• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Rotavirüs aşısını herkes yaptırdı mı acaba ?
Tam yaptıracağımız zamanda kızım ishal oldu günde 7-8 kakali ne değiştirdim tahlil yapıldı gizli kan çıktı diyet yapıyorum kesin değil ama alerji olabilir dedi doktor.
Kızım hala günde 3-4 yeşil mukuslu kaka yapıyor düzelmedi tam. Zaten son hafta 3-5 gün içinde yaptirmazsak vakti geçiyor.
Ben de yaptırmadım ilk çocuğum da olmamişti bu aşiyi 3 yaşında baya ağır ishal geçirdi ama rota değildi enfeksiyon kapmişti okulda. Her türlü ishalde etkili olan bir aşı değil sadece bir türü için koruyuculuğu varmış geçirse bile hafif geçiriyormuş ama kim bilir kaç türlüsü var bu ishalin.sağlik ocağındaki ebeye sorduk yaptırmadım kendi çocuğuma deyince eşim de yaptırmak istemedi. Herkes aşılar ile ilgili farklı bir şey söylüyor zaten özellikle alerjiyi tetikleme noktasında ben de ikilemdeyim

İnşallah çok ağır hasta olmazlar bizim kız kreşten getirdi ben sürekli emzirdim birde buzluyla bir dönem göğüs ucu yaram olduğu için antibiyotik kullanıyordum o dönemde sağıp attığım sütler vardı işaretlemiştim bol bol o sütlerden verdim sabahları hırıltı oluyor Dr Ankara’nın havası kuru ne yaparsanız yapın o olur dedi günlük serum fizyolojik sıkıyorum rahatlıyor
Ben de ablasını okula verdim üç hafta önce anaokuluna başladı ve bir senedir hasta olmayan çocuk hemen ilk hafta hasta oldu. Bütün ev halki da sirayla geçirdik sonra. Beni baya sarstı hatta içim rahat etsin diye test verdim ama çok şükür negatif çıktı. Dolaptaki sütlerden ben de kullandim daha yağli ilk ayki sütlerim faydası oldu sanırım çabuk toparladı bebeğim

Ya bunlar niye böyle....
Bu aksam bende kaynana krizi yaşıyorum...
Biran evvel gitse diye bakıyorum düzenimi bozmadan.
Neymiş o gelmis cocuk gülmeye başlamış konuşmaya baslqmis falan filan... diyorum zaten yapıyordu o. İlk geldiğimde yapmamıştı e seni yabancıdı da ondan diyorum halen bir cevaplar...Her aksam uyku saati asagi yukarı bellidir biraz mizikladi e qrtik buyudu uyumaz diyor. Direk etiketi yapıştırıyor la havle..
Benim çocuğum en iyi ben bilirim sen ne diye saçmalarsın ki...
Ay o etiketleme bizde de var. Kotu niyetli değil ama insanın mücadele edesi geliyor 🤭 hapşırıyor mesela, "ayy üşütmüş" diyo kv...🤦‍♀️🤦‍♀️ hayır diyorum doğduğundan beri hapşuruyor ...zeka kartları var mesela siyah, onu gösterdi kizima, bundan korkuyor diye kaldirmalar falan 🤭🤭 ben alıştım artık

Ben de ablasını okula verdim üç hafta önce anaokuluna başladı ve bir senedir hasta olmayan çocuk hemen ilk hafta hasta oldu. Bütün ev halki da sirayla geçirdik sonra. Beni baya sarstı hatta içim rahat etsin diye test verdim ama çok şükür negatif çıktı. Dolaptaki sütlerden ben de kullandim daha yağli ilk ayki sütlerim faydası oldu sanırım çabuk toparladı bebeğim
Ben bebeği bırakamadığım içim eşim test verdi çok şükür negatif çıktı geçmiş oldun tekrar bebekler bizim depolarımızı boşalttığı için en ufak bir hastalık yıkabiliyor

Rotavirüs aşısını herkes yaptırdı mı acaba ?
Tam yaptıracağımız zamanda kızım ishal oldu günde 7-8 kakali ne değiştirdim tahlil yapıldı gizli kan çıktı diyet yapıyorum kesin değil ama alerji olabilir dedi doktor.
Kızım hala günde 3-4 yeşil mukuslu kaka yapıyor düzelmedi tam. Zaten son hafta 3-5 gün içinde yaptirmazsak vakti geçiyor.
Bizim de ctesi son gün hala kararsızım. Doktor ne dedi peki ? Alerji durumunda önermiyorlar. Benim de şüphelerim var

Ay o etiketleme bizde de var. Kotu niyetli değil ama insanın mücadele edesi geliyor 🤭 hapşırıyor mesela, "ayy üşütmüş" diyo kv...🤦‍♀️🤦‍♀️ hayır diyorum doğduğundan beri hapşuruyor ...zeka kartları var mesela siyah, onu gösterdi kizima, bundan korkuyor diye kaldirmalar falan 🤭🤭 ben alıştım artık
Gelir gelmez tespit yapıyorlar 🙈 bizde de var. 2 ay görmedi kızımı geldi oyun halısına yatırdı kv kalktı ay beni göremeyince ağladı 😂 yaw seni hiç görmüyor ki yere koydun diye ağladı 😂

😅😅😅 yok ya cekilir gibi değil
Minnosumu yıkıyorum oda su doktu falan zaten binbir karismalar 🤦‍♀️ bornozuna saricaz diyor ki aaa eskimiydi hayir sen almıştın dedim😅😅😅 beğenmedim ama kullanıyorum gelmis eski diyor kendi aldığı şeye şaka gibi yahu
Hapşırma olayına hiç girmiyorum
Az miziklaniyor bebem ay kucak istiyor bak al susacak diyor 🤷‍♀️🤷‍♀️ hadi ya 🤦‍♀️🤦‍♀️😬😅

Bizde de üfürüm bar 3 aylıkken gittiğimizde kalp Dr ü izin verdi sünnete ama klipsli olana izin verdi ben araştırdım geleneksel yöntem istiyoruz eşimle tekrar konulup izin almamız lazım ben dönmeye başlamadan bitsin istiyorum sünnet işi sizin Dr ne dedi
Canim biz henuz kalp dr gitmedik 3. ayda koydu teşhis drmz. 6 aya kadar geçebilir geçmezse eko çekilecek. Sünneti de ekodan sonra olsun daha dogru dedi. Cunku ne olacağı belli değil insallah geçici ama ihmale gelmez Allah esirgesin. Bizde geleneksel ama 6 aydan sonra hareketlenmis olacak 🤷‍♀ o yüzden kotu oldu böyle olması ama vardır bunda da bir hayır bakalim

Gelir gelmez tespit yapıyorlar 🙈 bizde de var. 2 ay görmedi kızımı geldi oyun halısına yatırdı kv kalktı ay beni göremeyince ağladı 😂 yaw seni hiç görmüyor ki yere koydun diye ağladı 😂
Ben böyle sinirlenirken ablamız da diyor ki babannem iyiki gelmis onu çok özlemişim 🥰
Yani laf olsun diye mi konuşuyorlar boyle anlamiyorum yani🤦‍♀️

Arkadaşlar malesef ben faranjit bebeğinde grip olmus. Burnu tıkalı olduğu için rahat ememiyormuş. Boğazı kırmızı olduğu için öksürük şurubu propan, serum fizyolojik ve burun spreyi verdi bakalım 1hafta sonra kontrole çağırdı. Umarım geçer umarım..
Gecmis olsun canim burnu hep açık olsun ilerlemez insallah.
Bizim de ablamız bogazlarindan hasta ateşli gecti 3 gun antibiyotik başladık mecbur. Insallah minigime gecmez gerçi benim de hafif agriyor

Ben süt için değil beni desteklesin diye içiyordum süt artırıcı başka bir ilacım vardı benim bana eczacı 1 demişti günde 3 hap almak bana ağır gelir biraz
Süt için faydası oluyo mu peki? Benim sütüm az ben çok yemek yiyemiyorum doğal olarak sütüm de az oluyo sanki

Canim biz henuz kalp dr gitmedik 3. ayda koydu teşhis drmz. 6 aya kadar geçebilir geçmezse eko çekilecek. Sünneti de ekodan sonra olsun daha dogru dedi. Cunku ne olacağı belli değil insallah geçici ama ihmale gelmez Allah esirgesin. Bizde geleneksel ama 6 aydan sonra hareketlenmis olacak 🤷‍♀ o yüzden kotu oldu böyle olması ama vardır bunda da bir hayır bakalim
Bizim doğum sonrası anlaşıldı 10. Gün ve 3 aylık olunca gittik hep eko ve EKG çekildi ben zaten sünnet yaptırırsam genel anestezi ile istemiyorum lokal anestezi yapılsın

Süt için faydası oluyo mu peki? Benim sütüm az ben çok yemek yiyemiyorum doğal olarak sütüm de az oluyo sanki
Canım bu güzel süt artırıyor gemde bağışıklığı güçlendiriyor kızımda kullandım faydasını gördüm oğlanda şimdi kullanmıyutum çünkü tel göğüs alıyor diğerini sağıyorum eğer alırsam sütüm artar boşaltamazsam mastit olurum diye içmiyorum tavsiye ederim

Eklentiler

• 380D5F89-1722-4668-9873-43C1449099E0.png
    380D5F89-1722-4668-9873-43C1449099E0.png
    371,9 KB · Görüntüleme: 15
Canım bizimki de bir saat olsun falan dedi. Dün bir kere denedim vermeyi öyle bir öğürdü kustu ki bir daha cesaret edemedim nasıl vereceğim hiç bir fikrim yok
Ebem besle yarım saat geçsin ver sonra yarım saat daha bekle beslemek için dedi ama ben öyle bir zaman aralığı yaratamıyorum birden günde 2 defa vermem lazım🧐🤔

Lokal mi oldu çok iyi o zaman bizim doktorunuz lokal için geç kaldınız demişti bende genel olmasını istemiyordum

Evet lokal oldu 3.5 aylık şuan bayag bi naz yapıyor agliyor bizimki.
Bizimkinde biraz yapisiklik varmış ayrıca gobeginin alti pipinin baslaDigi yerde yağ bezesi varmış bu yüzden içe cokukluk var pipinin bitim yerine iki elimle bastırarak ucunun çıkmasını sagiyorum böylelikle tekrar yapışmasini onlemis olacağız bir beden büyük bez takıyorum ki beze değmesin bide badi sinin citlarini takmiyorum
Anladim canim gecmis olsun bizim bebegimizde de yapisiklik var demişti çocuk doktorumuz ama urolog oyle bisey demedi. Hatta o yüzden sunneti erken yaptırdık enfeksiyon riskine karşı. Ben sunnet kilodu giydiriyorum üstüne bezini takıyorum. Cit cit baglamiyorum bende. E bebek de sunnet bezleri var ondan da aldım fena değil.
Hadi hayırlı olsun ❤
Biz erteledik kalpte üfürüm çıkınca 🤦‍♀️

Sagol canim, insallah gecer de yaptirirsiniz 🥰

Gecmis olsun canim burnu hep açık olsun ilerlemez insallah.
Bizim de ablamız bogazlarindan hasta ateşli gecti 3 gun antibiyotik başladık mecbur. Insallah minigime gecmez gerçi benim de hafif agriyor
Inşallah canım.. anlamadim tüm kış hastalanmadık diye sevinirken baharda hasta olduk.. zor bir süreç.. geçesi sabahı.. eskiden gaz sorunu olmasa derdim şimdi ise gaza raziyim 😔😔😔

Arkadaşlar malesef ben faranjit bebeğinde grip olmus. Burnu tıkalı olduğu için rahat ememiyormuş. Boğazı kırmızı olduğu için öksürük şurubu propan, serum fizyolojik ve burun spreyi verdi bakalım 1hafta sonra kontrole çağırdı. Umarım geçer umarım..
Çok geçmiş olsun annesi sizede miniğe de :( şimdi nasılsınız

Kızlar merhaba bir mememin ucu beyaz oldu 3 -4 gündür.yani böyle süt donmuş gibi duruyor.😱 Başına gelen var mı ? Neden olur iltihap fln mı? Nasıl geçer? 🤔
Canım sivilce gibi küçük mü yoksa komple göğüs ucunda mı oldu? İkisi farklı rahatsızlık çünkü hangisi? 😘
Ebem besle yarım saat geçsin ver sonra yarım saat daha bekle beslemek için dedi ama ben öyle bir zaman aralığı yaratamıyorum birden günde 2 defa vermem lazım🧐🤔
Canım bana da 1 saat dedi yani 3 saatte beslemem gerek ben de imkanı yok yaratamıyorum o boşluğu valla nasıl olacak bilmiyorum ya

Back