2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Ihlamur da verbilirsin. Gittiniz mi doktora
Gittik canım kan tahlili yapıldı sürüntü alındı. Boğaz enfeksiyonu. Birde sürüntü alınırken iltihap kustu resmen. Bütün gece burun tıkanıklığı yüzünden uyumadı. Doktor 20 gün içinde 4 dişi birden geliyor inşallah sıkıntısına dayanır dedi. Çok zor olacak bu 1 ay kadar dedi. Yine bir yığın ilaç verdi
 

Geçmiş olsun canım. Bizimki de öksürüyor ve sanki balgam yutuyor. Bizimki de boğaz gibi. Gideceğiz bakalım yarın. Burunlarını temizlettirseler ilerlemeyecek böyle.
 
Geçmiş olsun canım. Bizimki de öksürüyor ve sanki balgam yutuyor. Bizimki de boğaz gibi. Gideceğiz bakalım yarın. Burunlarını temizlettirseler ilerlemeyecek böyle.
Aynen canım ya. Birbirine katıyor ortalığı. Dahası dün gece hiç uyumadı burnu tıkalı hep ağladı. Hiçbirşet yapamadım. En sonunda doktor dediki tamam sen temizleme sürekli kullandığın burun açıcıyı sık. Sürekli hapşıracak o temizlesin dedi.
 
burnu tıkanıkken iki ay her akşam düzenli olarak banyodan sonra eşimle burnunu temizledik, banyoda duş ahizesini tam çıkmadan önce yüzüne doğru tutup biraz burnundan su kaçırtıyorduk ve banyo sonrası yağladıktan sonra otribebe nin o hortumlu temizleyicileri ile temizliyorduk, inatçı sümükler başka türlü çıkmıyordu bizde, eğer bir akşam banyo yaptıramazsak sabaha kadar uyumuyordu (2 günlüğüne seyahate çıkmıştık, banyo yaptıramadığımız için hep kucakta uyuttuk, oradan emin olduk)
 

Ben de öyle yapıyorum. Tadını seviyor beyefendi yalanıyor ama temizleme kadar işe yaramıyor tabi. Hiç hapşırmadığından belki de
 
benim de vurgulamak istediğim buydu. biz o müthiş tıkanık zamanlarda günde sadece akşamları banyodan sonra burun iyice nemlendiğinden emin olduğumuzda aspire ettik, kalan zamanlarda da burnu tıkalıydı ama sadece serum fizyolojik sıkıp bırakıyordum. sümük burnun ucuna gelirse alıyordum sadece. artık xclear kullanıyorum, düşünün 6 kutu serum fizyolojik bitirmişim, her birinde 20 adet vardı
 
zenitava diye bir şurup

Hmm hiç duymadım onu ama prospektüsünde ibuprofen yazıyorsa ondan olabilir. Etkin maddesi olan ibuprofen olanlar ateşi daha hızlı düşürdüğü için bu seferde fazla düşebiliyormuş. O zaman da üşüyor tabi. İbuprofense tabi. Bu yüzden parasetamol olanları veriyor bizim doktor. Calpol düşürmezse diye pedifen bulunduruyorum yine de.

Düşmüştür ateş artık inşallah. Biz de bugün 1 yaş aşılarını yaptık inşallah iyi gecer.
 
Ben hiç açmıyorum kızlar burnunu, fizyolojik bile sıkmıyorum. Ucunda görürsem onu alıyorum sadece. Niye sürekli açıyorsunuz? Açmak mı gerekiyor? Benim oğlumun da hafif tıkalı ama açmaya çalışmadım sürekli.
 
Geceleri rahat uyuyamıyor tıkalı olunca fısfıs tıkanıklık sesi geliyor ya da her akşam banyo yaptırmak gerekiyor yaz kış onda da kafasını yıkamak ve giydirmek her defasında öyle bi eziyete dönüşüyorki İnan onun değil benim fobim oldu banyo
 
Valla bende artık banyo yaptıracağım her gün kışın 2fünde bire düşürmüştüm. Ancak banyoda düzgün açılıyor burnu. Bu kış tamamen bitmeden bize rahat yok ben anladım.
bu arada uykuları düzene giren arkadaşlar varmı,
 

Biz 1 haftadır istanbuldayız, 1 hafta daha kalıp dönücez. Denizin 1. uyanma sebebi üzerindeki battaniye, 2. uyanma sebebi babasının horlaması ve çıkardığı seslermiş bunu anladım. Buraya geldiğimden beri uyku tulumu giydiriyorum, babası da Ankaraya döndü. 7-8 kere kalkan çocuk, 11 de beraber yatıyoruz (beşiğinde yatıyor) , 3 te ve 6 da kalkıyor emziriyorum, 5 dk da uyuyor, sonra 8:30 gibi uyanıyoruz. Sadece 2 gün ekstra 7:30 da kalkmak istedi, ben 8:30 a uzatabildim. Dönünce ne yapayım bilemiyorum, odasını ayırsam aklım çok kalacak. Kocayı ayırsam olmaz, aramızın düzelmesi lazım yoksa iyi olmayacak. Döneyim bakalım nasıl olacak.

Denizin de bazen hastalıktan, bazen sıcaktan, bazen Ankaranın kuru havasından burnu tıkanıyor. Ben serum fizyolojik damlatıyorum kendi hapşırınca koca sümükler çıkıyor. Ama Deniz çok hapşırıyor doğduğundan beri o yüzden rahat oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…