- 30 Nisan 2011
- 1.659
- 3.544
- 133
- 39
Aslında ilki de suda doğmuştu ama göbek gitmemişti böyle. 30 kilo alınca benMaşallah canım benim normal doğum farkediyor işte
Ay hadi inşallah2 ay içinde o da kalmaz bence canim sende
Evet iyi oluyo 20-30ml neyse.. Ama iki el de dolu olunca azıcık sıkıcı oluyoCok iyi fikirmis ya cidden bosa akıyor
Oy bilirim çok geçmiş olsunSağol canım çok kötü oldu gerçekten doktora geldim şimdi bebeğimi evde bıraktım çok kötüyüm.
Gelişiyodur canım o. Doktorun normal buluyosa hiçbir sıkıntı yok. Sen beslenmene dikkat et proteinini her gün al mutlaka. Sütlü tatlı ye bence artar kilo alımı. Her bebişin bünyesi farklı sonuçtaKız ne bilim ya gelişimi iyi olsun da kilosu umrumda değil böyle de kalabilir oyuncak bebeğim
Onu içme bence yaa. ReZene ve kimyon tohumu al birer çay kaşığı bir kupa sıcak suya koy demle hem daha çok süt yapıyo hem de daha doğal benceKızlar bu humana still tea ne tatlı birşeymiş böyle bunun tatlı olmayanı var mı acaba? Zor bitirdim bir fincanı şekere karşı aşırı hassasiyetim vardırda
Ben de yanına takıyorum. Bakalım ölçtüm kendimi bir hafta sonrA bidaha ölçücemSüper canım benim göbekte sıkıntı var heralde baya küçüldü ama şu tatilden döneyim. Yamuna korse takmaya başlayacağım.
Gecmiş olsun canım biz de ocean d3 kullanıyoruz günde 3 damlaKızlar aşımızı olduk aylık kontrolümüze gittik
dr kusmasını benim yakın zamanda geçirdiğim gribe bağladı
burun için bi damla verdi nefes alımını kolaylaştırır ve kusmasını azaltır dedi onun haricinde birşey demedi gelişimi iyi dedi kalça usg si de normal çıktı şükür d vitamini de ocean d3 verdi (kullanan var mı)
Kızlar havalar ne kadar sıcak olursa olsun ayakta çorabı ve patikli altı muhakkak olmalı bence bacaklar çıplak olduğu zaman gaz kaçınılmaz oluyor biz hissetmiyoruz ama ufak bi serinlik üşütmelerini gazlanmalarını tetikliyor gece yatarken cam kapalı olmalı gündüzde tek taraflı açışmalı yoksa ceryanda kalıyorlar bunlara dikkat edersek bu yazı daha kolay atlatacağız fikrindeyim
Birde lohusalık döneminde kendi ayaklarımıza giydiklerimize yediklerimize dikkat edilmeli vücut daha bi savunmasız olduğu için normal zamanda etkilemeyen şeyler bu dönemde sıkıntı çıkarıyor çünkü nezaman dikkat etmediysem akabinde çocuk hemen sinyali çaktı bana
Gerçekten annelik ne zormuş. 12. Günümüz. Özellikle hormonlar böyle dengesizken hiç alışık olmadığın bir hayata geçiş yapmak uykusuzluk... Kesinlikle evlat olmasa ucunda çekilecek gibi değil. Herkes geçicek diye teselli veriyor ama içindeyken sanki hiç bitmeyecek hep böyle olacak gibi geliyor. Ağlasın istemiyorum ağlayınca panik oluyorum. Ilk 3 gün dışında kimseden yardım istemedim kendim baş edicem diye. Geceleri sağolsun eşim çok destek. İşe gitsin istemiyorum. Sürekli ağlamaklı bir hallerdeyim. Kalabalıkta bile yanlız hissetmek. Ne zor bu süreci bilipte kendini ikna edememek. Sonra üzülüyorum bide Allahın gücüne gidecek sakin ol diye kendi kendime. Sağlıklı olsunlar tek istediğimiz bu ama umarım depresyona girmeden atlatırım bu günleri... Benim gibi hisseden varmı
Ben de oyle baya aglamaklıyım. Cok zorlanıyorum ama tek basıma çabalıyorum hepimiz gibi.Tek beklediğim belki biraz sefkat ama yok aksine bolca eleştiriOlsun kızıma bakınca güneşi görüyorum ogluma bakınca sanki gece karanlığım aydınlanıyor. Biri gunduzum biri gecem. Allah onlara zeval vermesin. Bir gun kızım hamile olur cocugu olursa ya da gelinim en çok neye ihtiyaçları var bu sayede anlamıs oldum.
Normal sınırlarmış canımKız benim ki 4030 doğdu 1 ayda 4140 oldu ilk 3 günde 3460 a düşmüştü
Evet öyleymiş canımMaşallah canım alt sınır 600 gr diye biliyorum öyle alıyorsa korkma
Süper sevindim iyi olmanıza. Burun tıkanıklığuı kusmaya mı neden olurmuş. Hergün serum fizyolojik yapalım o zamanKızlar aşımızı olduk aylık kontrolümüze gittik
dr kusmasını benim yakın zamanda geçirdiğim gribe bağladı
burun için bi damla verdi nefes alımını kolaylaştırır ve kusmasını azaltır dedi onun haricinde birşey demedi gelişimi iyi dedi kalça usg si de normal çıktı şükür d vitamini de ocean d3 verdi (kullanan var mı)
Kızlar havalar ne kadar sıcak olursa olsun ayakta çorabı ve patikli altı muhakkak olmalı bence bacaklar çıplak olduğu zaman gaz kaçınılmaz oluyor biz hissetmiyoruz ama ufak bi serinlik üşütmelerini gazlanmalarını tetikliyor gece yatarken cam kapalı olmalı gündüzde tek taraflı açışmalı yoksa ceryanda kalıyorlar bunlara dikkat edersek bu yazı daha kolay atlatacağız fikrindeyim
Birde lohusalık döneminde kendi ayaklarımıza giydiklerimize yediklerimize dikkat edilmeli vücut daha bi savunmasız olduğu için normal zamanda etkilemeyen şeyler bu dönemde sıkıntı çıkarıyor çünkü nezaman dikkat etmediysem akabinde çocuk hemen sinyali çaktı bana
Yok canım ben değil kaynanamlar yaAklında olsun canım kimsenin bebeğiyle asla kıyas yapma ben ilkinde yapıp çok üzülmüştüm. Ki benim ki 4 kg doğmuştu ama çok yavaş kilo aldı hep ortalama devam etti. Boyu uzun olunaa da zayıf gibi duruyor ama önemli olan sağlıklı olmaları... Bunda asla o hatayı yapmam. Kafa rahat olunca sütler de yarıyor. Yeterki stres olmasın.
Sağol canım. Eşim gitti almaya bebisi beni yatırdılar şükür ondan ayrı kalmicam.Oy bilirim çok geçmiş olsun
Hahaha deli kızSonraki mesajı okumadan şöyle oldum
Bak sen dereotuna nelerede iyi gelirmiş
Yiyiim bari
Gerçi kim gitcek alcak kocayla da küsüm
Bak şimdide buna ağlarım ben(( evde dereotu yokk diye
Ay o kaka çıksın bebeler rahatlasında yeter diyor insan bir noktadaBenim kizin kakasi fiskirir cinsten bazen üstüm basim hatta komidine kadar uçtu kakasi bezi küçültüp kullanamiyorum o yuzden her kucuk lekede atiyorum ama ya birde genellikle kakasini ben altini temizlerken yapiyor yani benim destegimle
Benim kızım ince yapılı zaten canımGelişiyodur canım o. Doktorun normal buluyosa hiçbir sıkıntı yok. Sen beslenmene dikkat et proteinini her gün al mutlaka. Sütlü tatlı ye bence artar kilo alımı. Her bebişin bünyesi farklı sonuçta
Onu içme bence yaa. ReZene ve kimyon tohumu al birer çay kaşığı bir kupa sıcak suya koy demle hem daha çok süt yapıyo hem de daha doğal bence
Ben de yanına takıyorum. Bakalım ölçtüm kendimi bir hafta sonrA bidaha ölçücem
1 aylık bebe 60 cme kadar normal diyordu canım üst sınır ama kaç cm uzar bilmiyorum inan ki senin dualar kabul olcak bu kız manken olurKuzucum biz de hastaneden 3500 çıkmıştık, 4400 geldi şimdi. Yalnız bizim kiz fena boy atmış 57 cm geliyor. Bebek 1 ayda kaç cm uzar ki yaa kafam karisti
Benim bebede hangi emziği verdiysem tuttuBenimki de hiçbir emziği almadı. Bu saatten sonra da almaz heralde... Kayınvalide de çok bilmiş bala batır ver dedi aynen anne balın ne kadar alerjik olduğunu bilmiyorsun heralde dedim. İlk 1 yıl verilmiyor dedim ayy doğru diyor sonra da
ya benimkide kusuyor. Bazen peynir kesiği hii bazen sulu, Direk yediğini kusuyor günde en az 5 6 kere.. Sormadım da doktora.Uzayan turden nasil yani canim. Benim de kusuyor bebegim. Ezmirdikten sonra kusuyor.Sarimsi peynirimsi kustu az once. Emzirdikten sonra da boyle bazen.sanki agzinda.biriktirmiste cikariyor. Doktor peynirimsi olandan korkmayin bebege sutun yaradigini gosteriyo dedi. Ama sivi olan iyi.degil benim de bu duruma canim sikiliyor.ya acaba usuttu mu diye
off bende ne bulursam yiyorum zaten şişko hamile kaldımBende çok yiyorum yaçok sık acıkıyorum,kilo veremiyorum hoff
bildiğimiz klasik serum fizyolojik bebelere kullanılır mı saryacım?Süper sevindim iyi olmanıza. Burun tıkanıklığuı kusmaya mı neden olurmuş. Hergün serum fizyolojik yapalım o zaman
Canım geçmiş olsun, hastaneye mi yatış verdiler?Sağol canım. Eşim gitti almaya bebisi beni yatırdılar şükür ondan ayrı kalmicam.
Canım hislere tercüman olmuşsun. Unutma ki yalnız değilsin canım. Eminim birçoğumuz böyle. Ağlamaklı histerik yalnız vs hissediyoruz. Bir sürü şey hissediyoruz. Ama 9 ay nasıl bittiyse bugünler de bitecek. Mesela ben sigara içeceğim anı bile düşünerek motive ediyorum kendimiGerçekten annelik ne zormuş. 12. Günümüz. Özellikle hormonlar böyle dengesizken hiç alışık olmadığın bir hayata geçiş yapmak uykusuzluk... Kesinlikle evlat olmasa ucunda çekilecek gibi değil. Herkes geçicek diye teselli veriyor ama içindeyken sanki hiç bitmeyecek hep böyle olacak gibi geliyor. Ağlasın istemiyorum ağlayınca panik oluyorum. Ilk 3 gün dışında kimseden yardım istemedim kendim baş edicem diye. Geceleri sağolsun eşim çok destek. İşe gitsin istemiyorum. Sürekli ağlamaklı bir hallerdeyim. Kalabalıkta bile yanlız hissetmek. Ne zor bu süreci bilipte kendini ikna edememek. Sonra üzülüyorum bide Allahın gücüne gidecek sakin ol diye kendi kendime. Sağlıklı olsunlar tek istediğimiz bu ama umarım depresyona girmeden atlatırım bu günleri... Benim gibi hisseden varmı
Ahhh sigara mıCanım hislere tercüman olmuşsun. Unutma ki yalnız değilsin canım. Eminim birçoğumuz böyle. Ağlamaklı histerik yalnız vs hissediyoruz. Bir sürü şey hissediyoruz. Ama 9 ay nasıl bittiyse bugünler de bitecek. Mesela ben sigara içeceğim anı bile düşünerek motive ediyorum kendimi☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?