2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Okul hayatıyla yarıştırılmaya başlıyoruz diye düşünürdüm, meğer daha anne karnındayken yarıştırılmaya başlıyormuşuz. Boy kaç, kilo kaç, ruşen amcanın oğlu sedat bilmem kaç aylıkken konuştu, seninki daha yürümüyor mu, emdi mi emmedi mi... Kayınvalide de geçen beni aradı yürütece koymuyor musunuz hala çocuğu diyor. Hem erken hem de biz yürütece koymayacağız, zararlıymış doktorlar önermiyor dedim. Ben iki çocuğumu da yürütece koydum bir şey olmadı diyor. Bi tanıdıkları var Aralıkta doğum yapmıştı, o koyuyormuş yürütece de çocuk erken yürürmüş de. Aman dedim niye hep bir şeylerleri erken yaptırma derdindeyiz, acelemiz nedir
Bnm cvremdede var cocuk 3agliktab beri yurutecte 15 aylik hala biraktinmi yurumuyorr işlerine geln ornegi veriyolar bnde 3aylikken koymualar 8 aylik yurumusum ama zaten garaketli bi bebejmisim koymasalarda yururmus benim sol bacak yamuk basiyo bisey oldumu diyenlere oldu diyorum digdugumda kazik gibi kundak 3 aylik yurutec daha ne olsun

Gunaaydinn ❤ 6 ile 8arasi sirf 6kere kalktim siz dusunun 😱 Z zet193 gecmis olsun kuzuma ya insallah bir an once gidet alerjisi tepkisi yavrum benim cok zor birsey gercekten anlattiklarin..🙁
F Fobia benim cok uzun zaman oldu gece uykusu bozulali o 6 7saatler gitti saat basi kalkar hale geldi ama beninki hareketten oturu daha ne dis vs yok yani
Pamuk Panda Pamuk Panda donem donem oluyor malesef benimde migrenim tutuyor haftada 1kez en az parol aliyorum bir nebze azaltiyor en azindan..

Geçmiş olsun cnm:KK43: bende normal mama veriyorum gece 120cc içiyor 6-7 saat uyuyor gündüzde genelde 3 saate 90-120 arası içiyor.. toplamda 700-800 arasıdır diye tahmin ediyorum.

Geçmiş olsun cnm bizimki de geçen p.tesi çok ağladı elini kulağına götürüyordu. Ondan önceki bir kaç gecede uykuya dalamamıştı mızırdayıp durmuştu. Dr.a götürtük kulağında ve boğazında kızarıklık var dedi antibiyotik kullandık biz. Birde kulağına damla verdi.. damla hemen geçirir ağrısını dedi..bize fayda etti şükür ertesi güne iyleşmişti..

İyi yolculuklar cnm.. sıkıştığın yerde daya memeyi ama ertuşum üzmez annesini😁 örümcek öyle bir şey cnm binmeyenler yürüyemiyor😂😂

Cnm bizimde azaldı çişler her bezde oluyor ama çok az oluyor.. çokta terlemiyor benimki aslında mama içerken kafası biraz terliyor sadece uyurken falan terlemiyor hiç suda içiyor ama günlük 30cc falandır. Biraz daha arttırayım bende suyu bari.. kokuda muhtemelen susuzluktandır..
Gorcez bakalim ne zmn yurucek 😂

matrush matrush kesinlikle haklisin yani acelesi ne bu buyuklerin zamani geldi mi her cocuk herseyi zaten yapacak bem de hic sevmem bu durumu masallah duyeyim biraz onde gibi mesela benimki bu iyi degil ki diyorum hattta bi iki aya baslayacak kosturmam coktan basladi pesinde geceleri desen uyku kalmadi yine hareketten. Dedim ya 1haftalik bebege seker tyagi misir unu kavurup yedirmis kv benim. Esimin abiside bizde ne var bisey opmus da vaermiosun dio. Asla bitmicek bunlar Pamuk Panda Pamuk Panda bende de ilk adim seyinden var kuzum yurutec asla dusunmuyorum buyuklere de soyledim zTen

kizlar bnm kv bi ablanın bebegi doğduğunda gobeginin ilk dustugu gun hafif kan vardi kuruyana kdr normal aslinda sen bnm kv deki kahve getirin dokun ustune bisey kalmaz kahve dokmusler kasla goz arasinda bi neci iyipesmemis acij yara yani cocuk yan yan agla kahve hep icibe kdr kac cocugu doktora zor goturduler , gorumcenin çocuklara 3 aylikken cicibebe sut tereyagi kemik corbalari , benimde basimda cok dolandi ne zamn corba vercz ne zmn kemik suyu bbilmemne 3 ayi gectimi basladi cok kati oldum bu konuda her zaman kendi ailemede karsi onlarin gozu onunde bidaha bisey demediler kp hala ay gel sana cay verem gel sana cikolata veren sinir eder beni yaninda. Sonrabna diyolar ko birak kv baksin 2 3 saat sen dinlen kuafote git bilmemne guvenirmiim hic bikere cocugb altini bagla dedim de 4 parnak gevsek birakmis sirtina kdr cis olmustu cocuk devamli yazin bile ay ayagi soğuk vay yanaklari usumus bilmem ne isedi mi banyo yaptimi hep bi tetkik heo bi sorgulama bikere oglumu alcan sendeb alip koynumda yatircam az daha buyusun babanesinde kalcak fln dedi bi kac kez hatta eb sonunda dayanamayip birinin koynunda yatmasi gerekiyosa annesinin koynunda yatar ne diye senin koynunda yatacakmis dedim yok babaneis degilniym bilmemne bende anasiyim 9 ay ben tasidim gerekiyosa benimle yatar senke degil flb dedim artik soyluyorum söyledikçe hafifliyorm bu diyolaglar gulusmelo geciyor tabi sert bi tavir ile olsa kavga cikar zaten 😂😂

Bnm cvremdede var cocuk 3agliktab beri yurutecte 15 aylik hala biraktinmi yurumuyorr işlerine geln ornegi veriyolar bnde 3aylikken koymualar 8 aylik yurumusum ama zaten garaketli bi bebejmisim koymasalarda yururmus benim sol bacak yamuk basiyo bisey oldumu diyenlere oldu diyorum digdugumda kazik gibi kundak 3 aylik yurutec daha ne olsun

Sorun yaşayan çok ama sorunun yürütecten olduğunun farkında değiller. Kardeşim de bi ayağı içe doğru basıyor, ayakkabıları hep yamulur cok uzun kullanamaz bi ayakkabıyı. 28 yaşında, ben onu bildim bileli bebekken de yamuk basıyordu, yürütece koyuyordu annemler. Yeğenim desen 4 yaşına kadar parmak ucunda yürüdü, daha yeni düz yürümeyi öğrendi. Bunları söyleyince de burun kıvırıyorlar, ne biliyorsun ondan olduğunu.. çünkü hep onlar bilir 😃 Evladımı neden erken yürüsün diye riske atayım ki?

matrush matrush kesinlikle haklisin yani acelesi ne bu buyuklerin zamani geldi mi her cocuk herseyi zaten yapacak bem de hic sevmem bu durumu masallah duyeyim biraz onde gibi mesela benimki bu iyi degil ki diyorum hattta bi iki aya baslayacak kosturmam coktan basladi pesinde geceleri desen uyku kalmadi yine hareketten. Dedim ya 1haftalik bebege seker tyagi misir unu kavurup yedirmis kv benim. Esimin abiside bizde ne var bisey opmus da vaermiosun dio. Asla bitmicek bunlar Pamuk Panda Pamuk Panda bende de ilk adim seyinden var kuzum yurutec asla dusunmuyorum buyuklere de soyledim zTen

Maşallah canım yavruna ❤
Çocuklar bir seyleri erken yapınca neden büyüklerin koltukları kabarır anlamış değilim. O "bize bir şey olmadı"cılar zaten tam dayaklık. Ne desen ama şu ama bu. Ben artık he deyip geçiyorum

kizlar bnm kv bi ablanın bebegi doğduğunda gobeginin ilk dustugu gun hafif kan vardi kuruyana kdr normal aslinda sen bnm kv deki kahve getirin dokun ustune bisey kalmaz kahve dokmusler kasla goz arasinda bi neci iyipesmemis acij yara yani cocuk yan yan agla kahve hep icibe kdr kac cocugu doktora zor goturduler , gorumcenin çocuklara 3 aylikken cicibebe sut tereyagi kemik corbalari , benimde basimda cok dolandi ne zamn corba vercz ne zmn kemik suyu bbilmemne 3 ayi gectimi basladi cok kati oldum bu konuda her zaman kendi ailemede karsi onlarin gozu onunde bidaha bisey demediler kp hala ay gel sana cay verem gel sana cikolata veren sinir eder beni yaninda. Sonrabna diyolar ko birak kv baksin 2 3 saat sen dinlen kuafote git bilmemne guvenirmiim hic bikere cocugb altini bagla dedim de 4 parnak gevsek birakmis sirtina kdr cis olmustu cocuk devamli yazin bile ay ayagi soğuk vay yanaklari usumus bilmem ne isedi mi banyo yaptimi hep bi tetkik heo bi sorgulama bikere oglumu alcan sendeb alip koynumda yatircam az daha buyusun babanesinde kalcak fln dedi bi kac kez hatta eb sonunda dayanamayip birinin koynunda yatmasi gerekiyosa annesinin koynunda yatar ne diye senin koynunda yatacakmis dedim yok babaneis degilniym bilmemne bende anasiyim 9 ay ben tasidim gerekiyosa benimle yatar senke degil flb dedim artik soyluyorum söyledikçe hafifliyorm bu diyolaglar gulusmelo geciyor tabi sert bi tavir ile olsa kavga cikar zaten 😂😂
Ahh canım ne yapmışlar bebeğe.... Ne oldu sonraa

Sorun yaşayan çok ama sorunun yürütecten olduğunun farkında değiller. Kardeşim de bi ayağı içe doğru basıyor, ayakkabıları hep yamulur cok uzun kullanamaz bi ayakkabıyı. 28 yaşında, ben onu bildim bileli bebekken de yamuk basıyordu, yürütece koyuyordu annemler. Yeğenim desen 4 yaşına kadar parmak ucunda yürüdü, daha yeni düz yürümeyi öğrendi. Bunları söyleyince de burun kıvırıyorlar, ne biliyorsun ondan olduğunu.. çünkü hep onlar bilir 😃 Evladımı neden erken yürüsün diye riske atayım ki?
Kesinlikle canim allahtan artik bilincli annelerizde 😂

Biz bu yanında yatırma muhabbetini daha hamile kalmadan yapmıştık. Bizim bir komşunun torunu yatıyormuşuz onu söylüyordu. O zaman demiştim kesinlikle istemem diye. Ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum. Kendileri çocuklarını vermişler mi kayinvalidelerine yatırsın diye. Benim kardeşimin oğlu annemle yatardi mecburiyetren ama yer yoktu evinde annem çocuklara bakmak için orda kalıyordu. Defalarca söyledim yatırma çocuğu annemle diye. Birde bize her çocuk bakmaya gelenin söylediği şey işte çocuklarımıza bakamadık torunlarımıza bakcaz. Iyide sen çocuğuna bakamadın diye niye gelini rahat bırakmıyorsun onunda çocuguna bakmasina engel oluyorsun bırak çocuğuna istediği gibi baksın. Ay çok dolmuşum.

:110: Ben de içe basarım. Ondan mı ki:KK35::KK35:

Biz bu yanında yatırma muhabbetini daha hamile kalmadan yapmıştık. Bizim bir komşunun torunu yatıyormuşuz onu söylüyordu. O zaman demiştim kesinlikle istemem diye. Ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum. Kendileri çocuklarını vermişler mi kayinvalidelerine yatırsın diye. Benim kardeşimin oğlu annemle yatardi mecburiyetren ama yer yoktu evinde annem çocuklara bakmak için orda kalıyordu. Defalarca söyledim yatırma çocuğu annemle diye. Birde bize her çocuk bakmaya gelenin söylediği şey işte çocuklarımıza bakamadık torunlarımıza bakcaz. Iyide sen çocuğuna bakamadın diye niye gelini rahat bırakmıyorsun onunda çocuguna bakmasina engel oluyorsun bırak çocuğuna istediği gibi baksın. Ay çok dolmuşum.
Bnde dolmusum sabh sabah doktum etegindeki taslarii bi garipler gercektenn yaa ilgincler hatta benim gorumcnn butuk oglu gecen yaz komple orda kaldi 5 6 yaslarinda o kaliyo diye bizde oyle olsun istiyo cocuk evibe gitmiyookul zamabi annesini nasil zorladi bi cocugun evini yatagini bilmesi gerek ya

Burda uyku düzeni bozuldu diyenleri okudukça korkuyorum 🙈 5.aya girince mi başlıyor düzensizlik? Maşallah diyeyim uyku düzenimiz çok rahat eğitim vs hiçbir şey uygulamadım tek yaptığım aynı saatte uyuttum memleketlere gidince de değiştirmedim devam etti şükür. Ama değişir mi bu düzen?
Bebegine bagli ama ataktan bozulursa geri yerine gelir belki
Bende saatinde uyutuyorum ama bir gorsen uyumama direnislerini :(
İyi geceler kızlar, tadım tuzum yok bu aralar. Son 3-4 gündür sanki beynim kaynıyor tuhaf bir his. Bugün çok kötü ağrı yaptı başım kendimi çok yorgun hissediyorum.

Asya son iki gündür çıldırdı sanırım. Gündüz uykularımız neredeyse yok gibi akşam iyi uyurdu şimdi akşam da uykusundan kalkıyor meme istiyor 1 dk emmeden geri uyuyor. Dişlerine bakıyorum çıkma belirtisi yok kızarıklık morluk beyazlık vs. Başka derdi de yok gibi atak sürecindeyiz acaba ondan mı bilmiyorum. Başımın ağrısı ile çekilmez bir hale geldi. Ev iş Asya derken çok yoruldum sanırım. Hem Asya’da sıcakları sevmedi of off. Sürekli meme istiyor ama 2 dk olmadan bırakıyor gündüzleri göğüsümde süt var boşatmıyor bile. Ne olduysaa iki gündür oldu çok huysuz. Gündüz uykusu var fakat uyumamak için direniyor allahım bu bebekleri anlamamak ne kadar kötü.

Bugün ilk kez yoğurt verdim. Tadını hiç sevmedi halbuki baya tadı iyi ekşilik yoktu yoğurtta. Öğlen verdim akşam yatana kadar kesik kesik ağzından yoğurt parçaları geldi. Normal bir durum mu bilemiyorum. Yoğurt veren arkadaşlar siz nasıl veriyorsunuz acaba.

Ayrıca bebeğinizin idrarı yada bezi kokuyor mu kızlar. Asya’nın bezi kokuyor çiş yaptığında halbuki gün içerisinde çok bekletmiyorum tam dolmadan bezi çıkartıyorum. Acaba sıcaklardan dolayı mı yoksa başka sebebi mi var. Kullandığım bez Prima premium care sizde böyle bir sıkıntı varmı. Çişli bez sayılımız geçen aya göre azaldı terleme bağlıyorum doğrumu yapıyorum onu da bilmiyorum 🤷‍♀️
Canim su icmiyor kizin susuzluktandir buyuk ihtimal
Beslenmek istemiyor da diyorsun idrarda iltihap olma olasiligida yuksek cunku hem koku hem istahsizlik var
Benim kiz ben siseyle ictigimde cirpiniyor ver diye sende gozu onunde ic birseylerden sonra sana atilirsa oylr boyle ver suyu, farkli yontemler dene canim
Yolculuk basladi kizlarr ilk uykumiz upuzun surer insallahh arana full dolmus bu arada sans yanima cok bilmis bi teyze gelmez umarim 🤣
Hayirli yolculuklar
Insallah rahat gecer, eger onlardan gelirse yanina engin bilgilerinden fsydalanirsin artik 🤣🤣🤣
6 aydir da onlar bakiyor ya
Allahtan bebegin tosun yoksa hic bas edemezsin ciliz olsa milletin dilinden

Back