2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Azıcık yemekten birşey olmaz diyemeyiz hanımlar, tamam gıdaların %99 unu yeriz aşırıya kacmadan, maydanoz nar hurma bu gibi şeylerden birşey olmaz azıcık yerseniz. Yani mesela maydanozu böyle bol bol tüketeceksiniz ya da kaynatıp suyunu fln içeceksiniz ki bir etkisi olsun ama salatada ve yemeklerde maydanoz kullanmakten bişey olmaz. Ciğer de yenmez aslında ama bunun sebebi içinde fazla A vitamini olması, ve bunun fazlası hamileye iyi gelmemesi, bu yüzden 2-3 parça ciğer canınız çekerse elbet yersiniz, o miktarda ne kadar A vitamini olabilir ki?
Ama kesinlikle yenilmemesi gereken şeyler de var mı, var elbet. Yani "azıcık yersen birşey olmaz" kavramı herşey için geçerli değil. Ciğ ya da az pişmiş yumurta, çiğ et, çiğ (tütsülenmiş) balık, çiğ sütten yapılan peynirler vs. bunlarda bakteri olabiliyor. O bakteri varsa 1 lokmada da vardır, 10 lokmada da vardır. Yani azıcık yesen bile bulaşabilir. Tabi küçük bir ihtimal yani temiz yerden taze alınırsa genelde o bakteri bulaşmış olmuyor ama hamile olarak bu riske girme gibi bir lüksümüz yok. Herşeyi ye diyen doktor demek ki bu riski göze alabilen bir doktor. Bu onun bakış açısı, bence tartışılır. Ama demek istediğim "azıcık yiyebilirsin" çoğu şey için geçerli evet, ama arada tek tük de olsa gerçekten yenilmemesi gereken gıdalar da var.

Bir hafta da çıkıyor die biliyorum ayni gun cikmasi mümkün degil ama bilemedim simdi kizimda 1 hafta da cikmisti devlette duyduklarimin da en az 5 ile 10 gun arasi cikiyor 2li tarama @Meylen

Birde bir arkadas sırt üstü yatmaktan bahsetmis bebek icin şu sekil sakincasi var die biliyorum bebege giden kan akisinda yavaslama oluyor sirt ustu yatinca tam emin degilim simdi yine cok bilgili arkadaslar cikar aman oyle degil boyle die sadece duydugum.kadari bu

evet canım ağırlık öyleymiş

çok üzüldüm Allah yardımcın olsun Allah büyük her şerde bi hayır vardır canım. İnşallah Rabbim bi daha yaşatmasın son olsun

aa süper bana yazar mısın kaç günde çıkcağını benimde ayın 27sinde merak ediyorum kaç günde veriliyor diye
Tamam haber veririm. 5 gün 10 gün denmiş de ben o zamanlar şanslıymışım demekki hemen çıkmış :) Hastaneden hastaneye farkedebilir. Benimde bu kez farklı bir devlette bakalım kaç günde çıkacak.

Sanırım ben de öyle bir şey duydum ama bu son haftalar için geçerli bebek ağırlaşıyor ve basınç oluyor omurgaya ve sırttaki damarlara, ama ciddi bir tehlikesi yok diye biliyorum. Ben de sırtüstü yatan biriyim iki hamileliğimde de son aylarda bel ağrım oldu bu yüzden ama onun dışında inşallah ciddi tehlikesi yok sanırım.

Tamam haber veririm. 5 gün 10 gün denmiş de ben o zamanlar şanslıymışım demekki hemen çıkmış :) Hastaneden hastaneye farkedebilir. Benimde bu kez farklı bir devlette bakalım kaç günde çıkacak.
diğer topicte kızlar da hastaneden hastaneye değişiyor demiş kimi devlette 4 güne almış kimi özelde 10 güne. Sonuç güzel çıksında öyle de böylede bekleriz işallah hayırlı haberle gelirsin

Rabbim yerini hayırlı zamanda saglıkla doldursun insallah

bende izlediğim videoda bacağa giden kan akışını etkilediğini duydum. videoyu aşağıya ekliyorum ilgili konu için 6:25 de bulabilirsiniz.

Rabbim aratmadan saglikli hayirli evlat nasip etsin canm cok gecmis olsun

Rabbim sabır versin sana inşallah en kısa zamanda yerini doldursun.

Bende hep sırt üstü yatıyorum o şekil daha iyi diye düşünmüştüm iyi değil mi bende artık öyle yatmim.
Bide ben yüzüstü çok yatardım karın üstü şimdi bazen yine uyanırken öyle yatigimi farkediyorum .inşallah zarar vermem bebegime.

Bakalım çarşamba bana ne fiyat önericekler. Açıkçası aynı test başka yerlerde de bu fiyatsa mecbur yaptırıcam ama önce bi kıyaslama yaparım. Teşekkürlercanım arada

Canım çok geçmiş olsun hayırlısı herşeyin

Gebelik cetvelim 12 gösteriyor bugün inşallah büyüyor kuzucuklarimiz insan mutlu oluyor bu hafta daha geçmiş diye
Üzüldüm böylesi hayirliymis rabbim yerini doldursun insallin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…