2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sütün artmasını memelerden süt akması değil aslında bebek emmeye devam ettikçe memede süt üretiminin devam etmesidir,sürekli emme devam edince de öyle şişmiş memelerle değil aksine sönmüş memelerle karşılaşılır. Ben göğüslerimi sıktığımda bir iki damla ancak süt çıkardı çünkü bebeğim sürekli emerdi,bazen süt üretimi olduğuna kendim bile inanamazdım ama kızım ayda bir kilo alır günde en az 10-12 kirli bez çıkartırdı. Bebeğin hep emmek istemesi hep memede kalması kadar sütü artıran hiçbir şey yok,anne sütünün artması için bulunmaz nimet.
o halde dogru yoldayim bende cok tesekkur ederim.

o halde dogru yoldayim bende cok tesekkur ederim.

Sakın sütünün yetmediğini düşünme o memede süt olmasa o bebeği orda tutamazsın :) sütü azaltan tek şey stres,stres oksitosin hormonunu baskılar ve sütü azaltır. Ben özgüveni yüksek olsun her ihtiyacı olduğunda annesinin yanında olduğunu bilsin diye emzirirdim kızımı içgüdüsel olarak sütümü de çoğaltmış olurdum.

Ben kız hiç durmuyo sürekli ağlıyo kucakta uyuyo yatırınca başlıyo ağlamaya artık çok yoruldum bazen delirecek gibi oluyorum 2 çocukla çokta zor

kizlar benimkininde surekli burnu tikali surekli aciyorum ama gecmiyo bi turlu ya o da onu emerken uyurken rahatsiz ediyi
dogdugundan beri benimkinde de ayni sekilde burun tikanikligi var. Gozunun biri de surekli akiyordu. Sukur birkac gundur goz akmasi kesildi yalniz burnu ayni. Bazi bebekelin kanallari dar oldugu icin olabilirmis birkac aya duzelir dedi doktoru ve ebesi.
İlk bir senede agizdan nefes alimi tam olmadigi icin baya problem oluyor yavrularda. Ben cekiyorum az da olsa rahatliyor yavrum.
Artik burasi bos. Herkes bebeğiyle ilgileniyor bakamiyor galiba. Biz bugün tam 1 aylik olduk. Buyuyoruz.
Geceleri bazen iyi bazen kotu. Keyfine gore
oy masallah zaman artik nasil geciyor bir de bakmisiz ki bir yasini kutluyoruz burada.

Gunaydin kizlar.dun saglik ocaginda aylik kontrolumuz vardi. Masallah guzel buyumusuz 1kilo almisiz.4cm uzamisiz.
Kizlar bir kac gundur bebegimin yuzunde hafif kizariklik vardi.sonra minik sivilce sekline donduler.vucutta yok.arastirdim ki yogurt sut alerjisi olabilirmis.dun aike hekimine gosterdim bilemedi isilik dedi.cok sicak tutma dedi tabii ben inanmadim.
Aksam 1 kase yogurt yemistim sabah baktim yuzunde daha coktu.sanirim dikkat etmem lazim.insallah gecici bir durumdur.

Gunaydin kizlar.dun saglik ocaginda aylik kontrolumuz vardi. Masallah guzel buyumusuz 1kilo almisiz.4cm uzamisiz.
Kizlar bir kac gundur bebegimin yuzunde hafif kizariklik vardi.sonra minik sivilce sekline donduler.vucutta yok.arastirdim ki yogurt sut alerjisi olabilirmis.dun aike hekimine gosterdim bilemedi isilik dedi.cok sicak tutma dedi tabii ben inanmadim.
Aksam 1 kase yogurt yemistim sabah baktim yuzunde daha coktu.sanirim dikkat etmem lazim.insallah gecici bir durumdur.
Maşallah 🧿

Arkadaşlar birşey soracağım benim bücür memede yaşıyor. Babasında bile durmuyor. Basıyor çığlığı. Ne zaman babasında rahat rahat duracak. Hani belki bir kahvaltı hazırlamak için vaktim olur 😂

Canim hormonlardan da bebekaknesi oluyor kimi bebeklerde.ilk iki kizimda olmadi ama bu kizimda oldu. Bir adet dönemi kadar olur gider demisti ebemiz dedigi gibi yavas yavas kaybolmaya basladi

dogdugundan beri benimkinde de ayni sekilde burun tikanikligi var. Gozunun biri de surekli akiyordu. Sukur birkac gundur goz akmasi kesildi yalniz burnu ayni. Bazi bebekelin kanallari dar oldugu icin olabilirmis birkac aya duzelir dedi doktoru ve ebesi.
İlk bir senede agizdan nefes alimi tam olmadigi icin baya problem oluyor yavrularda. Ben cekiyorum az da olsa rahatliyor yavrum. oy masallah zaman artik nasil geciyor bir de bakmisiz ki bir yasini kutluyoruz burada.
Bizimkinde de oldu sağ gözden iltihap gibi aktı çocuk doktoruna götürdüm damla verdi kullandık geçti gözyasi kanallari tikali olabiliyormus ters C seklinde gozunden burnuna masaj yapmami önerdi oyle aciliyormus

Benim bebeğim de öyle oldu isilik olduğunu düşündüm hafif giydirdim banyo sık sık şimdi geçiyor, maşallah bu arada :)

Kizlar merhaba ben gibi cogu kisi bebisleriyle ilgileniyor ve forma bakamiyor. Forma bakmayi birak yemek yiyemiyor. Uyuyan bebekte illa anne bisey yaparken yerken uyaniyor. Bizim sıpa da dahil

Kararsiz kaldigim bi konu var yardimlarinizi rica ediyorum. Oglum kucagi ve memeyi cok seviyor ve rahat is yapmak icin ev tipi ana kucagi almak istiyorum. Titresimli mi almalıyım sallanmali mi ? Siz hangisini hangi modeli kullandiniz öneriniz var midir ?

arkadaşlar iyi çalışmalr klomen ve aşılama tedavisi sonrası aşılamada tutmayınca klomenle gebe kaldım çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin fakat adetim geçeli 3 gün oldu ha oldum ha olucam derken birde progestan kullandırdı doktorum daha kalmadan idrarda direk çift çizgiyi gördüm yarın doktor kontrolüm var .ara ara bulantılarım var ve 3 gündür özellikle sabahkları ve yemekten karın ağrısı ve bel ağrısı yaşamaya başlıyorum ara ara gelip gidip gelidğinde bir saat kadar falan sürüp akşam hiç bişey kalmıyo aynı durumu yaşaynalr varmı birkere düşük yaptım ve şuan çok korkuyrm aynı şey olur diye doktorumu aradım normal ağrılar dedi ama birde size sormak istedim :KK43:((((

arkadaşlar iyi çalışmalr klomen ve aşılama tedavisi sonrası aşılamada tutmayınca klomenle gebe kaldım çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin fakat adetim geçeli 3 gün oldu ha oldum ha olucam derken birde progestan kullandırdı doktorum daha kalmadan idrarda direk çift çizgiyi gördüm yarın doktor kontrolüm var .ara ara bulantılarım var ve 3 gündür özellikle sabahkları ve yemekten karın ağrısı ve bel ağrısı yaşamaya başlıyorum ara ara gelip gidip gelidğinde bir saat kadar falan sürüp akşam hiç bişey kalmıyo aynı durumu yaşaynalr varmı birkere düşük yaptım ve şuan çok korkuyrm aynı şey olur diye doktorumu aradım normal ağrılar dedi ama birde size sormak istedim :KK43:((((

Sakın sütünün yetmediğini düşünme o memede süt olmasa o bebeği orda tutamazsın :) sütü azaltan tek şey stres,stres oksitosin hormonunu baskılar ve sütü azaltır. Ben özgüveni yüksek olsun her ihtiyacı olduğunda annesinin yanında olduğunu bilsin diye emzirirdim kızımı içgüdüsel olarak sütümü de çoğaltmış olurdum.
aynen bende ne zaman isterse ne kadar isterse hep duruyor canim ✌

ağrıların normal canım. olumlu düşün ve saglikla kucagina almak nasip olsun :)

Kizlar merhaba ben gibi cogu kisi bebisleriyle ilgileniyor ve forma bakamiyor. Forma bakmayi birak yemek yiyemiyor. Uyuyan bebekte illa anne bisey yaparken yerken uyaniyor. Bizim sıpa da dahil

Kararsiz kaldigim bi konu var yardimlarinizi rica ediyorum. Oglum kucagi ve memeyi cok seviyor ve rahat is yapmak icin ev tipi ana kucagi almak istiyorum. Titresimli mi almalıyım sallanmali mi ? Siz hangisini hangi modeli kullandiniz öneriniz var midir ?
benim normal arabaya takilan ana kucagi var. diverleri hakinda bilgim yok. sallama veya titremeden hic denemedim. ilk kizimda hoslanmazdi ondan almamistim.

benim bildigim o sut aknesi ve dokunmamak gerek zamanla geciyor. bi bakiyorsun var bi bakiyorsun yok. alerji olsa kakasindan da belli olur ayrica egzama gibi olur surati.

X