Bugün geldi internetetn aldim takayim bari baya zayıfladım tartilmadjm ama aldigim kilollari verdim sanirim 40 inci gün tartilcam ... ama gobek var suanda o da gitse harika olucak ... aslina bakarsan 9 ayda sisti 20 gunde insin istiyoruzErtesi gün bile baslayabılırsın canım bana oyle demişti doktorum hatta baska arkadaslarına da doktorları hep abdominal korse önermişti. Ben bir kaç gun taktım sonrasında taka adım zor geldi bana.
İç organlarımız bile yer degıstırdı hamilelikte bence de acele etmememiz lazım. Ben cok kafama takmıyorum ilkinde korse kullanmadım ama baya baya duzlesmıstı gene duzelsecektir. En azından oyle umud edıyorumBugün geldi internetetn aldim takayim bari baya zayıfladım tartilmadjm ama aldigim kilollari verdim sanirim 40 inci gün tartilcam ... ama gobek var suanda o da gitse harika olucak ... aslina bakarsan 9 ayda sisti 20 gunde insin istiyoruz
Benim de uyumak için hep sol göğsümü istiyor. Ama sağ memeden daha fazla süt fışkırıyor gibi tazyikli şekilde onu sevmiyor sanırımKızlar bu sorunu yaşayan var mı? Benim sol göğsümdeki süt bebeğe yaramıyor. Yani emzirsem de bir biberon sağıp versem de doymuyor. Ama sağ göğsümden 10 dk emse 2-3 saat uyuyor. Hep sağ verince de sol taraf taş kesiliyor tıkanıyor ve sanırım iltihap alıyor. Napacağımı şaşırdım.
Biz de öyleyiz ıkınıyor yapamıyor altını açıyorum ayakları kaldırdığımda savaş başlıyorBenim kizin kakasi fiskirir cinsten bazen üstüm basim hatta komidine kadar uçtu kakasi bezi küçültüp kullanamiyorum o yuzden her kucuk lekede atiyorum ama ya birde genellikle kakasini ben altini temizlerken yapiyor yani benim destegimle
Ben de oyle baya aglamaklıyım. Cok zorlanıyorum ama tek basıma çabalıyorum hepimiz gibi.Tek beklediğim belki biraz sefkat ama yok aksine bolca eleştiriGerçekten annelik ne zormuş. 12. Günümüz. Özellikle hormonlar böyle dengesizken hiç alışık olmadığın bir hayata geçiş yapmak uykusuzluk... Kesinlikle evlat olmasa ucunda çekilecek gibi değil. Herkes geçicek diye teselli veriyor ama içindeyken sanki hiç bitmeyecek hep böyle olacak gibi geliyor. Ağlasın istemiyorum ağlayınca panik oluyorum. Ilk 3 gün dışında kimseden yardım istemedim kendim baş edicem diye. Geceleri sağolsun eşim çok destek. İşe gitsin istemiyorum. Sürekli ağlamaklı bir hallerdeyim. Kalabalıkta bile yanlız hissetmek. Ne zor bu süreci bilipte kendini ikna edememek. Sonra üzülüyorum bide Allahın gücüne gidecek sakin ol diye kendi kendime. Sağlıklı olsunlar tek istediğimiz bu ama umarım depresyona girmeden atlatırım bu günleri... Benim gibi hisseden varmı
Maşallah canım alt sınır 600 gr diye biliyorum öyle alıyorsa korkmaSelam bebeğimler aşımızı olduk
5. Gün 3090 13. Gün 3400 32. Gün 3715 çıktı bizim kız ebe normal olduğunu söyledi ancak benim bıdık neden az kilo aldı acabası
Sütüm mü yaramıyo diye düşünmeye başladım
Aklında olsun canım kimsenin bebeğiyle asla kıyas yapma ben ilkinde yapıp çok üzülmüştüm. Ki benim ki 4 kg doğmuştu ama çok yavaş kilo aldı hep ortalama devam etti. Boyu uzun olunaa da zayıf gibi duruyor ama önemli olan sağlıklı olmaları... Bunda asla o hatayı yapmam. Kafa rahat olunca sütler de yarıyor. Yeterki stres olmasın.Benimde kıyas noktam eşimin yengesi aralarında 23 gün var kız nisoşun 2 katı napalım yani mini minnoş çocuklarımız varsa
Ilkinde hamile kaldigim kilonun altina inmistimİç organlarımız bile yer degıstırdı hamilelikte bence de acele etmememiz lazım. Ben cok kafama takmıyorum ilkinde korse kullanmadım ama baya baya duzlesmıstı gene duzelsecektir. En azından oyle umud edıyorum
Ben anne sütüyle bu hallere geldim pelo,dusuk kiloyla dogup 40 çıkana kadar baya kilo almışım alis o alis daha da veremedim kendimi bildim bileli çiçkoyumValla mama için boş kılo aldırır diyorlar bide mamayla beslenen obez olur falan ama bilemiyorum ben anne sütüyle besliyorum sadece maşşallahı var.bünye meselesi de olabilir karışık işler
Bende çok yiyorum yaIlkinde hamile kaldigim kilonun altina inmistimgöbek falan kalmamisti korse de kullanmadim ... bu sefer işi sansa birakmayayaim dedim takayim.
Ama asla diyet yapamam hayatimda hic yapmadim emzirirken gercekten cok enerji sarfeDiyoruz ben bildigin kalorili seyler yiyorum.yoksa elim ayagim tutmuyor
2. Gün takmaya başladım Dr. Tavsiyesi ilrSezeryandan kac gün sonra korse takmaya basladiniz benim 18 gun oldu bugün basladim ama erken mi bilemedim ...
Emzirmek için kaloriye ihtiyac var zaten bosver canım ye gitsinIlkinde hamile kaldigim kilonun altina inmistimgöbek falan kalmamisti korse de kullanmadim ... bu sefer işi sansa birakmayayaim dedim takayim.
Ama asla diyet yapamam hayatimda hic yapmadim emzirirken gercekten cok enerji sarfeDiyoruz ben bildigin kalorili seyler yiyorum.yoksa elim ayagim tutmuyor
Sağol canım çok kötü oldu gerçekten doktora geldim şimdi bebeğimi evde bıraktım çok kötüyüm.Bol bol emzir ve sonra memeni sağ, ateş bir günden yüksek seyrederse genel cerraha gitmen gerekebilir. Bir de sıcak havlu ile uygulama yapıp kırmızı veya sert olan bölgeye meme ucuna doğru masaj yapabilirsin. Geçmiş olsun canım..
Bize hastanede kilo kaybı çok olunca mama başladılar hızlı kilo alsın diye, ikizler 2 kez mama içtiler, bu sefer tıkanıp anne sütünü içmek istemediler. Mastit olmaktan korkup mamayı reddettim. Anne sütüyke devam ettim. Bana da doktorlar tam tersini söylediler. Çevremdekilerden deneyimlediğim kadar da mama daha çok kilo aldırıyor.Bize de doktor tam tersini söyledi. En güzel besleyici anne sütü. Hiç bir mama anne sütü kadar beslenmez kilo aldırmaz emzirmeye özen göster dedi. Mamanin kilo aldirmadigini kendim de tecrübe ettim ayrıca canim
Gerçekten annelik ne zormuş. 12. Günümüz. Özellikle hormonlar böyle dengesizken hiç alışık olmadığın bir hayata geçiş yapmak uykusuzluk... Kesinlikle evlat olmasa ucunda çekilecek gibi değil. Herkes geçicek diye teselli veriyor ama içindeyken sanki hiç bitmeyecek hep böyle olacak gibi geliyor. Ağlasın istemiyorum ağlayınca panik oluyorum. Ilk 3 gün dışında kimseden yardım istemedim kendim baş edicem diye. Geceleri sağolsun eşim çok destek. İşe gitsin istemiyorum. Sürekli ağlamaklı bir hallerdeyim. Kalabalıkta bile yanlız hissetmek. Ne zor bu süreci bilipte kendini ikna edememek. Sonra üzülüyorum bide Allahın gücüne gidecek sakin ol diye kendi kendime. Sağlıklı olsunlar tek istediğimiz bu ama umarım depresyona girmeden atlatırım bu günleri... Benim gibi hisseden varmı
Kuzucum biz de hastaneden 3500 çıkmıştık, 4400 geldi şimdi. Yalnız bizim kiz fena boy atmış 57 cm geliyor. Bebek 1 ayda kaç cm uzar ki yaa kafam karistiTabiki öyle canım iyi olsunlar sağlıklı olsunlar kilolu zaten olmasınlar
3315 doğup 1 ayda 3715 olması gelde anlat millete ödemi kilo vermesini vs vs
Evet mama şişiriyor cidden. Özellikle de aptamil.Nerede kilolu bir bebek gorsem hastane park vs. muhabbet sırasında ogrenıyorum ki aptamil kullanmışlar. Benim kızım da ilk 6 ay baya bogum bogumdu.Ben sutumu sagıp verıyordum hep yorulmadan bol bol içiyordu. O yuzden kılo alımı yavassa mamada once sutu sagıp oyle deneyın dıyorum herkese. Kılo alımına faydası oluyor hem de anne sutu. Bebek kolay geldıgı için daha cok emıyor biberonla.Bize hastanede kilo kaybı çok olunca mama başladılar hızlı kilo alsın diye, ikizler 2 kez mama içtiler, bu sefer tıkanıp anne sütünü içmek istemediler. Mastit olmaktan korkup mamayı reddettim. Anne sütüyke devam ettim. Bana da doktorlar tam tersini söylediler. Çevremdekilerden deneyimlediğim kadar da mama daha çok kilo aldırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?