2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizim 4.5 yasinda. Cesaret edememek degil. Ilk cocuguma gereken ilgiyi alakayi verebilmek icin ara verdim. Her yasi ayri guzel iki kardes onlar bir araya karismasin dedim. Ben seviyorum çocuk bakmayi. Biri 3 biri 1 yasinda olursa cok yorulacagimi ikisine yetemeyecegimi bi an once buyusunler be diyecegimi biliyordum. Ondan yapmadim. Cesaret edememek degil bu.
Ha bi de kizim 2.5 yasindayken tiroid kanserinden ameliyat oldum. 1 yil hamile kalmasan iyi olur dediler ama zaten hic niyetim yoktu hamilelige o zamanlar.

İkiz olması kan değeriyle çok alakalı mı oluyor? Hcg daha mı yüksek çıkıyor?

Canım genel olarak daha yüksek çıkıyor ama en önemlisi iki günde bir iki kat değil de en az 4 kat felan artıyor.
Artış miktarı biraz düşündürüyor.
Benim öyle oldu mesela 100.7 iken iki gün sonra 416.7 ye çıkmıştı hep tek kese idi geçen gün ikincisini de gördük anlam kazandı :)
Bir de kimlerin 2. Çocukları merak ediyorum. İlk çocuktaki heyecan pek Yok içimde acaba hazır olmadan hamile kaldığım için mi?
Benim bir oğlum var bunlar da ikinci ve üçüncü olacak inşallah sağlıkla gelirlerse :)
Ben heyecan olarak aynıyım ama daha rahatım hani az çok biliyorum ya olacakları vs. Tek fark çoğul gebelik korkularım var biraz onun dışında bi sıkıntım yok..
Mide bulantılarını saymazsak..
Canım folik asit bulanti yapiyorsa yemek yerken alin diye okumuştum bir yerde.

Benimle ayni görünüyorsun canim sende. :)

Bende de çok heyecan yok. Biliyorsun nasıl süreçlerin olduğunu. Sadece kaygı var ilkine haksızlık mı ettim diye.
Her türlü öneriye açığım canım tamam onu da öyle denerim.

Gunaydin kizlar. Benim icin heyecanli bir gun igleden sinra randevum var.
Benimde 3.cocuk olucak ama sanki ilk defa gebe kalmis gibi heyecan var kaygi var....gebeligimi ogrendim ogreneli leyla gibiyim..bana cok dusunme falan filan diyolar..1 neyse 3.o...hayirlisi arkadaslar .Hepinize hayirli gunler

kızlar benim için yarın büyük gün.. 4 haftalıktan beri bekliyorum biliyorsunuz. ve yarın ilk kez doktora gidiyoruz Allahın izniyle. 6+2 olucaz İnşallah kalp pıtpıtlarını duyurur bize.:KK200: :nazar: yarın eşimin doğum günü. doktorda kötü bir süpriz olmazsa akşama pastanın üstüne minnoş resmiyle “en baba yaş” yazısı eşimi bekliyor. bunu burdan biri önermişti bana hatırlamıyorum ama çok öpüyorum:KK200::KK15:

Gunaydin kizlar. Benim icin heyecanli bir gun igleden sinra randevum var.
Benimde 3.cocuk olucak ama sanki ilk defa gebe kalmis gibi heyecan var kaygi var....gebeligimi ogrendim ogreneli leyla gibiyim..bana cok dusunme falan filan diyolar..1 neyse 3.o...hayirlisi arkadaslar .Hepinize hayirli gunler
Dualarımız seninle Rabbim yüzünü güldürsunn canimmmm hadi hayırlısı

Sürekli telefondan girince takibi zor oluyor ama tüm mesajları okudum.
Bir kısmını alintilayabilmisim. Aserme konusu açılmış ben ilkinde esime kozlenmis kirmizi biber tursusunu anlatırken canım istedi. Epey bir aradi. Sonra anneme soyledim yapti ertesi gün otobüse verdi ge ben olmamış tursuyu iki günde yedim. 1 kg kavonoz.

Bunda da esimle parkta gezerken canım tost istedi ama esim bosver dedi. Hamile oldugumu bilmiyordum. Ogrendim hala canım tost istiyor dedim ilk annemlerde yedim tost makinem yok. Sonra esim disarsa yaptirdi. Dün gittim annemden tost makinesini aldim geldim. Milletin cani yazin portakal kısin kapruz çeker ben tost istiyorum.
Benim ilk hamileliğimde canım hiçbir şey çekmemişti hatta eksikleri yalı tatlıları tuzlu falan hissediyordum 9 ay öyle yedim içtim. İnşalalh bu sefer olmaz. Kusma falan da hiç olmamıştı bulantı da sadece aşırı baş ağrısı ve kocamın kokusundan tiksinmiştim o kadar. Bir de sürekli bayılıyordum :) bunda Nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca kızım için endişeleniyorum daha çok küçük diye. Eşimde yanımda değil çok zor bir süreç beni bekliyor.

Ayiptir soylemesi benim 3.olacak :olamaz: ama ilki kadar heyecanliyim cinsiyeti belli olsa biseyler orsem yapsam modundayim esyalarini alsam yikasam odasini hazirlasam
Maşallah diyeyim. Kaç yaşındasın? Ben de inanılmaz bir bezginlik var. Hayatım gidiyor yapmak istediklerini yapamıyor gibi hissediyorum. Bambaşka şeyler planlarken bir baktım ki hamileyim:KK43:

Kızlar doktoruma da sorucam ama illa ki siz de bi fikir verirsiniz.
Bu X ray cihazları ne kadar tehlikeli bizim için?
Bn 20 gün sonra felan üst üste 3 uçak yolculuğu yapıcam bi sakıncası olur mu?
En tehlikeli zamanlarıma geliyor hep.

Maşallah diyeyim. Kaç yaşındasın? Ben de inanılmaz bir bezginlik var. Hayatım gidiyor yapmak istediklerini yapamıyor gibi hissediyorum. Bambaşka şeyler planlarken bir baktım ki hamileyim:KK43:
Öyle düşünme canım.
Biz de şu an afallamış bir haldeyiz.
Benim 7 24 şiddetli mide bulantılarımdan 20 gündür eşimin de psikolojisi bozuldu ev çocuk her şey tamamen onda ben evde hiçbir şey yapamıyorum.
O da çok bunaldı bir de üstüne üstlük iki bebek olduğunu öğrendikten sonra mutluyuz bi o kadar da panik haldeyiz nasıl olacak diye.
Ama böyle stres daha kötü bize.
Rabbim layık görmüş bize bu kutsal duyguyu tekrardan.
Sabırla beklicez.
Allah sağlık versin her şey en tatlı haliyle hallolur inşallah.

Simdi yarın randevum var kızlar. Ben ilkinde preeklemsi geçirdim. Doktora basım ağrıyor ben düşük tansiyonluyum suan biraz yuksek dememe ragmen beni dikkate almadi. O dönem daha iyi doktor bulmazdik ve universiteye gitmeyi akıl edemedik. 34. Haftada gelişim geriligimi vardi derken bir iki gün icinde tansiyonum fırladı ve tansiyon ilacini 5 6 defa almama ragmen inmedi. 36 da sezeryan dedi yatirdi beni hasteneye sabahina tansiyonum düşünce çıkardı. Sonra universitede doktor bulduk uc gun sonra kontrole gidince zehirleniyorsun diyip beni sezeryana aldi. 2400 gr bebekle gözümü actim ayaklanmam 15 günü buldu.

Niyetim burdaki ilk gebeligi olanlari korkutmak değil sadece ic dokmek. Doktor iki sene hamile olma ve hamileliginde aspirin kullanacaksin yine preeklemsi olabilrisin dedi. Suan tayinimiz çıktığı için başka sehirdeyiz. Ikinciye karar vermem cok zor oldu. Yaşım geçiyor oğlanın zor donemlerini atlattik sayılır krese vercem bu yıl. Ve birsey olsa düşüneceğim bir evladım daha var.

Hersey hep normal iyi derken gebeligimin son zamanları zor geçti. Yarın ilk kontrolum var. Dualariniza beni de katin. Burda tüm bebek isteyenlerle birlikte Rabbim benimkinide sağlıklı bir sekilde tamamlamayı nasip ettirsin.
Güzel haberlerle gel inşallah.

Öyle düşünme canım.
Biz de şu an afallamış bir haldeyiz.
Benim 7 24 şiddetli mide bulantılarımdan 20 gündür eşimin de psikolojisi bozuldu ev çocuk her şey tamamen onda ben evde hiçbir şey yapamıyorum.
O da çok bunaldı bir de üstüne üstlük iki bebek olduğunu öğrendikten sonra mutluyuz bi o kadar da panik haldeyiz nasıl olacak diye.
Ama böyle stres daha kötü bize.
Rabbim layık görmüş bize bu kutsal duyguyu tekrardan.
Sabırla beklicez.
Allah sağlık versin her şey en tatlı haliyle hallolur inşallah.
İkiz mi seninkiler ay çok sevindim zor ama çok güzel.. rabbim sağlıkla kucağına aldırsın inşallah

Uçak yolculuğunda hamikeyim dersen X raydan geçmiyorsun canım. Elle arıyorlar ben AVM’lere bile geçmiyorum.

Kizim 4.5 yasinda. Cesaret edememek degil. Ilk cocuguma gereken ilgiyi alakayi verebilmek icin ara verdim. Her yasi ayri guzel iki kardes onlar bir araya karismasin dedim. Ben seviyorum çocuk bakmayi. Biri 3 biri 1 yasinda olursa cok yorulacagimi ikisine yetemeyecegimi bi an once buyusunler be diyecegimi biliyordum. Ondan yapmadim. Cesaret edememek degil bu.
Evet ya çocuk bakmayı sevmek önemli bence. Ben çok sabırsız ve tahammülsüzüm belki de o yüzden zor geliyor bana.

İkiz mi seninkiler ay çok sevindim zor ama çok güzel.. rabbim sağlıkla kucağına aldırsın inşallah
Daha salı günü öğrendik. Saklanmış o güne kadar bize sürpriz yaptı.
Hala inanamıyorum ben.
Amin amin hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza.
Uçak yolculuğunda hamikeyim dersen X raydan geçmiyorsun canım. Elle arıyorlar ben AVM’lere bile geçmiyorum.
Ben oğlumda 7 haftalıkken gitmiştim o x ray den de geçmiştim metal dedektörü imiş mi ne zararı yokmuş vs o da niye dedim şidi gebeyim desem kim inanacak 7 haftalık göbek yok diye düşünmüştüm çekinmiştim.
Şimdi doktoruma sorucam son kontrolde geçme derse yazı isticem ondan.
Onu gösteririm olmazsa.
Korkuyorum da uçaktan. Özellikle türbülans oldu mu kalbim sıkışıyor.

X ray cihazından tabi ki de geçme. Zaten Türkiye'de çoğu hava alanında sadece çantalar x ray den geçiyor.

Elektromanyetik Radyasyon (EMR) kavramı iyonize ve iyonize olmayan elektromanyetik radyasyon olmak üzere ikiye ayrılır. İyonize radyasyon insan vucudunda değişimlere neden oluyor anne karnındaki bebek için zararlı ve kaçınılmalı. X ray cihazları gibi.

İyonize olmayan radyasyon yani metal dedektörleri avm kapılarındaki hava alanlarında yer alan yerden geçmenin anne karnındaki bebeğe bilinen bir zararı yok. Cep telefonu, fırın, radyo, çamaşır makinesi de benzer şekilde iyonize olmayan radyasyon yayıyor. Keşke hepsinden uzak kalabilsek.

Ben şahsen hastanelerde radyoloji biriminden uzak duruyorum. BT, ve X ray cihazlarının radyasyonu kapıdan bile çıkıyor çünkü. Ayrıca bilinen bir zararı olmamasına rağmen Avm kapılarındaki metal dedektörden geçmiyorum. Hava alanına gidecek olsam da çantaların geçtiği yerin yanında uzun süre durmam. Mesela geçen sınava girdim. Elle arayın hamileyim dedim. Yine metal dedektöründen geçmedim. Hava alanında da aynı şeyi yapmıştım geçen hamileliğimde.

Evet ya çocuk bakmayı sevmek önemli bence. Ben çok sabırsız ve tahammülsüzüm belki de o yüzden zor geliyor bana.

Bu konuda Adem güneş in annelik sanatı kitabını öneririm. Ben de bazen tahammülsüz oluyorum tabi. Ama okudukça bilgim fikrim ve sabrım artıyor.

X ray cihazından tabi ki de geçme. Zaten Türkiye'de çoğu hava alanında sadece çantalar x ray den geçiyor.

Elektromanyetik Radyasyon (EMR) kavramı iyonize ve iyonize olmayan elektromanyetik radyasyon olmak üzere ikiye ayrılır. İyonize radyasyon insan vucudunda değişimlere neden oluyor anne karnındaki bebek için zararlı ve kaçınılmalı. X ray cihazları gibi.

İyonize olmayan radyasyon yani metal dedektörleri avm kapılarındaki hava alanlarında yer alan yerden geçmenin anne karnındaki bebeğe bilinen bir zararı yok. Cep telefonu, fırın, radyo, çamaşır makinesi de benzer şekilde iyonize olmayan radyasyon yayıyor. Keşke hepsinden uzak kalabilsek.

Ben şahsen hastanelerde radyoloji biriminden uzak duruyorum. BT, ve X ray cihazlarının radyasyonu kapıdan bile çıkıyor çünkü. Ayrıca bilinen bir zararı olmamasına rağmen Avm kapılarındaki metal dedektörden geçmiyorum. Hava alanına gidecek olsam da çantaların geçtiği yerin yanında uzun süre durmam. Mesela geçen sınava girdim. Elle arayın hamileyim dedim. Yine metal dedektöründen geçmedim. Hava alanında da aynı şeyi yapmıştım geçen hamileliğimde.
Senin dediğin o farkı biz nasıl bilicez ki canım?
Yani şimdi havaalanındakiler zararlı mı değil mi ?
Ben doktorumdan bi de abartim çoğul ve riskli gebelik diye yazı alim geçmim diyorum ama bu sefer uçağa almazlar diye korkuyorum :)

Simdi yarın randevum var kızlar. Ben ilkinde preeklemsi geçirdim. Doktora basım ağrıyor ben düşük tansiyonluyum suan biraz yuksek dememe ragmen beni dikkate almadi. O dönem daha iyi doktor bulmazdik ve universiteye gitmeyi akıl edemedik. 34. Haftada gelişim geriligimi vardi derken bir iki gün icinde tansiyonum fırladı ve tansiyon ilacini 5 6 defa almama ragmen inmedi. 36 da sezeryan dedi yatirdi beni hasteneye sabahina tansiyonum düşünce çıkardı. Sonra universitede doktor bulduk uc gun sonra kontrole gidince zehirleniyorsun diyip beni sezeryana aldi. 2400 gr bebekle gözümü actim ayaklanmam 15 günü buldu.

Niyetim burdaki ilk gebeligi olanlari korkutmak değil sadece ic dokmek. Doktor iki sene hamile olma ve hamileliginde aspirin kullanacaksin yine preeklemsi olabilrisin dedi. Suan tayinimiz çıktığı için başka sehirdeyiz. Ikinciye karar vermem cok zor oldu. Yaşım geçiyor oğlanın zor donemlerini atlattik sayılır krese vercem bu yıl. Ve birsey olsa düşüneceğim bir evladım daha var.

Hersey hep normal iyi derken gebeligimin son zamanları zor geçti. Yarın ilk kontrolum var. Dualariniza beni de katin. Burda tüm bebek isteyenlerle birlikte Rabbim benimkinide sağlıklı bir sekilde tamamlamayı nasip ettirsin.
bu sefer olabilecek şeyi biliyorsun en azından,anlatırsın ona göre önlemlerini alırlar.. problemsiz bi doğum yaşarsın inş..

benim doktorum sıkıntı olmaz demişti. gittim geldim sağlıcakla. bayrama tekrar gideceğim o girişlerdeki xrayler metal dedektörü bir şey olmaz diyorlar yine de geçmedim ben.

X