2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben uçağa tek maalesef binemem eşiminn izni yok korku var yenemiyorum acaba gitmesem mi doktor da önermem dedi bilemedim valla..benim de sanırım geriden geliyor inşallah sıkıntı olmaz Rabbim yardımcımız olsun.sagolasin canım
Bence gitme canım neden riske atasın ki bebeğini
Bende ailemden uzağım özledim de ama bebeğim büyüyene kadar gitmeyi düşünmüyorum bu en az 2 ay demek

Ben ilk hamileliğimde 54 kilodan 100 kiloya çıktım :kk77: Nasıl oldu anlamadım ama iyi yedim bulantım da yoktu yıllarca yaptığım diyet hamilelikte patladı :KK57: bu sefer diyetisyen kontrolünde ilerle dedi doktorum yine hızlı kilo almaya başlarsan. garip olan 6 ayda 55 kiloya düştüm ödemmiydi neydi anlamadım

Vaaoow supersin valla. Cok almissin ama cabucak da vermissin masaallah.

kızlar doktordan az once geldim 6.2 mm 5 haftalık hamilesin dedo ama burada 6 haftalık görünüyorum.bir hafta sonra tekrar cagirdi memlekete gideceğim.orada giderim artık.uzun yolculuğu da önermiyorum dedi ama ailemi çok özledim yıl boyu çalıştım gitmek istiyorum ama kafam karıştı ...

Ne kadar uzaklikta ailen? Kac saatlik bir yolculuk yapman gerekiyor?

Arkadaşlar Ankara da hangi hastanelere gidiyorsunuz memnun kaldığınız hastane var mı ? Daha önce de bir düşük yaşadım . İyi bir doktor istiyorum

Ben Cukurambar Koru hastanesinde Zahide Kucuk'e gidiyorum. Simdilik memnunum. Ilk dogumumda da Medical Park'ta Aylin Ayrim'a gittim. Ondan da cok memnun kalmistim. Hu sefer sigortam Aylin Hanimi karsilamadigi icin doktor degistirmek durumunda kaldim.

P pheri ya o kiloyu nasıl verdin. Vallahi tebrik ederim seni. 47 kiloyla hamile kaldım 58 ile doğurdum Doğumdan eve geldim 57 kiloyum. Sinir krizi geçirecektim. Oysa herkes 5 kilo Doğumda gider demişti ama gitmesi. 6 ayda eski kiloma geri dönebildim. Şimdi de 48 le hamile kaldırımların 8 kiloyla kapatırım.

P pheri ya o kiloyu nasıl verdin. Vallahi tebrik ederim seni. 47 kiloyla hamile kaldım 58 ile doğurdum Doğumdan eve geldim 57 kiloyum. Sinir krizi geçirecektim. Oysa herkes 5 kilo Doğumda gider demişti ama gitmesi. 6 ayda eski kiloma geri dönebildim. Şimdi de 48 le hamile kaldırımların 8 kiloyla kapatırım.
Maşallah çok şanslısın o zaman ortalama herkes 20 kilo civarı alıyor ben sanki şimdiden almaya başladım:KK48::KK48::olamaz:

Merhaba kızlar..
Nasılsınız?
Ben baya baya kötüyüm.
Hele dün öğleden sonra akşam kendimde değildim aşırı şiddetli mide bulantısı yani yok böyle bir şey.
Oğluma yetemez hale geldim.
İş yerinde bile duramadım eve gttik.
Oğlum anne karnım çok aç dedi o kadar fenayım ki kalkıp çocuğuma bi tabak yemek veremedim.
Oğlum babanı bekle gelecek şimdi dedim.
Uysal uysal gitti babası gelince anladık tv karşısında öyle aç aç uyuyakalmış.
Öyle zoruma gitti ki ağladım ağladım..
Herkesle konuşup dertleşesim var o kadar kimsesiz kalmışım ki.
Kendimi sürekli berbat hissediyorum çok zoruma gidiyor oğlumla ilgilenememek.
Allahbyardımcın olsun benim de gözlerim doldu. İnşallah kolaylıkla atlatırsın.

Kizlar ilk sayfaya guzel hammislermizin bir listesi yapilsa keske.
Ben dusundum yapmayida istedim ama konuyu sevgili K Kazen actigi icin ilk sayfada yapamiyorum.
Yorum olarak yaparsamda 10 dk ya kadar degisiklik yapma hakkim var.Yeni bir arkadas gelirse ekleme yapamam.Oyuzden vazgectim yoksa istiyordum yapmayi

Maşallah çok şanslısın o zaman ortalama herkes 20 kilo civarı alıyor ben sanki şimdiden almaya başladım:KK48::KK48::olamaz:
İlk hamileliğimde 4 ayda 4 kilo aldım. Sonra bir dur dedim bu böyle gitmez. Anıt cümbür sağlıksız olan hiçbir şey yemedim. Ve inanılmaz spor yaptım. Bunda da yavaştan başladım spora gümde yarım saat tempolu yürüyüşle. Normal Doğuma çok büyük etkisi var.

Kizlar ben de ilk hamileligimden once dogum oontrol hapindan dolayi 6 kilo almistim. Veremedim bi turlu. 48 kilodan 54 kiloya cikmistim. O ara kilolari veremeden hamile kaldim. 6. Haftada baslayan bulantilarim 14.haftaya kadar surmustu. Bulantilardan 7 kilo verdim 47 kiloya dustum. Sonra bulantilar gecince de yavas yavas almaya basladim kilo. 32. Haftada daha 52-53 kilo civariydim. Sonra suyum azaldigi icin yatis verdi doktorum. Yatistan dolayi son iki ayda 10-12 kilo aldim ve 64 kiloyla doguma girdim 39. Haftamda. Dogumdan sonra hevesle bir tartildi. 63 kiloyum. Sok oldum tabi. Meger odem olusmus. Ilk 20 gun icinde 52 kiloya indim. Sonrasinda kizimda alerji cikti ve uzun sure sadece patates, makarna, ekmek, zeytin yiyerek beslendim. 1 yasindan sonra alerjisi gecti ve normal yeme duzenime donmeye basladim yavas yavas. Ama aylarca karbonhidrat agirlikli ve tek tip beslenince sindirim sistemim bagirsaklarim floram bozuldu tabi. O donemde kilo aldim. 58e falan ciktim. Son olarak da 54 kiloyla ikinci bebegime hamile kaldim. 6.haftaya kadar bulantim yoktu yine. O aralar cok istahliydim 55.5 a ciktim. 6.haftada bulantilar bir basladiysa nerdeyse hicbirsey yiyemez oldum. Bi serum taktirdiktan sonra bir iki gun bogazimdan birseyler geciyor o kadar. Su anda da 53 kiloya dusmusum. 2.5 kilo vermisim yani. Ilk kizimdaki gibi olursa 14.haftaya daha 5 haftam var.nasil gecicek bilmiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Epey muhabbet dönmüş maşallah kızlar
Midesi bulanan arkadaşlar inşallah kolayca atlatırsınız bu süreci mide bulantısı gerçekten kötü bişey sizin yazdıklarınızı okuyunca bende mi sorun var dedim:KK48:Hiç mide bulantısı yok iştahım da gayet açık herşeyi yiyorum korkarım bin kilo olucam:KK48::KK48:
Benim de çok şükür mide bulantım YÖK ama ağzımda tat değilimi var meyersem ağzımda acı tat kalıyor o yüzden yiyemiyorum. Sanırım yine kızım olacak.

İlk hamileliğimde 4 ayda 4 kilo aldım. Sonra bir dur dedim bu böyle gitmez. Anıt cümbür sağlıksız olan hiçbir şey yemedim. Ve inanılmaz spor yaptım. Bunda da yavaştan başladım spora gümde yarım saat tempolu yürüyüşle. Normal Doğuma çok büyük etkisi var.
İyi de çok erken değil mi spor için ben o kadar çok şey duyuyorum ki bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum temizliği bile yaptırıyorum en azından 3,4 aylık olana kadar kendimi yormamaya karar verdim

Kizlar ben de ilk hamileligimden once dogum oontrol hapindan dolayi 6 kilo almistim. Veremedim bi turlu. 48 kilodan 54 kiloya cikmistim. O ara kilolari veremeden hamile kaldim. 6. Haftada baslayan bulantilarim 14.haftaya kadar surmustu. Bulantilardan 7 kilo verdim 47 kiloya dustum. Sonra bulantilar gecince de yavas yavas almaya basladim kilo. 32. Haftada daha 52-53 kilo civariydim. Sonra suyum azaldigi icin yatis verdi doktorum. Yatistan dolayi son iki ayda 10-12 kilo aldim ve 64 kiloyla doguma girdim 39. Haftamda. Dogumdan sonra hevesle bir tartildi. 63 kiloyum. Sok oldum tabi. Meger odem olusmus. Ilk 20 gun icinde 52 kiloya indim. Sonrasinda kizimda alerji cikti ve uzun sure sadece patates, makarna, ekmek, zeytin yiyerek beslendim. 1 yasindan sonra alerjisi gecti ve normal yeme duzenime donmeye basladim yavas yavas. Ama aylarca karbonhidrat agirlikli ve tek tip beslenince sindirim sistemim bagirsaklarim floram bozuldu tabi. O donemde kilo aldim. 58e falan ciktim. Son olarak da 54 kiloyla ikinci bebegime hamile kaldim. 6.haftaya kadar bulantim yoktu yine. O aralar cok istahliydim 55.5 a ciktim. 6.haftada bulantilar bir basladiysa nerdeyse hicbirsey yiyemez oldum. Bi serum taktirdiktan sonra bir iki gun bogazimdan birseyler geciyor o kadar. Su anda da 53 kiloya dusmusum. 2.5 kilo vermisim yani. Ilk kizimdaki gibi olursa 14.haftaya daha 5 haftam var.nasil gecicek bilmiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Benimde ilk Doğumdan sonrasın ödem oldu. Ama hamilelikte yoktu. Doğuma gittiğim ayakkabılarla geri dönemedim. Doğumdan 1 ay sonra tatile gitmiştik eşim şort giyme demişti o kadar şişmiştim.

İyi de çok erken değil mi spor için ben o kadar çok şey duyuyorum ki bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum temizliği bile yaptırıyorum en azından 3,4 aylık olana kadar kendimi yormamaya karar verdim
Allah büyüktür. Kızım sürekli kucağımda 11 kilo taşıyorum zaten sürekli yarım saat sporla bir şey olacaksa allah öyle istemiştir. İlk gebeliğimde ben de 4. Aydan sonra başladım ama şimdi zaten her an spor yapar vaziyetteyim.

Dogum cikisi eve gidince 63u gorunce inanilmaz hayal kirikligina ugramistim. 3 kiloya yakin bebek, e plesantasi bilmem nesi derken. Bari 4 kilo vermis olsaydim diye uzuldum. Ama suni sancidan dolayi sanirim odem olusmus. Sonradan gitti bi anda onlar da.

Ah keşke benimde öyle olsa bu sefer 8 kilocuk alsam. Bende çok korkmuştum Rüyama giriyordu eski halim. Hızlı kilo verebilen birisiyim onun da avantajı vardı sanırım. Doğumdan çıktığımda 96 kiloydum. Sonra hergün neredeyse bir kilo verdim. Bi ara 77 takılı kaldım. Sonra tekrar hızlandı kilo verişim. Bence sen az kilo aldığın için öyle olmuş. Benim çoğu ödemdi. Kalıcı kilolarda zamanla gitti. Emzirirken rezene içmiştim sürekli gazını alsın diye bebeğin o da kilo verdirmeyi hızlandırıyormuş. Süt olsun diye şekerli hamurişi yemedim hiç. Gram faydası yok şekerin. çünkü 2 yaşına kadar emzirdim Ek mama kullanmadım sütüm yetti 6 aylık süreçte. Sebze meyve et çeşitleri kuru yemişler yedim canım. Tek kalan sezeryan göbeğimdi. O da zamanla spora başlayınca eridi. Ama zor bir süreçti tabiki. Şimdi 15 kiloyla kapatmak istiyorum bakalım.

Hayirli aksamlar hanimlar ben de hamileligimi bugun ogrendim. Hala soktayim inanamiyorum. 3. Yavrum geliyor ilk ikisinde uzun tedavi surecleri yasadim yillarca bekledim. Ama iste Rabbim hic beklenmedik bir anda nasip etti.daha kasimda bebegimi kucagima almistim suan 8 aylik ve resmen abla olacak. En son adet tarihim 5 mayis ama nasilsa gec döllenme olmus galiba 11. Hafta olmasi gerekirken 6+1 dedi doktor.
Kizimi emziriyorum onu da kesin dusuk tehlikesini arttirir dedi ona cok uzuluyorum
Daha çok küçük.
Bence birkaç dr a daha danışın.
Ben kızlarımı hiç memeden kesmedim. Gebelikte, doğumda, doğum sonrası hep beraber emzirdim.
Abla kardeş 30 ay emdiler.

Oda muamma hastane tahlılıne gore enfeksıyon var özele gore yok çıktı ıkı hafta önce kan vermstm
Canım o ara vücudun da gribal bir enfeksiyon olabilir . Hamile kalınca bağışıklık sistemi güçleniyor çabuk atmoşsındor belki. 2 hafta uzun bir süre çünkü. 10 gün sonra çıkacak olan tahlilin çıktı mı?

X