Acaba çizgi film izlemek için mi uyanıyor. Gündüz uykusu iyi. Birde bazı çocuklar gece uyumadan önce cok hareketli olursa yorulursa güzel uyuyor, bazen de uyumadan önce 1 saat falan sakinleştirici, oturup dinlenerek yapacağı aktiviteler öneriyor. Sende gözlemleyip deneyebilirsin. Birde gece o uyanmadan sen onu alıp sütsu falan mi versen, yada uykusu tam açılmadan hemen emzirsen. Ben biraz geç kalırsam kalkamazsam beni cok çağırirsa uykuya dönüşü zor oluyor.
Ama en büyük etmen bence tv oncelikle onu ortadan kaldirmn gerek.
Eşimin okuluna bi öğrenci gelmiş, aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve hareket varmış annesi gece uyurken bile tlf na bakıp uyuttuk demiş. Eşim de cok etkilenmiş cizgi film dışında bile sesine maruz kalmasalar diyo. Ben zaten tv izlemem bi akşam işte ama bazen yemek yedirirken kitapla kalemle falan yemiyorsa son çare tlf dan açıyorum sonra işte vicdan. Ben ce bi durum seni de cok üzüyor onu da huzursuz ediyor. Sıkıntısıni da sen çekiyorsun. Güzel oyaliyor evet ama onca emegimiz de çöpe gidiyor.
Ayrıca benim çevremde küçükken evinde tv olmayan ve 6-8 kardeş olanlarin hepsi gerçekten iyi meslekler yapiyorlar. Ve en az 4 aile var bildiğim. Evinde tv olmayan insanlara cok özeniyorum gerçekten