İyiyiz şükür. Ara ara yazda kendini göster :) Demekki ağustos böceklerinin genelinde var bu araba sevdası :))Naber kızlar?
Bu bir şeye takılma olayı oyuncak arabalarda var; hatvils arabaları eline alıp uyumak istiyor ama 4 tane alınca onlar sürekli düşüyor vs uyuyamiyorhayır zaten 1 ila 1.5saatte uykuya dalma geleneğini hala devam ettiriyor iyice boka sardı bu araba sevdası yüzünden
Konuşma 19 aylıkken cümle kurmaya başladı, baya ilerledi bir kac haftada. 3-4 kelimelik cümleleri kurdu o arada hızlıca. Çocuk baktı ki bu evde varlık gösterebilmesinin tek yolu konuşmakherkes yüksek sesli
Emme 13 aylikken bitmişti zaten düşkün de değildi malum, eds vs ile geri döndürmustum.
Sebze yemiyor, halbuki ilk kışında baya zeytinyağlılari götürüyordu şimdi varsa yoksa patates yiycemköfte de hala yemiyor, kuzu kıymalı karışık sebze püresi yapıyorum haftada 1 falan yoksa et sebze yemiycek çorba gibi ama katı yapiyorum, ek gıda başında da yapardım.
Bizde olaylar böyle. Mutlu büyüyor.
Arabaya binmeyi de çok seviyor, oynamayı da, tutmayı da.İyiyiz şükür. Ara ara yazda kendini göster :) Demekki ağustos böceklerinin genelinde var bu araba sevdası :))
İndir kaldır patates yani sizde de :))
Araba anahtarlarına bayılıyor bizimki de ama oyuncak arabalara pek ilgisi yok nadiren alıp oynar :)Arabaya binmeyi de çok seviyor, oynamayı da, tutmayı da.
Bizim evde de susmayan bi bebe var.Naber kızlar?
Bu bir şeye takılma olayı oyuncak arabalarda var; hatvils arabaları eline alıp uyumak istiyor ama 4 tane alınca onlar sürekli düşüyor vs uyuyamiyorhayır zaten 1 ila 1.5saatte uykuya dalma geleneğini hala devam ettiriyor iyice boka sardı bu araba sevdası yüzünden
Konuşma 19 aylıkken cümle kurmaya başladı, baya ilerledi bir kac haftada. 3-4 kelimelik cümleleri kurdu o arada hızlıca. Çocuk baktı ki bu evde varlık gösterebilmesinin tek yolu konuşmakherkes yüksek sesli
Emme 13 aylikken bitmişti zaten düşkün de değildi malum, eds vs ile geri döndürmustum.
Sebze yemiyor, halbuki ilk kışında baya zeytinyağlılari götürüyordu şimdi varsa yoksa patates yiycemköfte de hala yemiyor, kuzu kıymalı karışık sebze püresi yapıyorum haftada 1 falan yoksa et sebze yemiycek çorba gibi ama katı yapiyorum, ek gıda başında da yapardım.
Bizde olaylar böyle. Mutlu büyüyor.
Portakal suyu içebilirsiniz sekerim kahve nedir aaaaBizim evde de susmayan bi bebe var.
Dün bana,anne bebet kave icti diye bir cümle duydum
Bizim evde de bebet kave icer zaten cocugum ne iceceeğidi dedim
Gözünaydın canımSelam kızlar. 21 buçuk aylıkken oğluma emzirmeyi bıraktırdım. Tamamen bırakalı 6 gün oldu ve çok şükür ki kolayca adapte oldu. Kademeli bıraktım. Gece emzirmesini keseli çok olmuştu zaten. Birde emerken uyumuyor oda işimi kolaylaştırdı. Günde 4 kere emiyordu. İlk önce akşam emzirmesini kestim bir hafta kadar. Sonra akşam yemeğinden sonrakini. Sonra öğlen uykusundan sonrası ve en son sabah uyanıncayi kestim. Toplamda bıraktırma sürem 1 ayı buldu. En çok sabah uyanınca emzirmeyi keserken çekiniyordum yatakta emerken yatmayı oğlumda bende seviyoruz da :)
Emmek için geldiğinde süt bitti sabah Emersin işte uyanınca Emersin dedim ve anladı da hiç zorluk çıkartmadi. Gözünüzü korkutmayin eğer siz kararlı olursanız bebekte kısa zamanda
adapte oluyor. Birakmaya karar verirince bir kere bile verince hemen tekrar tekrar istiyorlar. Aklınıza takılan bir şey olursa yanıtlarım. Darısı başınıza kızlar :)
Sağol canım darısı başına diyorum :) sen hazır olmadan zaten bıraktırma ama kademeli bırakınca kolay oluyor. Bizimki kendi kendine bırakmazdı seviyordu. Bi arkadaşım da senin gibi 2 buçuk yaşında hala emiyor :)) aşı konusunda benim kafam karışık nasılsa çalışmıyorum diye de bekliyorum şuanlık. 2 yaşını bitirince artık karar verip bırakırsınGözünaydın canımben memeden ayırmaya kendim de hazır değilim galiba ya biraz öteledim onu düşünmüyorum şimdilik. Kendi kendine bıraksın diye bekleyenler varmış böyle 3-4 yaşı bulanlar o kadar emzirmem inşallah bir de dün aşı oldum Biontech olunca antikorlar bebeğe de geçiyormuş. Kızım da nasiplensin diye emzirmeye devam bu aralar 2.doz zaten 2 yaşını bitirmesine denk geliyor böyle böyle ertelerim ben. Keşke bezi bıraksa ben oraya odaklıyım ama odanın ortasına oturup bezine kaka yapıyor. Bana sen git diyor ama kakam geldi demiyor. Tuvalete gidelim deyince de istemiyor. Bakalım ne zaman geçecek bu süreç.
Sen calisiyo msn canim calisiyosan cocuga kim bakiyoGözünaydın canımben memeden ayırmaya kendim de hazır değilim galiba ya biraz öteledim onu düşünmüyorum şimdilik. Kendi kendine bıraksın diye bekleyenler varmış böyle 3-4 yaşı bulanlar o kadar emzirmem inşallah bir de dün aşı oldum Biontech olunca antikorlar bebeğe de geçiyormuş. Kızım da nasiplensin diye emzirmeye devam bu aralar 2.doz zaten 2 yaşını bitirmesine denk geliyor böyle böyle ertelerim ben. Keşke bezi bıraksa ben oraya odaklıyım ama odanın ortasına oturup bezine kaka yapıyor. Bana sen git diyor ama kakam geldi demiyor. Tuvalete gidelim deyince de istemiyor. Bakalım ne zaman geçecek bu süreç.
Evet canım öğretmenim, annem bakıyor kızımaSen calisiyo msn canim calisiyosan cocuga kim bakiyo
Eğitim denemez ama deniyorum bir şeyler ısrarla beze yapmaya devam ediyor az önce gözümün önünde çöktü odanın ortasına bezine yaptı. Tuvalete gidelim mi dedim ıı ıııh dediHela egitimine baslayan var mi
Tabiki hayirrrHela egitimine baslayan var mi
Ya gece nasil olacak onu dusunuyoeum kimisi diyo gece de bezi cikarin kimisi diyo ilk bas bez takin ileriki zamanlarda cikarin. Bende agustos gbi baslim diyoeum hava sogur cunku eylul gibi.Eğitim denemez ama deniyorum bir şeyler ısrarla beze yapmaya devam ediyor az önce gözümün önünde çöktü odanın ortasına bezine yaptı. Tuvalete gidelim mi dedim ıı ıııh dedi
Ben gün içinde bezi çıkarıyorum belki söyler diye ama söylemiyor bakıyorum çöküyor hemen tuvalete götürüyorum. Bazen de fark etmeden çişini yapıyor sonra anne ıslaaak diyorYa gece nasil olacak onu dusunuyoeum kimisi diyo gece de bezi cikarin kimisi diyo ilk bas bez takin ileriki zamanlarda cikarin. Bende agustos gbi baslim diyoeum hava sogur cunku eylul gibi.
Bez oldugy surece bence beze yapar cunku yaptiginda hic rahatsizlik vermiyo
Ya ben gece isini napacagimi.dusunuyorum meme emiyo. Diyolarki yatmadan 2 saat ojce yemeyi icmeyi kesin nasil olacak bilmiyorum. Ama bez isinden de cok skuldimBen gün içinde bezi çıkarıyorum belki söyler diye ama söylemiyor bakıyorum çöküyor hemen tuvalete götürüyorum. Bazen de fark etmeden çişini yapıyor sonra anne ıslaaak diyorGece için cesaret edemiyorum ama eğer yatmadan önce tuvalete çişini yaparsa ve çok sulu şeyler yemediyse kuru kalkıyor. Bazen düşünüyprum gece hiç bez sarmasam mi diye ama bence ikisini bir bırakmak lazım gündüz bez akşam bezsiz olmaz gibi sanki
Ben de sıkıldım bezden. Ben 2 saat önce kesmiyorum yemeyi içmeyi. Yatmadan önce hep su içer. Gece de son birkaç haftadır 1 kere uyanıp emiyor. Bugün emdi arkasından da su içti ama sabah yine kuru kalktı mesela. Karpuz gibi sulu meyveler yediğinde kuru kalkmıyor sadece. Kuru kalktığı için bez bırakmaya hazır gibi geliyor bana. Biraz da o yüzden gündüz uğraşıyorum. Büyükler hep derlerya kuru kalkıyorsa bırakır yakında bezi diyeYa ben gece isini napacagimi.dusunuyorum meme emiyo. Diyolarki yatmadan 2 saat ojce yemeyi icmeyi kesin nasil olacak bilmiyorum. Ama bez isinden de cok skuldim
Merhaba, tuvalet iletişimi diye bir şey var o yapılabilir aslında. Bununla ilgili video izlemiştim ben aslında ondan sonra daha çok odaklandım bu konuya. Mesela sabah kalktığında, öğlen uykusundan önce ve sonra yatmadan önce tuvalete oturtmak gibi. Bir de çişi ya da kakası geldiğinde belli ediyorlarya o zaman tuvalete götürmek gibi. Ben aslında daha çok bunlarla başladım. Tuvaleti geldi mi muhakkak çöküyor bir yere ve sessizleşiyor mesela oradan anlıyorum. Tuvalete gidelim mi diyorum bazen gidelim diyor bazen istemiyor. Bazen gel tuvalette kitap okuyalım ya da suyla oynayalım filan deyip götürüyorum. Bezi full çıkarıp sürekli takip etmek de bir seçenek yaz tatilinde denerim belki diyorum söyleme durumuna göre bakıp.Selam hanımlar
Ben bez birakma konusunda henuz hicbirsey yapmadım aslinda oglan hazir olmadan ne onu ne kendimi strese sokmak istemiyorum.
Kizim da 30 aylikken kendi kendine birakmak istedi ondan once ne denediysem inat etti birakmadi ve gece gunduz hic ugrasmadan ayni anda birakti. hatta gece cisi gelirse kalkip lazimliga yapiyordu. ama onda bebekken bile uykuda bezi hep kuruydu oglanda ise bez hep dolu kalkiyor gece matarasi yatağın yaninda kalkip su falan da iciyor bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?