Canım ben manayı azaltmaya çalışıyorum doktorum 45 ml mama 2 buçuk saatte bir dedi, öncesinde emzirme sut 20 ml diye hesap etmiştik, 2 buçuk saatte bir iki ölçek mamaya tekabül ediyor.
Ama ben mama yiyince aşırı rahatsız oluyor, o yüzden 30 ml veriyodum, bir saat sonra 15 ml veriyodum midesi rahat ediyordu, süt de veriyodum her istediğinde beni yalancı meme gibi kullanmaya başladı ama süt salgim artsın diye sürekli memede tutuyorum. bugün farklı bir uygulamaya başladım. 3 saatte bir 30 ml mama, ve sürekli her istediğinde meme veriyorum, 5 dk cekiyo uyuyo, 15 dk sonra tekrar 2-3 dk cekiyo uyuyo. Annem olduğundan bebek dışında hicbiseyle ilgilenmiyorum o yüzden kendimce mamadan kurtulmak için birşeyler deniyorum , gaz sancisindan kıvranıyordu ,mama az verince aşırı rahat etti sindirimi zor oluyor.
Mama vermek çok zor iş , insan yaşayınca anliyo, Allah yardım etsin hepimize
Birde senin bebiş ne kadar isteyecek o da var. Bu saatte şu kadar verin durumu her bebekte iyi islemiyo, benimki sancidan ağlamaktan kıvranıyordu düzenli ve bir anda mama verince , ben de bebeğimin hal hareketlerini takip ederek her gün bişey deniyorum