• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ya ben hiç yeniyordum bizde çok gaz problemi olmadı aman aman tek sıkıntı karındaki emerken ki gurultu ve mukus da azaldı baya biz de. Yalan değil ben de alerji adına elle tutulur bi şey yok ama tedirginlik cok kotu ya
Bizim.de 1 aylıkken bezinde kanlı mukus gördüm. Daha önce kakası çok normaldi. Ama gaz illa ki.her bebek gibi vardı. Gürültülü kaka da vardı. Sonra diyete başladım.sikayetler azaldı. Çocuk.doktorumuz takip ediyor şimdilik. Umarım.uzun sürmez. Aslında immünoloji doktorunun da görmesini isterdim. Ama şikayetler azalınca ne bileyim bu düzende devam.ediyoruz. Tek.eksigim kalsiyum alamıyorum bu nedenle vitamin kullanıyorum.

Peki nimanrix mı? Bexsero yapılmayacak mı?
Zaten ikisini birden yapılacak dedi doktorumuz kuzum. Yani hem nimenrix hem bexsero yapıldı aynı anda. 1 yaşın altında yapıldığı için ikisinin de yapılması gerektiğini yoksa bir koruyuculuğunun olmadığını söyledi. Bunu hem doktorumuz hem de sağlık ocağındaki ebemiz söyledi canım. Yani menenjitin bir dozu geçen ay 900 küsür liraya geldi. Nisanda 2. Doz var. Çok pahalı Allah herkesin yardımcısı olsun. Zar zor alacağız diye uğraşıyoruz bizde..
Bu 4.ay atağı gerçekten mükemmelmiş. Benim kız da hakkını veriyor saolsun 😆😆😆
Hiç sorma canım ya uykusuz geceler diyorum özellikle iki gecedir duman etti beni. Valla yetecek şu ataklar. Tam ne güzel uyuyor diyorum hooop bir atak.. Tam bir düzen oluşuyor diyorum hooop hadi bir atak daha.. Neyse sağlık olsun.. Öyle böyle büyüyorlar. 😘 😍

Zaten ikisini birden yapılacak dedi doktorumuz kuzum. Yani hem nimenrix hem bexsero yapıldı aynı anda. 1 yaşın altında yapıldığı için ikisinin de yapılması gerektiğini yoksa bir koruyuculuğunun olmadığını söyledi. Bunu hem doktorumuz hem de sağlık ocağındaki ebemiz söyledi canım. Yani menenjitin bir dozu geçen ay 900 küsür liraya geldi. Nisanda 2. Doz var. Çok pahalı Allah herkesin yardımcısı olsun. Zar zor alacağız diye uğraşıyoruz bizde..

Hiç sorma canım ya uykusuz geceler diyorum özellikle iki gecedir duman etti beni. Valla yetecek şu ataklar. Tam ne güzel uyuyor diyorum hooop bir atak.. Tam bir düzen oluşuyor diyorum hooop hadi bir atak daha.. Neyse sağlık olsun.. Öyle böyle büyüyorlar. 😘 😍
Sorma ben tam bir düzen oluşturma aşamasındayken yakalandım 😆😆😆 dün mama yememek için nasıl ağlıyor gören dövüyorum zanneder. Bıraktım artık napım

Senin ilki sakin gazsiz bi bebektiyse ne guzel benim o konuda ikisinden yana da sansim olmadi hic sakin durup yattigi yerden etrafa bos bos bakan bi bebegim olmadi bu seferki icin cok umidi vardi ama bu da fis cikti😁 Senin tabi dha farkli skintilarin olmuş zorlu bi surecten gecmissin ama olcagi varsa oluyor ne diyelim bugunlerimize sukur.
@Enesra54 Valla canm benim de telefon elimden gitti gidecek eşim yasak koyabilir😅 olmayacagi varsa da diye diye sen getiriyon butun hastaliklari diyo🤭
İlki bir iki ay akşam saatlerinde gaz sancisi cekti o da biogaia ile çözüldü. Çok mutlu bir bebekti kahkahalar atıp duruyordu uykuyu seviyordu. Tek sorunu hiç emmedi ben aylarca süt sağdim ama bebek keyifli olunca ona da alışmıştım artık. Bu bebeğim emiyor ama diğer her şey tam tersi😅

Sorma ben tam bir düzen oluşturma aşamasındayken yakalandım 😆😆😆 dün mama yememek için nasıl ağlıyor gören dövüyorum zanneder. Bıraktım artık napım
Kıyamam kuzum yaa valla ya Benimkinin emmede sorun yok da uykuda büyük problem çıktı ya bu atakta resmen uyumak istemiyor 😘☺ kafam salak gibi anlatamam halimi. 😘
Bu atak kaçıncı haftada başlıyordu
Benimki de bu ara ataklı 😂
Canım 14-19 haftaları arasındaymış bu atak Benimkinin 19 bitiyo bu hafta şükür de ben mahvoldum bu atakta 😂😍😘

İlki bir iki ay akşam saatlerinde gaz sancisi cekti o da biogaia ile çözüldü. Çok mutlu bir bebekti kahkahalar atıp duruyordu uykuyu seviyordu. Tek sorunu hiç emmedi ben aylarca süt sağdim ama bebek keyifli olunca ona da alışmıştım artık. Bu bebeğim emiyor ama diğer her şey tam tersi😅
Hepsi ayni cocuga denk gelmiyo full paketi yok bunlarin anlaşildi😂😂 benim de ilki kolikti ama meme bagimlisiydi emmesinden fenalik basiyodu bu da meme ye tenezzul etmiyo ayarsizlar🤷‍♀️😁

Erkekler yukarı doğru yapıyor demek ki 😂 bugün yine sırtından aldım kakayı, boşuna bez bağlıyorum salayım bari çocuk rahat etsin en azından 😂😅

Ay iyice kafam karıştı hangisini denesem 😅 sırtında büzgü olması mantıklı, düz olduğunu için hemen çıkıyor olabilir. Buarada hiç bekletmeden alıyordum yani 3 dk. bile geçmiyor ama yine sırtına kadar çıkıyor anlamadım ben bu işi 😁

Benim ablamda oğlunda kullanmamıştı hatta doktoru iyi yapmışsın demir ilacını kullanmak için eksiklik var mı bakılması gerekiyor ama test yapılmadan kullandırtıyorlar demişti. O dönem arkadaşlarının bebeklerinin hepsinin 4. ayda düzenleri bozuldu, kabız oldular. Bende test yaptırıp kullandırma taraftarıyım
Canım öncelikle bezde molfix pure&soft kullanıyorum 3 buçuk ayda en fazla 3 kere sırtına çıkarmıştır bu ay bezim markette kalmamıştı prima premium care aldım o da bu akşam nasıl olduysa paçasından aşağıya akıtmış 🙊😂😂

Ben iki kızımda da demir ilacını çok aksattım ayda 1 hafta belki vermişimdir ama kaç senedir demir eksikliği çekiyorlar o yüzden bu bebeğimde düzenli kullanıyorum tabi sen bilirsin yine bebeği hakkında en doğru kararı annesi verir 😊

Kızlar ben atak haftası takip etmiyorum artık üsttekiler sağolsun gürültü eksik olmuyor ki çocuk uyusun doğdu doğalı aynı düzen yok böylede devam edecek bu gidişle 🤦🏻‍♀️sürekli atakta sayılır benim ki o yüzden 😅 Allah tüm annelere güç kuvvet versin

Oglum 3 gunu gecti kaka yapmiyor normal diye okudum ama hep hergun ya da 2 gune bir yapan cocuk simdi niye yapmiyor acaba😔

2 ay ya da 3 ay dolduktan sonra bu gaz sancıları, balık gibi kivranmalar geçti mi kızlar?😢
Benım bebegım kolikti 3 ay doldu ve bir baktım bir an da kendi kendine çıkarmaya başladı huysuzluğu geçti çocuğun..
Gaz sancısından sağlıklı uyuyamazdı bile cocugum ılk 3 ay ..

Oglum 3 gunu gecti kaka yapmiyor normal diye okudum ama hep hergun ya da 2 gune bir yapan cocuk simdi niye yapmiyor acaba😔
Kizim gunde 1-2 kez yapardi, bu hafta ucuncu gun yapti ancak. Sonra gunde bir yapmaya basladi birkac gundur. Sanirim sindirim sistemi gelisiyor, yeni bir duzen oturacak

2 ay ya da 3 ay dolduktan sonra bu gaz sancıları, balık gibi kivranmalar geçti mi kızlar?😢
Canım benim kızım da çok gazlıydı 3 aylık olunca baya azaldı. Şimdi 4 aylık daha da az hergün gazlı değil mesela. 3 aylık olunca bıçak gibi kesilmedi ama çok çok azaldı güzelce uyumaya falan başladı. 😘 şimdi ataktayız gerçi ondan biraz huzursuz ama gazlı değil artık çok şükür. İnşallah en kısa zamanda senin bebişininki de biter 😍😘

Selam aleyküm hanımlar. Ben kızıma kendi sütümü veriyorum ama hazır süt vermedikçe doymuyor. Hergün en az 120 m veriyorum. Özellikle geceri. Ben sadece benim sütümden beslensin isterdim
Benim gibi olan var mı 🥺

Kilot bezini hiç kullanmadım ben premium soft kullanıyorum ve çok memnunum prima nin 3 te biri fiyatı ve aynı kalite. İlk kızımda prima kullanmama rağmen şimdi goon markayı çok beğenerek kullanıyorum. Ek özellik olarak da beli büzgülü ve kakayı hiç taşırmıyor. Bir de kilot bez için erken diye düşünüyorum onlar daha çok emeklemeye yürümeye başlayınca kullanışlı
Ben bu defa kulot bez siparis ettim :) siparis ettikten sonra naptim ben dedim bir macera dedim ama çok memnun kaldım sleepy kullanıyorum bu arada

Selam aleyküm hanımlar. Ben kızıma kendi sütümü veriyorum ama hazır süt vermedikçe doymuyor. Hergün en az 120 m veriyorum. Özellikle geceri. Ben sadece benim sütümden beslensin isterdim
Benim gibi olan var mı 🥺
Aleykümselam Rabia ❤
Doymuyorsa ver tabi üzülme onemli olan bebisin tok olması saglikli olmasi, masallah anne sutu de alıyor diyorsun. Hazir sütten kastın mama dimi 😊

Back