2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar bizde aşımızı olduk bugün 600 gr almışız bu ay biz daha yüzüstü dönemiyoruz bol bol bir sağa bir sola dönüyor gülücük ve sesler havada uçuşuyor büyüdüğünü izlemek çok keyifli sizde durumlar nasıl

Canim benim kizim 1 aylik oldugundan beri yüz üstü yatiyor. Basini dogdugu andan beri hep dik tutup saga sola ceviriyordu diye korkmadan yüzüstü yatirdim gece gunduz. Bogulma onleyici yastik vs. De hic kullanmadim. Hala daha oyle yatiyor. 2. Ayindan sonra yüzüstü yatarken kendini sirt üstüne cevirmeye baslamisti. Yuz ustu yatiriyordum uyaninca bi gidiyordum sirt ustu yatmis bakiniyor etrafina. Son 1 aydirda anne yani besigini kaldirdim. Kizim kendi odasinda besiginde yatiyor. Bazen yuzustu bazen sirt ustu bu aralar sirtini besige dayayıp yan yatmaya basladi. Cok mudahale etmiyorum kendi keyfine göre uyuyor.

Benim bebektw keyfine gore uyuyor kendisi belirliyor sag sol bir bakmisim donmus karninin ustune yatmis. Bizim tam donus yapiyor artik bayadir. Biz bubay 500gr almisiz.. Az ama ne yapalim saglikli olsunda

Ve kizlar bugun ku kontrolumuzde doktoktoruma oglumun tam boynun yaninda bilye buyuklugunde sislik oldugunu söyledim lenf bezi buyumus verwm asisindan dolayi.biziz üniv hastanesine sevk etti. Korkacak bir sey yoktur ama yine de bakalim dedim pazartesiye randevu aldik. Insallah kitu birsey cikmaz.sizlerde bebeklerinizi kontrol edin

Benim kiz 2 aylik donmeye basladi yuz ustu. Bu zamana kadar yarim sikica bir kundak ile idare ettim. Artik aciyor, o da tehlikeli oldu, emzik alsa daha rahat dalardi uykuya diye dusunuyorum. Buyuk besige henuz gecmedim, anne yani ufak besikte yatmaya devam ediyor ama ne rahatlik... kafa besigin bi kenarina dayali, bacaklar korkuluklardan asagi... fazla mudahele etmiyorum edince hepten uykusu aciliyor. Ablasi var 1 yasindan beri 100e 150 cm yer yataginda yatiyor yine de dar geliyor, bunu bu kadar rahat birakmiyim dedim kundakla buyuttum, sonuc gene bacaklar korkuluktan asagi oldu.. sonuc olarak sirt ustu yatirmaya gayret ediyorum diyebilirim, en tehlikesiz bana oyle geliyor, duzeltiyorum gece devamli

Benim oglum da dönüyor artık. Reflu yatagini kaldirdik ondan. Gece sirt ustu yatırıyorum. Emzirmeye kalktigimda bir bakiyorum yüz üstü yatmış. Ve öyle daha rahat ediyor galiba. yüz üstu daha uzun uyuyor canim benim oglum. Allahin izniyle kurtarirlar artik kendilerini kafasini cevirebiliyorlar.

Merhaba dogdugundan beri bogulma riskine karsi yan yatis yaptiriyorum. Sabah bi bakiyorum sirt üstü yatmis. Direniyor kollariyla ama henuz yuz ustu donemiyor.

Gunaydin anneler. Biz iyiyuz cok şükür. Benim oglan yemek masasina saldiriyor banada verin diye bakalim 6 aylikkende böyle yapacak mi?
günaydıın. ya benim kızda sürekli bakıyor. yemek yerken kucağımda oluyor bazen ağzıma ne götürsem kafasını çevirip bakıyor. elini uzatıp tutmaya çalışıyor. O öyle bakınca da ona da veresim geliyor

Kizlar 0-12 ay erken gelisim zeka kartlarindan alan var mi? Ben gecen hafta aldim. Kizimla hergun bakiyoruz. Normalde ne görse tutup agzina götürmek ister kartlara uzun uzun bakiyor. Ve bazi sekillere aşırı hareketli tepkiler veriyor. Belki o an denk gelmistir diye farkli zamanlarda ayni sekilleri gosterdim o sekilleri gorunce eli ayagi durmuyor. Sesler cikariyor. Baska karta gecince bakiyor uzun uzun. Anlamadim ise yariyor mu yaramiyor mu

Kızlar geçmiş zamanda konusuldu mu goremedim. 4. Ayda saglik ocaginin verdigi demir ilaci var. Fakat henuz kullanmadim. Kendi doktorumuz 6 aydan once verilen demir ilacina karsi.
Siz vermeye basladiniz mi ?

kızlar bebişinizle tatile gideniniz var mı bizde birkaç günlüğüne balıkesir tarafına gidelim diyoruz ama nasıl olur bilemedik

kızlar bebişinizle tatile gideniniz var mı bizde birkaç günlüğüne balıkesir tarafına gidelim diyoruz ama nasıl olur bilemedik
Biz 3 günlüğüne Balıkesir Akçay'a gittik. şansımıza hava yağmurluydu. denize giremedik. bir ara güneş açtı o sıra azıcık güneşlendik kızımın ayakları soktum denize su çok soğuktu. ama hiç korkmadı bıraksam dururdu baya da ayaklarını çırptı sürekli. Genel olarak zorlanmadık. arabadayken emziriyordum. dışardayken bebek arabasında da uyuyordu. emzirme önlüğü de almıştım yanıma çok acıkırsa cafe vs. fark etmeksizin oturup rahatça emzirdim.

Iyi geceler kizlar, nasılsıniz? Yaz tatili arası verdik biz, öncesinde oglusu suya cokca alıştırmaya çalıştım( banyosunu kucagimda yaptirip suyu doldurmaya calisiyordum dogdugundan beri) sonra havuza soktuk kucagimizda, ve bu sefer deniz& havuz ikisini de denedi. Ören tarafina gittik, su ciddi anlamda soguktu ama ogluş sevdi suyu, tabi havuz daha cok tercihi oluyor sicak oldugu icin( temizlik vs tabi risk gibi bir bakimdan ama sanirim esim ve ben cokta odaklanmiyoruz, şansa bir sey de olmuyor, biz rahat oğluş bizden rahat:)) Beslenmesi meme& mama karisik, masa başında gözü yemeklere düsüyor gibi ama karpuz suyu denetmek dışında ek gıdaya başlamadık ki bağırsak sağlıģı icin henüz erken olduğunu düşünüyorum, keşke sadece anne sütü ile besleyebilseydim ama buna da şükür... günden güne büyüyor, oyunları, hareketleri ciddi anlamda kendine aşık ediyor. Her gün hem vücut egzersizini hem de oyunlarla farkındalığını artırmaya, yardım etmeye cabaliyorum. Uyku düzeni de rahat Allahtan o yüzden kolaylık oldu. Şimdilik böyle, tabi her gün yeni bir deneyim bakalım neler olacak bir de ara ara hamileliği özluyor gibiyim

Eklentiler

• IMG-20190726-WA0000.jpg
    112,4 KB · Görüntüleme: 51

Merhaba bizde 6 gunlugune bulgaristana 9 gunlugune igneadaya gittik. Bulgaristanda akrabada kaldik. Igneada da yazligimiz var. Kendi yerlerimiz olmasina ragmen bazi duzenlerimiz degisti. Gezdik uyudu uyandi. Arabada emzirdim. Stres yaptim bazen sütüm azaldi mama verdim. Sukur aksam uykusu normaldi sadece 1 gece fazla kalkti. Birde 5-6 gibi kalkip yatiyordu istanbulda ama o sure zarfında 5te kalktimi gozler fal tasi. Temiz havami uyutmuyor anlamadim.Bi kere sisme havuzuna deniz suyu koyduk oyle soktuk. Ama o ona banyo gibi geldi herhalde rahatladi
Artik seneye hotel motel dusunecegiz. Bu sene korktum acikcasi rahat edemeyiz dedik.
Tahmin ettigimden daha rahat yolculuk gecirdik.

Son düzenleme:

Merhaba bizde 6 gunlugune bulgaristana 9 gunlugune igneadaya gittik. Bulgaristanda akrabada kaldik. Igneada da yazligimiz var. Kendi yerlerimiz olmasina ragmen bazi duzenlerimiz degisti. Gezdik uyudu uyandi. Arabada emzirdim. Stres yaptim bazen sütüm azaldi mama verdim. Sukur aksam uykusu normaldi sadece 1 gece fazla kalkti. Birde 5-6 gibi kalkip yatiyordu istanbulda ama o sure zarfında 5te kalktimi gozler fal tasi. Temiz havami uyutmuyor anlamadim. Bi kere sisme havuzuna deniz suyu koyduk oyle soktuk. Ama o ona banyo gibi geldi herhalde rahatladi
Artik seneye hotel motel dusunecegiz. Bu sene korktum acikcasi rahat edemeyiz dedik.
Tahmin ettigimden daha rahat yolculuk gecirdik.

Merhaba bizlde tatil yapip geldik. Suur iyiyiz buyumeye devam ediyoruz. Hep yeni ozellikleri geliyor oglusun yeni ozelliklerine seviniyoruz
Sanirim bebek sipasina goturdunuz bebisi ? Nasil gecti, ne gibi faydasini gordunuz ? Bende goturmek istiyorum ama bi ay daha gecsin diye bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…