2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Haydi gözünüz aydın minik yavaş yavaş bireyselleşmeye başladı 😁
Aslindq tam gecerli bi tabi degil. Bebeklerin hepsi cok uzun zamandir bireysel yani mobil deyimi yerindeyse. Luna kendi kendine yemek yiyebiliyor blw Ile buyudu ve emeklemesi de normal. Yurume anlaminda kullandigini biliyorum tabi. Yanlis anlamadim. Dun çocuğum uyurken ozleyipvidro potpurisi yaptim gecmis videolarina baktim. 5ay oncesinden Tay tay durup destekli adimlar atiyormus. Desteksize gecmemizin uzun surmesi canımi sikti o kadar.

Rheaa Rheaa ya bu merdiven olayı beni benden alıyor. Ablamın evi 3 katlı, Alt kata inen merdivenin önüne engel koyuyorduk sadece. Bizimki kaşla göz arasında üst kata çıkmış, yeğenim yukardaydı o seslendi Umay buraya gelmiş diye, o an yaşadığım şoku anlatamam. Olası durumları düşündükçe başıma ağrılar girdi ama çıkmış çabucak ve yaramazlık peşinde olduğu için çıt bile çıkarmamış.

Geçen gün de bi ağlama sesi, alt kata inmeye çalışmış ama korkuluklara tutunup bi kaç basamak inebilmiş, korkmuş ağlıyor 😐

Selam annişler birkaç gündür giredim foruma. Bizde tam yürüme aşamasındayız 3 5 adım atıp bacağımıza yapışan bıdıkla geçiyor zaman. Bugün menenjit aşısını yaptırdık genel dr kontrolü oldu birde. Boyu 1,5 cm, kilosu 900 gr artmış. Geçen yıl bugünleri hiç öngörmezdim nasıl da büyüdüler. Her şeyi anlamaları ve büyük bir hızla gelişmeleri resmen mucize. Küçük insanların büyümesine yardımcı olmak ve tanık olmaksa en güzel anılardan 🥰

E Erganun

Ah yaa, sen bir de kp ile çalışıyordun dimi ? İyice zorlamamıştır bu durum umarım.

Ya böyle olmayan da çoktur eminim ama olan da çok. Biz genel olarak çok iyiyiz maşallah diyeyim ama en iyi dediğin bile öyle bir bunaltıyor ki. Allah şükür görüntülü görüşmeyi haftada 2 ye filan düşürdük. Sürekli “ne zaman geleceksiniz” muhabbeti. Ben ki hiç sevmem bu soruyu, kimseye de sürekli sormam baskı yapıyor gibi olmasın diye.
Anlıyorum ilk torun, aşırı sevgi filan ama sizin ilk torununuzsa benim de ilk çocuğum. Hayat döngümüz ayda 1 onlar bize gelsin biz onlara gidelim şeklinde olmalı gibi düşünüyorlar, 450 km filan mesafemiz.
Bunaşırı ilgi alaka beni çok sıkıyor.

Ya çok saçma şeyler hakkaten yazarken iyice saçma geldi, normalde arabayla bi yere gideceksek hep beni öne oturtmaya çalışırdı kayınvalidem, bilirim ikimize de saçma gelirdi sen oturdun ben oturdum konusu. Ben de otururum yani. Neyse şimdi kızımın yanında hep arkada oturuyorum haliyle, birlikte 2 dklık bi yere bile gidecek olsak koşa koşa gidip arkaya oturuyor 😁 çok tuhaf ya, o 2 dkyı bile kar sayıyor, ne bileyim anlam veremiyorum hakkaten 😊 yine de ilgisiz alakasız olmalarına yeğlerim, sürekli şımartmaya yönelik hal ve hareketler olsa da.
Yok canim onunla calismiyorum yanlis oldu. Evet kotu davranmalarindan iyidir tabi dedigin gibi
Patik konusunda dediğim yanlış anlaşıldı sanirim. Evet haklısınız yürüme oncesi surekli tabanı sert ayakkabı kullanmak cocugun yere kavramasini zorlaştırıyor doğru. Benim aldığım ayak taban kısmında sertlik yok. Taban kısmı yumuşak pamuklu ayak altları da kaymaz taban. Aslında 3 kat çorap giymiş gibi çokta kalın değil. Amac ayağını soğuktan korusun üşütmesin. Kışın çok soğuk zamanda yetersiz kalacak ama şuan idare ediyor bizi. Tabi ben bu şekilde yapıyorum benim yöntemim. Herkes yapacak diye bir kaide yok.
Uyku konusunda da açıklamanızdan anladığım kadarıyla sabit uyku rutini olmadığı için sorun yaşıyorsunuz. Mesela ben Doğa yi uykusu geldiği ilk anda yani saatinde uyutmazsam hircinlik ağlama uykuya direnme hepsini yapıyor ki gece de uyumuyor sık uyanıyor. Sanırım sizinde öyle. Kendimden düşünüyorum uykum gelse uyumasam oyalansam sonra hem uykum kaçar hem asabi agresif sınırlı olurum ve uyumak istemem. Çocuklar da boyle. Bir kaç gün çocuğu dikkatli inceleyip uyku sinyallerini takip edip ona göre bir rutin olusturursaniz bence siz de çocuk ta rahat eder diye dusunuyorum.
Link versene canım

Rheaa Rheaa ya bu merdiven olayı beni benden alıyor. Ablamın evi 3 katlı, Alt kata inen merdivenin önüne engel koyuyorduk sadece. Bizimki kaşla göz arasında üst kata çıkmış, yeğenim yukardaydı o seslendi Umay buraya gelmiş diye, o an yaşadığım şoku anlatamam. Olası durumları düşündükçe başıma ağrılar girdi ama çıkmış çabucak ve yaramazlık peşinde olduğu için çıt bile çıkarmamış.

Geçen gün de bi ağlama sesi, alt kata inmeye çalışmış ama korkuluklara tutunup bi kaç basamak inebilmiş, korkmuş ağlıyor 😐
Evet kaşla göz arasında kaçıyorlar. Benim yanımda kontrolüm dahilinde cikinca sorun yok ama bir defa başladı mı hep yapmak istiyor. Şuan kaldığımız ev de iki katlı kaşla göz arasında pıtır pıtır tırmanıyor. Gormeden kaçacak merdivenlere de takılıp düşecek diye aklım çıkıyor o yüzden gözümü üstünden hiç ayırmıyorum. Ama çocuk bu iste saniyelik diyorlar ya.

kızlar bebişimin burnu akıyor, sanırım üşütmüşüz. Ne yapmamı önerirsiniz? burun akıntısına ne iyi gelir?
Bes gün oldu deniz suyu kullanıyorum ayrıca daha önce doktorumuz soğuk algınlığı için verdiği ilacı kullanmaya devam etsemde malesef iglesmedi ıhlamur icmek istemiyor bebekler hasta olmasin çok zor 😔

Son dr kontrolü ile tekrar D vitamini takviyesine başladık kış mevsimi geliyor diye. Rheaa Rheaa seninle de konuşmuştuk doktora sormuştum kışlık kıyafet konusunu siz nasıl giyiniyorsaniz aynı derecede giydirin dedi termal içliklere gerek yok eğer kayak için fln tatile gidecekseniz olabilir dedi.
Herhangi bir vitamin eksikliği olursa nasıl anlarız özellikle demir eksikliği (nedense hep düşündürüyor beni) dediğimde ise iştah kaybı olabilir kilo alımı gelişimi yavaşlar demişti.

👉 Bu arada kışlık mont tercihiniz ne oldu/olacak? Bugün baktık biraz kararsız kaldım terletmemesi için pamuklu olsun istiyorum ama çoğu polyester idi.

kızlar bebişimin burnu akıyor, sanırım üşütmüşüz. Ne yapmamı önerirsiniz? burun akıntısına ne iyi gelir?
Burun akıntısı için surekli aspre etmiştim ben. Eğer burun tıkanıklığı varsa yastığına/yakasına cold mix damlatmistim. Eğer hafif öksürük - balgam -hırıltı varsa da gece yakarken gögusune ve sırtına mustela nin göğüs balmı nı sürmüştüm. 2 günde geçti. Geçmiş olsun.

Son dr kontrolü ile tekrar D vitamini takviyesine başladık kış mevsimi geliyor diye. Rheaa Rheaa seninle de konuşmuştuk doktora sormuştum kışlık kıyafet konusunu siz nasıl giyiniyorsaniz aynı derecede giydirin dedi termal içliklere gerek yok eğer kayak için fln tatile gidecekseniz olabilir dedi.
Herhangi bir vitamin eksikliği olursa nasıl anlarız özellikle demir eksikliği (nedense hep düşündürüyor beni) dediğimde ise iştah kaybı olabilir kilo alımı gelişimi yavaşlar demişti.
Bende kendim gibi giydiremiyorum çünkü hamilelikten kalma yanmalar devam ediyor. Şayet kendim gibi giydirsem çocuk zatürre olur 😂 termal içlik düşünüyorum ben açıkçası çünkü gerçekten yerlerde yuvarlanan bir bebek var bende. İçeri girmek istemiyor. Gerçi montun kalitesine göre termal içlik düşünüyorum. Eğer mont gerçekten güzel yalıtım sağlamsa sadece termal çorap kullanırım diye aklımdan geçiyor.

👉 Bu arada kışlık mont tercihiniz ne oldu/olacak? Bugün baktık biraz kararsız kaldım terletmemesi için pamuklu olsun istiyorum ama çoğu polyester idi.
Ben decathlondan alacagim sanirim. Gezdiğim mağazalardan bir türlü bulamadım içime sinen. Fakat daha almadım. Karar veremedim çünkü. Bu konuda fikri olan varsa bende duymak isterim. 😁

Ben decathlondan alacagim sanirim. Gezdiğim mağazalardan bir türlü bulamadım içime sinen. Fakat daha almadım. Karar veremedim çünkü. Bu konuda fikri olan varsa bende duymak isterim. 😁
Bende araştırıyorum canım decathlonda kar montu var 2+ olarak satılıyor emin olamadım birçok montta polyester var 😕

Bende araştırıyorum canım decathlonda kar montu var 2+ olarak satılıyor emin olamadım birçok montta polyester var 😕
Evet haklısın canım. Polyester olmayan mont bulmak imkansız. Ben pamuk tulum buldum kışlık. Fiyatı normal montlar 2 katıydi ve etiketinde de 15 ° ve üstü için yaziyordu. Yani kışın- dereceli havalarda kullanılmaz. Ki edirne çok kuru soğuk olan bir yer. O kadar para vermek gereksiz. Onun yerine decathlondakini alıp içerisine pamuklu giydirmeye düşünüyorum polyester mont direk vücuduna temas etmez böylece. Düşüncem o yönde. Düşündüğüm montla bu açıkçası. Arkadaşlarımdan daha önce bu montu kullananlar var onlar çok memnun. Bende bunu sipariş vereceğim tabi karşıma çok daha iyi bir seçenek çıkmazsa. Bende 2 yaş alacagim. Hem çabuk büyüyorlar hemde içerisinde kıyafet giyileceğini için sıkmaz diye düşünüyorum.

Eklentiler

• 1330949_default.jpg
    1330949_default.jpg
    25,3 KB · Görüntüleme: 35
Selam Odayi ayiranlar ne tur bir yatakta yatiriyor?

Ben bunu aldim. Zaten izmir de yaşıyoruz cok soğuk olmuyor. Duruma gore bir de astronot alirim belki bilmiyorum.

Monttan bahsedilmiş ben geçen yıl bunu almıştım çok memnun kaldım astarı pamuk diğer kısımları polyester. Bu yıl eğer küçük gelirse büyüğünü almayı düşünüyorum 🤔
20B30E4B-4091-4EF3-B11D-BFF98B12C22B.png

X