2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
ben sürekli kusuyorum bugün nedense yok leblebi attım sabah ağzıma 6-7 tane o mu kesti bilemiyorum valla yemek yapamıyorum asla yemek bile yiyemiyorum doğru düzgün bi kaç hafta daha katlanıcaz mecbur

amin canım benim ya inşallah. o dönem gelsinde inşallah ormal düşünenler birbirimize gaz veririz :))
Benim ikiz bulunduğum yerde beni normal doğurtacak Dr. Bulsam hiç düşünmem ama o seçenek bana sunulmaz bile

Neden gerekli bir sebebi yokken sezaryen düşünsün ki bir anne? Bu seçim normal bir gebelikte sizce sunulmalı mı? Zaten artık sırf anne istedi diye sezaryen yapan doktor yoktur inşallah (var mı yoksa)?
Merhaba, daha öncede birkaç yorumunuzu okumuştum, biraz keskin yorumlarınız var. Sonuçta ortaya bir yazı yazıyorsunuz ama karşınızdakinin çevresini, düşünce tarzını ve psikolojisini, kısacaen ufak birşeyini bilmiyorsunuz. Sırf burada değil, dışarda bile keskin yorumlar yapmamalı insan, ya karşınızdaki sizin gibi düşünmüyorsa onu kırabiliceğiniz, korkutabiliceğiniz aklınıza gelmiyor mu? Bırakın belli bir yaşın üstündeki herkes kendi zekasuyla ve kendi doktorunun önerisiyle karar versin. Biz burda birbirimize destek ve tavsiye için varız, korkutmak için değil

ben sürekli kusuyorum bugün nedense yok leblebi attım sabah ağzıma 6-7 tane o mu kesti bilemiyorum valla yemek yapamıyorum asla yemek bile yiyemiyorum doğru düzgün bi kaç hafta daha katlanıcaz mecbur
Bugün benim de bulantım kesildi ama yemem yiyemiyorum gene de. Arada dalgalanmalar olacak sanırım

hayır kuzum en az 6 ay yani istersen 1 sene sonra çıkartsınlar o önemli değil
Tamam işte orda anlaşamadık :) şimdi ödemeye başlasak mesela, 2. ayımız bitiyo hayırlısıyla 3'e giriyoruz. 6. ayın ödemesi aşağı yukarı doğum ayına denk gelecek. Yani 6 ayımız tamamlanmadan işten çıkmamız gerekebilir. Yanlış mı hesapladım?

Tartışan yok cnm ne alakası var tartışmakla. Arkadaş en azından direk bana yazıyor başkasına yazıp benim hakkımda yorum yapmıyor
özelden mesaj atmadım farkındaysan alelen bile bile gör diye yazdım zira sana cevap verince benim sinir kat sayım artıyo farkında mısın bilmiyorum ama kimse sana cevap bile vermek istemiyo artık bana bulaşmazsan sevinirim

Benim de amacım farklı değil inanın. Ama dikkat ederseniz zaten geçerli bir sebep olmadan yani sebepsizce sezaryen olma özgürlüğünü sunan sistemi eleştiriyorum, anneleri değil. Elbet doktor tavsiyesi farklıdır katılıyorum.

yok yok kuzum aralıkta başlasak temmuza ağustosa kadar 9 ay var daha :) hani rapoluda olucaz ya 8 hafta kafadan

Tamam bulaşan ben değilim zaten sen de benim hakkımda yorum yapmazsın olur biter cnm. Yazmıyorsan yazma, gidip başkasına "ben yazmıyorum zaten" demene gerek yok.

Tamam bulaşan ben değilim zaten sen de benim hakkımda yorum yapmazsın olur biter cnm. Yazmıyorsan yazma, gidip başkasına "ben yazmıyorum zaten" demene gerek yok.
farkındaysan orda seni iğneleyecek bişey söylemedim tarzından bahsettim çözdüm ben seni bazı insanlar sivridir dilinin ucuna ne gelirse söyler karşıdakini düşünmez bide kendi doğrularından başka kimsenin doğrusunu kabul etmez kabul etmediği gibi yanlış görür o sensin o yüzden seninle konuşmak bile istemediğimi belirttim

Allah yardımcımız olsun.
Benim evde ufak oğlum var bir de, bazen yemek yapamadığım zamanlar oluyor. Basit seylerle atıştırma yapıyoruz, vicdan azabi duyuyorum Allaha şükür geçici bi durum. Ama inşallah en kisa zamanda gecer de normal hayatımıza döneriz

Matilda- arkadaşim senın kaç tane düşügün kaç tane kurtajın kac tane ölü doğumun var ?
Neden? Düşük olmayınca bir konu hakkında söz sahibi olunmuyor mu? Düşükle alakalı bir şey yazmadım zaten. Düşük yapıp da sezaryen isteyeni de anlarım ayrıca, zaten o da normal bir durum olmuyor annenin psikolojisi bozuk olabiliyir korkuları olabiliyor saygı duyarım. Benim bahsettiğim normal durumlar.

aminn inşallah hiç duyma bence sonuçta aç kalmıyodur önemli olan o çünkü isteyerek yapmıyosun bi kaç haftacık sadece ben kaynanamda yiyorum yemeği keşke yardım edenin olsa seninde

Bizim ülkemizde de parayı verince özel hemşire koç eşliğinde beslenmen egzersizin nefes çalışmaların vajina egzersizlerin plates etkinliğin gebe okulun vs avantajıyla çatır çatır doğuran annelerimiz var. Ben ilk doğumumu normal yaptım ama 800-1000gr arasında ikiz doğumdu bebekler iri değildi. Dediğiniz gibi sistemde hata var evet gönül isterki ne epizyo olsun nede ağrı kürü başlasınlar bebek doğumu başlatsın ve doğsun ama bu sistemle ilgisizlikle eğitimsizlikle kadınlar normal doğursunda depresyona mı girsin. Keşke gebe kaldığında eğitim birimleri olsa anne kendini doğuma hazırlasa. Devlet hastanesinde ultrason kağıdı bile verilmeyip her gittiğinde 5dklık muayenelerle bebeğini bile göremeden azarlanıp azarlanıp gelen kadınlarımızın normalden korkmalarını anlayabiliyorum. Parası olan zaten özele gidiyor imkanlardan yararlanıp doğurabilen doğuruyor. Doğumla ilgili ön yargıların kaldırılması için doktorların normal doğum ücretlerini artıracaklarına kalite ve donanımı artırıp devlette özel birimlerin kurulması lazım.
Bizim hastanelerimizde ebeler doğum halinde sadece ıkın diyor ve bekliyor. amerikada elini tutuyor perineye sıcak uygulama yapıyor seninle birlikte doğru nefesi gösteriyor. Zaten anneler kendi odasında doğuruyor özel bir alana bile gitmiyor. Kısaca bizim normal doğum için daha çok ekmek yememiz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…