2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ertesi gün bile baslayabılırsın canım bana oyle demişti doktorum hatta baska arkadaslarına da doktorları hep abdominal korse önermişti. Ben bir kaç gun taktım sonrasında taka adım zor geldi bana.
Bugün geldi internetetn aldim takayim bari baya zayıfladım tartilmadjm ama aldigim kilollari verdim sanirim 40 inci gün tartilcam ... ama gobek var suanda o da gitse harika olucak ... aslina bakarsan 9 ayda sisti 20 gunde insin istiyoruz

Gerçekten annelik ne zormuş. 12. Günümüz. Özellikle hormonlar böyle dengesizken hiç alışık olmadığın bir hayata geçiş yapmak uykusuzluk... Kesinlikle evlat olmasa ucunda çekilecek gibi değil. Herkes geçicek diye teselli veriyor ama içindeyken sanki hiç bitmeyecek hep böyle olacak gibi geliyor. Ağlasın istemiyorum ağlayınca panik oluyorum. Ilk 3 gün dışında kimseden yardım istemedim kendim baş edicem diye. Geceleri sağolsun eşim çok destek. İşe gitsin istemiyorum. Sürekli ağlamaklı bir hallerdeyim. Kalabalıkta bile yanlız hissetmek. Ne zor bu süreci bilipte kendini ikna edememek. Sonra üzülüyorum bide Allahın gücüne gidecek sakin ol diye kendi kendime. Sağlıklı olsunlar tek istediğimiz bu ama umarım depresyona girmeden atlatırım bu günleri... Benim gibi hisseden varmı

İç organlarımız bile yer degıstırdı hamilelikte bence de acele etmememiz lazım. Ben cok kafama takmıyorum ilkinde korse kullanmadım ama baya baya duzlesmıstı gene duzelsecektir. En azından oyle umud edıyorum

Benim de uyumak için hep sol göğsümü istiyor. Ama sağ memeden daha fazla süt fışkırıyor gibi tazyikli şekilde onu sevmiyor sanırım

Biz de öyleyiz ıkınıyor yapamıyor altını açıyorum ayakları kaldırdığımda savaş başlıyor

Ben de oyle baya aglamaklıyım. Cok zorlanıyorum ama tek basıma çabalıyorum hepimiz gibi.Tek beklediğim belki biraz sefkat ama yok aksine bolca eleştiri Olsun kızıma bakınca güneşi görüyorum ogluma bakınca sanki gece karanlığım aydınlanıyor. Biri gunduzum biri gecem. Allah onlara zeval vermesin. Bir gun kızım hamile olur cocugu olursa ya da gelinim en çok neye ihtiyaçları var bu sayede anlamıs oldum.

Maşallah canım alt sınır 600 gr diye biliyorum öyle alıyorsa korkma

Kızlar bebeği gazdan durmayanlar bebeğinizi yüz üstü uzatın,sırtına yavaş yavaş vurun,bide beyaz ses açın çok sakinlesiyor benimki,sadece sabahları böyle sonra uykuya dalıyor,tabi başından ayrılmıyorum yüzünü kapatmasin diye

Benimde kıyas noktam eşimin yengesi aralarında 23 gün var kız nisoşun 2 katı napalım yani mini minnoş çocuklarımız varsa
Aklında olsun canım kimsenin bebeğiyle asla kıyas yapma ben ilkinde yapıp çok üzülmüştüm. Ki benim ki 4 kg doğmuştu ama çok yavaş kilo aldı hep ortalama devam etti. Boyu uzun olunaa da zayıf gibi duruyor ama önemli olan sağlıklı olmaları... Bunda asla o hatayı yapmam. Kafa rahat olunca sütler de yarıyor. Yeterki stres olmasın.

İç organlarımız bile yer degıstırdı hamilelikte bence de acele etmememiz lazım. Ben cok kafama takmıyorum ilkinde korse kullanmadım ama baya baya duzlesmıstı gene duzelsecektir. En azından oyle umud edıyorum
Ilkinde hamile kaldigim kilonun altina inmistim göbek falan kalmamisti korse de kullanmadim ... bu sefer işi sansa birakmayayaim dedim takayim.

Ama asla diyet yapamam hayatimda hic yapmadim emzirirken gercekten cok enerji sarfeDiyoruz ben bildigin kalorili seyler yiyorum.yoksa elim ayagim tutmuyor

Valla mama için boş kılo aldırır diyorlar bide mamayla beslenen obez olur falan ama bilemiyorum ben anne sütüyle besliyorum sadece maşşallahı var.bünye meselesi de olabilir karışık işler
Ben anne sütüyle bu hallere geldim pelo,dusuk kiloyla dogup 40 çıkana kadar baya kilo almışım alis o alis daha da veremedim kendimi bildim bileli çiçkoyum ama yüzüm güzel valla şaka hani öyle derler ya

Bende çok yiyorum ya çok sık acıkıyorum,kilo veremiyorum hoff

Emzirmek için kaloriye ihtiyac var zaten bosver canım ye gitsin

Sağol canım çok kötü oldu gerçekten doktora geldim şimdi bebeğimi evde bıraktım çok kötüyüm.

P Pelinim35 yok yaa hikaye mama kilo falan aldirmiyo. Ben bebeğimi her gün tartiyorum. Adetliyken süt gelmedi 4-5 gün işte mama yedi çocuk 100 gram bile almadı. Ki günlük 60-70 gram alıyor emzirirken ben biliyorum . 3100 doğdu 5. Gün 2720 ydi. 1. Ay 4100 oldu. İkinci ay iki kilodan fazla aldı. Yani diyecegim mama tirt. Sadece doyuruyor bence. Obezlik ise tamamen genetik bence. Benim sulalemde bı tane bile obez yok tüm kardeşlerime beraber zayifiz. Ama bebekliklerimizi görme

Bize de doktor tam tersini söyledi. En güzel besleyici anne sütü. Hiç bir mama anne sütü kadar beslenmez kilo aldırmaz emzirmeye özen göster dedi. Mamanin kilo aldirmadigini kendim de tecrübe ettim ayrıca canim
Bize hastanede kilo kaybı çok olunca mama başladılar hızlı kilo alsın diye, ikizler 2 kez mama içtiler, bu sefer tıkanıp anne sütünü içmek istemediler. Mastit olmaktan korkup mamayı reddettim. Anne sütüyke devam ettim. Bana da doktorlar tam tersini söylediler. Çevremdekilerden deneyimlediğim kadar da mama daha çok kilo aldırıyor.

Selam canim bende ayni sekildeyim bugun bizde 18 gunluk olduk ,hamileligim cok guzel gecti ama lohusalik gercekten zormus sikintili geciriyorum herkes duzelecek diyor ama hem bebekli hayata alismak hemde hormonal dengesizlik cok etkiledi beni
Annem yanimda cok sukur ama birde ailesel es kv gibi problemler yasadim o yuzden mutsuz hissediyorum
Umarim en kisa zamanda atlatiriz

Tabiki öyle canım iyi olsunlar sağlıklı olsunlar kilolu zaten olmasınlar
3315 doğup 1 ayda 3715 olması gelde anlat millete ödemi kilo vermesini vs vs
Kuzucum biz de hastaneden 3500 çıkmıştık, 4400 geldi şimdi. Yalnız bizim kiz fena boy atmış 57 cm geliyor. Bebek 1 ayda kaç cm uzar ki yaa kafam karisti

Evet mama şişiriyor cidden. Özellikle de aptamil.Nerede kilolu bir bebek gorsem hastane park vs. muhabbet sırasında ogrenıyorum ki aptamil kullanmışlar. Benim kızım da ilk 6 ay baya bogum bogumdu.Ben sutumu sagıp verıyordum hep yorulmadan bol bol içiyordu. O yuzden kılo alımı yavassa mamada once sutu sagıp oyle deneyın dıyorum herkese. Kılo alımına faydası oluyor hem de anne sutu. Bebek kolay geldıgı için daha cok emıyor biberonla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…