2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
ben 2 kilo vermişim aslında az da olsa yiyorum midem bulansa bile yiyorum yüzüm kaşık kadar oldu resmen. Bende makarnadan tiksindim çok yediğim şeylerden tiksinir oldum mutfağa girmiyorum
son aylarda hep sağlıklı beslenme modundaydım şimdi hepsinden tiksindim bende :kızgın: asıl şimdi sağlıklı beslenmem gerekiyordu

Kızlar güneş kremi ne önerirsiniz doktor bana denize girebilirsin ama yüzünü sakin yakma dedi ondan hamilelikte kullanilan kimyasal olmayan güneş kremi ariyorum
solenta prigna hamilelik için kullanılan kremmiş. bnm doktor bunu önerdi dedım pigmenta kullanıyorum devam etsem dedi. oda olur solenta ıyıdr dedı.

Cirkin hissetmem sivilceden degil de hormonal sanirim

Simdi sonuc icib gittik doktora. Alttan bakarsam keseyi goruruz ister misin dedi. Karindan baksaniz belki gorunur dedim. Bakmak istemedi. Israrla bu degerse karindan gorunmez dedi. Betahcg degeri icin de ikiz gebelik olabilir dedi. Ultrasonla bakmadan kesin bisey diyemem dedi. Hevesim kursagimda geldim ben de geri.
Aslinda zor bisey deil ultrason cihazini karinda gezdirmek neden oyle yapmiski.ozelmiydi doktorunuz

Merhabalar... Ben dün doktora gittim geçen hafta kan değeri artışım gayet iyiydi ama doktora gidince vajinal ultrasonla 3 mm bir kese göründü çok küçük geç gebelik değilse sanırım bir travma daha bekliyo beni :110: cuma günü tekrar gideceğim bakalım gelişme varmı bu bebeğimde beni terk ederse 4. Düşüğüm olacak :KK14:
Canım umarım korktuğun olmaz hayırlı haberlerini bekliyoruz

Kızlar tansiyon düşüklüğü ve halsizlik demir eksikliği ve vitamin eksikliğinden kaynaklı imis. Tırnaklarıma baktim birde rengi çok soluk bu da bir belirti imis. Hatta kansızlık mide bulantısı bile yaparmış. Ilk 3 ayda kan ilacı kullanılıyormu acaba

Kızlar tansiyon düşüklüğü ve halsizlik demir eksikliği ve vitamin eksikliğinden kaynaklı imis. Tırnaklarıma baktim birde rengi çok soluk bu da bir belirti imis. Hatta kansızlık mide bulantısı bile yaparmış. Ilk 3 ayda kan ilacı kullanılıyormu acaba
canım demir eksikliği bende de var ama demir ilacı çok mide bulantısı yapar dedi doktorum ilk 3 ayı atlatınca başlıycam

• Beğen
Reactions: nix
Sormadım canm çünkü ben tatilde izmirde yaptırıp doktoruma sonucu bildircem izmirde sorarım diye dusundum.ama bin tl den aşağı değildir diye düşünüyorum
öğrendiğinde buraya yazarsan sevinirim teşekkürler
canım demir eksikliği bende de var ama demir ilacı çok mide bulantısı yapar dedi doktorum ilk 3 ayı atlatınca başlıycam
evet bende de demir eksikliği var. ilk 3 ay geçsin bulantıları tetiklemesin sonra başlarız dedi dr.

Solente benim cildime hic iyi gelmemisti.cildimi kusturmustu.kucuk kucuk sivilce gibi cilt altinda seyler olmustu.birakinca duzeldi.benimde cildim yagli
Benim cildim karma benimde bu ara hamilelikte deri altinda kucuk kucuk sivilce gibi deri âltinda biseyler cikti eczaneci bunu önerdi simdilik iyi gibi ama kuru ciltlere daha iyi olur

Kızlar bu 2li tarama testini biraz araştırdım da nifty die bi test daha varmış anne kanını alıp bebeğin hücreleri ayrıştırılıp kesin sonuç veriyormuş.abdye falan yolluyorlarmış.var mı bilginiz ?yaptırdınız mı daha önceki gebeliğinizde ?

Aile hekimim bana demir ve kan ilacı vermişti onu kullanıyordum şimdiye kadar pazartesi de kadın dogumcu folikasit verdi bu bitince devam et ilaçlarına dedi öyle yapıyorum bende

Tutunması için ilaç verdi mi canım geç döllenme ise küçüktür gayette hızlı büyüyorlar canm. Benim de bir kaybım var ondan hep endişeliyim seni çok iyi anlıyorum inşallah bu sefer sag salim kucagimiza aliriz

Sadece yüksek dozlu folik asit ve pıhtılaşma ihtimaline karşı coraspin verdi bakalım önümüzdeki haftaya netleşir sanırım

Canım umarım korktuğun olmaz hayırlı haberlerini bekliyoruz

Amin canım inşallah Allah tüm melekkerimizi bize bağışlasın sağ sağlim

BEBİŞ İL 3 AY YEDİKLERİMİZDEN BİR DAMLA BİLE ALMIYORMUŞ .... DOKTOR SÖYLEDİ 3. AYDAN SONRA PLESANTAYA GEÇİYORMUŞ BU SEFER İŞTE NE YERSEK ONU YİYORMUŞ :oops:
Olur mu öyle şey canım... koryonik villuslar ve plasentanın oluşumuyla 3.haftanın sonunda anne kanındaki oksijen ve besin maddeleri villusların duvarından difüzyonla embriyo kanına geçiyor... yani zararlı olabilecek birşey yetseniz bebeğe geçer yararlı birşey yerseniz o da geçer o sebepten düzenli ve sağlıklı beslenmek çok önemli bence... üşenmedim ders notumdan bilgileri koyuyorum :)))

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    37,7 KB · Görüntüleme: 48
BEBİŞ İL 3 AY YEDİKLERİMİZDEN BİR DAMLA BİLE ALMIYORMUŞ .... DOKTOR SÖYLEDİ 3. AYDAN SONRA PLESANTAYA GEÇİYORMUŞ BU SEFER İŞTE NE YERSEK ONU YİYORMUŞ :oops:
Birde embriyonun damarlarının fotosu :halay:

Eklentiler

• 2E5DF54E-FBE5-49B2-8E92-DE3CEDCAF642.jpeg
    2E5DF54E-FBE5-49B2-8E92-DE3CEDCAF642.jpeg
    68,8 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar acil bi cevap verirseniz sevinirim 7 haftalık hamileyim geçen hafta kesem göründü geç döllenme olmuş 2 gündür sol kasık ağrım var gün içinde sürekli var kanama Yok çok şükür biraz ağrı eşiği düşük bi insanım yazılanları biraz okudum göremedim var mı böle bişey başına gelen
Ben yaşıyorum canım doktorum rahmimin genişlediğini ve normal olduğunu söyledi çok çok şiddetliyse doktoruna danış canım istersen

X