kesinlikle bütün viledaları çöpe atın bunu alın 😂
Ne kadara aldın canım o kadar para verip parex aldım kırıldı ikinci kullanımda oğlan yerken eliyle yemek istiyor her yer batıyor

Kızlar malum benim kız yaşına girdi. Ama hala ne emekleme ne de yürüme var. Geri geri sürünüyor yerde, yuvarlanıyor da. Ama yattığı yerden kalkıp kendi oturamıyor. Yürüteç ile her yeri geziyor. İnat ettim bu zamana kadar yurutece bindirmedim zararlı diye. Ama baktım olmuyor ona da biniyor iki haftadır falan. Her yeri geziyor ama kendi emeklemiyor yürümüyor. Üzülüyorum millet bir şeyler söyledikçe sordukca. Siz de durumlar nasıl.

Canim benim bi arkadaşımın oğlu 18 aylıkken yürüdü. Her çocuğun gelişimi farklı. Kilolu olmasıyla veya zayıf olmasıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Yurutec zararlı yazmış bazıları forumda ama 10 aydan sonra kullanmaya başladım ben başka türlü yetebilmem mümkün değildi. Yürüme konusunda çok faydası olduğunu düşünüyorum. Daha erken aylarda belki içe basma veya bacaklarda egrilige sebep oluyordur yazılanlar gibi. Bizde herhangi bir olumsuz etki yapmadı.

Canim benim bi arkadaşımın oğlu 18 aylıkken yürüdü. Her çocuğun gelişimi farklı. Kilolu olmasıyla veya zayıf olmasıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Yurutec zararlı yazmış bazıları forumda ama 10 aydan sonra kullanmaya başladım ben başka türlü yetebilmem mümkün değildi. Yürüme konusunda çok faydası olduğunu düşünüyorum. Daha erken aylarda belki içe basma veya bacaklarda egrilige sebep oluyordur yazılanlar gibi. Bizde herhangi bir olumsuz etki yapmadı.
Bizdede güvenlık acıısndan sorun oldu canım . Oglum yürütecteyken egılıp yerden almaya calısıyordu oyuncaklarını. Ikı kere yüzüstü düştü cok korkmustum . Artık cok zorda kalmadıkca koymuyorum . Diğer türlü cok erken aylarda koyulmadıgu sürece sıkıntı olmaz bence .

Ya takma kafana 15 ayına kadar vakit var bizim bi arkadaşın eylül doğumlu oğlu 15 20 gün olmuş yeni yürüdü mesela gene bi tanıdığın kızi emeklemeden yürümüş sonra yürümeyi bırakıp emeklemeye başlamış çocuk bunlar her an herşeyi yapabilir sen onu çok kucağa alma emekleme alıştırmasi yaptir yada kollarını altından tutup destekle yurut yada hiç uğraşma akışına birak herkesinki aynı olacak değil ya benimki 8 aylık tan beri emekliyor şimdi tutuna tutuna biyerlere gidiyor yurutece tutunarak evin ortasında geziyor ama benimki çok hareketli erkek çocuğu tipik.kilosu varmi kilolu bebek biraz hantal oliyor biraz geriden gelebiliyor ama gerçekten kafana takma herseyden vardır bir hayır biz yaka silkiyoz karıştırmak ellenmedik yer birakmadi kızlarım hiç böyle değildi yanimda oturur önüne bişeyler koyardim oynardi bende mutfakta isimi yaprdim bu azman mutfağı birbirine katiyorEki Görüntüle 2954535
Yok canım kilolu değil ama işte. Ya ben normalde bunlara çok takılan biri değilim. Önüne gelen sürekli sorunca benim de kafam atıyor bazen üzülüyorum. Yoksa ne zaman yururse yürüsün yani. Hayırlısıyla büyüsün de napim artık.

Canım annem teyzemin 3 yaşında yürüdüğünü söyledi seneler önce nasıl şaşırmıştım anneannem hiç mi korkmadı anne dedim yok kızım niye korksun demişti o yüzden boşver milleti her bebek farklıdır dönmesi emeklemesi yürümesi diş çıkarması konuşması mutlaka senin prenses de yürüyecek o zaman da oturtamayacaksın 😅 belki de emeklemeden yürür öyle çok bebek var sen biraz dönme emekleme egzersizleri yaptırabilirsin youtubeda görmüştüm. Benim oğlandan 2 ay küçük arkadaşımın oğlu var daha 7 aylık baba diyodu 😱 benimki de daha yeni yeni bişeyler mırıldanıyo
Donuyo deli gibi evin içinde ordan oraya geri geri sürünüyor her yere gidiyor ama emeklemiyor kendi kalkıp oturmuyor tutunarak gezmiyor. 3 yaş da oldukça geçmiş kuzum demek öyle de olabiliyormuş bunu öğrendiğim iyi oldu 😊

canım, benim kızım 19 aylık yürüdü. Ayakta bile duramıyordu. Herkes yürümez diyordu. Şimdi kocaman kız maşaAllah üzülme hiç , herşeyin zamanı var.
Maşallah canım kızına da. Doğrudur canım öyle çok çocuk var ama yaşına karşı yürümek muhabbetini kim çıkardıysa artık yürümüyor mu diye sorup duruyorlar deli oluyorum bazen.

Canım benım oglum 10 bucuk aylık burdakı en miniklerden 😀 bende basta yürüteçe koyuyodum ama benımkı yüürtecteyken eğilip yerden oyuncagunı almaya calısıyor oyle oluncada ıkı kere düştü korktum artık bındırmıyorum ama arada cok huysuzlanırsa koyuyorum içine . Benımkı emeklıyı ayaga kalkıp sıralıyor . Anne baba abi abla mama anane falan dıyo . Ama bizde ek gıda konusunda cok kotu kaldık oglum yemıyor 😣 herkes zayıf kalmıs dıyo özellikle annem gelısmemıs dıyo morelım bozuluyo
Anladım canım yürüteç ile resmen koşuyor benimki evin içinde. Hiç öyle egilmedi. Ama sıralama falan yok. Aman millete laf lazım zaten ya kime ne canı içinde olsun da kilo da alır niye kg bu kadar takılıyorlar anlamıyorum.
Birde bazı bebekler emeklemez bianda kalkıp yürürmüş bellj olmaz canım . Sadece doktor kontrollerınj ihmal etme onun haricinde kımseyi kafana takma herkes birilerıyle kıyaslama peşinde .dün ben teyzemın annemın babanemin kuzenlerin oldıgh ıortamda yeterrrrr dedim artık. Oglumun zayıf oldugu yemedıgınj bılıyorum ama bi kere soylersjn anlarım demı gunde defalarca söylemenin anlamı varmı .insanları anlamak asla mümkğn degıl
İnsanlar konuşuyor konuşuyor konusuyor... Hiç bu insan üzülüyor mu demiyorlar. Gerçekten çok sinir bozucu oluyor bazen.

Gece hiç uyumadı en son acile götürdük sürekli ağladı film filan çekildi bişey çıkmadı kulaktan uyumuyo dediler yarim saatlik uykuyla duruyorum şuan abartısız yani az önce tekrar hastaneye götürdük doktor bazadan dusmeyle bisey olmaz korkmuş çocuk hastaneye sürekli geldiği icin guven saglayin o uykusunu kaçırır dedi rahatladık bı an zar zor biseyler yedirip uyuttum. Gerçekten çok zor ilk defa hasta olunca insan kendini sorguluyo yetememe düşüncesi cildirtiyo. Sert düştü benimki bayağı ses oldu sürekli kontrol ettiğimde rağmen hala aklım almiyo nasıl böyle oldu
Kıyamam canım şimdi iyidir inşallah. Allah yardımcın olsun bitanem ya. İnşallah iyileşir bir an önce. Bebeğin hasta olması çok kötüymüş gerçekten insan hem psikolojik olarak hem bedenen çok yıpranıyor.

Açıkçası bende de ne emekleme var ne dis ne yürüme .. zararlı diye yurutece koydurmadim ama şimdi her yeri geziyo bir aydır filan bindiriyorum elimden tuttugumda adim atiyo yattığı yerden kalkiyo poposunun üstünde dolanıp duruyo herkes bu emeklemeden yürüyecek diyo Onun dışında anne baba mama filan diyo canım . Kıyaslanamaz ki boşver her çocuğun gelişimi çok farklı .
Benimki yattığı yerden de kalkmiyo. Hayırlısı. Benimkine de öyle demeye başladılar. Napim elimden bir şey gelmiyor ne zaman kendinde o gücü hissederse o zaman yürür.

Evet canım bence de. Erken koymadım bende yurutece. İki haftadır biniyo. Ama eşim de diyo faydası oldu yürümesi duzgunlesti diyo. Bizde de olumsuz bir etkisi yok şimdilik kuzum.

Kıyamam canım şimdi iyidir inşallah. Allah yardımcın olsun bitanem ya. İnşallah iyileşir bir an önce. Bebeğin hasta olması çok kötüymüş gerçekten insan hem psikolojik olarak hem bedenen çok yıpranıyor.

Benimki yattığı yerden de kalkmiyo. Hayırlısı. Benimkine de öyle demeye başladılar. Napim elimden bir şey gelmiyor ne zaman kendinde o gücü hissederse o zaman yürür.

Evet canım bence de. Erken koymadım bende yurutece. İki haftadır biniyo. Ama eşim de diyo faydası oldu yürümesi duzgunlesti diyo. Bizde de olumsuz bir etkisi yok şimdilik kuzum.
Biraz daha iyiyiz canım güzel uyuduk teşekkür ederim 🙂

X