2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya bir sorum olacak da Benim korkarak yazıyorum şu an bile bunu ben Doğumdan sonra 4 aydır düzenli regl oluyorum bu ay normalde tarihime 4 gün var ama dün kırmızı kan geldi geri kesildi geri pembemsi oldu geri arada bu şekilde yani bi peçetelik kan geliyor akıntı şeklinde çok korkuyorum Allah korusun başka neden kaynaklanabilir yardımcı olursanız sevinirim
Cnm ben de 4 ay sonra ilkkez adet oldum bir pet dolmadan kesildi ben de anlayamadım

kurabik kurabik Çok geçmiş olsun yazdıklarını okurken şunu düşündüm, b3begin yaşadıklarını.. öyle strese girmiş ki yavrum atlatması zaman alabilir ben ilk gebeligimde çok stresli şeyler yaşadım o yüzden ilk bebeğim hiç uyumazdı ,hamilelikteki stresim bebeğe geçti.. yani çok normal aslında kuzucuk dünyaya gelir gelmez iğneler hastalıklar ateşler ishaller ,zamanla duzelece inşallah, annesinin güvenli kolları onu iyi edecek..

Kızlar benim bebegimin de uykusu bozuldu saat başı kalkıyor gece doktor çok normal desi çünkü farkındalık arttığı için kaygılar artıyormuş o yüzden uyanıp bakıyormuş ben nerdeyim annem nerde

Iyi gunler kizlar bu aralar buyume ataklari geciriyor uyumasi azaliyor oyun istiyor. Artik bizimki yattigi yerden sıkılıp kucak istiyor.
Gece uykusununa 9-10 arasi yatiriyorum. Odanin karanlik ol.asina dikkat ediyorum gece 2 saate bir kalkiyor emmek icin.alistim kalkmasina cok sukur ki emip geri uykuya geciyor. Sabak 6 da uyaniyiruz taki 9 a kadar.

Hayırlı sabahlar kızlar 4 aylık kontrol var bugün aşı olacaz inşallah ateş yapmaz
Canim insallah ates yapmaz. Benimde asi sonrasi gunduz yoktu ama aksam 9 dan sonra. Ates oldu. 38.6 ya kadar cikti soguk bezleri kol bacak eklem yerlerine koydum ve doktorum fitil vermisti ondan yariya kesip verebilirsin demisti atesi surekli yukselince verdim. Huzursuzlanmasi vs. Olmadan atlattik. Uykuda da bir problem yasamadik.

kurabik kurabik canim cok gecmis olsun yasadiklariniz kolay seyler degil. Bebeğin ave atlatacaksiniz zor olani gecmis. Buyudukce her seyi dyzene girecek. Esine sana da sabirlar diliyorum. Birbirinize moral vererek bu zor zamanlari atlatacaksiniz. Esimle bende kendimize fazla zaman ayıramıyoruz kendi kendimize gulup geçiyoruz. Haftada bir firsat bulursak ne ala. Kendizide hafta bir zaman ayirmaya calisin firsaniti bulur bulmaz. Bu sadece sizin basinizda yok. :K

merhaba kizlar bizde bugun 4. ay aşısı odluk ve buyume ataklarinin alasını yaşıyoruz son iki haftadie tam duzeldi diyorum geri basliyor boyle boyle buyuyor minnaklar 😁
Aynen canim. Cok tatlilar aglamasini bile seviyorum sen ne tatli agliyorsun diyorum.
Bizimde 4.ay asimizi ogleden sonra yapicaz.insallah ates falan yapmaz.

Aynen canim. Cok tatlilar aglamasini bile seviyorum sen ne tatli agliyorsun diyorum.
Bizimde 4.ay asimizi ogleden sonra yapicaz.insallah ates falan yapmaz.
aynen canim bi de benim diger kizimda var o da ilgi istiyor :) cok sukur bugunler hizli geciyor bi bakmisiz 1 yas dogum gunu kutluyor olacagiz 😁 bu dertlerde dert mi diyorum ben😁😁

O zaman bir şekilde başta zor olsada ağlasada kucağı bıraktırmanız lazım her şey alışkanlık
Evet esimde oyle soyluyor yazlik yerdeyiz bahsetmistim onceden komsulr hep bsy mi var diyor eylul de evlerine dondugu vakit daha kolay olacak uygulaması smdi her agladgnda kapidalar stres kaynagi yani
Bgn doktora gittk masallah iyi kg muz
Ama boyumuz 61
47 cm dogmustu zaten
Surup verdi bilmiyorum bagimlilk olur mu dedim bitkisel dedi
Hem uyusun istiyorum hemde zaten antibiotik cart curt cok sey kullandi bilemiyorum
1 ay daha mi sikayim disimi
Hep diolar ya 6 aylik olunca duzelir falan diye
Canım benimki gündüz hiç uyumuyor desem yeridir uyutuyorum 10 dk uyuyo uyanıyo doğduğundan beri aynı bende artık zorlamıyorum gece uykusu iyiydi ama 1 haftadır o da bozuldu uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum ama beceremiyorum
Aynen bnde bilemiyorum doktorda bsy demio normal dio ama hic is guc yapamiom sagolsun
kurabik kurabik Çok geçmiş olsun yazdıklarını okurken şunu düşündüm, b3begin yaşadıklarını.. öyle strese girmiş ki yavrum atlatması zaman alabilir ben ilk gebeligimde çok stresli şeyler yaşadım o yüzden ilk bebeğim hiç uyumazdı ,hamilelikteki stresim bebeğe geçti.. yani çok normal aslında kuzucuk dünyaya gelir gelmez iğneler hastalıklar ateşler ishaller ,zamanla duzelece inşallah, annesinin güvenli kolları onu iyi edecek..
Insallah insallah bazen dusunuyorum buyudukce bizi daha iyi tanidikca guven duygusu artacak
Cunku kucagimda bile uyusa hep acip acip bakio gozleriyle
kurabik kurabik canim cok gecmis olsun yasadiklariniz kolay seyler degil. Bebeğin ave atlatacaksiniz zor olani gecmis. Buyudukce her seyi dyzene girecek. Esine sana da sabirlar diliyorum. Birbirinize moral vererek bu zor zamanlari atlatacaksiniz. Esimle bende kendimize fazla zaman ayıramıyoruz kendi kendimize gulup geçiyoruz. Haftada bir firsat bulursak ne ala. Kendizide hafta bir zaman ayirmaya calisin firsaniti bulur bulmaz. Bu sadece sizin basinizda yok. :K
Evet cok haklisin sadece biz degiliz :KK66: herkes bu evreden geciyor
Zaten inanin mıymıy biri degilim
dediginiz gibi 10 dk dursa koydugum yerde sukür diyecegim

Evet esimde oyle soyluyor yazlik yerdeyiz bahsetmistim onceden komsulr hep bsy mi var diyor eylul de evlerine dondugu vakit daha kolay olacak uygulaması smdi her agladgnda kapidalar stres kaynagi yani
Bgn doktora gittk masallah iyi kg muz
Ama boyumuz 61
47 cm dogmustu zaten
Surup verdi bilmiyorum bagimlilk olur mu dedim bitkisel dedi
Hem uyusun istiyorum hemde zaten antibiotik cart curt cok sey kullandi bilemiyorum
1 ay daha mi sikayim disimi
Hep diolar ya 6 aylik olunca duzelir falan diye

Aynen bnde bilemiyorum doktorda bsy demio normal dio ama hic is guc yapamiom sagolsun

Insallah insallah bazen dusunuyorum buyudukce bizi daha iyi tanidikca guven duygusu artacak
Cunku kucagimda bile uyusa hep acip acip bakio gozleriyle

Evet cok haklisin sadece biz degiliz :KK66: herkes bu evreden geciyor
Zaten inanin mıymıy biri degilim
dediginiz gibi 10 dk dursa koydugum yerde sukür diyecegim
Uyku için mi şurup verdi? Ne verdi

Eet infantum good night fakat almadım
Su an bezde kırmızı leke gördüm ilk dogdugu günde olmustu susuzluktan demislerdi
Smdide cok terliyor diye doktora danisip su da veriyorum bunun disinda sadece emiyor bgnde kıyamam yine cok agladı terledi bezide hep cisli cikiyor ama susuz mu kaldi bilemdim tekrar gorursem doktora gidecegim yine

Eet infantum good night fakat almadım
Su an bezde kırmızı leke gördüm ilk dogdugu günde olmustu susuzluktan demislerdi
Smdide cok terliyor diye doktora danisip su da veriyorum bunun disinda sadece emiyor bgnde kıyamam yine cok agladı terledi bezide hep cisli cikiyor ama susuz mu kaldi bilemdim tekrar gorursem doktora gidecegim yine
Uyku için mi şurup verdi? Ne verdi

Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?

Canim insallah ates yapmaz. Benimde asi sonrasi gunduz yoktu ama aksam 9 dan sonra. Ates oldu. 38.6 ya kadar cikti soguk bezleri kol bacak eklem yerlerine koydum ve doktorum fitil vermisti ondan yariya kesip verebilirsin demisti atesi surekli yukselince verdim. Huzursuzlanmasi vs. Olmadan atlattik. Uykuda da bir problem yasamadik.
Sağolasın canım aşı olmadı 28 ine dedi istanbulda değil memleketteyim.buradaki hemşire haftaya dedi.sadece boy kilo baktı.fitil filan verir bize de inşallah.

Kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Yani yüz üstü, sırt üstü, yan yatış yastığıyla, reflü yatağıyla vs? Şimdi benim bebeğim doğduğundan beri sırt üstü yatar kafasını yana çevirir çoğunlukşa yan yatarmış gibi ve 4. Ayına kadar reflü yatağında o şekilde yatırdım. Şimdi hem yatak küçük gelmeye başladı hem de biraz daha rahat etsin diye yatağı kaldırdım fakat bu sefer de yarım dönmeleri başladığı için tedirgin olduğumdan yan yatış yastığını deniyorum fakat gündüz bir kere yan döndüğünde altta kalan kolunda hafif de olsa anlık bir renk değişimi gördüm hemen düzelttim bebeğimi. Yani üstüne yatınca dolaşım gitmeyince olur ya o türden. Şimdi yüz üstü dönerse kendini kurataramaz geri dönemez diye yan yatış yastıklı yatırıyorum ama kolunun üstüne yatınca da az önfe anlattığom dolaşım bozuklugu olur diye de yan yatırmak korku veriyor, ben de yan yatış yastığının ortadına koyuvrriyorum sırt üstü biraz dar geliyor bir tarafı uzun bir yastık. bacakları rahat olmuyor bu sefer ama. Sizlere danışmak istedim nerde nasıl yatırıyorsunuz ve bebekleriniz yan dönüşlere başladı mı? Eğer başladıysa yatakta yatma şekli nedir acaba?

aynen bende reflü yatağında yatırıyordum canım. büyüdü sığmaz oldu artık. yan dönüyo bi haftadır. çok tedirgindim hiç yalnız bırakmadım. tuvalete bile gitmedim beşiğine koyup. yanımda yatırıyorum zaten geceleri sürekli kontrol ettim iki üç gün kuş uykusunda yattım nerdeyse. sonunda bi baktım diğer elini kurtarıp kendini kaldırıp kafasını düzeltti. şok geçirdim. ve tüm bunlar bi hafta içinde oldu. sanırım yüz üstü dönmeye çalışa çalışa kolları güçlendi. yine de gece yastıkla destekliyorum tam dönemesin diye. bi de emzirmek dışında da kalkıyorum sürekli bebek sonuçta güven olmaz.

X