bende çalışıp çalışmama arasında kararsızım , işim rahat 5 yıldır çalışıyorum aynı yerde bakalım nasip :)benim 4 yaşında kızım var hem ev hem iş hem kızım düşün :) birde sevgili kocacım :) is bir firmada satış destek sorumlusuyum. allahtan işim rahat patronum çok iyi biri. ama söyleyemedim çekiniyorum. çünki ağustosda çıkıcam.
cnım bende bu şekilde besleniyorum hatta şimdilik saatine göre yiyince karnımda acıkmıyor dengeli beslendigimi düşünüyorum bunlara ek olarak kefir içebilirsin ben içiyorum , özellikle ayva yemeni tavsiye ederim çok sağlıklı bir besin ve bebiş için de yararlı ayrıca ayva yiyenin bebeği güzel olur derler.Kızlar bende çalışıyorum ve hamilelikten beri elim hiç bir işe gitmiyor zaten uyku baya baskın işten eve gelip 1-2 saat uyuyorum sizde de uyku hali varmı bilmiyorum ama çok şükür buluntım baş dönmem yok ilk hamileliğim ve çok tedirginim bir hafta sonra kontrolüm var ve acaba bebiş ne durumda merak ediyorum.
Beslenmeye gelince ;
Günde ;
1 bardak süt
1 Muz
Kuruyemiş ( kuru kaysı,kuru üzüm,kuju,fındık,fıstık) bir avuç
bir soda ( magnezyum açısından )
elma portakal
ve 1 bardak havuç suyu tüketiyorum,
Nasıl besleniyosunuz tecrübeli arkadaşlar var aramızda neler yersek bebiş tombiş olur :)
allahım ne şanslısınız ne güzel besleniyosunuz ya kefir ve su 0 hayatımda hiç içmiyorumcnım bende bu şekilde besleniyorum hatta şimdilik saatine göre yiyince karnımda acıkmıyor dengeli beslendigimi düşünüyorum bunlara ek olarak kefir içebilirsin ben içiyorum , özellikle ayva yemeni tavsiye ederim çok sağlıklı bir besin ve bebiş için de yararlı ayrıca ayva yiyenin bebeği güzel olur derler.
birde bir yerde okumuştum hamilelikte armut ve karnıbahar çok faydalıymış , bunlarıda yemeye dikkat ediyorum
ayrıca haftada 2 kez olmasa da 1 kes balık yiyorum ızgara ve cilasız olanlardan , ve günde 3,5 lt su tüketiyorum
karışık yazdım ama birde kaşar çok faydalıymış hamilelikte bebegin gelişimi ve kilosu bakımından :)
allahım ne şanslısınız ne güzel besleniyosunuz ya kefir ve su 0 hayatımda hiç içmiyorum
bulantından dolayı mı , bende yiyebiliyorken yiyorum ama asla yağlı sağlıksız şeyler yemiyorum normalde de yemezdim zaten fast food tarzını en son kaç yıl önce yedim hatırlamıyorum bile :)allahım ne şanslısınız ne güzel besleniyosunuz ya kefir ve su 0 hayatımda hiç içmiyorum
tek kişiyle zor canım ama dedigin gibi evlat söz konusu olunca herşeyin önüne geçer diye düşünüyorum, benimki de belli degil kafama göre ama dua ediyorum inşallah çıkarırlar hem tazminat hem işsizlik maaşı alır otururum evimde diyorum. ama bende o şans nerdeeeben mecbur çıkacağım çocuklara bakacak kimsem kalmıyor. ayrıca ikisnede doymak aklımın kalmamasını istiyorum.3-4 olunca küçük kreşe giderse başlarım belki. nasip. zor çalışmamak ama en azından aklım hergün evde kalmayacak. ayrıcam haftasonuda vicdan azabından bırakamıyordum. belki böyle anane bakar bi kaçarım falan :)
çalıştığım için iş yerinde tayt vs. Giyemiyorum. Şuan ki pantolonlarımında fermuarını düşmesini açıyorum. Mavinin düz kotlara benzemesi hoşuma gitti bir gelsinde bakalım.Anladım canım. Evet. Bazılarının ağı düşüktü. Güzel bi pantolun aldım ama yine de. Valla bi tayt , iki yüksel bel pantolon dışında giyemiyorum hiç bi şey. Vakti zamanında o düşük belleri hangi akla hizmet aldıysam. :)) her sabah dolabın başında oturup ne giysem diye bakıyorum
Neyse canım. Beğenirsen biz de bakalım maviye. Inşallah istediğin gibi olur
canım internetten aldığım için henüz gelmedi geldiğinde mutlaka yorum yaparımMaviden aldiginiz pantolon nasıl acaba
artık bulantın olmaz şanslı dilimdesin. bende yağlı fast food kola onları yemiyorum.bulantından dolayı mı , bende yiyebiliyorken yiyorum ama asla yağlı sağlıksız şeyler yemiyorum normalde de yemezdim zaten fast food tarzını en son kaç yıl önce yedim hatırlamıyorum bile :)
ilerleyen zamanda belki benimde bulantım olur diyorum, yiyebiliyorken şimdi yiyorum :)
bende ilk bebeğimde çıkarıldım heşeyimi aldım.tek kişiyle zor canım ama dedigin gibi evlat söz konusu olunca herşeyin önüne geçer diye düşünüyorum, benimki de belli degil kafama göre ama dua ediyorum inşallah çıkarırlar hem tazminat hem işsizlik maaşı alır otururum evimde diyorum. ama bende o şans nerdeee
ben waikiki aldım klasik gibi inanılmaz rahat işte giymek için lacivert çok güzel mutlaka alın iş içinçalıştığım için iş yerinde tayt vs. Giyemiyorum. Şuan ki pantolonlarımında fermuarını düşmesini açıyorum. Mavinin düz kotlara benzemesi hoşuma gitti bir gelsinde bakalım.
canım internetten aldığım için henüz gelmedi geldiğinde mutlaka yorum yaparım
Ya oyle deme inan ki insan cok kafaya takiyor . Ben karın germe ameliyati oldum onun icin. Esimin onunde soyunmak istemiyordum gormesin diye . Simdi ayni seyler olmasin diye gunde 3 defa nemlendiriorum nasil canim yandiysa umarm olmazmaşallah senin bebiş baya tombiş miş :)
ortalama bebekler zaten 3800 felan doğuyo karın sarkması kötü olur evet şu saatten sonra manken mi olcan boşver :)
seinde beslenmen iyiymiş canım maşallah , inşallah bulantım olmaz böyle devam eder.artık bulantın olmaz şanslı dilimdesin. bende yağlı fast food kola onları yemiyorum.
ama bulantıdan herşeyi yemek istemiyo cnm. ama bende muz soda ayva badem ananas bol çorba ayran bunları yşyorum et kesşn yiyorum balık yiyorum bu 4 gündür çoban salataya taktım delirir gibi hepsini kendim yiyorum.
yok canım allah isteyene versin inşallah bu kardeşi olsun diye yaptım. 3. bana göre değil. anca büyütürüm ikisin inşallah büyükde konuşmayım tabi bakalım nasip kısmet.seinde beslenmen iyiymiş canım maşallah , inşallah bulantım olmaz böyle devam eder.
ya evet keşke bende çıkarılsam ama asla öyle bi iyiliği yapmazlar. neden son gebeliğim dedin düşünmüyor musunuz 3. yoksa sağlık engeli mi var
canım keşke doğumdan sonra olaydın germe işini birde işe yarıyormu çatlağa ne yapsalar yaramıyor diye biliyorum. benimde en büyük korkum vazelinde sür diyorlar su almıyor ya vazelin.Ya oyle deme inan ki insan cok kafaya takiyor . Ben karın germe ameliyati oldum onun icin. Esimin onunde soyunmak istemiyordum gormesin diye . Simdi ayni seyler olmasin diye gunde 3 defa nemlendiriorum nasil canim yandiysa umarm olmaz
Kuzum 2 dogum yaptim birdaha cocuk yapmayi dusunmuyordum ne bileyim basima geleceklericanım keşke doğumdan sonra olaydın germe işini birde işe yarıyormu çatlağa ne yapsalar yaramıyor diye biliyorum. benimde en büyük korkum vazelinde sür diyorlar su almıyor ya vazelin.
aynen yine de büyük konuşma çünkü , biz bilemeyiz Allah bilir. hayırlısı olsun nasip kısmetyok canım allah isteyene versin inşallah bu kardeşi olsun diye yaptım. 3. bana göre değil. anca büyütürüm ikisin inşallah büyükde konuşmayım tabi bakalım nasip kısmet.
Ben de folik asitimi Haziran ayından beri kullanıyorum. Hala devam ediyorum.ben özellikle sordum folik asit kullanayım mı diye evde bir kutu var bitireyim mi dedim , yok artık gerek yok decaviye devam et dedi ama ben folik asiti 7 8 aydır kullanıyordum vücudun yeterince depolamıştır demişti
canım geçmişe yeni göz atma fırsatım oldu, eşimin kuzenin eşi de ilk çocuğunu yeni doğurdu; kan uyuşmazlığı nedeniyle iğne olması gerekiyormuş sanırım.Öncelikle tecrübeli anne adayları olmak üzere bir soru sorucam kızlar. Ben 0(-) eşim 0(+) kan grubu. Yani kan uyuşmazlığımız var. Ben iki doktorda takip yaptırıyorum devlet ve özel muaynehane. Devletteki doktor 29. Haftalar civarında bir iğne olmamı söylerken özeldeki doktorum ikinci gebeliğimde iğne yaptırmamı şuan gerek olmadığını söyledi. Kimi dinleyeyim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?