2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Günaydın kızlarrr. Şu en arkadaki dişler ne kadar da zormuş ya. 40 derece ateş yaptı bizde. Varmi acaba çıkaran
Allah korusun ama domuz gribi salgını var kızımda öyle ateş yaptı ilk gece kustu iştahsızlık bü hafta önceden başladı gece huzursuzdu ondanmış bence bekleme götür kontrol ettir en aZından

Allah korusun ama domuz gribi salgını var kızımda öyle ateş yaptı ilk gece kustu iştahsızlık bü hafta önceden başladı gece huzursuzdu ondanmış bence bekleme götür kontrol ettir en aZından
Onu geçirdik canim. 😔😔2 hafta önce oğlum çok kötü atlattı kızım daha iyiydi. Ama hem ağzım ağrıyor demesi hem diş etinin o kadar şişip kızarmış olması hem patlaması kesin diş dedik bakalım yarin da ateş böyle devam ederse götüreyim

Onu geçirdik canim. 😔😔2 hafta önce oğlum çok kötü atlattı kızım daha iyiydi. Ama hem ağzım ağrıyor demesi hem diş etinin o kadar şişip kızarmış olması hem patlaması kesin diş dedik bakalım yarin da ateş böyle devam ederse götüreyim
Diş evet ama ekstradan kulağına baskı olmuş olabilir crp yükselmiş olabilir veya boğazına baskı olmuş olabilir

Cildiricam. Konusuyorum sen burada oyna ya da cizgi filmini izle annenin isi var bak burada bunlari yapiyorum.ya da balkonu yikiycam bak beni gorebiliyorsun fransiz camlar acik tul perde acik. Yok yine de cigirarak agliyor baska odaya bile gecmiycem... yanima aliyorum gel sen de burada dur sununla bununla oyna yok kabul etmiyor illa salona gidilecek... tuvalete falan gidemezsin zaten gitsen bile kapi acik olacak cabuk cikacaksin. Babasi gelince de ona yapiyor beni birakip. Nasil asicaz cozemiyorum

Cildiricam. Konusuyorum sen burada oyna ya da cizgi filmini izle annenin isi var bak burada bunlari yapiyorum.ya da balkonu yikiycam bak beni gorebiliyorsun fransiz camlar acik tul perde acik. Yok yine de cigirarak agliyor baska odaya bile gecmiycem... yanima aliyorum gel sen de burada dur sununla bununla oyna yok kabul etmiyor illa salona gidilecek... tuvalete falan gidemezsin zaten gitsen bile kapi acik olacak cabuk cikacaksin. Babasi gelince de ona yapiyor beni birakip. Nasil asicaz cozemiyorum
Saklambaç oynasanız, bebeklere falan da saklambaç oynatsanız, giden bir şeyin geri geleceğini anlaması açısından belki yardımcı olur.

Saklambaç oynasanız, bebeklere falan da saklambaç oynatsanız, giden bir şeyin geri geleceğini anlaması açısından belki yardımcı olur.
Oyuncaklara oynatmadik ama kendimiz evde oynuyoruz geliyor buluyor alkis yapiyor yani zannimca yok olmadigimizi biliyor. Oyuncaklarla da deneyeyim. Cok yorucu bu durum. Her is kaliyor birikiyor gece dinlenmek yerine is yapiyorum.

Oyuncaklara oynatmadik ama kendimiz evde oynuyoruz geliyor buluyor alkis yapiyor yani zannimca yok olmadigimizi biliyor. Oyuncaklarla da deneyeyim. Cok yorucu bu durum. Her is kaliyor birikiyor gece dinlenmek yerine is yapiyorum.
Neden işleri birlikte yapmıyorsunuz

Neden işleri birlikte yapmıyorsunuz
Coook denedim asla istemiyor ilgisini cekmiyor.mesela dun pogaca yapiyordum yere koydum her seyi. Biraz izledi yogururken hamur kivam alinca al sen de yap dedim ellemedi eline bi parca verdim atti. Ondan sonra aglamaya basladi surekli hareketli oyun istiyor. Kek cirparim en fazla sadece izler katilmak istemez. Camasirliktan camasirlari ver derim 1 2 verir sonra ii iihhh der istemez. Oyuncak viledasi var bi onunla bana eslik eder o da icinde su oldugu icin sanirim. Yoksa her turlu oyunlastirmaya calisiyorum o da katilsin istiyorum. O surekli yaninda arabalarla oynayalim boyama yapalim oyun hamuru yapalim istiyor hatta bazen boyayi bana veriyo benim cizmemi istiyor cizmeyince yine bi aglama..

Coook denedim asla istemiyor ilgisini cekmiyor.mesela dun pogaca yapiyordum yere koydum her seyi. Biraz izledi yogururken hamur kivam alinca al sen de yap dedim ellemedi eline bi parca verdim atti. Ondan sonra aglamaya basladi surekli hareketli oyun istiyor. Kek cirparim en fazla sadece izler katilmak istemez. Camasirliktan camasirlari ver derim 1 2 verir sonra ii iihhh der istemez. Oyuncak viledasi var bi onunla bana eslik eder o da icinde su oldugu icin sanirim. Yoksa her turlu oyunlastirmaya calisiyorum o da katilsin istiyorum. O surekli yaninda arabalarla oynayalim boyama yapalim oyun hamuru yapalim istiyor hatta bazen boyayi bana veriyo benim cizmemi istiyor cizmeyince yine bi aglama..
Benim oğlumun ilgisini de oyuncak çekmiyor mesela .Tüm gün toplam 30 dk oyuncak oynayamıyoruz Buda beni üzüyor . Yemek yaparken yanımda sürekli bir şeyler istiyor ve tehlikeli hareketler yapıyor o yüzden onunla yemek yapmak istemiyorum veya 2 günlük yemeği aynı anda yapıyorum . Genelde akşam yemeğini 19:00 da yiyoruz . 19:30 a kadar ben hemen masayı topluyorum ve diğer günün yemeğini yapıyorum. Eşimle oğlum 10 dk odasında atıştırmalık yiyorlar sonra 20 dk yanımdalar odada babasıyla durmuyor mesela . Cuma günü akşam ıspanak yıkayacağım başladım ama hemen geldiler mecbur yanımda durdu elini suya soktu vs vs eşimde yanımızda zorlandım . Kendime rutinler oluşturdum yoksa işin içinden çıkılmıyor. Öyle kurabiye poaça filan yapmıyorum ben yapacak bir zaman göremiyorum . Pazartesi günü büyük temizlik yapıyorum akşam yemeğini pazar geceden yapmış oluyorum salata da dahil . Pratik yemekler yapıyorum mesela kuru fasulye pilav 15 dk da yapıyorum zaten . Pazartesi günü süpür sil toz al yapıyorum . Öğlene kadar herşeyi bitiyorum . Oğlum sürekli makinayı elimden almak istiyor ağlıyor filan dişimi sıkıyorum. Yerleri birlikte siliyoruz ona da mop veriyorum seninkinin de kovası varmış oda siliyormuş tozu uykudan önce yetiştimeye çalışıyorum olmazsa o uyurken 30 dk . Wc her akşam uyumadan temizliyorum banyoyu da duştan çıkınca hemen . Bulaşık makinasını gece uykusuna geçince her akşam boşaltıyorum çay demlenene kadar . Dün öğlen ütü yapıyordum uyandı eşimle birlikte yanımda durdular. Şeninde eşin yanında olduğunda denk gelir yaparsın. Bu dönemler böyle geçecek yapacak bir şey yok bence 🤦🏻‍♀️

Öğlen uykusunu iyi değerlendirip akşama öyle iş bırakmamayaa çalışıyorum koşuyorum . Dün akşam mesela çamaşır yıkandı asıldı . Yarın ütülenir öğlen uykusu saatinde .yarın yemek için lazanya yapmak istiyorum akşam yemekten sonra. iç harcı yapılır yarın 15 dk beşemel vs toparlanır hemen fırına veririm sonra da ütüyü yaparım . 1.5 saat uyuyor veya 1 saat o arada yapıyorum

Birde herşeyi ben yapacağım derdine düşmüyor mu senin ki ? Çünkü hani şuan tam o dönem ya ben ben diyorlar . Benim oğlan herşeyi ben yapacağım derdine düştüğü için beni çok üzüyor mesela . Oyuncak oynamıyor olmasına üzülüyordum bunu psikiyatriste anlattım . Oğlum da normalin üzerinde bir hareketlilik olduğu için oyuncak onun ilgisini çekmiyor dedi . Ki parka gidiyoruz herkesin çocuğu salıncak sallanıyor mesela benim oğlum 30 saniye zor oturuyor kaydıraktan 1 kere kayıyor tamam bitti bir daha asla kaymaz . Oyun hamuru oynayalım diyorum hayır diyor Lego yapalım hayır resim çizelim hayır . Kek yapalım mesela ben malzeme döküyorum o karıştırıyor asla karıştırmama izin vermez 🤣

Birde herşeyi ben yapacağım derdine düşmüyor mu senin ki ? Çünkü hani şuan tam o dönem ya ben ben diyorlar . Benim oğlan herşeyi ben yapacağım derdine düştüğü için beni çok üzüyor mesela . Oyuncak oynamıyor olmasına üzülüyordum bunu psikiyatriste anlattım . KaanDa normalin üzerinde bir hareketlilik olduğu için oyuncak onun ilgisini çekmiyor dedi . Ki parka gidiyoruz herkesin çocuğu salıncak sallanıyor mesela benim oğlum 30 saniye zor oturuyor kaydıraktan 1 kere kayıyor tamam bitti bir daha asla kaymaz . Oyun hamuru oynayalım diyorum hayır diyor Lego yapalım hayır resim çizelim hayır . Kek yapalım mesela ben malzeme döküyorum o karıştırıyor asla karıştırmama izin vermez 🤣
İyi seninki malzemeleri dökmene izin veriyormuş ben onu da yapamıyorum. Malzemeleri de kendi döküyor 😄😄

Birde herşeyi ben yapacağım derdine düşmüyor mu senin ki ? Çünkü hani şuan tam o dönem ya ben ben diyorlar . Benim oğlan herşeyi ben yapacağım derdine düştüğü için beni çok üzüyor mesela . Oyuncak oynamıyor olmasına üzülüyordum bunu psikiyatriste anlattım . Oğlum da normalin üzerinde bir hareketlilik olduğu için oyuncak onun ilgisini çekmiyor dedi . Ki parka gidiyoruz herkesin çocuğu salıncak sallanıyor mesela benim oğlum 30 saniye zor oturuyor kaydıraktan 1 kere kayıyor tamam bitti bir daha asla kaymaz . Oyun hamuru oynayalım diyorum hayır diyor Lego yapalım hayır resim çizelim hayır . Kek yapalım mesela ben malzeme döküyorum o karıştırıyor asla karıştırmama izin vermez 🤣
Benimki yazin bi donem oyleydi simdi ise kasik bardak tutmuyor sen icir,abur cubur kraker uzatiyorum hayir sen icinden al ver bana. Su an boyleyiz. Normalde bardaktan suyunu icerdi ama ii ihhh diyor. Daha konusamiyor da onun siniri de var. Hepsi farkli ozellik gosteriyor ayni donem olsalar da. Parkta bile benim de kaydiraga cikmqmi istiyor beden diliyle. Benim de bi programim vardi gundyze is birakmiyordum aksam yemwgi yapiyordum iyi kotu gece temizlik gunduz sadece supurge ve silme islemi. Ama artik cok yoruluyor ve hasta oluyorum boyle de. Hicbir sey yemedigi icin kek pogaca vs deniyorum onlari yer de bi yumurta peynir midesine girer diye... oyy oyy hem yemez icmez hem birakmaz. Haftaya krese devamke simdi kovidim evdeyiz cikamiyoruz.

Biz de aynı durumdayız ama biz hep böyleydik yeni birşey değil. Benimki babayla da durmuyor daha zor.

Benimki yazin bi donem oyleydi simdi ise kasik bardak tutmuyor sen icir,abur cubur kraker uzatiyorum hayir sen icinden al ver bana. Su an boyleyiz. Normalde bardaktan suyunu icerdi ama ii ihhh diyor. Daha konusamiyor da onun siniri de var. Hepsi farkli ozellik gosteriyor ayni donem olsalar da. Parkta bile benim de kaydiraga cikmqmi istiyor beden diliyle. Benim de bi programim vardi gundyze is birakmiyordum aksam yemwgi yapiyordum iyi kotu gece temizlik gunduz sadece supurge ve silme islemi. Ama artik cok yoruluyor ve hasta oluyorum boyle de. Hicbir sey yemedigi icin kek pogaca vs deniyorum onlari yer de bi yumurta peynir midesine girer diye... oyy oyy hem yemez icmez hem birakmaz. Haftaya krese devamke simdi kovidim evdeyiz cikamiyoruz.
Benim oğlum da konuşmuyor ama herşeyi çok iyi ifade ediyor artık hele geçen haftadan itibaren daha iyi ifade eder oldu . Yemek yemiyor olması çok zor bence allah yardımcın olsun . Maddi durumunuz varsa robot süpürge alın benim hayatım kurtuldu onun sayesinde günde 2 kere sabah ve akşam tüm evi süpürüyor böylece mobilya üzerinde bile toz kalmadı .

Yemekleri her aksam oğlum uyuduktan sonra yapıyorum önce yemek. Sonra çamaşır ütü işleri ses olmayacak işler yoksa uyanıyor. Çalışıyorum temizliği haftada bir yardımcım yapıyor. Okuldan gelince hiç bir iş yapmıyorum yatana kadar oyun oynuyoruz sonra ev mesaim başlıyor

X