2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bir de kimlerin 2. Çocukları merak ediyorum. İlk çocuktaki heyecan pek Yok içimde acaba hazır olmadan hamile kaldığım için mi?
Ayiptir soylemesi benim 3.olacak :olamaz: ama ilki kadar heyecanliyim cinsiyeti belli olsa biseyler orsem yapsam modundayim esyalarini alsam yikasam odasini hazirlasam

Usg yazacaktım ama sözlük yağ yazmış teşekkür ederim ben de 8. Haftada gideyim o zaman hepsini bir görür belki. :)
Bende 7. Haftada gideyim kalp kese hepsini bi halledeyim diyodum ama cok agrilarim oldu acillik oldum sukur bugun biraz iyiyim ama folik asit basla bence daha doktora gitmiceksen

Bir de kimlerin 2. Çocukları merak ediyorum. İlk çocuktaki heyecan pek Yok içimde acaba hazır olmadan hamile kaldığım için mi?
Benim de ikinci cocuk ben de rahatım bende sendeki mantıkla 6. hafta biterken gideyim dedim,sen benden daha sabırlı çıktın 8. Hafta diyorsun valla :)
Kızım beş buçuk yaşında ben iki numaraya ancak cesaret edebildim :)

Benim de ikinci cocuk ben de rahatım bende sendeki mantıkla 6. hafta biterken gideyim dedim,sen benden daha sabırlı çıktın 8. Hafta diyorsun valla :)
Benim ilk olacak ama 2.yi arayı çok açmadan istiyoruz aslında, ama şunu merak ediyorum siz mesela niçin geç kaldınız yani 2.de cesaret mi gerekiyor gerçekten neyden korkuyordunuz .. bileyim de ona göre çok heves etmiyeyim diye soruyorum:)

Benim ilk olacak ama 2.yi arayı çok açmadan istiyoruz aslında, ama şunu merak ediyorum siz mesela niçin geç kaldınız yani 2.de cesaret mi gerekiyor gerçekten neyden korkuyordunuz .. bileyim de ona göre çok heves etmiyeyim diye soruyorum:)
İlkine çok kolay karar verdik eşimle ikimizde 25 yaşındaydık,üç aylık evliydik bebişimiz olsun lay lay lom aile olalım derken hoop hamile kalıverdim,eşime de çok çocuk baktırdığımdan zaar neye uğradığımızı şaşırdık uykusuz gazlı geceler ,pıtı pıtı gecede on kez uyanmalar nöbetleşe yemek yemeler derken bi üç yaşımızda kendimize geldik,yaşımız genç ha yaparız ha yaparız derken yaş 32 oldu,zor ikna ettik bitbirimizi,bi ay o su koyverdi bi ay ben,tamamen sorumluluktan kaçmaktan,rahata alışmaktan yani :) kızımın bi derdi kalmadı artık ikinci için sil baştan,ya bismillah :)
İkinci de başımıza gelecek olanı biliyoruz en azından:))))

Ben cesaret bile etmedim :) hatta ilk çocuğum da ikinci de kazayla ben akıl işiyle çocuk yapamam zor iş diye düşünürken rabbim verdi işte. İkincisine çok ağladım ama kabul ettim.yapacak bir şey yok. Bir önceki hamileliğim çok döküntülüyü şuan tek düşündüğüm bu 9 ay nasıl geçecek. Doğuma ya da çocuk bakmasını hiç dert etmiyorum ama 9 ay inşallah sıkınyısızgeçer. Aslında rahatlıktan değil de korkudan gitmiyorum doktora. Olumsuz bir şey der diye.

Şu kazayla hamile kalanlara hayranım valla :) biz korunma nedir bilmedik hiç 3 yıl hiç korunmadık..nasip olmayınca olmuyor işte.. olmaz olmaz diye beklerken sürpriz oluverdi bize bakalım hayırlısıyla sonuçlanır inşllh..
inşallah sonu güzel gelsin. Şekerim bir akadaşımın 5 yıl çocuğu olmadı aşılama falan yapıldı. Sonra 1 tane oldu. Nasılsa olmuyor diye korunmamışlar.işk çocuğu 6 aylıkken diğerine hamile kaldı. Şimdi iki Kızı var. İlk Doğumdan sonra kanallar açılıyor galiba. İnşalalhikşnci kolaylıkla olsun cnm.

Geçen sefer de denedim sanki onu içince gece bile zaten sık uyanıyorum mide bulantısını şiddetli hissediyorum.
Bu sefer o yüzden deneyeyim dedim yine aynısı oldu.
Gözüm korktu artık ama öyle değil diyorsanız yine kullanayım.
Doktor bi problem yok ama önlem amaçlı muhakkak akşamları bi kere de olsa alttan al dedi.

Olabilir canım.
Bu ikinci sefer böyle tesadüf edince dedim gerçekten öyle kötü bir etkisi mi var..
Folik asit iyi geliyorsa onu da içmeye başlim.
Korkudan hiçbişi içmiyorum.

Canım folik asit bulanti yapiyorsa yemek yerken alin diye okumuştum bir yerde.

Merhaba arkadaşlar son adet tarihim 13 haran. Sanırım yaklaşık 5 haftalık hamileyim daha kan testi falan yaptırmadım. 8 hastalıkken dr a gideceğim. Ondan öncesidir sürü sorun çıkıyor. İlk gebeliğimden biliyorum. 33 yaşındayım ikinci çocuğum olacak.2 sene önce de buradaydım. Rabbim hepimiz hakkı da hayırlısını versin. Benden sizetavsige her dr un değine inanmayın kafa takmayın.ilk kızım dr lara ve tahlillere göre donen sendromu riski ve belirtileri vardı çok şükürsağlıkla doğdu. Darısı şimdikinin başına.

Benimle ayni görünüyorsun canim sende. :)

Bende de çok heyecan yok. Biliyorsun nasıl süreçlerin olduğunu. Sadece kaygı var ilkine haksızlık mı ettim diye.

Sürekli telefondan girince takibi zor oluyor ama tüm mesajları okudum.
Bir kısmını alintilayabilmisim. Aserme konusu açılmış ben ilkinde esime kozlenmis kirmizi biber tursusunu anlatırken canım istedi. Epey bir aradi. Sonra anneme soyledim yapti ertesi gün otobüse verdi ge ben olmamış tursuyu iki günde yedim. 1 kg kavonoz.

Bunda da esimle parkta gezerken canım tost istedi ama esim bosver dedi. Hamile oldugumu bilmiyordum. Ogrendim hala canım tost istiyor dedim ilk annemlerde yedim tost makinem yok. Sonra esim disarsa yaptirdi. Dün gittim annemden tost makinesini aldim geldim. Milletin cani yazin portakal kısin kapruz çeker ben tost istiyorum.

Simdi yarın randevum var kızlar. Ben ilkinde preeklemsi geçirdim. Doktora basım ağrıyor ben düşük tansiyonluyum suan biraz yuksek dememe ragmen beni dikkate almadi. O dönem daha iyi doktor bulmazdik ve universiteye gitmeyi akıl edemedik. 34. Haftada gelişim geriligimi vardi derken bir iki gün icinde tansiyonum fırladı ve tansiyon ilacini 5 6 defa almama ragmen inmedi. 36 da sezeryan dedi yatirdi beni hasteneye sabahina tansiyonum düşünce çıkardı. Sonra universitede doktor bulduk uc gun sonra kontrole gidince zehirleniyorsun diyip beni sezeryana aldi. 2400 gr bebekle gözümü actim ayaklanmam 15 günü buldu.

Niyetim burdaki ilk gebeligi olanlari korkutmak değil sadece ic dokmek. Doktor iki sene hamile olma ve hamileliginde aspirin kullanacaksin yine preeklemsi olabilrisin dedi. Suan tayinimiz çıktığı için başka sehirdeyiz. Ikinciye karar vermem cok zor oldu. Yaşım geçiyor oğlanın zor donemlerini atlattik sayılır krese vercem bu yıl. Ve birsey olsa düşüneceğim bir evladım daha var.

Hersey hep normal iyi derken gebeligimin son zamanları zor geçti. Yarın ilk kontrolum var. Dualariniza beni de katin. Burda tüm bebek isteyenlerle birlikte Rabbim benimkinide sağlıklı bir sekilde tamamlamayı nasip ettirsin.

Bnm 2.heyecan konusnda tabıkı ilk gbı olmuor ama yınede evladmz merak edıyorum bişey var mi yasıo mu ıyımı ve cınsıyetı ney

Sürekli telefondan girince takibi zor oluyor ama tüm mesajları okudum.
Bir kısmını alintilayabilmisim. Aserme konusu açılmış ben ilkinde esime kozlenmis kirmizi biber tursusunu anlatırken canım istedi. Epey bir aradi. Sonra anneme soyledim yapti ertesi gün otobüse verdi ge ben olmamış tursuyu iki günde yedim. 1 kg kavonoz.

Bunda da esimle parkta gezerken canım tost istedi ama esim bosver dedi. Hamile oldugumu bilmiyordum. Ogrendim hala canım tost istiyor dedim ilk annemlerde yedim tost makinem yok. Sonra esim disarsa yaptirdi. Dün gittim annemden tost makinesini aldim geldim. Milletin cani yazin portakal kısin kapruz çeker ben tost istiyorum.
:KK70::KK70:seninkilerde guzelmişş

Kizim 4.5 yasinda. Cesaret edememek degil. Ilk cocuguma gereken ilgiyi alakayi verebilmek icin ara verdim. Her yasi ayri guzel iki kardes onlar bir araya karismasin dedim. Ben seviyorum çocuk bakmayi. Biri 3 biri 1 yasinda olursa cok yorulacagimi ikisine yetemeyecegimi bi an once buyusunler be diyecegimi biliyordum. Ondan yapmadim. Cesaret edememek degil bu.

Ben oglum 1.5 yasindayken kizima hamile kaldim aralarinda 23 ay var ikiz gibi buyuduler hic disari cikalim veya anne otur beraber oynayalim gibi arkadas arayislari olmadi birbirlerine arkadas oldular biri yese otekide yedi biri uyusa otekide uyudu simdi buyuduler biri ders calissa otekide yapim diyo iyiki pespese dogurmusum diyorum.Zaten hastalik vs gece uyku problemlerimiz hic olmadi rahat buyuttum cok sukur.
Ins bu da ikiz olur ayni sekilde buyuturum

X