• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Yok eksi istemiyorsan 4 5 saat tut canim ve aynen dedigim gibi yap

Tamam canım çok sağol dediğin gibi yarın deneyeceğim sana haber veririm 🤗🥰❤️

Sütüm çok azaldı kızlar :KK42: dün bi doktora gittik günde 2-3 kez mama ver dedi. Gerek yok falan dedim ama napsam yaa? Regl oldum ondan mıdır gecer düzelir mi kafam çok karışık moralim çok bozuk

Benimde sanki azaldı ben artık hiç bitki çayı falan içmiyorum saldım gitti canım çünkü çok yoruldum süt olayında 😢

Pamuk Panda Pamuk Panda muhallebiyi nasil yaptin canim ne kattin?

Aptamil sütlü pirinçli muhallebi var canım hazır toz onu suyla yapıyorum 1 hafta oldu doktorumuz önerdi

Sen calısıyorsun bosver evi cok guzel yapmısıniz dısarı cıkmakla encok sen hakettin ❤

Bütün anneler hakediyor canım iyi oldu valla. Kızı anneme bıraktık eşimle uzun zaman sonra el ele tutuştuk 😂 bebek arabası yüzünden tutuşamıyorduk 😂 gittik bir kadeh şarap içtim eşimde rakı meze falan müzik İHH dedim çok bunalmışım yalnız dışarı çıkmak gerçekten çok güzel. Sağolsun kuzım 12 de uyanmış gittik anneme aldık eve getirdim emzirdim yattı.

Ay maşAllah güzel kızına ♥ Yarın tekrar vermeyi deneyeceğim bakalım 🙊

Ver canım yemek istemezse bir kaç gün öğürdüğü gıdaları verme sonra yine teklif edersin. Doktor zorlama kesinlikle dedi. Alışması için zaman tanı dedi.

Kızlar bugün çok tuhaf bir şey oldu :KK43: Öncesini anlatayım. 10 gün kadar öncesinde doktorumuz artık yoğurt vermeye başla demişti. Ben 10 gündür yoğurt veriyordum. Bugüne kadar bir sorun da olmadı. Çarşamba günü de kontrole gittiğimizde kilo alımı yine çok düşük olmuş, mamaya başlayalım dedi. Bu arada yoğurt yemeye başladığından beri kakası yemyeşil ve koyu kıvamlıydı ve sadece 2 kere yapmıştı 10 gün içinde. Doktora bunu da söyledim, önemli değil demişti. Bugün bebeğim keyifsiz uyandı sabah. Ikınıyordu sürekli ve huzursuzdu. Baktım çok az ve katı bir kaka tam yapamamış da zaten çok az poposunda kalmış öyle :KK43: Ben bunu görünce yoğurdunun içine birkaç damla zeytinyağı katıp verdim. Çok yemek istemedi hatta baya az yedi. Ağzını sileyim derken ağız çevresinde ve çene boyun kulak arkası kısımlarında kızarıklık sanki sinek ısırıkları gibi nokta ve etrafı kırmızı kırmızı şeyler farkettim. Anneme gösterdim. Mama önlüğü taktın ya o tahriş etmiştir belki dedi. Zaten baktım 10 dk sonra geçti. Bu arada gün içinde bir daha kaka yapmaya çalıştı hep ıkındı ve çok ağladı :KK43: Yine çok çok az ve çok katı vardı. Poposuna krem sürdük. Karnına masaj yaptık vs fayda etmedi. En son akşam mamasını verirken mamanın içine birkaç damla zeytinyağı damlattım. Güzel içiyordu. Son 20 cc filan kalmıştı ki içtiğinin hepsini birden kustu:KK43: Sonra bir baktım ağız çevresi, boyun çene kulak arkası aynı şekilde kırmızı kırmızı :KK43: Çok endişe ettim. Yine 15 dk kadar sonra geçti. Bu zamana kadar yoğurt da mama da verdim hiç sorun olmamıştı. İçine zeytinyağı eklediğimde böyle oldu. Hiç zeytinyağı alerjisi de duymadım. İnternetten de baktım göremedim öyle bir şey. Fikri olan var mı kızlar ya ben çok endişe ettim :KK43: Ve kuzum hala kakasını yapamadı :KK43: Yarın pazar. Doktorumuzla pazartesi görüşebilirim. Yarın bu sefer zeytinyağsız yoğurt ve mama deneyeceğim. Ama kaka olayını nasıl çözeriz bilemiyorum.

Geçmiş olsun canım bir şekilde doktora danışsan yada dediğin gibi yağı kes. Öyle dene ek gıdaya geçince bizimki de zorlanıyor kakada. Kıvam olarak koyulaştı ama kabız gibi değil bakalım daha neler yaşayacağız.

Papatyamaviss Papatyamaviss maşallah ya senin oğlan sanki yıllardır orda kurulmuş yemek yiyormus gibi haller 😀
Havucu haslayip mi verdin canım , eline verince ağzına fazladan alma riski olmaz mı , koparsa falan .ben bu ek gıda işini pek yapamıycam sanırım hala çözemedim çok, boğazında kalır birşey olur diye cesaret edemem 🙄

Moralini bozma canım. Doktor sütüm az diye motilium tablet günde 3 kez iç dedi. Bi haftadır sütüm bayağa arttı. Doktoruna sor bi yan etkisi yok. İlk zamanlardaki gibi göğüslerim süt dolu şimdi. Mide bulantısı ilaçları süt arttırıyormuş. Şimdiye kadar içtiğim humana promaltlar yediğim dere otları hiç böyle yapmadı. Bu cuma kontrole gidicem bakalım ne kadar aldı 🙄

İnşallah işe yaramıştır canım. Ben de bi pekmez falan deneyeyim olmadı sorarım doktora bunu da

Tamam canım çok sağol dediğin gibi yarın deneyeceğim sana haber veririm 🤗🥰

Benimde sanki azaldı ben artık hiç bitki çayı falan içmiyorum saldım gitti canım çünkü çok yoruldum süt olayında 😢

Aptamil sütlü pirinçli muhallebi var canım hazır toz onu suyla yapıyorum 1 hafta oldu doktorumuz önerdi

Bütün anneler hakediyor canım iyi oldu valla. Kızı anneme bıraktık eşimle uzun zaman sonra el ele tutuştuk 😂 bebek arabası yüzünden tutuşamıyorduk 😂 gittik bir kadeh şarap içtim eşimde rakı meze falan müzik İHH dedim çok bunalmışım yalnız dışarı çıkmak gerçekten çok güzel. Sağolsun kuzım 12 de uyanmış gittik anneme aldık eve getirdim emzirdim yattı.

Ver canım yemek istemezse bir kaç gün öğürdüğü gıdaları verme sonra yine teklif edersin. Doktor zorlama kesinlikle dedi. Alışması için zaman tanı dedi.

Geçmiş olsun canım bir şekilde doktora danışsan yada dediğin gibi yağı kes. Öyle dene ek gıdaya geçince bizimki de zorlanıyor kakada. Kıvam olarak koyulaştı ama kabız gibi değil bakalım daha neler yaşayacağız.

Ya ben lohusalıktan çikip aklim başıma gelimce yeter yea deyip her seyi kestim. Her kafadan bi ses cikiyordu, herkes önüme bir şey koyuyordu. Yok serbetler, kompostolar, çaylar midem allak bullak olmuştu. Sadece su içtim sütüm çok iyiydi bu zamana kadar. Regle bağlıyorum azlığını, Kahsen demisti. Du bakalım inşallah artar düzelir takviyelerle

Moralini bozma canım. Doktor sütüm az diye motilium tablet günde 3 kez iç dedi. Bi haftadır sütüm bayağa arttı. Doktoruna sor bi yan etkisi yok. İlk zamanlardaki gibi göğüslerim süt dolu şimdi. Mide bulantısı ilaçları süt arttırıyormuş. Şimdiye kadar içtiğim humana promaltlar yediğim dere otları hiç böyle yapmadı. Bu cuma kontrole gidicem bakalım ne kadar aldı 🙄

Çok sağol canım bende Dr soracağım süt uykusuzluktan azaldı iyice

Allah sabır versin bugün benim büyük uyanır uyanmaz huysuzdu tutturmalar aglamalar annemlelre giittik orda da devam etti küçük zaten uyumuyor bi 20dk uyuyup uyandı ,ben bi ara küçük çaplı bi sinir krizi gecirdim baya deldim böğrümü sinirimi çıkarayım diye vurarark eve geldik duş aldım az sakinledim sonra malesef uyku saatleri uyut uyansın faslına bugün abi de katıldı şu an biri sagımda biri solumda uyuycam ama korkuyorum her an uyanabilirler diye az daha bekliyim yatıcam Allah sabır versin hepimize Rabbim eksikliklerini acılarını göstermesin ama cennet boluna anaların ayagı altına serilmemiş

Rabbim sanada kolaylık versin senin büyük paşada küçük sabır sabır çekiyorum eşim Allah'tan evde o bile bu nasıl birşey nasıl uyumaz ölüyor uykudan dedi amin canım amin sinir sistemimiz çöküyor bu zamanlarda uykuna, dinlenme yok

Kızacaksa beni almasaydı bende babamın gözünde baldım 😂😂😂 biz üniversiteyle ailemden gizli eşimle çok gezdik eşim güneşi şehir dışına göndermem diyor 😂😂😂 niye ben seninle gezerken bişey yoktu Ya o da gezecek aşık olacak acısını da çekecek onunda hakkı diyorum 😍😍
Anacim kendileri yaparlar ama kizlari yapmasin isterler hepsi ayni 😂😂 bizimkide beni yirmigunde antalya fethiye marmaris mugla tatil tatil gezdik kizi olsa abowwww evlerden ırak cunku bi benim esimnamuslu diger erkekler degil 😂😂

Tamam canım çok sağol dediğin gibi yarın deneyeceğim sana haber veririm 🤗🥰

Çocukta sarabin tadina bakarak ek gidaya baslamis oldu 😂😂 saka saka
Cok sevindim mutlu olmana insana kucuk degisikler bile cok iyi geliyor

büyüdükçe düzelir diyorlar ama yine kontrolde drunuza da bir sor bakalım farklı pozisyomda yatsa kafa büyüdükçe şekil de düzelir ama hep aynı pozisyonda zor sen aluştırmaya bak farklı pozisyonda yatırmaya
Haklisin doktorda duzelir dedi ama hep oyle yatarsa nere duzelio

Gunaydin kizlar, ise git gel yaptigima pek bakamiyorum buraya. Ne kdr cok sayfa birikmis:) Bizim ki yeni atagina girdi sanirim 2-3 haftalik uykuya guzel gecisli gunlerin ardindan yine basladik mizmizlanma,uyumamaz surekli aglamalara:KK43:7.50 de kalkti simdi uyudu arada gecen surede mahvoldun tabi :KK70:
5.ay kontrolumuz oldu.500 gr almis, 4-5 cm uzamis bizimki. dr umuz ek gidayla ilgili 3 gun kuralinin onemli oldugunu ama şu ayda şu verilmeli, bu ayda bu verilmeli durumunun son arastirmalarla kaldirildigini soyledi. Mesela yumurtanin sarisinin ceyregini 3 gun tattirip takip edecekmisiz. Et de ayni sekilde. Ornegin mercimek corbasi yap dedi 3 gun sora icine kuzu eti kat dedi. Ille sadece sebze yiyecek diye bisi yok dedi. Ama seker,tuz,salca, bal 1 yasina kadar kesinlikle yasak. Ama diyelim ev yapimi recel var cay kasiginin ucuyla tattircakmisim. Yapilan son arastirmalar bu sekilde annelerimizin tarzi yapilan ek gida surecinden gecen cocuklarda alerjik yapi daha az goruldugu ortaya cikti dedi. Simdilik ek gida 2 ara ogun seklindeymis sora cogaltacakmisiz. Bizim doktorun tarzi farkli sizinle de paylasmak istedim:)
Maşallah kuzuna cnm..bende sizin atak durumunu merak ediyordum..bir kaç gündür bizde sıkıntılıyız..hepimize kolay gelsin..

Maşallah kuzuna cnm..bende sizin atak durumunu merak ediyordum..bir kaç gündür bizde sıkıntılıyız..hepimize kolay gelsin..
Uygulamaya gore 3 gun gorunuyor ataga ama bizim ki erken basliyor hep. Bu sefer uyku yapsin atak dualarima devam ediyorum :D

Papatyamaviss Papatyamaviss maşallah ya senin oğlan sanki yıllardır orda kurulmuş yemek yiyormus gibi haller 😀
Havucu haslayip mi verdin canım , eline verince ağzına fazladan alma riski olmaz mı , koparsa falan .ben bu ek gıda işini pek yapamıycam sanırım hala çözemedim çok, boğazında kalır birşey olur diye cesaret edemem 🙄
Foto da gorulenleri biraz uzun kesmisim sonradan hepsini yari yariya boldum elinde tuttugunda bi kismi disarda kalcak kadar olmalı diye bi anda agzina sokuveriyor koparıyor valla pur dikkat nefessiz onu izliyorum hatta kan ter boşalıyorum o yerken 🤣 kopariyor ogurup atiyor cok buyuk parcalari kucuklero yutarken oksuruyor oguruor yine dun kustu hatta ogururken yutamadi su verecektim kusarak kendi cikardi icimde ne kdr firtinalar kopsada bebiskoya pek belli etmemeye calisiyorum 🤣 en guzeli de ustunden 4 5 saat gecince yaptigi kakada o havuclari gormek 😂 hasliyorum elinde tutabipcegi kadar sertlen birakiyorum ipk bu sekilde verip sonra meyve emzigine koyup biraz da onla oynuyor yaliyor suyuni fln ciksrttiriyor sonra finish 🤣 bu sekilde buyuk parcalari yemeyi cigneme refleksi gelisecegini ogurmeyi ogremip isyemedigi biseyi kenfi çıkarabileceği yaziyor, basladigimiz gunden bu yana bile eliyle kavrayip agzina goturms olayi okdr degistiki ince motor gelisiminede faydasi var diyolardi

Ya ben lohusalıktan çikip aklim başıma gelimce yeter yea deyip her seyi kestim. Her kafadan bi ses cikiyordu, herkes önüme bir şey koyuyordu. Yok serbetler, kompostolar, çaylar midem allak bullak olmuştu. Sadece su içtim sütüm çok iyiydi bu zamana kadar. Regle bağlıyorum azlığını, Kahsen demisti. Du bakalım inşallah artar düzelir takviyelerle
Sorma bnmde copluge donmustu midem oyle boyle degil sabhtan kslk sut helva ac karna pekmez oglen cay yemek biraz gecsin anne cayi hazir aralarda helva bu sefer baska bitki cayi damla gunee 3 ogun kendimi en çaresiz ve berbst hissettigm zamanlardi sanirim suan regliyim de hic sutum azalmis mi acaba diye dusunmuyorum bile burda okuyunca oyle bisey vardi dimi dedim sut olayı net beyinle alakalii ben bunu anladim benim sutum var ve ben bebegime yetiyorum cumlesi benim sütümü arttiriyor ve koruyor diyebilirm Pamuk Panda Pamuk Panda

Kızlar sleepy 3 numaraya kadar normal bez kullandık arada prima serpiştirerek en son eşim 3 no külot bez almış primanın harikaydı ona istinaden 4 no sleepy külot bez alalım dedim demez olaydım yanlarında emecek bir şey yok her çiş yaptığında kıyafette değiştiriyorum belki 4 no küçük gelmiştir diye 5 numara külot bezde vardı açtım onuda o da aynı sırılsıklam çocuk yani S sleepy külot bezde sınıfta kaldı bide aldık mı 6 paket mağdurum da mağdurum gitti 150 tl almayın paranızı çöpe atmayın

Sorma bnmde copluge donmustu midem oyle boyle degil sabhtan kslk sut helva ac karna pekmez oglen cay yemek biraz gecsin anne cayi hazir aralarda helva bu sefer baska bitki cayi damla gunee 3 ogun kendimi en çaresiz ve berbst hissettigm zamanlardi sanirim suan regliyim de hic sutum azalmis mi acaba diye dusunmuyorum bile burda okuyunca oyle bisey vardi dimi dedim sut olayı net beyinle alakalii ben bunu anladim benim sutum var ve ben bebegime yetiyorum cumlesi benim sütümü arttiriyor ve koruyor diyebilirm Pamuk Panda Pamuk Panda

Öyle düşünüyorum kuzum ben de. Ama doktor süt yetmiyo dedi açık açık. Bi de ailece zor bi zamandan geçiyoruz. Herkes aman sen düşünme üzülme sütün kesilir diye diye aklıma soktular. Kendime gelmeye çalışıcam artık çocuğum için

Back