Bu yeni güncellemeler çok fena gerçekten. Artık parka gittiğimizde kaydırağın merdivenlerini çıkıp kendi oturuyor ben sadece aşağıdan tutuyorum. Tahteravalliye de kendi oturuyor ileri geri sallıyor kendini beni yukarı kaldırın der gibi
havalar çok soğudu ama biz hala surekli dışarıdayız. Eskisi kadar cok uzun süre saatlerce kalamıyoruz ama yine kısa kısa da olsa çıkıyoruz. Dün orman yürüyüşüne çıktı
gelirken yanindan geçtiğimiz sitelerin bahçesinde bulduğu tüm yemiş ağaçlarına mama mama deyip işaret parmağıyla gösterdi. Ormanda bulduğumuz böğürtlen, incir, güvem i kendinden gecik yedi resmen. Gelirkende sitelerin bahçesinden bulduğumuz iğde vs ne bulduysa yedi
parmağı ve gözü hep yiyemediklerinde surekli mama mama. Birde ağız sapurdatmayi öğrendi, beğendiği yemeyi yiyince garip garip sesler çıkartıyor.
Bizde de pek konuşma yok daha önce bahsetmiştim. Fakat her geçen gün öğrendiği eşya sayısı artıyor, topunu,kitabını, biberonunu, kovanı, kalemini, ayakkabını, hırkanı vs getir deyince getiriyor. Ayrıca saçın gözün ,burnun, dişin nerde deyince gösteriyor.
aile bireylerini sorunca hemen parmakla işaret ediyor.
Bezi dolduğunda veya yıkanmak istediğinde banyo kapısına gidip vuruyor mesela
karnı açıktığıyla direk ekmek dolabına gidip açıyor
Dışarıda bir yere gitmek isteyince ve ben anlamayınca gelip elimi tutup sürüklüyor artık. Konuşamasa da kendini anlatmak için bir çok farklı yok deniyorlar gerçekten.