Bizim 3. Aksami bugun ama bayag agliyor canim o yüzden bugün de verdim fitil. Doktor sargiyı da bize cikarttirdi birazda yapışmış ilik su ve zeytinyağı ile epey ugrastik. Sabah aksam fusudin sürüyoruz bizde. Masajı nasil yapıyorsun? Bize hic masaj falan demedi.
Bizimkinde biraz yapisiklik varmış ayrıca gobeginin alti pipinin baslaDigi yerde yağ bezesi varmış bu yüzden içe cokukluk var pipinin bitim yerine iki elimle bastırarak ucunun çıkmasını sagiyorum böylelikle tekrar yapışmasini onlemis olacağız bir beden büyük bez takıyorum ki beze değmesin bide badi sinin citlarini takmiyorum
Evet geçen hafta bizde öyleydik ne çok iyiyiz ne doktora gidecek kadar kötüydük cuma rutin kontrolü vardı Dr a bizim biraz grip olduğunuzu söyledim oda böyle durumlarda serum fizyolojik kullanmamızı ateş olursa calpol vermemizi eğer calpole rağmen düşmez işe getirmemizi söyledi çok şükür gerek olmadı ama serum fizyolojik bir süre daha biZle
Ben de aylik kontrole birkaç gün vardi erken göturdüm keyifsiz diye. İlaç bile vermedi zaten burnunu temizle öksürük ateş olursa getir dedi, Nezle böyle olurmuş grip daha ağir ateşli olurmuş öyle söyledi, Biraz da kaka ile atiyorlar sanirim mukusu daha çok kaka yapti ishal gibiydi
Bizimki de geçen hafta nezle oldu hırıltisi vardi gözleri falan yaşariyordu. Serum fizyolojik uygulayip bebegi ters çevirip sirtina vurunca akiyor genzindeki her şey. Hiç burun aspiratörüne falan gerek kalmıyor aklinda olsun. Kontrole gittik pazartesi iyileşmiş dedi doktor. Ablasi okula gidiyor o getirdi sanırım eve ben de hafta sonu baya griptim. Bu aralar salgın varmış zaten
Size de çok geçmiş olsun. 3 aydır Biz de aspiratör kullanıyorduk ama doktor alın deyince aldık genelde Sizin yaptığınız gibi yapıyorum ben de burun spreyini hiç sıkmadım o kadar çıkarmıyor bitkisel Bir öksürük şurubu var onun içiriyorum bazen de Parol veriyorum
Daha dün doktorumuz söyledi ilk aylarda 1 kilo ya da 900 gram alması beklenirken 4 aydan sonra 500-600 gram yeterli dedi diğer doktorumuz da bundan sonra bu kadar kilo almayacak demişti Biz de şaşırmış tık bu şekilde kilo alırsa dev gibi olur demişti galiba haklı şimdiden kollarım yoruluyor taşırken
Arkadaşlar menenjit aşısı ile ilgili bilgi verir misiniz yaptırdınız mı hangi aşıyı tercih ettiniz ve kaçıncı aylarda yaptıracaksınız ve neden bu kadar pahalı
Kizlar pazartesi gunu oğlumuzu sunnet ettirdik Üroloji doktoru yapti 15 dakika sürdü lokal anestezi ile. Calpol, paranax ve fusudin krem verdi. 1. Ve 2. Gun calpol ve fitili kullandık. Bugün 3. Gun daha rahat gibi. 2. Gun sargı bezini cok zor çıkardık biraz yapistigi için. Ne kadar erken yaptirilirsa o kadar iyiymis gerçekten.
Rotavirüs aşısını herkes yaptırdı mı acaba ?
Tam yaptıracağımız zamanda kızım ishal oldu günde 7-8 kakali ne değiştirdim tahlil yapıldı gizli kan çıktı diyet yapıyorum kesin değil ama alerji olabilir dedi doktor.
Kızım hala günde 3-4 yeşil mukuslu kaka yapıyor düzelmedi tam. Zaten son hafta 3-5 gün içinde yaptirmazsak vakti geçiyor.
Ya bunlar niye böyle....
Bu aksam bende kaynana krizi yaşıyorum...
Biran evvel gitse diye bakıyorum düzenimi bozmadan.
Neymiş o gelmis cocuk gülmeye başlamış konuşmaya baslqmis falan filan... diyorum zaten yapıyordu o. İlk geldiğimde yapmamıştı e seni yabancıdı da ondan diyorum halen bir cevaplar...Her aksam uyku saati asagi yukarı bellidir biraz mizikladi e qrtik buyudu uyumaz diyor. Direk etiketi yapıştırıyor la havle..
Benim çocuğum en iyi ben bilirim sen ne diye saçmalarsın ki...
Tam yaptıracağımız zamanda kızım ishal oldu günde 7-8 kakali ne değiştirdim tahlil yapıldı gizli kan çıktı diyet yapıyorum kesin değil ama alerji olabilir dedi doktor.
Kızım hala günde 3-4 yeşil mukuslu kaka yapıyor düzelmedi tam. Zaten son hafta 3-5 gün içinde yaptirmazsak vakti geçiyor.
Arkadaşlar menenjit aşısı ile ilgili bilgi verir misiniz yaptırdınız mı hangi aşıyı tercih ettiniz ve kaçıncı aylarda yaptıracaksınız ve neden bu kadar pahalı
Biz yaptirdik bu hastalik cok artmis o yuzden doktor 2 ay ve 3.ay yapti. Ilk dozun bi etkisi olmamisti. Dun ikinci doz b olani olduk biraz ates ve huysuzluk yapti simdi gecti cok sukur. Normalde bu kadar erken yapilmiyor sanirim
Ben süt için değil beni desteklesin diye içiyordum süt artırıcı başka bir ilacım vardı benim bana eczacı 1 demişti günde 3 hap almak bana ağır gelir biraz
Bizde de üfürüm bar 3 aylıkken gittiğimizde kalp Dr ü izin verdi sünnete ama klipsli olana izin verdi ben araştırdım geleneksel yöntem istiyoruz eşimle tekrar konulup izin almamız lazım ben dönmeye başlamadan bitsin istiyorum sünnet işi sizin Dr ne dedi
Ben de aylik kontrole birkaç gün vardi erken göturdüm keyifsiz diye. İlaç bile vermedi zaten burnunu temizle öksürük ateş olursa getir dedi, Nezle böyle olurmuş grip daha ağir ateşli olurmuş öyle söyledi, Biraz da kaka ile atiyorlar sanirim mukusu daha çok kaka yapti ishal gibiydi
İnşallah çok ağır hasta olmazlar bizim kız kreşten getirdi ben sürekli emzirdim birde buzluyla bir dönem göğüs ucu yaram olduğu için antibiyotik kullanıyordum o dönemde sağıp attığım sütler vardı işaretlemiştim bol bol o sütlerden verdim sabahları hırıltı oluyor Dr Ankara’nın havası kuru ne yaparsanız yapın o olur dedi günlük serum fizyolojik sıkıyorum rahatlıyor
Kızlar Demir ilacı bestiron damla veriyorum Dr bunu önerdi yalnız sağlık Ocağı ebem beslenmeyle arasında yarım saat olsun dedi süt be Demir birlikte olmamalıymış sizler Demir ilacını ne zaman veriyorsunuz
Biz yaptırdık canım doktorum da sağlık ocağındaki ebem de 1 yaşının altında yapıldığı için iki aşının birden yapılması gerektiğini biri yapılıp biri yapılmazsa etkisi olmadığını söyledi. O yüzden nimenrix ve bexsero 2si birden yapıldı. 3te yapıldı 5te ve 13. Aylarda yapılacak. Devletin ödemesinde değil maalesef gerçekten çok pahalı. yapıldığı gün ateş yaptı bir kaç gün pek gülmedi sonra iyiydi başka sıkıntı olmadı.
Kızlar Demir ilacı bestiron damla veriyorum Dr bunu önerdi yalnız sağlık Ocağı ebem beslenmeyle arasında yarım saat olsun dedi süt be Demir birlikte olmamalıymış sizler Demir ilacını ne zaman veriyorsunuz
Canım bizimki de bir saat olsun falan dedi. Dün bir kere denedim vermeyi öyle bir öğürdü kustu ki bir daha cesaret edemedim nasıl vereceğim hiç bir fikrim yok
Kızlar merhaba bir mememin ucu beyaz oldu 3 -4 gündür.yani böyle süt donmuş gibi duruyor. Başına gelen var mı ? Neden olur iltihap fln mı? Nasıl geçer?