2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271
sbry canım hadi hayırlısı bakalım inş kolayca bir doğum olur

Cuttingcorners kuzum bizim ki de sadece gögsümde yatırırsam uyuyor. Başka türlü uyumuyor komşu konusunda da çok yüz verme. Kapıyı açma müsait değildim fln dersin. Ya da açmadan müsait değilim dersin. Gitsinler dicem ama:)) bnm komşular allahtan aramadan gelmiyorlar. Dün örn maj atmış müsaitseniz iki gibi gelicem diye. O da eller dolu geliyorlar. hiç bişi hazırlattırmıyorlar:)) ne kaa güzel komşularırm varmış

different human canım maşallah kuzuna doktor en az 700 almalı dedi. Ben mama verdiğim halde günde 30 gr anca alıyor.. o da kaybının üstüne anca alabildi. 20-30 gr almalıymış günlük.
 
Gercekten bazı konşular çok tehlikeli. Ya benim bi karşı konşum vardı. Apartmanda kimseye düzgün selam vermezdi niyetse beni çok sevdi. Zırt bırt kapımı çalıp saçma sapan şeyler anlatırdı. BaEn kasıtlı açmazdım. Telden arardı hemen. Bir de çarşaflıydı ama sürekli birilerine beddua eder kötü söz söylerdi ben de ama öyle demeyin diye diye dinliyordum. Neyse ki taşındı da rahatladım. Ama yaşam enerjimi çalıyordu yani
 
Aidin Salih:
Doğumdan sonraki ilk günlerde annenin göğüslerinden gelen koyu süye "ağız" denir. Hamile kadının göğsünün ucunda 9 ay boyunca oluşan yararlı mikroplar emzirilen "ağız" ile bebeğe geçer. Bebeğe verilecek ilk besin
"ağız" olmalıdır çünkü "ağız" yararlı mikropları bebeğin bağırsaklarına
ekerek bağırsakları hazma alıştırır. Bebeğin bu ilk sütten başka hiçbir şeye
ihtiyacı yoktur. Mama veya şekerli su vermek bağırsaklara "ağız'la ekilen
mikroplara zarar verir ve bağırsak hastalıklarına yol açar. Annenin ve bebeğin durumuna göre süt, doğumdan hemen sonra ya da bir gün, iki gün veya üç gün sonra gelebilir. Süt gelmeden önce bebeğe hiçbir şey vermemek, sabırla ve huzurla sütü beklemek, rızkı taksim eden ve bebeğin rızkını veren Yüce Sahibine güvenmek gerekir. Süt 3 gün içinde gelmezse, bebek anne karnında bir zarar görmüş demektir. Sütsüz geçen 3 gün, bebeğe, bu zarardan açlıkla kurtulmak için verilmiştir. Bu durumda bebeğe bir şey vermek, başka bir kadından alınan anne sütü dahi olsa bebeğe düşmanlıktır.
 
Sancın yok o zaman kuzum. Olsa anlarsın zaten ve düzenli olmaya başlar, daha farklı oluyor.
Zaten nişandan sonra bir hafta içinde yada sonunda Doğum gercekleşir.
Kesin bir zamanı yok yani.
1 saat sonra da olabilir birkaç gün sonra da.
Dinlen bari, ani başlarsa yorgun gitmezsin doğuma en azından canım
 
Doğrudur vallahi ben çok korkarım böyle insanlardan bana uzak Allah’a yakın derim hep..
 
Yok canım sanırım galiba 3 haftadır annem yanımda zaten ben sürekli yatıştayım. Biz ne olur olmaz hastaneye gidecekleri topladık bi yere hazırdı zaten.
 
Kızlar bu süt mevzusu doğumdan sonra beni en çok yoran konu oldu. Ailemde hiç kimse emzirmemiş. Koca sülalede ısrarla dua ile uğraşan ve emziren tek kadın benim. Çok araştırdım ve uğraştım. Öğrendiklerimi size özetleyeyim:
Allah’a güvenerek bebeğinizin rızkını süt olarak göndermesi için dua edin
Bebek uyurken uyuyun, rahat ve huzurlu olun
En fazla 3 saatte 1 ya emzirin yada sağın
Sütü arttırmak için her emzirme biter bitmez 5-10 dk sağın. Süt gelse de gelmese de. Bu beyne süt yetmedi daha çok üret mesajı verecektir.
Bebeği saatli değil her istediğinde sık sık emzirin
Vitamalt cam şişe, yulaflı emzirme kurabiyesi, çemen otu tableti süt çayının çok faydasını gördüm. Dün ilk kez aidin Salih’in kitabında görerek arpa suyu denedim ve tesadüf mü bilmiyorum 2 saat sonra süt çok arttıı
 
Gözün aydın
Süt konusunda hiç canını sıkma benim ilk çocuğumda sütüm 4gün hiç gelmedi hemşireler ebeler vardır vardır dedikçe bi türlü gelmemişti psikolojimi bozdular. daha sonra şakır şakır geldi oyüzden sitres yapma
bide bebeğim memeyi hiç tutamadı 1 Aydan fazla biberonla verdim herkes emmezse sütün kesilir bir daha o memeyi tutmaz dediler lohusalığımı zehir ettiler ama bir ay sonra tuttu memeyi 2 yaşa kadar emdi.
Bu bebeğimde kimseyi dinlemedim ilk günden biberonuna verdim mamayıda bebeğim huzurlu ben mutluydum.şimdi mememide emiyor sütümde yetiyor
Sen nasıl rahatsan bırak onu yap milleti dinleme
Ama memeyi tutturmayı bırakma ara ara ver.memeyide sütün gelince 3 saatte bi sağ
 
Mama ile ilgili altın kural: bugün verdiğiniz miktar kadar yarın sütünüz olmayacak. Yarın daha fazla vermek zorunda kalacaksınız. Bu döngü ile sütünüz bir kaç ay içinde bitecek. O yüzden mümkün olduğunca mama vermeyin. Eğer her şeyi yaptığınız halde kilo almıyorsa bir emzirme danışmanı bulun. Belki bebeğin emnesini engelleyen bir sorun vardır (dudak bağı vs). Eğer yine olmazsa o Zaman mamayı düşünürsünüz
 
Canım öncelikle sarılıktan korkma, olursa hemen bilirsin zaten ve önlemini alırsın. Benim Doğumdan hemen sonra sütüm geldi ve mama hiç verilmedi. Ama yine de sarılık oldu ve tedavisiz atlattık. Sarılık emsin emmesin genelde yenidoğanlarda oluyor. Hatta kundak sarılığı deniliyor. Sen sarı birşey ört ya da giydir.
Bebeğinin midesi şuan o kadar küçük ki; iki üç damla bile yeter ona. Aç değildir o merak etme.
Zorla uyandırıp vermeye çalış. Uyur halde meme ucu ağzında kalsın. Süt gelsin gelmesin sen öyle yap. Meme ucunu tutmasa bile sen parmağınla ağzına yerleştir.
Ben ilk günler öyle 1 saat filan tuttum, doktorumuz önermişti. Çok da iyi geldi.
Bu şekilde hem senin psikolojik ve fizyolojik olarak göğsün uyarılır. Hemde bebek senin kokunu almış olur ve emme refleksi gelişir. Stres yaparsan sütün daha çok çekilir bak, rahatlamaya çalış lütfen.
 
Canm senin sanci geceden gelince ben cok sevindim. En azindan kendi sancinla dogum baslamis oldu. Suni sanci belkide daha cok aci verecekti kiz kardesin kolay dogum yapmisti ama sen zorlandın. Bu dogum işi gercekten tam bir muamma onu anladım.
Dogumda anlayışlı insanlarla karsilasmayi cok istiyorum devlet hastanesinde. o bunalımla umarim iyi insanlara denk gelirim
 

Ben bu dediklerinin hepsini yaptım ama şuan maalesef tek başına yetecek kadar çok değil sütüm ve mamayla desteklemek zorundayım. Arpa suyunu nasıl hazırlıyoruz? Onu denemedim
 
haaaa ayni bennnn. Tek değilmişim. Bende hic sevmiyorum valla. Ben bana yetiyor
Girecek cikacak beni kullanacak sonra dedikodu yapacak iyi olduğumu istemeyecek kötü oldugumda sevinecek yok kocasını bebesini övecek. Insanoglunun cogusu ayni. bir milyonda bir ihtimal iyisi olur o da bana denk gelmez .Zaten hayatim boyunca denk gelmedim.
Bizimlesın
 
Aynen öyleee
 
Ben de bu emzirme konusunda bir iki bisey soylemek istiyorum,burda herkes lohusa ,ve butun annelerde bebeklerini emzirmek istiyo .sakin mama vermeyin demek o anneyi daha da stresse sokuyo bence bunlar benim fikrim . Sut icin ne lazim bize bir anne ve mutlu bir anne gerekirse mamada verin .sutunuz hic Gelmese dahi bu dunyanin sonu degil Demi Boyle dusunun stresse girmeyin , kimseyi dinlemeyin Annelik icgudusel dir sizeniyisini bilirsiniz.
 
ilk çocuğumu ağlamaktan çatlattim da ne oldu, anne sutu overrated, tıpkı normal dogum gibi, ikisi de.normal dogum ikisinide emziriyorim, ama ilk kızım bu takıntılar yüzünden çok çekti, doğumum çok zordu sut gelmedi kolikti sürekli ağlardı, sütum geldi sonra ama kızım da heer şey inatlaşarak oldu ve etkilediğine inanıyorum, ikincinin doğumu çok rahattı, olmazsa sezeryan dedim,doymadığını anladim mama verdim sakinlestrdim bende sakinlstim sonra giderek verdigim mamayı azalttım sonra kestim hepsi 15 günde, ben huzurluyum o huzurlu, cok şükür diyorum, herşey in başı saglik,çok takmayın mamayla buyuyenlrde cok sağlıklı
 
Ben bu dediklerinin hepsini yaptım ama şuan maalesef tek başına yetecek kadar çok değil sütüm ve mamayla desteklemek zorundayım. Arpa suyunu nasıl hazırlıyoruz? Onu denemedim
Tamam mama da ver ama sağmaya devam et. En fazla 3 saatte 1 tamamen boşalsın göğsün. Sabırlı ol canım kesinlikle gelecek.

Rasyana markasının arpası var. 1 bardak arpayı 1 çorba kaşığı keten tohumunu 4 bardak su ile 1 saat haşlıyıp suyunu süzüyorsun. 2 bardak çıkıyor. Bal ve tarçın ekleyerek günde 1 bardak içiyorum.

Çemen otu tabletini de 3-4 tane alıyorum. Bu çok etkili. O kadar artmıştı ki kızım bitiremedi diye kanallar tıkanmıştı. Ama arpa suyu da en az bu kadar etkili.
 
Mama ile büyüyenlerdeki sağlık sorunlarını yeni farkına vardıkları için anne sütü kampanyaları başladı bütün dünyada. Bebekken yağ hücresi sayısı artıyor ve sonrasında ömür boyu sayısı değişmiyor. Mama bu sayıyı arttırdığı için ileride kilolu veya obez olma riskini arttırıyor. Mamanın bağırsak florası anne sütünden farklı. Anne sütü ve mama beraber verildiğinde mamanın florasına dönüşüyor. İçinde yüzlerce molekül bulunan, canlı, sürekli bebeğin ihtiyacına göre tadı ve içeriği değişen inanılmaz bir tasarım olan anne sütü ile 10-20 maddeden hazırlanmış mamanın bir olmasını bekleyemeyiz. Geceleri uyku yapan maddeler oluyor içinde, hasta olunca bebeğin tükürüğünden onu anlayıp iyi gelecek şekilde içerik değiştiriyor anne sütü. Bilimsel çalışmalar her kadının 1 bebekten fazlasına yetecek süt üretme kabiliyeti olduğunu gösteriyor. Bundan şüphe duyan ve İngilizce bilen varsa bütün bilimsel makaleleri paylaşabilirim. Artık kilo alma beklentisi bile güncellendi. Eskiden haftada 200 gram alması bekleniyordu. Artık anne sütü alanlarda haftada 140 gram alması normal kabul ediliyor.

Ben de mama ile büyümüşüm. Ciddi bir hastalığım yok ama bunları da bilerek karar vermek lazım. Biraz uğraşınca,huzurla sütün geleceğine inanınca geliyor.
 
Hiç katılmıyorum. Sezaryenin anneye verdiği zarar çok büyük. Gerçekten gerekli olmadıkça yapılmamalı. İki sezeryan oldum. İçerisi evlere şenlik. İç organlarım yapıştı. plasenta akreata olma riski sebebiyle 3. Çocuğa tereddütlü yaklaşıyorum. Ama gerekliydi oldum.

Mama da böyle. Gerekliyse verilir. Ama overrated değil. Küçümsenemeyecek kadar faydaları var.

Mama yiyince huzurlu oluyorsa ne ala. İlk çocuğum mamayı kusardı. İkinci de aşırı gaz oldu
 
canım haklisin faydaları var ama psikolojide çok önemli, ben o kadar anksiyeteli büyüttüm ki ilk kızımı herşey kitabına göre, emzirilecek normal dogurulacak, inan tadına varamadan buyutmusm bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur, herşey allahtan,bebeklerimize verdiğimiz sevgi herşey in üstünde, elbette önce ann sütü, olmuyorsa da.ypcak bisey yok, annesiz büyüyen onlarca çocuk var, bi damla anne sutu almayan, gerçekten büyük saglik problemleri de yok,eskiden pirinç unu ile buyutmusler şimdi ki mamalar çok daha iyi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…