kızlar merhaba,
benim bebiş ile ilgili son 2 haftadır büyük bir uyku sorunu yaşıyoruz. yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
saat 9:30-10:00 gibi yatırıyorum. ama kendi kendine yatmıyor, zaten hiç yatmadı. babası dışarıda arabasında gezdiriyor, ve eve uyutup getiriyor. bende arabasından alıp yatagına koyuyorum. burada 2 saat falan güzelce uyuyor.
sonra saat 12 gibi bagıra çagıra uyanıyor. emer diye gögsüme alıyorum, ama gözü hiç birşeyi görmüyor bagırmaktan ve kesinlikle memeyi reddediyor. ne yapsak susturamıyoruz. kucakta durmak isteimiyor, oturmak istemiyor. böyle bir yarım saat geçiyor, sonra oyuncaklarıyla oynamaya başlıyor. ne zaman emmesini istesem veya yatagına dogru götürsem bagırmaya aglamaya başlıyor. arabasına zorla oturtuyoruz, ve yaklaşık 30dakika evin içinde arabasında git gel yaparak zar zor uyutoyoruz. bu anlattıklarım toplamda 2-2.5saat sürüyor. yani gece 2-2.5saat hepimiz ayaktayız.
sonra arabasında uyumaya başlıyor, çünkü yatagına koymaya çalışsam uyanıyor.
uyumaya başladıktan 1 saat sonra falan yine aglayarak uyanıyor. ama bu sefer gögsüme geliyor ve emiyor, emerken uyuya kalıyor, ama bu sefer ben kendi yatagımıza alıyorum, ikimizin arasında uyumaya başlıyor.
sonrasında ise sabaha kadar yarım saatte bir uyanıyor geri uyuyor bazen memeye gelip emiyor falan derken bu şekilde sabahı buluyoruz.
sabahda saat 7 gibi galan veya bilemedin 8 gibi tamamen uyanıyor ve kalkıyoruz.
özellikle gece 2-2.5saat ayakta kalmak bizleri çok yoruyor. ve yıpratıyor. bebişte aynı şekilde. esasında çok uykusuda var, ama çıldırmış gibi davranıyor.
birde dikkatimi çekiyor, çok gaz çıkartıyor. yani acaba gazımı var diye düşünüyorum. son zamanlarda hipp mamanın 2 numarasından 3 numarasına geçmiştik, acaba mama gazmı yapıyor diye mama da vermiyorum ama halen aynı. gece uyanıyor ve uyumuyor.
varmı bir yorumunuz acaba ? çok yıpratıcı oluyor çünkü