- 27 Kasım 2019
- 5.691
- 27.469
- 36
Aslında daha önce bir kaç kere buraya oğlumu sütten nasil kestiğimi yazdim, gerçekten cok iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum, belki birileri faydalanır aklında kalır uygular işe yarar diye yazmıştım. Sabır tasiyla tiksindirerek biraktirmak istemem çünkü şu an da en güvenli limanından tiksinerek ayrılsın istemem . O yüzden kızım da da aynı şeyi uygulamayi düşünüyorum. oğlumu önce gece sütünden ayirdim sonra hep tek meme den emzirdim. Bunu genelde uzanarak yaptim diğer memeyi isteyince içtiği memeyi yerine koyup sanki diğerini çıkarıyormuşum gibi yapip aynı memeyi veriyordum. Sadece gun de 1 kere falan bitirmeye çalıştığım memeyi veriyordum mastit olmiyim diye. Sonra tek meme de süt bitince artik süt bitti diyerek bitirdik. Yani emmek istediğinde emiyordu ama artik zamanla sütun bittiğini anlatiyordum. Kendisi bittigini farkettiği için tutturmadi cok fazla aglamadi krizlere girmedi.Ben de 2 yalın bitmesini bekliyorum ama E ela_2019 un söylediği aklımda bi ampül yaktı. Emzirmeden önce pompayla sağıp sütü bitirirsek belki işe yarar. Bi şey gelmedi mi emmek istemez bi süre sonra
Ben meme kesme için 2 yaşı bekliyorum ama kaldı 2 ay napıcaz bakalım. Benimki de aylardır 10 kilo formunu koruyor ne alıyor ne veriyor en son ank da yazın ölçmüştü boyunu doktor 85 ti o zaman. Ama ortalamanın üstünde demişti seninki normal yani
Ama şunu söyleyeyim eğer mesele sadece uykuysa bence sütten tamamen kesmek yerine gece sütünü tamamen bitirin.(şu an bütün doktorlar corona da bebeğinizi 3 yaşa kadar emzirin bağışıklık için diyorlar)Gerçekten uyku düzenleri tamamen oturuyor. Cok rahat edersiniz. Tecrübe konuşuyor.
tuce_tuce bence sende böyle yapmalısın. Ben sana destek olurum