2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben kimseye bir iki yazısını okuduktan sonra 'seni çözdüm' demem haddim olmaz.
Ayrıca kimseyi eleştirmiyorum (nerde kimi eleştirdim?) eğer önyargısız dikkatli bir şekilde okursanız sistemi elestiriyorum annelerin seçimlerini değil. Yani söyledikleriniz tamamen sizin yanlış algınızdan kaynaklı. Canınınız sağolsun ne deyim.

canım söyle anlatayım sana yanlış anlama benı tabıkı herkes normal yapmak ıster öyle yazanların muhakkak bir sebebı vardır

mesela ben 4 kez kürtaj oldum gebelıklerımı kaybettım

1 kez 39 haftada bebegimi kaybettım sırf normal dogumu beklemek ıcın yoksa doktor 37 sezaryan alıcaktı (tabi takdır ilahi)

bu benım 6. hamılelıgım sımdı ben cok korkuyorum yaşadıklarım benı cok yıprattı

ayrıca normal dogumda catın dar dedı 39 haftalık bebegımı normal dogurdum ama kesi attılar kesi yerım hala acıyor 2 sene oldu doğum yapalı ama napıcam konusunda kararsızım

benım doktorum da 39 haftada kaybetmiş bebegı rıske atmayalım diyor

sımdı burda benım gıbı olan çok arkadaşım var

ben senı yanlış anlamıyorum mesela tarzın bu takılmam öyle şeylere ama takılanlan arkadaşlar var o yuzden bıraz daha yumusak yazarsan bu tür yanlış anlaşılmalara sebep olmaz uyum içinde geçiniriz diye düşünüyorum

benı yanlış anlama

Kizlar bizim.ufak bufemiz var bize ait değil kira oduyoruz esim işletiyor ama benim adima açıldı isleten ben gözüküyorum bagkurluyum bu yuzden doğum ile ilgile avantajlardan yararlanamazmiyim simdi bilgisi olan varmı

Tamamen katılıyorum yorumunuza. Bu yüzden bari sezaryen olayım diyen annelere zaten birşey denmez. Keşke dediğiniz gibi olsa ben zaten bu yüzden 2 kere evde doğurdum:) Inşallah herkes ama herrrrkese nasip olur ilk başta tabi nasıl olurda olsun çocuğuna kavuşmayı ama kavuşacaksa da sağlıklı kolay bir şekilde normal doğumu tatmayi.

aşeren var mı aranızda??
Bu sabah 25-30 arasi siyah zeytin yedim aserme sınıfına girer mi
Canım ilk bebegimi normal dogurdum, Allah nasip ederse bunu da normal dogurmak isterim, evet cok cok zor ama bebeginizin her anına sahit olmak onun da sizinle birlikte doğmak icin mucadele vermesi muthis bir duygu

Neden gerekli bir sebebi yokken sezaryen düşünsün ki bir anne? Bu seçim normal bir gebelikte sizce sunulmalı mı? Zaten artık sırf anne istedi diye sezaryen yapan doktor yoktur inşallah (var mı yoksa)?
anne + sistem
herkesin kendine göre emin ol ki geçerli sebepleri vardır
ki bende isteğe bağlı sezeryan yanlısı değilim istemem ama isteyeni eleştirmem çünkü herkesin gerçekten geçerli bi sebebi var kötü doğum tecrübesi olmuştur 2.sinde isteğe bağlı sezeryan olabilir acı eşiği düşüktür doğum korkusu olabilir vs vs

Arkadaşlar burası herkesin fikirlerini özgürce söyleyebildigi yerde sistemin eleştirilmesine dair bir yorumun bu kadar reaksiyon alması bana biraz garip geldi. Burada sadece duymak istediklerinizi söyleyenleri mı görmek istiyorsunuz yoksa fikir alışverişinde bulunup en doğrusuna karar vermek mi ? Çünkü bende okuduğumda yanlış ya da sivri dilli birşey göremedim. Biraz açık fikirli olmak herkes için daha saglikli. Yoksa burası "körler sağırlar birbirini agirlar" bir ortamdan ibaret olur.

Yok cnm ne yanlış anlicam seni. Zaten inan yumuşak halim bu ama düz yazı olduğundan sert gelebiliyor demek ki.
Çok üzüldüm senin adına inşallah o bebeğine cennette kavuşursun benim çevremde de 39da bebeğini kaybeden oldu cokama çok zor.
Dediğim gibi ben senin gibi özel durumu olmayan hiçbir şekilde sorun yasamayan gebelere bunun normal birşeymiş gibi sunulmasına üzülüyorum çünkü tabi hamiledir korkar sunarsan o da seçer dimi :) Inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına

daha önce aynı arkadaşla malesef kötü bi diyaloğumuz oldu orayı kaçırdınız sanırım ilk olmadığı için fikrinden değil söyleme tarzından dolayı

Ama dikkat edin lütfen orda soruyorum neden seçsin ki diye merak ediyorum zaten. Seçmemeli, nasıl böyle yapar yapmasın vs demiyorum ki. Bahsettiginiz şeyleri tecrübe etmiş annelerin zaten durumu farklı onlardan bahsetmiyorum.

inşallah canım hepimiz sağlıcakla alalm kucagımıza yavrularımızı

bi daha ki kontrol ne zaman canım
Araligin 3unde ama o zmnda kendi doktoruma degil devlet hastanesini de götürüyorum ya ben bi oraya bi oraya gidiyorum 3unde kartal arastirmaya gidicem ordaki doktor da cok mukemmel bir doktor sıkıntılarım olmasa araştırmaya devam edicem ama sorunlu gectigi icin malesef ozelede gtmek zorunda kaliyorum cnku o doktora gece gunduz istediğim zaman yazabliyorum

ben varya kesinlikle çatır çatır normal dogururum tek korkum bebegımı tekrar kaybetmem bence ilk haftalar ne kadar risklıyse son haftalarda o kadar rısklı suyuydu kakasıydı plesantasıydı çok korkuyorum

ıkıncı korkumda şu kesi acısı hıc gıtmedı gıdenler varmıs

kesi olmadan dogurtabılen bırını bulsam dogururum ben cok kolay dogurdum hepsini unuttum hıc dusunmuyorum gözumu de korkutmuyo normal dogum bıde önceki kesi dikişimin ilk dikişi dügumden kopmus acılmıs orası şiş kaldı afedersınız sımdı her ılıskı sırasında acıyo içim sızlıyo

Meylen maalesef sana katılmiyorum saglik Bakanlığı'nın yapmis oldugu calismada sezeryan oranı cok yuksek ve bu oran yüzde 90 özel hastanelere ait maalesef o an geldiginde bebegim yeter ki sağlıklı dogsun dusuncesi ile hastane neye yonlendirirse oraya cekiliyorsunuz, mesela ben dogumumda kanama vardi, bebek kakasini yapmisti ve hic acilmam yoktu ayrica aci esigim cok dusuktur bunlardan bir tanesi ozelde sezeryan sebebi ama iyi bir kadin dogum hastanesinde rahim agzina balon takarak acilmayi sagladilar nst ye baglayarak bebegin sağlığını kontrol ettiler ve sezeryana yonlendirilmedim. Burda kac kisi bu sebepten sezeryan oluyor sayisini hatirlamam. Maalesef bu konuda hastane politakisi sizin karariniz kadar onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…