2019 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Açıkçası takviye ilaçların içinde illa koruyucu madde vardır. Belki doğaldır bilemiyorum.
Bilemiyorum ki... 14 aylık daha sekiz kilo bile değil... Ben de kullanmak istemezdim ama mecbur kaldım açıkçası. Gelişim çağında bir çocuk beslenmesi önemli.

İrmik ve meyveyi suda pişiriyorum piştikten sonra içine tereyağı, ceviz, bazen biraz tahin, keçiboynuzu özü ya da pekmez ekleyip ya eziyorum ya da blender dan geçiriyorum. Meyve olarak kuru üzüm, kuru incir, kuru ya da taze kayısı, şeftali, elma, armut artık ne denk gelirse onu kullanıyorum. Daha çok uyumadan önce yediriyorum.

Ben cevabını görmedim kuzum kusura bakma.
Geç cevap yazmış oldum.
Güzel tarif bende yapayım inşallah.
Sağlığı yerine gelsin kilosunu takma boyu güzel uzuyor değilmi. Çıtı pıtı bir kız herhalde .
Benim Zeynep çok zayıftı. Bu ay 9 Kilo civarı evde tarttım.

Boyu da yaşıtlarından birazcık geride. Doktor genetik olduğunu düşünüyorum diyor. Benden kaynaklı. Ben de ilkokula başlayana kadar çok zayıf ufak tefekmişim. Sonradan kilo aldım ama boyum hala kısa . Çıtı pıtı dediğin gibi işte. Karnımdayken de öyleydi. Yapısı bu. Zayıf olsun sıkıntı değil gıdasız kalmasın da...

Kalmaz kalmaz. Bak ben sana kaçtır yazıyorum
Benim kızın resminİ özlelden sana yollayacağım. Ablacağımız yani.
Oğlumda kızımda iki yaş dolaba kadar yemediler kız. İnan yemediler. Oğlum kusardı hep ama hep..korkardım yedirmeye. Kızım yemedi , ama iki yaş bitti maşallah emme bitti başladılar yemeğe. Şimdi Zayıflar ama gidaları tam alıyorlar , senin kızda alıyor senin sütünden iki kaşık yemekten... Allahın işi 2 yaş bitince dişler tam çıkıyor yiyorlar herşeyi.

A asitane161719 zeynep nasıl oldu annesi. Toplarladımı ?
Nasılsınız görüşmeyeli ne var ne yok.
Hamdolsun iyi kendine geldi iyice. 20 aylık bi kuzeni var ilk kez bir araya geldiler. Kızım için ayrıca bir ilk oldu doğdu doğalı hiç böyle bir arkadaşlık etmemişti. Gerçi alışkın olmadığını o kadar belli etti ki... Kuzeninin yanında çok çekingen davrandı ama o gittikten sonra biraz açıldığını farkettim. Onun gibi oyunlar oynamaya çalıştı vs. Yanında sürekli bir çocuk olsa çok farklı olurmuş bizim için her şey... Nasip.
Sen nasılsın çocuklar nasıllar ?

Evet çok farkediyor oyun arkadaşı olması.
En azından oyanlacak bişeyler oluyor bebek için. Aksi halde bize sarIP duruyorlar.

Elhamdülillah çok şükür iyiyiz.yavrularda iyi..bizim zeynep çok mızmız neyi var anlamadım sokakta duruyor. Ama evde ağlıyor sürkeli. Bende işi güç bırakıp bahçeye parka indirdim baktım duruyor içim rahat etti biyeri ağrıyor sandım ben.

Ahh bu bebekler... Dilleri yok ki dertlerini anlayasın. Ara sıra bizim Zeynep in de mızmızlandığı oluyor hem kendini yoruyor hem bizi. Hele iki gündür mızmız değil de yapışık ikiz gibiyiz hatta kucakta sürekli. Yere bırakırsam yanından ayrılırsam yaygara kopuyor. İşlerim güçlerim hep yarım kalıyor ama yapacak bir şey yok. Büyüdükçe düzene girer umuduyla kendimi avutmuyorumdur inşallah.

Avutma değil gerçek canım ..benimkinİ oyalamak istiyor ablâ abi ama nafile. Benden başka kimseyi istemiyor. 2 yaşına kadar sonrası güzel inşallah.
Bence tek dertleri annem yanımda olsun. Bizimki üşüttü su gibi terliyor sürekli.

Ağzından bal damlıyor. Sağlıkla afiyetle erişelim o günlere inşallah.

Geçmiş olsun kuzucuğa. Bizim çocuklar da sırayla hastalar. Kızım atlattı şimdi de oğlum hasta. Ara sıra ateşi çıkıyor boğazları şişti sanırım . Ama sürekli bir ateş değil. Anlamadım neyin nesi. Havalar çok sıcak burada kapatsak her yeri ateş hattındayız sanki. Açınca da cereyan yapıyor. Çocukları nasıl koruyacağımı şaşırdım.

Benim yaşadığım tecrübe ile yazıyorum bunları. Her annenin tecrübesi farklıdır illa.
Oğlum ne zaman uyur acaba diye düşünür dururdum hayat bitmişti sanki. Sonra 1 yaşında iken bir düzene girdi. İkincidede biliyordum artık 2 yaşından sonra çok daha rahat edeceğim. Yoksa asla 2.ye cesaret edemezdim. Şimdi 3.için aynı şeyleri düşünüp saklnliyorum.

Bizdede durumlar aynı. Kızım cereyandan üşüttü galiba. Emekeldiği için heryerde geziyor. Darısı yürümelerine olsun. Bu baya tembel çıktı 13 ay dolacak nerdeyse ama tık yok. Sadece daha daha hızlı emekliyor. Ay bide masa sanladalye tepelerinden toplamak var. Böylesi daha hayırlı sanki
Hifaa sen nasılsın çocuklar nasıl.

Diğer kızlar sesinz çıkmıyo artık. Unuttunuz bizi

Bizim kız 14.5 aylık oldu. Üçüncü gün bugün yürüyor artık. Benim de hiç umudum yoktu emeklemek çok kolayına geldiği için ayakta bile durmak istemiyordu. Sonra birden ayaklandı şaşkınım konuşma gayreti yok kızımda sadece meme ve abi diyor. Onun dışında söylediğim bazı kelimeleri anlıyor gösteriyor getiriyor ama söyleme gayreti yok . Onu da zamana bıraktım yürüdüğü gibi zamanı gelince konuşur da inşallah. Ben yine o vakte kadar kulağının dibinde papağan gibi kelimeleri tekrarlamaya devam

Ahaha çok iyi tekrarla sen elbet söylemek sorun kalacak birgün
Bizimki söylüyor ya. İlk kez bi bebeğim bu aylarda bildiğin herşeyi tekrarlıyor. Şükürler olsn. Maşallah hanımefendiye sonunda yürüyor Ohh mis. Onun abi diyen dillerini korusun Rabbim.
Darısı adaşına olsun zamanı gelince acelemiz yok

Abisi ablası öncülük ediyordur ne güzel Zeynep Rana'ya bizim evde yalnız ben olunca ve de devamlı konuştuğum için çocuk artık takmıyor beni. Kulağına tekdüze "dıııt" sesi olarak geliyor sesim

Hamdolsun güzel güzel büyüyor evlatlarımız Allah canlarını sağ etsin ömürlerini ve akıbetlerini hayırlı eylesin.

Amin amin inşallah.
Bizimki baya minik anne modunda. Ablam bak gitme düşersin ablam hadi aç ağzını ye... çok konuşuyor maşallah. Ama erkekler öyle değil.. oğlum sus diyor ., bilmiyor bi tane daha bıdı bıdıcı yetişiyor

Ay kuzum hiç sorma masa sandalye merdiven TV sehpası üzerinde geziyor sıpa bu daha emeklerken yaptığı bu iki gündür de hafif hafif adımlamaya başladı korkuyorum büyük kızım devamlı hasta ateşlenip duruyor bağışıklık güçlendirmek için napmam gerek bilmiyorum

Kuzum benim ilk yavrum böyleydi. Ben çok süt içirdim bebe büskivisi afia marka alıp veriridm. Abur cubur yemedi ama süt alerjik Bünye yapıyor , Bünye zayıf olunca ateş kusma bitmiyor. Ben bunu çok geç öğrendim. Kızıma hiç vermedim..çörekotu yağı zencefil sirkeli ballı su
Ve yediklerimizden verim. Bol meyve.
Sabahları çörekotu yapının üzerine meyve suyu sıkıp yarısu su olacak şekilde.
Bunlar çok işe yaradı. İnşallah sende süt verme. Süt yerine yoğurt ev yapımı kefir daha iyi. Hele paket süt asla.

Sütü çiğ süt alıyorum köyümüzden uzun uzun kaynatıyorum çok sık içmez kefir evde yapmayı deneyemedim maya bulamadım ama kızım çok seviyor marketten alıyoruz hep ama özellikle kardeşi olduktan sonra 15 güne bir hastalanıyor nerdeyse artık piskolojim de kaldırmıyor o da çok zayıf düştü Allah'ım yardım etsin hepimize
Eşim eve tavuk aldı bahçeye küçük bi kümes yaptık yumurtayı da hazır almayalım diye fırsat buldukça yogurdu da kendim yaparım zencefil zerdeçal nasıl kullanılır yada keçi boynuzu özü işe yarar mı diye düşünüyorum

Kızz bu kız kıskançlıktan hasta oluyor olmasın ?
Maşallah Size herşeyİ doğal bulmaya çalışıyorsunuz desene.

Kızz bu kız kıskançlıktan hasta oluyor olmasın ?
Maşallah Size herşeyİ doğal bulmaya çalışıyorsunuz desene.
Bana da öyle geliyor ya kardeşini öptüğümüzde felan ağlamaya oturuyor saatlerce ağlıyor onu seviyonuz beni sevmiyonuz diye bende kıskançlığından olduğunu düşünüyorum ben çalışırken de çok sık hastalanırdı stresten

Doğal ürünlere gelince bulabildiğim kadar doğal vermeye çalışıyoruz köyde kiler sağolsun 1tane yumurtayı 1buçuk liraya veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…