• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bizim burda baya serin bebek için. oğlum dışarı çıkarken kısa kollu giyiyor . hatta geçen hafta sürekli soba kualşandım yatsk odamda elektirikli. ben ilk kez lohus iken sote olsun titreme üşüme değişik bir hallerdeyim hala.
38 gün oldu beni de aniden ateş basıyor bazen. Nadiren de üşüme geliyor. Gebelikte de çok sıcaklıyordum hala da öyleyim. Sicim sicim ter döküyorum. Ailemle konuştuğum zaman onlar da havaların gelgitli olduğunu söylüyor bu aralar. Haziran'da tam ısınır herhalde. 😊

Orası öyle de ne bileyim canım sıkılıyor her şeyi kafaya takar oldum ev kalabalık gelen giden sağolsunlar ama logusalıktan herhalde bağıra bağıra ağlayasım var :KK43:
Canım hepimiz aynıyız sanırım ben 1 hafta sonra anneme kaçtım gelen giden çok oldu çok bunaldık sağolsunlar gelenler ama bizde yeni döneme alışmaya çalışıyoruz Dikişlerim alınırken tutamadım doktoruma ağladım bende o da beni sakinleştirdi bence bi yalnız kalmaya ihtiyacın var...

Mama veren anneler kaç saat aralıklarla kaç ölçek mama veriyorsunuz bende bi kaç gün mama vericem ama bilemiyorum 11 günlük olduk bugün... Anne sütü vermicem bu sürede... Mama aptamil prosyneo...

Mama veren anneler kaç saat aralıklarla kaç ölçek mama veriyorsunuz bende bi kaç gün mama vericem ama bilemiyorum 11 günlük olduk bugün... Anne sütü vermicem bu sürede... Mama aptamil prosyneo...
Canım 2 saatte bir veriyoruz biz bazen 2 bazen 1,5 veriyoruz zaten bebeklerimiz aynı gün doğdu ikimizin de

38 gün oldu beni de aniden ateş basıyor bazen. Nadiren de üşüme geliyor. Gebelikte de çok sıcaklıyordum hala da öyleyim. Sicim sicim ter döküyorum. Ailemle konuştuğum zaman onlar da havaların gelgitli olduğunu söylüyor bu aralar. Haziran'da tam ısınır herhalde. 😊

millet boşuna hasta olmuyor burda. bi sıcaklıyo On derecebirden . bi soğuk öyle böyle hep hastalık oldu. havalar dengesiz.
az kaldı senin bitiyor lohusalık. inşallah daha rahat edersin Hormonal olarakda.

Canım ben manayı azaltmaya çalışıyorum doktorum 45 ml mama 2 buçuk saatte bir dedi, öncesinde emzirme sut 20 ml diye hesap etmiştik, 2 buçuk saatte bir iki ölçek mamaya tekabül ediyor.
Ama ben mama yiyince aşırı rahatsız oluyor, o yüzden 30 ml veriyodum, bir saat sonra 15 ml veriyodum midesi rahat ediyordu, süt de veriyodum her istediğinde beni yalancı meme gibi kullanmaya başladı ama süt salgim artsın diye sürekli memede tutuyorum. bugün farklı bir uygulamaya başladım. 3 saatte bir 30 ml mama, ve sürekli her istediğinde meme veriyorum, 5 dk cekiyo uyuyo, 15 dk sonra tekrar 2-3 dk cekiyo uyuyo. Annem olduğundan bebek dışında hicbiseyle ilgilenmiyorum o yüzden kendimce mamadan kurtulmak için birşeyler deniyorum , gaz sancisindan kıvranıyordu ,mama az verince aşırı rahat etti sindirimi zor oluyor.
Mama vermek çok zor iş , insan yaşayınca anliyo, Allah yardım etsin hepimize
Birde senin bebiş ne kadar isteyecek o da var. Bu saatte şu kadar verin durumu her bebekte iyi islemiyo, benimki sancidan ağlamaktan kıvranıyordu düzenli ve bir anda mama verince , ben de bebeğimin hal hareketlerini takip ederek her gün bişey deniyorum

Bende 9 gun once doğum yaptım ve gogus uclarım cok kötü yara oldu lansihon ve madecassol kullanıyorum gecmedi var mı tavsiyeleriniz cok kötüyüm gercekten

Garmestan kremi öneririm.lansinohla göğüs ucum kanlı yara olmaya başlamıştı doğumun ikinci günü, hastanedeyken bebek hemşiresi bana bu kremi verdi çok faydasını gördüm kanlı yara gibi olan yerler iyileşti, şuanda sadece acı oluyo emzirdikten sonra,hassas oluyo uçları, yara yok çok şükür, aklıma geldikçe sürüyorum kremi

Garmestan kremi öneririm.lansinohla göğüs ucum kanlı yara olmaya başlamıştı doğumun ikinci günü, hastanedeyken bebek hemşiresi bana bu kremi verdi çok faydasını gördüm kanlı yara gibi olan yerler iyileşti, şuanda sadece acı oluyo emzirdikten sonra,hassas oluyo uçları, yara yok çok şükür, aklıma geldikçe sürüyorum kremi
Ay allah razı olsun deneyecegim mutlaka cok kotu zonklama bile oluyor gümüş kapak almak istemdim cok fazla geldi fiyatı herkes onu oneriyor ama fiyat bana cok neyse inşallah iyi gelir krem

Kızlar ben emzirmeyi beceremiyorum tutamıyorum dışardan insanlar yardım etmeye çalışıyor ama olmuyor ben yapamıyorum :(

Ay allah razı olsun deneyecegim mutlaka cok kotu zonklama bile oluyor gümüş kapak almak istemdim cok fazla geldi fiyatı herkes onu oneriyor ama fiyat bana cok neyse inşallah iyi gelir krem
Göğüs kalkanı çok iyi geldi bana gümüş kapaklar kadardan daha uygun fiyatı ama baya iyileştirdi kullandığımdan beri.

Arkadaşlar 2 saatte emzirme olayını ne kadar zaman daha yapacağız? Bazen 3 saat uyuyor uyandırmaya kıyamıyorum uykuya da ihtyacı var sarılığı da atlattı. Bu uyandırıp besleme olayları ne zaman bitecek acaba? Acıkınca kendi istese uyansa🙄

Canım ben manayı azaltmaya çalışıyorum doktorum 45 ml mama 2 buçuk saatte bir dedi, öncesinde emzirme sut 20 ml diye hesap etmiştik, 2 buçuk saatte bir iki ölçek mamaya tekabül ediyor.
Ama ben mama yiyince aşırı rahatsız oluyor, o yüzden 30 ml veriyodum, bir saat sonra 15 ml veriyodum midesi rahat ediyordu, süt de veriyodum her istediğinde beni yalancı meme gibi kullanmaya başladı ama süt salgim artsın diye sürekli memede tutuyorum. bugün farklı bir uygulamaya başladım. 3 saatte bir 30 ml mama, ve sürekli her istediğinde meme veriyorum, 5 dk cekiyo uyuyo, 15 dk sonra tekrar 2-3 dk cekiyo uyuyo. Annem olduğundan bebek dışında hicbiseyle ilgilenmiyorum o yüzden kendimce mamadan kurtulmak için birşeyler deniyorum , gaz sancisindan kıvranıyordu ,mama az verince aşırı rahat etti sindirimi zor oluyor.
Mama vermek çok zor iş , insan yaşayınca anliyo, Allah yardım etsin hepimize
Birde senin bebiş ne kadar isteyecek o da var. Bu saatte şu kadar verin durumu her bebekte iyi islemiyo, benimki sancidan ağlamaktan kıvranıyordu düzenli ve bir anda mama verince , ben de bebeğimin hal hareketlerini takip ederek her gün bişey deniyorum
Sağol canım benimde kızımda sarılık var 2 gün sadece anne sütü verdim ama hem kilo kaybı oldu hemde sarılığı arttı Burdaki tavsiyelerle şimdi sadece mama veriyorum sütümü sağıp dolaba atıyorum pazartesi kontrol var inşallah geçer sarılık kilo da alır Gaz sancısı bizde de vardı çocuk doktoru bi damla önerdi çok şükür şimdilik iyi bende deneme yaparak doğru olanı bulmaya çalışıyorum Rabbim yardım etsin hepimize...

Onuda aldım canım ama nasıl kullanıyorsun onu hep sut dolup akıyor yada ben beceremedim yani emzirmedigin zaman tep takıyomusun onu
Evet canım emzirmeden sonra krem sürüp takıyodum sürekli süt doldukça da çıkarıp biberona bosaltıyorum bi yandan da bir öğünlük süt birikmiş oluyor. Bi kaç gündür düzeldi göğüs uçlarım ara verdim bir süre.

Arkadaşlar 2 saatte emzirme olayını ne kadar zaman daha yapacağız? Bazen 3 saat uyuyor uyandırmaya kıyamıyorum uykuya da ihtyacı var sarılığı da atlattı. Bu uyandırıp besleme olayları ne zaman bitecek acaba? Acıkınca kendi istese uyansa🙄
Ben on beş gün civarında bırakmıştım saatle emzirme işini. Sarılığı atlatınca kendi kendine uyanmaya başlamıştı çünkü. Bebeğini takip et illa uyanması gerekmiyor. Bazen uyku sırasında kıpırdanmaya başlıyor benim kızım. Hemen kucağıma alıp emzirmeye başlıyorum. Aç ki yarı uykulu halde hemen alıyor memeyi. Tokken ne yaparsam yapayım tutmuyor itiyor. Bebeğini iyi gözlemlersen anlarsın canım. Ben huzursuz olduğu uyku sırasında kıpırdandığı uyandığı zamanlar emzirmeye çalışıyorum.

Back