Canim benim kizim 1 aylik oldugundan beri yüz üstü yatiyor. Basini dogdugu andan beri hep dik tutup saga sola ceviriyordu diye korkmadan yüzüstü yatirdim gece gunduz. Bogulma onleyici yastik vs. De hic kullanmadim. Hala daha oyle yatiyor. 2. Ayindan sonra yüzüstü yatarken kendini sirt üstüne cevirmeye baslamisti. Yuz ustu yatiriyordum uyaninca bi gidiyordum sirt ustu yatmis bakiniyor etrafina. Son 1 aydirda anne yani besigini kaldirdim. Kizim kendi odasinda besiginde yatiyor. Bazen yuzustu bazen sirt ustu bu aralar sirtini besige dayayıp yan yatmaya basladi. Cok mudahale etmiyorum kendi keyfine göre uyuyor.Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?
Benim kiz 2 aylik donmeye basladi yuz ustu. Bu zamana kadar yarim sikica bir kundak ile idare ettim. Artik aciyor, o da tehlikeli oldu, emzik alsa daha rahat dalardi uykuya diye dusunuyorum. Buyuk besige henuz gecmedim, anne yani ufak besikte yatmaya devam ediyor ama ne rahatlik... kafa besigin bi kenarina dayali, bacaklar korkuluklardan asagi... fazla mudahele etmiyorum edince hepten uykusu aciliyor. Ablasi var 1 yasindan beri 100e 150 cm yer yataginda yatiyor yine de dar geliyor, bunu bu kadar rahat birakmiyim dedim kundakla buyuttum, sonuc gene bacaklar korkuluktan asagi oldu.. sonuc olarak sirt ustu yatirmaya gayret ediyorum diyebilirim, en tehlikesiz bana oyle geliyor, duzeltiyorum gece devamliKızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?
Ya nedir bu durum ne zormuş bu işler öf gerçekten kadın olmak zorCnm ben de 4 ay sonra ilkkez adet oldum bir pet dolmadan kesildi ben de anlayamadım
Benim oglum da dönüyor artık. Reflu yatagini kaldirdik ondan. Gece sirt ustu yatırıyorum. Emzirmeye kalktigimda bir bakiyorum yüz üstü yatmış. Ve öyle daha rahat ediyor galiba. yüz üstu daha uzun uyuyor canim benim oglum. Allahin izniyle kurtarirlar artik kendilerini kafasini cevirebiliyorlar.Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?
Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?
günaydıın. ya benim kızda sürekli bakıyor. yemek yerken kucağımda oluyor bazen ağzıma ne götürsem kafasını çevirip bakıyor. elini uzatıp tutmaya çalışıyor. O öyle bakınca da ona da veresim geliyorGunaydin anneler. Biz iyiyuz cok şükür. Benim oglan yemek masasina saldiriyor banada verin diye bakalim 6 aylikkende böyle yapacak mi?
Hiç sesiniz çıkmıyor nerelerdesiniz :)
Biz 3 günlüğüne Balıkesir Akçay'a gittik. şansımıza hava yağmurluydu. denize giremedik. bir ara güneş açtı o sıra azıcık güneşlendik kızımın ayakları soktum denize su çok soğuktu. ama hiç korkmadı bıraksam dururdu baya da ayaklarını çırptı sürekli. Genel olarak zorlanmadık. arabadayken emziriyordum. dışardayken bebek arabasında da uyuyordu. emzirme önlüğü de almıştım yanıma çok acıkırsa cafe vs. fark etmeksizin oturup rahatça emzirdim.kızlar bebişinizle tatile gideniniz var mı bizde birkaç günlüğüne balıkesir tarafına gidelim diyoruz ama nasıl olur bilemedik
kızlar bebişinizle tatile gideniniz var mı bizde birkaç günlüğüne balıkesir tarafına gidelim diyoruz ama nasıl olur bilemedik
kızlar bebişinizle tatile gideniniz var mı bizde birkaç günlüğüne balıkesir tarafına gidelim diyoruz ama nasıl olur bilemedik
Iyi geceler kizlar, nasılsıniz? Yaz tatili arası verdik biz, öncesinde oglusu suya cokca alıştırmaya çalıştım( banyosunu kucagimda yaptirip suyu doldurmaya calisiyordum dogdugundan beri) sonra havuza soktuk kucagimizda, ve bu sefer deniz& havuz ikisini de denedi. Ören tarafina gittik, su ciddi anlamda soguktu ama ogluş sevdi suyu, tabi havuz daha cok tercihi oluyor sicak oldugu icin( temizlik vs tabi risk gibi bir bakimdan ama sanirim esim ve ben cokta odaklanmiyoruz, şansa bir sey de olmuyor, biz rahat oğluş bizden rahat:)) Beslenmesi meme& mama karisik, masa başında gözü yemeklere düsüyor gibi ama karpuz suyu denetmek dışında ek gıdaya başlamadık ki bağırsak sağlıģı icin henüz erken olduğunu düşünüyorum, keşke sadece anne sütü ile besleyebilseydim ama buna da şükür... günden güne büyüyor, oyunları, hareketleri ciddi anlamda kendine aşık ediyor. Her gün hem vücut egzersizini hem de oyunlarla farkındalığını artırmaya, yardım etmeye cabaliyorum. Uyku düzeni de rahat Allahtan o yüzden kolaylık oldu. Şimdilik böyle, tabi her gün yeni bir deneyim bakalım neler olacakbir de ara ara hamileliği özluyor gibiyim