Yoğun sarılığın sebebinin kan uyuşmazlığı olduğu söylenmiş mi ? 5. Ayımda asıl doğum yapacağım doktoruma görüneceğim. O ne söylerse onu yapacağım ama muhtemelen vurdururum iğneyicanım geçmişe yeni göz atma fırsatım oldu, eşimin kuzenin eşi de ilk çocuğunu yeni doğurdu; kan uyuşmazlığı nedeniyle iğne olması gerekiyormuş sanırım.
Ancak iğne olmamış nedenini soramadım, ama saptanamamış vs. galiba.
Bebeği bu nedenle ağır sarılık atlattı, ve her gün çocuk doktoruna götürüyorlar iğne oluyor bebeği hala.
İki doktor da farklı bilgi verdiyse istersen bir doktora daha giderek fikir alabilirsin. Aklında olsun.
evet çocuk doktoru da bu yönde bilgi vermiş direkt zaten, doktorun elbette doğru yönlendirir canım.Yoğun sarılığın sebebinin kan uyuşmazlığı olduğu söylenmiş mi ? 5. Ayımda asıl doğum yapacağım doktoruma görüneceğim. O ne söylerse onu yapacağım ama muhtemelen vurdururum iğneyi
Benim doktorum da mide bulantısı hapı vermiyim dayanmaya çalışalım dedi ama canım sen şimdi kar zarar hesabı yapmalısın doktora durumunu anlat o karar versin ilaca. Gün boyu yediklerini çıkardıysan serum alman iyi olur. Kızımda bi gün bende öyle oldun doktora böyle demiştiKızlar bugun hic iyi degilim ne yediysem cikardim midemde hic bir sey yok acile gitmeyi dusunuyorum serum icin, aile hekimimden bulanti ilaci istedim ama hic onermedi cok kuvvetli bi ilac icmeni tavsiye etmem dedi yine de yazdirdim zofran yazmis kanserli hastalarin kemoterapi esnasindaki bulantilari icinmis cok etkili bi ilacmis cesaret edemedim kullanan var mi
16 martta kendi doktoruma gitmiştim en son. Ama 10 gün önce arkadaşımın yanina kan vermeye gittiğimde de bakıldı. 10 gün oldu yani. Ama yine de duramıyorum. Her hafta bakılsa ya işteK Kutsal Alerji evet beklemek çok zor bi süreç,senin 3 haftan varsa o zaman yakın zamanda gittin gördün bebişi ben en son 7 haftalıkken gitmiştim şuan 9+3 üz. benimde hiç bulantım olmuyor annemde de hiç olmamış normal şuan ki hayatı gibi geçmiş hamileliği genetik diyorum öyle rahatlıyorum , önce kalbini duyunca rahatlıycam diyordum duydum şükür ama rahatlayamıyorum şimdide bin tane soru aklımda , bu sefer gittigimde de bir sorun olmaz inş bakalım ondada neyi kafaya takıcam , :) allah bebişlerimizi esirgesin inşallah
Ben kilo almadım hiç canım. Ama göbek çevrem de bi büyüme var. Önceden var olan göbeğim de var maalesef. Göbeğin alt kısmı büyüyor. Farkediyorum. O yüzden kotlarım sıkıyor beni. Normalde de dar giyerdim ama kan akışını engeller diye kesinlikle giymiyorum. Hepsi düşük bel bi de . Haftasonu da o kadar çok şişkinliğim vardı ki 5 aylık hamile gibiydim. Böyle günler için bi tane pantolon aldım o yüzden. Senin de bulantılar geçince illaki kilo alacaksın canım. Tez zamanda geçer inşallah bulantıların.Kizlar gunaydin.Sizler de kilo artisi oldu mu??Alisverislere baslamissiniz..Ben de hic degisiklik yok da .Ayni kilomdayim.Hatta kiyafetlerim bol gelmeye basladi cunku kilo verdim((
Maşallah kuzum. 6 kilo diye düzeltmişsin ama çok olmuş biraz. Bundan sonrası dengeli olur inşallah. Çok kilo iyi değil tabii ki ama sağlıklıysanız bebişle , sorun olmaz canım.günaydın, evet bende artış oldu hemde fazlasıyla 3 haftada 8 kg aldım kıyafetler olmuyor işyerinde otururken fermuarlarını açıp oturuyorum pantolonların , boş zamanımda olmuyor ki gidip alayım sen neden kilo verdin ki bulantın kusman mı çok
Faydası olur inşallah kuzum. Havalar ısınsın , yürüyüş yaparsın bol bol. Doğuma yakın arttırırsın zaten. Hepimizin yapması lazım hatta :)şunu da ekleyeyim normalde çok hareketli bir yapım var şipşakımdır. ama hamilelikten sonra yorgunluğum çok oldugu için yerimden kalkasım gelmiyor. evde yemegi yiyorum hareket etmeden uyuyorum saat 9 gibi , e işim de masa başı , evde temizlik vs ile de çok uğraşmıyorum yormuyorum kendimi hal böyle olunca hareket etmeyince kilo alıyorum yedigimi eritemiyormama bu hafta başladım işyerinde yarım saat yürüyüş yapıyorum hergün, faydası olacak mı bakalım
Hayırlara vesile olsun inşallahRuya gordum bugun sabaha dogru. Doktora gitmisim guya 11 haftalikmis. Doktor diyorki saglikli bebek cinsiyetini de dogru tahmin etmisim . Sonra kagida cin ali gibi birsey ciziyor biyikli fln e diyorum ne cinsiyeti erkek mi evet diyor . Icimden diorum nasil dogru tahmin bu kiz demisti bana . Ayin mayis ın 13 unde gel kesin soyleyeyim diyor .burda cinsiyet tahmini yapa yapa benimde ruyalarima girdi
Kolaylıklar diliyorum canım. Aman dikkat yine de :)benim şuan evimde boya varben lavaboya zor gidiyorum ama bu işe kalkışmam gerekiyordu.. yazı huzurla geçirmek istiyorum ve a dan z ye herşey yıkanıp atılcak büyük bi temizlik yapılacak 1 hafta napıcam bilmem evde bile kalmıyorum :)
İnşallah iyidir bebişlerimiz kuzum. Hepimiz merak içerisindeyiz valla :))Kızlar bende çalışıyorum ve hamilelikten beri elim hiç bir işe gitmiyor zaten uyku baya baskın işten eve gelip 1-2 saat uyuyorum sizde de uyku hali varmı bilmiyorum ama çok şükür buluntım baş dönmem yok ilk hamileliğim ve çok tedirginim bir hafta sonra kontrolüm var ve acaba bebiş ne durumda merak ediyorum.
Beslenmeye gelince ;
Günde ;
1 bardak süt
1 Muz
Kuruyemiş ( kuru kaysı,kuru üzüm,kuju,fındık,fıstık) bir avuç
bir soda ( magnezyum açısından )
elma portakal
ve 1 bardak havuç suyu tüketiyorum,
Nasıl besleniyosunuz tecrübeli arkadaşlar var aramızda neler yersek bebiş tombiş olur :)
Maşallah senin yavruna canım. Normal mi doğurdun acaba ?Bende ne yapsam bebek cok tombik olmasa diye dusunuyordum. Kizlarda o kadar degil de erkekler altta oldugu icin gobek sarkmaya meyilli oluyor. Birde benim oglum 4020 dogmustu sagolsun sonmus balon gibi olup sarkti karnim .
Ben düşük bellerin düğmesini , fermuarını açarsam rezil olmam mümkün :))) düşmeseler bile bacağımı sıkıyorlar. Kan akışına engel diye giymiyorum bu yüzden.çalıştığım için iş yerinde tayt vs. Giyemiyorum. Şuan ki pantolonlarımında fermuarını düşmesini açıyorum. Mavinin düz kotlara benzemesi hoşuma gitti bir gelsinde bakalım.
canım internetten aldığım için henüz gelmedi geldiğinde mutlaka yorum yaparım
Hamile pantolonu değil mi canım?ben waikiki aldım klasik gibi inanılmaz rahat işte giymek için lacivert çok güzel mutlaka alın iş için
Instagram kullanıyorsan neslin güngen i aratıp ona bak canım. Çatlak tedavisi uygulayan bi güzellik uzmanı. Öyle bi durum yaşarsam ona gitmeyi düşünüyorum.canım keşke doğumdan sonra olaydın germe işini birde işe yarıyormu çatlağa ne yapsalar yaramıyor diye biliyorum. benimde en büyük korkum vazelinde sür diyorlar su almıyor ya vazelin.
Şu an erken canım. Göbek büyümeye başlayınca doktor söyler zaten sana. Ama örneğin benim cildim çok kuru. Kepek gibi döküntülerim olur hep. O yüzden doktor bi şey önerdi ama henüz almadım. İstersen doktorunla konuş bu konuyu gidince .Kizlar nemlendirici surmeye basladiniz mi??Ben acaba 1 ay sonra mi surmeye baslasam diyordum..Daha karnim buyumedi hicc.Yoksa onceden mi surulmesi lazim..Oyleyse ben de sureyim.
Bulantı ve kusması çok olanlar yiyemiyor maalesef. Ama onlar geçince güzel güzel yersin inşallah. Bebek her halükarda senden beslenir dediğin gibi canım. Tez zamanda rahata erersin inşallah canım.Maşallah valla kızlar size..m okurken imrendim cidden. Ne güzel besleniyorsunuz yahu... Ben açıkçası ekmek ve çorba yiyerek besleniyorum o da her gün bir olmuyor yani... gebeligimdenn bu yana 3 kilo verdim. Ve berbat bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. Artık ilk üç ay depo kullanıyor bebiş rahatlığıyla çok da kendimi zorlaamıyorum. Resmen yemekten tiksiniyorum. Normalde su çok içerdim ama artık beni alt üst ediyor o da yok yani...açıkçası iş yerinde full yatmaya yer arıyorum. Akşam evde saat dokuzdan sonra beni bulamıyorlar. Ama geceleri çok karnım ağrıyor ve uyuyamiyorum. Anam ne çektim bewww
Kızlar bugun hic iyi degilim ne yediysem cikardim midemde hic bir sey yok acile gitmeyi dusunuyorum serum icin, aile hekimimden bulanti ilaci istedim ama hic onermedi cok kuvvetli bi ilac icmeni tavsiye etmem dedi yine de yazdirdim zofran yazmis kanserli hastalarin kemoterapi esnasindaki bulantilari icinmis cok etkili bi ilacmis cesaret edemedim kullanan var mi
Yok kuzum normal dogum degil ilki sezeryan oldugu icin oglum da oyle oldu.16 martta kendi doktoruma gitmiştim en son. Ama 10 gün önce arkadaşımın yanina kan vermeye gittiğimde de bakıldı. 10 gün oldu yani. Ama yine de duramıyorum. Her hafta bakılsa ya iştebenim bulantılarım azaldı. Hatta 4 gündür yok . Ama birdenbire kusuyorum 3 gündür. Zamanı yok. Pat diye geliyor. Senin hep böyle devam eder inşallah. Herkes farklı işte.
Sağlıkla ilerler inşallah gebeliğimiz. Bebişlerimiz sağlıklıdır inşallah.
Ben kilo almadım hiç canım. Ama göbek çevrem de bi büyüme var. Önceden var olan göbeğim de var maalesef. Göbeğin alt kısmı büyüyor. Farkediyorum. O yüzden kotlarım sıkıyor beni. Normalde de dar giyerdim ama kan akışını engeller diye kesinlikle giymiyorum. Hepsi düşük bel bi de . Haftasonu da o kadar çok şişkinliğim vardı ki 5 aylık hamile gibiydim. Böyle günler için bi tane pantolon aldım o yüzden. Senin de bulantılar geçince illaki kilo alacaksın canım. Tez zamanda geçer inşallah bulantıların.
Maşallah kuzum. 6 kilo diye düzeltmişsin ama çok olmuş biraz. Bundan sonrası dengeli olur inşallah. Çok kilo iyi değil tabii ki ama sağlıklıysanız bebişle , sorun olmaz canım.
Faydası olur inşallah kuzum. Havalar ısınsın , yürüyüş yaparsın bol bol. Doğuma yakın arttırırsın zaten. Hepimizin yapması lazım hatta :)
Hayırlara vesile olsun inşallahbilinçaltı işte
Kolaylıklar diliyorum canım. Aman dikkat yine de :)
İnşallah iyidir bebişlerimiz kuzum. Hepimiz merak içerisindeyiz valla :))
Tombi olursa normal doğumun zorlaşır ama. Bence sağlıklı olsun zayıf olsa da olur
Ben yediklerimden bahsedeyim biraz.
Her gün 3 ceviz, 10 civarı badem 10 civarı fındık yiyorum. 1 tane elma yerim. Bunun yanında farklı meyveler de yiyorum. Yoğurt ve süt pek yok hayatımda maalesef. Ama her sabah kahvaltıda mutlaka haşlanmış yumurtam olur. Bunlar rutin olanlar.
Haftalık olarak , baklagil, sebze, beyaz et, bi kaç gün kırmızı et yerim mutlaka.
Maşallah senin yavruna canım. Normal mi doğurdun acaba ?
Ben düşük bellerin düğmesini , fermuarını açarsam rezil olmam mümkün :))) düşmeseler bile bacağımı sıkıyorlar. Kan akışına engel diye giymiyorum bu yüzden.
Pantolon istediğin gibi çıkar inşallah canım. Ben de mavinin sitesine baktım ama göremedim .
Hamile pantolonu değil mi canım?
Bacağımı sıkarlar diye almadım. Bi büyük beden baksam onun da göbek kısmı olmazdı diye vazgeçtim. Ama salaş bi tane vardı onu aldım ben.
Instagram kullanıyorsan neslin güngen i aratıp ona bak canım. Çatlak tedavisi uygulayan bi güzellik uzmanı. Öyle bi durum yaşarsam ona gitmeyi düşünüyorum.
Şu an erken canım. Göbek büyümeye başlayınca doktor söyler zaten sana. Ama örneğin benim cildim çok kuru. Kepek gibi döküntülerim olur hep. O yüzden doktor bi şey önerdi ama henüz almadım. İstersen doktorunla konuş bu konuyu gidince .
Bulantı ve kusması çok olanlar yiyemiyor maalesef. Ama onlar geçince güzel güzel yersin inşallah. Bebek her halükarda senden beslenir dediğin gibi canım. Tez zamanda rahata erersin inşallah canım.
( Allah yardımcın olsun inşallah canım. Git acile bence. Biraz rahatlarsın en azından. Böyle olmaz
bak böyle deyince şüpheye düştüm ama ısrarla evde bir kutu oldugunu söyledigim halde hayır gerek yok dedi. ayyy inşallah bişey olmaz evde kutu duruyor öyleceBen de folik asitimi Haziran ayından beri kullanıyorum. Hala devam ediyorum.
Kan testinde de folik asitim yüksek çıkmıştı ama doktorum haftan ilerledikçe bebeğin ihtiyacı da artacak ayrıca fazlasını idrarla atıyorsun zaten şeklinde yorumlamıştı
çok güzel yalnız ben gebelikte ıhlamurun düşük tehdidi oldugunu duymuştum ona dikkat et istersen, canım bueaya ekleyeyim ben görümceme de sormuştum doktorumuz aynı ona da decavit yazmış şimdi şükür doğurdu sağlıklı bir bebek , bende anlamadım ki neden böyle bişey yaptı doktorkızçeler bende örnek bir günlük beslenmemi yazayım, diyetisyene gidiyorum.. amacım da kontrollü, dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenmek,
Sabah;
1 tatlı kaşığı organik keçiboynuzu pekmezi (aç karnına)
2 dilim tam buğday ekmeği,
1 dilim peynir,
Bol yeşillik,
1 bardak ıhlamur veya kuşburnu (C vitamin açısından çok zengin)
1 yumurta
Ara öğün;
10 badem ve 2 hurma
Öğlen;
İşyerinde yemekhanede olan bir çeşit ana yemek, yoğurt, salata, 1 dilim tam buğday ekmek
Öğleden sonra 1.ara öğün
1 porsiyon meyve
Öğleden sonra 2. ara öğün
1 bardak süt, 2 adet gün kurusu
Akşam yemeği;
Izgara tavuk veya balık, kırmızı et, veya çorba ya da kuru bakliyat olacak şekilde her gün menüm değişiyor.
Bol yeşillik salata
Ekmek yok
Gece yatmadan 1-1.5 saat önce de mutlaka bir bardak kefir
hamimelik pantolonu dediğim vaikiki çok güzel hamile bölümünde klasik gibi değil likralı yumuşacık16 martta kendi doktoruma gitmiştim en son. Ama 10 gün önce arkadaşımın yanina kan vermeye gittiğimde de bakıldı. 10 gün oldu yani. Ama yine de duramıyorum. Her hafta bakılsa ya iştebenim bulantılarım azaldı. Hatta 4 gündür yok . Ama birdenbire kusuyorum 3 gündür. Zamanı yok. Pat diye geliyor. Senin hep böyle devam eder inşallah. Herkes farklı işte.
Sağlıkla ilerler inşallah gebeliğimiz. Bebişlerimiz sağlıklıdır inşallah.
Ben kilo almadım hiç canım. Ama göbek çevrem de bi büyüme var. Önceden var olan göbeğim de var maalesef. Göbeğin alt kısmı büyüyor. Farkediyorum. O yüzden kotlarım sıkıyor beni. Normalde de dar giyerdim ama kan akışını engeller diye kesinlikle giymiyorum. Hepsi düşük bel bi de . Haftasonu da o kadar çok şişkinliğim vardı ki 5 aylık hamile gibiydim. Böyle günler için bi tane pantolon aldım o yüzden. Senin de bulantılar geçince illaki kilo alacaksın canım. Tez zamanda geçer inşallah bulantıların.
Maşallah kuzum. 6 kilo diye düzeltmişsin ama çok olmuş biraz. Bundan sonrası dengeli olur inşallah. Çok kilo iyi değil tabii ki ama sağlıklıysanız bebişle , sorun olmaz canım.
Faydası olur inşallah kuzum. Havalar ısınsın , yürüyüş yaparsın bol bol. Doğuma yakın arttırırsın zaten. Hepimizin yapması lazım hatta :)
Hayırlara vesile olsun inşallahbilinçaltı işte
Kolaylıklar diliyorum canım. Aman dikkat yine de :)
İnşallah iyidir bebişlerimiz kuzum. Hepimiz merak içerisindeyiz valla :))
Tombi olursa normal doğumun zorlaşır ama. Bence sağlıklı olsun zayıf olsa da olur
Ben yediklerimden bahsedeyim biraz.
Her gün 3 ceviz, 10 civarı badem 10 civarı fındık yiyorum. 1 tane elma yerim. Bunun yanında farklı meyveler de yiyorum. Yoğurt ve süt pek yok hayatımda maalesef. Ama her sabah kahvaltıda mutlaka haşlanmış yumurtam olur. Bunlar rutin olanlar.
Haftalık olarak , baklagil, sebze, beyaz et, bi kaç gün kırmızı et yerim mutlaka.
Maşallah senin yavruna canım. Normal mi doğurdun acaba ?
Ben düşük bellerin düğmesini , fermuarını açarsam rezil olmam mümkün :))) düşmeseler bile bacağımı sıkıyorlar. Kan akışına engel diye giymiyorum bu yüzden.
Pantolon istediğin gibi çıkar inşallah canım. Ben de mavinin sitesine baktım ama göremedim .
Hamile pantolonu değil mi canım?
Bacağımı sıkarlar diye almadım. Bi büyük beden baksam onun da göbek kısmı olmazdı diye vazgeçtim. Ama salaş bi tane vardı onu aldım ben.
Instagram kullanıyorsan neslin güngen i aratıp ona bak canım. Çatlak tedavisi uygulayan bi güzellik uzmanı. Öyle bi durum yaşarsam ona gitmeyi düşünüyorum.
Şu an erken canım. Göbek büyümeye başlayınca doktor söyler zaten sana. Ama örneğin benim cildim çok kuru. Kepek gibi döküntülerim olur hep. O yüzden doktor bi şey önerdi ama henüz almadım. İstersen doktorunla konuş bu konuyu gidince .
Bulantı ve kusması çok olanlar yiyemiyor maalesef. Ama onlar geçince güzel güzel yersin inşallah. Bebek her halükarda senden beslenir dediğin gibi canım. Tez zamanda rahata erersin inşallah canım.
( Allah yardımcın olsun inşallah canım. Git acile bence. Biraz rahatlarsın en azından. Böyle olmaz
yaaa süper korkmayım ozaman helal sana 3. geliyor desene allah sağlıkla getirsin canım ne güzel.Kuzum 2 dogum yaptim birdaha cocuk yapmayi dusunmuyordum ne bileyim basima geleceklericatlaklar karnim alt tarafindaysa gidiyor usttekiler gerildigi icin belli belirsiz oluyor fit sıkı bir karniniz oluor yani
büyümediyse son 3 ay sür bence şuan erken benim son 1 haftada çatladı ama çok kg aldım oda yanlış tabi 26 kg almıştımKizlar nemlendirici surmeye basladiniz mi??Ben acaba 1 ay sonra mi surmeye baslasam diyordum..Daha karnim buyumedi hicc.Yoksa onceden mi surulmesi lazim..Oyleyse ben de sureyim.
Kutsal alerji herkese tek tek alıntı yaparak cevap vermen resmen takdire şayan:) Ne kadar incesiniz.
Ya bakma 3. Bana faylaydi 27 yasindayim 3 cocuk sahibi oldum bir gozumu acamadim ayni zamanda okuyorum da cok zoryaaa süper korkmayım ozaman helal sana 3. geliyor desene allah sağlıkla getirsin canım ne güzel.
evet canım folat değerim benimde referans aralığından yüksek çıktı hatta ben de dedim folik asit depom dolu sanırım bırakmalıyım mı diye bizzat sordum doktorcuma, gebelik haftası ilerledikçe bebek depoları hızla boşaltmaya başlar ve fazlasını zaten idrarla atıyorsun demişti.bak böyle deyince şüpheye düştüm ama ısrarla evde bir kutu oldugunu söyledigim halde hayır gerek yok dedi. ayyy inşallah bişey olmaz evde kutu duruyor öylece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?