2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben bunu aldim. Zaten izmir de yaşıyoruz cok soğuk olmuyor. Duruma gore bir de astronot alirim belki bilmiyorum.
Çok tatlıymış 😃 Ankara için biraz daha sıcak tutacak bir monta ihtiyacımız var.

Rheaa Rheaa memnun kalırsın umarım canım tulum tercih etmek istemiyorum ben giy çıkar zor oluyor bakalım artık neye niyet neye kısmet 😉

amadeusdegilsalieri amadeusdegilsalieri biraz ince gibi geldi bana mağazadan bakmak lazım malum Ankaranın ayazı fenadır. Yaz gibi sürekli dışarıda olamayız belki en azından soğuktan korusun üşümesin.

Kızlar günaydın. Bebişin kışlık mont şapka ayakkabı olayını akşam hallettim. Gelmesini bekliyorum. Umarım beklentimi karşılar. Geldiğinde yorumları yazarım 😊 montu ve polarını decathlondan aldım. Bahsettiğim tulum.
Fakat istedigim eldiven stokta kalmayınca polar eldiven aldım şimdiden idaretenlik. Ayni şekilde kar beresi de kalmamıştı idareden ebebekte yün örme şapka vardı. Dün mağazadan aldım. Stok güncellenince kar eldiveni ve kar beresini de alacağim Ayakkabılarını boynerden superfit marka aldım. Gore-tex olmasına özen gösterdim açıkçası. Umarım memnun kalırım. Şuan boynerde en uygun fiyatta düşünen varsa.. Ben kışın kendim lumberjack waterproof özellikli botunu kullanıyorum. Ne kar ne su ne soğuk geçiriyor fakat bebeklere göre numarası yok ne yazık ki. 25 numaradan başlıyor 😒 küçük numarası olsa hiç düşünmeden alırdım. Kendim deneyimledigim için rahat olurdu içim.

Dun parka goturmustum ve donuste yagmurda islandik. Maclaren araba almistik ustu epey genis iyi korur diye ama kar etmedi yine de islandi. Her ne kadar eve girer girmez sicak dusa soksam da korktugum basima geldi ve usuttu. Burnu tikandi haliyle ememedi ememeyince uyuyamadi hep agladi. 11 gunluk Sirbistan gezisinde hava 13 14 derecelerdeyken hasta olmayan cocugu 25 derece Malta yagmurunda hasta etmeyi basardim. 🤦‍♀️

Rheaa Rheaa memnun kalırsın umarım canım tulum tercih etmek istemiyorum ben giy çıkar zor oluyor bakalım artık neye niyet neye kısmet 😉
Aslında bana tulum daha pratik geliyor.😂 normal mont alsam üstü tamam da alt kısmına usumesin diye kat kat giydirmek gerekecek. Tulumda o dert yok. Ayrıca yok beli açıldı yok pantolonu düzelt, yere yattığında yok pantolon islandi derdi yok. Tulum zaten şu geçirmez. Islandı derdi yok. Tabi tercih meselesi 😇

Dun parka goturmustum ve donuste yagmurda islandik. Maclaren araba almistik ustu epey genis iyi korur diye ama kar etmedi yine de islandi. Her ne kadar eve girer girmez sicak dusa soksam da korktugum basima geldi ve usuttu. Burnu tikandi haliyle ememedi ememeyince uyuyamadi hep agladi. 11 gunluk Sirbistan gezisinde hava 13 14 derecelerdeyken hasta olmayan cocugu 25 derece Malta yagmurunda hasta etmeyi basardim. 🤦‍♀️
Çok geçmiş olsun Luna'ya. Aslında bu hastalık olayı en korktuğum ya. Ama hep öyle olmaz mi en beklemediğin yerden gelir hastalık. Bizim kızda bir ara hafif üşütmüştü burun akıntısı hafif hirilti vardı yemeklerine bol bol sarımsak kemik suyu ilave edince bir iki güne toparladi tabi birkaç ek takviyesinde de bulunmuştum (cold mix-gogus balmi) üşüttüysen göğüs balmı iyi gelebilir.

O kadar ikilemde kaldım ki karar veremiyorum resmen. Kasım ayında böyle bir haftalık tatile çıkmaya niyetlendik ailecek Ege tarafına . Benim aklımdan geçen karavan kiralayıp gezmek. Otel aramaktan daha mantıklı geliyor şahsen. Diyorum birde benim ufaklikta alerjen çıktı biliyorsunuz. Disarida yemek seçenekleri çok kısıtlı. Her gün de 3 öğün köfte yiyemez haliyle. Karavanda mutfakta var sonuçta. Onun yemeklerini hemen yapiveririm diye düşünüyorum. Ama bir türlü cesaret edemiyorum. İlk karavan deneyimi olacak. Acaba mantıklı mı değil mi? Daha önce karavan deneyimi yaşayan var mı? 1 yaşında bebekle ne gibi olumsuz durumlar yaşanır sizce?

Çok geçmiş olsun Luna'ya. Aslında bu hastalık olayı en korktuğum ya. Ama hep öyle olmaz mi en beklemediğin yerden gelir hastalık. Bizim kızda bir ara hafif üşütmüştü burun akıntısı hafif hirilti vardı yemeklerine bol bol sarımsak kemik suyu ilave edince bir iki güne toparladi tabi birkaç ek takviyesinde de bulunmuştum (cold mix-gogus balmi) üşüttüysen göğüs balmı iyi gelebilir.
Sag ol teekkur ederim. Insan o kadar sakiniyor yine engel olamiyor. O bahsettigin gogus balmini bilmiyorum ama burda viks gibi bir sey var, balsamico adi. sozum ona bebekler kullanabilirmis doktor vermisti Luna 9 aylikken. Ama kullanmadim simdiye kadar. Viks icin yasak yaziyor internette ve guvenemiyorum burdaki doktorlara. Dun ilk defa kullandim dedim artik 14 aylik olacak 1 haftaya. Digeri ise mint damla. Cok keskin ve cildi yakiyor bir beze damlatip kafasinin biraz uzagina koyuyorum. Kiyafetinden ya da yastigindan cildine gecer eline fln deger diye cekiniyorum. Bir de burum spreyi var, cok agliyor ama mecur kullaniyorum. Cok masum o kadar aglatiyorum burnunu temizlicem diye ama yine de bana kin tutmuyor hemen sariliyor.

Eklentiler

• IMG_20211003_123528.jpg
    IMG_20211003_123528.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 21
kızlar bebişler kaç kilo oldu?
9.500 olmus. Cok sevindim. 20 gun once kadar ishal olup kusmaya baslamisti ve duzulmustu. Geri toparlamis. Hos 14aylik bebege gore cok degil kilosu. Bu kadar istahli az insan gordum. Koca insan gibi afiyetle severek yiyor. Ona ragmen kilolu olmamasi beni sasirtiyor.

9.500 olmus. Cok sevindim. 20 gun once kadar ishal olup kusmaya baslamisti ve duzulmustu. Geri toparlamis. Hos 14aylik bebege gore cok degil kilosu. Bu kadar istahli az insan gordum. Koca insan gibi afiyetle severek yiyor. Ona ragmen kilolu olmamasi beni sasirtiyor.
Genetik olabilir yapisal. Ben de anlamadım mesela bizimki de 20 gun oncesine kadar duzgun hic yemiyordu ama dombili. Millete yemiyor dedigimde yalan soyluyorum saniyorlardi. 11,5 kg civari sanirim suan. Suan da pek istahli yemiyor ama yne de eskiye gore cok iyi.

Genetik olabilir yapisal. Ben de anlamadım mesela bizimki de 20 gun oncesine kadar duzgun hic yemiyordu ama dombili. Millete yemiyor dedigimde yalan soyluyorum saniyorlardi. 11,5 kg civari sanirim suan. Suan da pek istahli yemiyor ama yne de eskiye gore cok iyi.
Belki de haklisin, olabilir. Kayinvalidemin genclik fotolarini gordum manken gibiymis valla. Su an 63 yasinda bile benden zayif zaten 😄 ben hep tombuldum ondan tombul bir bebek bekliyordum sanirim

Sag ol teekkur ederim. Insan o kadar sakiniyor yine engel olamiyor. O bahsettigin gogus balmini bilmiyorum ama burda viks gibi bir sey var, balsamico adi. sozum ona bebekler kullanabilirmis doktor vermisti Luna 9 aylikken. Ama kullanmadim simdiye kadar. Viks icin yasak yaziyor internette ve guvenemiyorum burdaki doktorlara. Dun ilk defa kullandim dedim artik 14 aylik olacak 1 haftaya. Digeri ise mint damla. Cok keskin ve cildi yakiyor bir beze damlatip kafasinin biraz uzagina koyuyorum. Kiyafetinden ya da yastigindan cildine gecer eline fln deger diye cekiniyorum. Bir de burum spreyi var, cok agliyor ama mecur kullaniyorum. Cok masum o kadar aglatiyorum burnunu temizlicem diye ama yine de bana kin tutmuyor hemen sariliyor.
Ürün bu Rahatlatıcı Göğüs Balsamı.
Trendyoldan almıştım ben. Bazen acil lazım olduğunda internetten beklemekten eczaneden istetiyorum. Ama sunu hatırlıyorum Doğa 'ya bu balmi sürerken annem demisti siz küçükken bu tarz şeyler yoktu üşüttüğünüzde öksürdüğünüzde göğsünüze sırtınıza bal sürer üstüne temiz bezle kapatıp giydirip gece yatırırdık.
Mind damla dediğinizi bilmiyorum, duymadım ama bendeki cold mix le benzer işlevi görüyor gibi geldi. Cilde temas edince yakiyor doğru. Cok keskin kokusu var viks gibi. 1-2 damla yetiyor. Damlattıktan sonra heme uçuyor aslında ( yani bendeki öyle) ben önce odanın perdesini etki etmezse baş ucunda yastığa yine etki etmezse yakasına damlatiyorum 2 damla. Damlatirken dikkat ediyorum alt zibina gelmesin diye.
Bu arada cold mix ve göğüs balmini kendi doktorumuz da önermişti bana. Muhakkak evde bulunsun diye. Sürekli yanımdalar ikiside.

Çok tatlıymış 😃 Ankara için biraz daha sıcak tutacak bir monta ihtiyacımız var.

amadeusdegilsalieri amadeusdegilsalieri biraz ince gibi geldi bana mağazadan bakmak lazım malum Ankaranın ayazı fenadır. Yaz gibi sürekli dışarıda olamayız belki en azından soğuktan korusun üşümesin.
Hayır içi polarımsı tüylü bayağı kalın ben geçen bütün kış sadece bunu giydirdim ve epey soğuk bir şehirdeyim. Boğazına kadar çok sıkı kapanıyor, tabi benimki bir öneri yine siz bilirsiniz.

X