X ray cihazından tabi ki de geçme. Zaten Türkiye'de çoğu hava alanında sadece çantalar x ray den geçiyor.
Elektromanyetik Radyasyon (EMR) kavramı iyonize ve iyonize olmayan elektromanyetik radyasyon olmak üzere ikiye ayrılır. İyonize radyasyon insan vucudunda değişimlere neden oluyor anne karnındaki bebek için zararlı ve kaçınılmalı. X ray cihazları gibi.
İyonize olmayan radyasyon yani metal dedektörleri avm kapılarındaki hava alanlarında yer alan yerden geçmenin anne karnındaki bebeğe bilinen bir zararı yok. Cep telefonu, fırın, radyo, çamaşır makinesi de benzer şekilde iyonize olmayan radyasyon yayıyor. Keşke hepsinden uzak kalabilsek.
Ben şahsen hastanelerde radyoloji biriminden uzak duruyorum. BT, ve X ray cihazlarının radyasyonu kapıdan bile çıkıyor çünkü. Ayrıca bilinen bir zararı olmamasına rağmen Avm kapılarındaki metal dedektörden geçmiyorum. Hava alanına gidecek olsam da çantaların geçtiği yerin yanında uzun süre durmam. Mesela geçen sınava girdim. Elle arayın hamileyim dedim. Yine metal dedektöründen geçmedim. Hava alanında da aynı şeyi yapmıştım geçen hamileliğimde.