Kızlar geçmiş zamanda konusuldu mu goremedim. 4. Ayda saglik ocaginin verdigi demir ilaci var. Fakat henuz kullanmadim. Kendi doktorumuz 6 aydan once verilen demir ilacina karsi.
Siz vermeye basladiniz mi ?
Merhaba:)) Bebisler buuurken her gune yenilikler gercekten doğru, cok sükür hepsine inanılmaz keyifli bir şeymisMerhaba bizlde tatil yapip geldik. Suur iyiyiz buyumeye devam ediyoruz. Hep yeni ozellikleri geliyor oglusun yeni ozelliklerine seviniyoruz
Sanirim bebek sipasina goturdunuz bebisi ? Nasil gecti, ne gibi faydasini gordunuz ? Bende goturmek istiyorum ama bi ay daha gecsin diye bekliyorum.
Iyi geceler kizlar, nasılsıniz? Yaz tatili arası verdik biz, öncesinde oglusu suya cokca alıştırmaya çalıştım( banyosunu kucagimda yaptirip suyu doldurmaya calisiyordum dogdugundan beri) sonra havuza soktuk kucagimizda, ve bu sefer deniz& havuz ikisini de denedi. Ören tarafina gittik, su ciddi anlamda soguktu ama ogluş sevdi suyu, tabi havuz daha cok tercihi oluyor sicak oldugu icin( temizlik vs tabi risk gibi bir bakimdan ama sanirim esim ve ben cokta odaklanmiyoruz, şansa bir sey de olmuyor, biz rahat oğluş bizden rahat:)) Beslenmesi meme& mama karisik, masa başında gözü yemeklere düsüyor gibi ama karpuz suyu denetmek dışında ek gıdaya başlamadık ki bağırsak sağlıģı icin henüz erken olduğunu düşünüyorum, keşke sadece anne sütü ile besleyebilseydim ama buna da şükür... günden güne büyüyor, oyunları, hareketleri ciddi anlamda kendine aşık ediyor. Her gün hem vücut egzersizini hem de oyunlarla farkındalığını artırmaya, yardım etmeye cabaliyorum. Uyku düzeni de rahat Allahtan o yüzden kolaylık oldu. Şimdilik böyle, tabi her gün yeni bir deneyim bakalım neler olacakbir de ara ara hamileliği özluyor gibiyim
Merhabalar, belki bazi arkadaşlara abartı gelebilir ama ben 40 indan sonra hemen basladım çesitli oyunlara. Farkli sesler, renkler, kartlar ve simdi cogunlukla kitap ve ingilizce dinletiler, muziklerle seanslar yapiyorum. Farkindalığı her gecen gun ilerliyor, ve ben bu oyunlarin kartlarin ve kitaplarin etkili oldugunu düsunüyorum. Bebisler tabi kendi halinde cok ilgilenmeyebilir ama o gosterilen kartlari ankatmak, dikkat cekmek oyun yapmak bizim elimizde, karsisina gecip oyun saatleri onemli. Onu haricinde ben mutlaka farkli insanlarla ( farkli yüzler ve sesler duysun diye ) iletisimde olmasina ozen gösteriyorum. Cok konusuyoruz, birlikte egzersiz yapiyoruz, yuruyus vs, yemegi bile kanguru ile onunla konusarak yap.aya calisiyorum o da elinde tahta kasij falan takiliyor. Bakalim 6. Aydan aonra anne bebek gruplarini arastiriyor olacagim. Zaman cabuk ilerliyor bir bakmisiz 1. Yaslarigelmis bile:))Kizlar 0-12 ay erken gelisim zeka kartlarindan alan var mi? Ben gecen hafta aldim. Kizimla hergun bakiyoruz. Normalde ne görse tutup agzina götürmek ister kartlara uzun uzun bakiyor. Ve bazi sekillere aşırı hareketli tepkiler veriyor. Belki o an denk gelmistir diye farkli zamanlarda ayni sekilleri gosterdim o sekilleri gorunce eli ayagi durmuyor. Sesler cikariyor. Baska karta gecince bakiyor uzun uzun. Anlamadim ise yariyor mu yaramiyor mu
Maaşallah suphanallah canım:))Iyi geceler kizlar, nasılsıniz? Yaz tatili arası verdik biz, öncesinde oglusu suya cokca alıştırmaya çalıştım( banyosunu kucagimda yaptirip suyu doldurmaya calisiyordum dogdugundan beri) sonra havuza soktuk kucagimizda, ve bu sefer deniz& havuz ikisini de denedi. Ören tarafina gittik, su ciddi anlamda soguktu ama ogluş sevdi suyu, tabi havuz daha cok tercihi oluyor sicak oldugu icin( temizlik vs tabi risk gibi bir bakimdan ama sanirim esim ve ben cokta odaklanmiyoruz, şansa bir sey de olmuyor, biz rahat oğluş bizden rahat:)) Beslenmesi meme& mama karisik, masa başında gözü yemeklere düsüyor gibi ama karpuz suyu denetmek dışında ek gıdaya başlamadık ki bağırsak sağlıģı icin henüz erken olduğunu düşünüyorum, keşke sadece anne sütü ile besleyebilseydim ama buna da şükür... günden güne büyüyor, oyunları, hareketleri ciddi anlamda kendine aşık ediyor. Her gün hem vücut egzersizini hem de oyunlarla farkındalığını artırmaya, yardım etmeye cabaliyorum. Uyku düzeni de rahat Allahtan o yüzden kolaylık oldu. Şimdilik böyle, tabi her gün yeni bir deneyim bakalım neler olacakbir de ara ara hamileliği özluyor gibiyim
Merhabalar, belki bazi arkadaşlara abartı gelebilir ama ben 40 indan sonra hemen basladım çesitli oyunlara. Farkli sesler, renkler, kartlar ve simdi cogunlukla kitap ve ingilizce dinletiler, muziklerle seanslar yapiyorum. Farkindalığı her gecen gun ilerliyor, ve ben bu oyunlarin kartlarin ve kitaplarin etkili oldugunu düsunüyorum. Bebisler tabi kendi halinde cok ilgilenmeyebilir ama o gosterilen kartlari ankatmak, dikkat cekmek oyun yapmak bizim elimizde, karsisina gecip oyun saatleri onemli. Onu haricinde ben mutlaka farkli insanlarla ( farkli yüzler ve sesler duysun diye ) iletisimde olmasina ozen gösteriyorum. Cok konusuyoruz, birlikte egzersiz yapiyoruz, yuruyus vs, yemegi bile kanguru ile onunla konusarak yap.aya calisiyorum o da elinde tahta kasij falan takiliyor. Bakalim 6. Aydan aonra anne bebek gruplarini arastiriyor olacagim. Zaman cabuk ilerliyor bir bakmisiz 1. Yaslarigelmis bile:))
Dıs ağrısı beterdir, çok geçmiş olsun. Doktorlar genelde emzirmeye engel olmayan ilaç kullanıyorlar. Umarım biran önce iyi olursun.Gecem diş ağrısıyla mahvoldu doktora gideceğim ama emzirirken nasıl olcak kızlar
Gecem diş ağrısıyla mahvoldu doktora gideceğim ama emzirirken nasıl olcak kızlar
Dıs ağrısı beterdir, çok geçmiş olsun. Doktorlar genelde emzirmeye engel olmayan ilaç kullanıyorlar. Umarım biran önce iyi olursun.
Sagolun arkadaşlar 20lik disimmis çektiler direk iğne vurulduğu için emzirmeyeceğim birkaç saat sağıp gitmiştim zaten.. ilaçlı bir durumum yok şükür ki en son lisede gitmiştim galiba biraz tedirgin oldum ama rahatladımçok geçmiş olsun canım. hamileyken bile yapılıyor diş şimdide yapılır bencede doktorun bilir.
geçmiş olsun canım..Sagolun arkadaşlar 20lik disimmis çektiler direk iğne vurulduğu için emzirmeyeceğim birkaç saat sağıp gitmiştim zaten.. ilaçlı bir durumum yok şükür ki en son lisede gitmiştim galiba biraz tedirgin oldum ama rahatladım
Canim ben de meme +mama seklinde gidiyorum. Bize dr. En son keci sütlü mama önerdi. Biz de aptamil conformil kullaniyorduk. Keci sütlü mama ve biogaia ile gaz sorunumuz kalmadı gibi.geçmiş olsun canım..
kızlar merhaba.. benim oğlum emmiyordu sağarak veriyordum sütümü ancak şu sıralar sütüm kesilmek üzere makinam eski çünkü.. neyse formül mama veriyorum bebeğşme ama hangisini denediysem çıcuk ishal oluyor.... olabilir mi böyle bişey ya kafayı yiyeceğim gece gazdan kıvranıyor altıba yapıyor rahatlıyor en az 10 kez yapıyor günde.. doktora götürdük tahlil verdik engeksiyon falan yok. ama mama içtiği anda oluyor doktora randevu aldık tekrardan salı gününe bide size sorayım dedim.. belki bilen duyan vardır.. kullandığımız markaları yazayım sma optipro,bebelac,bebelac gold, aptamil, aptamil conformil, hero baby, hipp..
Canım çok geçmiş olsunSagolun arkadaşlar 20lik disimmis çektiler direk iğne vurulduğu için emzirmeyeceğim birkaç saat sağıp gitmiştim zaten.. ilaçlı bir durumum yok şükür ki en son lisede gitmiştim galiba biraz tedirgin oldum ama rahatladım
kan testinde alerji çıkmamıştı bu hafta deri testide yaptıracağız inşallah yoktur öyle bişey.. alerjidende korkmuyo değilim açıkçası..Alerjisi vardır belki inek sütüne canım. Bu mamalar inek sütü içeriyor hepsi bildiğim kadarıyla. Bu alerji kabız da yapabiliyor ishal de