• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Arkadaşlar mrblar nasilsiniz şifremi unutmuşum mail adresine girilmiyor ve sukur çözdüm sonunda
nasilsiniz bebisler nasil bizim kiz çok iştahsız neler denedim yok banamisin demiyor büyüdük artik 19 aylik olduk

Efelihayat Efelihayat Ay bi alıntı yapamadım, kullanmayı unutmuşum resmen.
İzne çıktım, biraz anneanne babaanne havası aldık, üzerine de 5 gün otel 2 gün arkadaş tatili; ancak bakabildim.
Otel de herkes tanıdı bizi, animatör ablamız çok farklı bir çocuk dedi :))
Çok hareketli di mi dedim?:KK70:
Çünkü ayağım su topladı artık yürümekten:KK70:
Evet çok hareketli ama enerjisi çok güzel ve yüksek bir çocuk dedi, ayy nasıl mutlu oldum:KK23:
Annelere iyi yorumlar yapsın herkes. :KK68:

Esra ben idealist kitap ve etkinlik anası olarak devamkeee:KK48:
Bu aralar duyguları ve renkleri öğreniyoruz.
Kızgın, mutlu, şaşkın, korkmuş, üzgün ü öğrendik. Ayrıntılara geçtik; mahcup gibi.
Renkler de ise; mamiii tayıııı var henüz.
Kumdan kale yayınlarının minik renkler kitapları var güzel.
Bir çok materyal edindim renklere yönelik.
Ve artık konuşurken araba geçiyor yerine kırmızı araba geçiyor diyorum.

Etkinlik olarak bol bol doğaya çıkarmaya çalışıyoruz, çimlerde koşmak, toprağı mıncıklamak, yağmur sularında zıplamak gibi.
Onun dışında evde camdan bakıyoruz; 'keppeee, tıaktuuu, tamyuu, tıııı, aabaaa' yakalamaca oynuyoruz:KK48:
Kamyon ve tır konusunda anlaşamıyoruz hiç:KK48:
Bedensel güç kullanmak istiyor sürekli.
Bunun için bulduğumuz merdivenlere tırmanma en sevdiği.
Aynı merdivenden 10-15 kez in çık yapıyoruz, bayılıyor.
Yine bedensel güç olarak tırmanıp bir şeylerin üzerine atlama var, eennn tehlikelisi ne güzel:KK48:
Oyun hamuru, lego, ahşap bloklar ve tabi ki en sevdiği aktarma oyunları.
Bulgur, fasulye, mercimek vb koyuyorum.
Küçük pay kaşıkları ile dar ağızlı geniş ağızlı kaplara aktarma yapıyor.
Hem kaşık kullanımı, hem ince motor becerisi, hem duyu tamamlama.
Bunu her gün bir kere muhakkak yapıyoruz.
Sulu oyun çok seviyor. Suda oyuncak yıkama, biraz şampuan ile köpükle yıkama gibi.
Kitap okuma klasik, çıkartma kitapları aldım yeni.
Hadi elma vardı sanki bu sayfada, ben bulamıyorum, o sırada bir ses 'aaamaaaa', evvet buldun, haydi elmayı sökelim, aaa kırmızı elma yapışkanlıııı, ben mi yapıştırayım sen mi, pekiii beraber yapıştıralım:KK48:
Ses tonu ile canlandırın:KK48:
Sıfır ekran kullanıyoruz, onun yanında biz de çok çok çok çok az telefon kullanıyoruz, tv hiç açmıyoruz. Bu konu en katı olduğum nokta.
O nedenle çok oyun oynuyoruz hepiniz gibi, şimdi söyleyince ilk bunlar geldi aklıma.
Tabi ki dikkat süreleri kısa, etkinlik deyince herkes 15 dk oynadı sanıyor, oynadığı da oluyor ama oynamadığı da çok.
Önemli olan denetmek bence.
1 dk için bile olsa geceden tavşan, havuç kesiyorum kartona yapıştırıyorum.
30 dk kadar uğraşıyorum, sonuç 2 dk :KK48:
Ama denedi mi denedi, tavşanın havuç yediğini ezberlemedi, kısmen de olsa deneyimledi.
Anayız bu da yeter diyorum:KK70:
Neyse yeter yazdığım artık, o kadar çok üzerine düşünüyorum ki bu konuların.
Tavsiyelerinize çok açığım:KK68:

Efelihayat Efelihayat Ay bi alıntı yapamadım, kullanmayı unutmuşum resmen.
İzne çıktım, biraz anneanne babaanne havası aldık, üzerine de 5 gün otel 2 gün arkadaş tatili; ancak bakabildim.
Otel de herkes tanıdı bizi, animatör ablamız çok farklı bir çocuk dedi :))
Çok hareketli di mi dedim?:KK70:
Çünkü ayağım su topladı artık yürümekten:KK70:
Evet çok hareketli ama enerjisi çok güzel ve yüksek bir çocuk dedi, ayy nasıl mutlu oldum:KK23:
Annelere iyi yorumlar yapsın herkes. :KK68:

Esra ben idealist kitap ve etkinlik anası olarak devamkeee:KK48:
Bu aralar duyguları ve renkleri öğreniyoruz.
Kızgın, mutlu, şaşkın, korkmuş, üzgün ü öğrendik. Ayrıntılara geçtik; mahcup gibi.
Renkler de ise; mamiii tayıııı var henüz.
Kumdan kale yayınlarının minik renkler kitapları var güzel.
Bir çok materyal edindim renklere yönelik.
Ve artık konuşurken araba geçiyor yerine kırmızı araba geçiyor diyorum.

Etkinlik olarak bol bol doğaya çıkarmaya çalışıyoruz, çimlerde koşmak, toprağı mıncıklamak, yağmur sularında zıplamak gibi.
Onun dışında evde camdan bakıyoruz; 'keppeee, tıaktuuu, tamyuu, tıııı, aabaaa' yakalamaca oynuyoruz:KK48:
Kamyon ve tır konusunda anlaşamıyoruz hiç:KK48:
Bedensel güç kullanmak istiyor sürekli.
Bunun için bulduğumuz merdivenlere tırmanma en sevdiği.
Aynı merdivenden 10-15 kez in çık yapıyoruz, bayılıyor.
Yine bedensel güç olarak tırmanıp bir şeylerin üzerine atlama var, eennn tehlikelisi ne güzel:KK48:
Oyun hamuru, lego, ahşap bloklar ve tabi ki en sevdiği aktarma oyunları.
Bulgur, fasulye, mercimek vb koyuyorum.
Küçük pay kaşıkları ile dar ağızlı geniş ağızlı kaplara aktarma yapıyor.
Hem kaşık kullanımı, hem ince motor becerisi, hem duyu tamamlama.
Bunu her gün bir kere muhakkak yapıyoruz.
Sulu oyun çok seviyor. Suda oyuncak yıkama, biraz şampuan ile köpükle yıkama gibi.
Kitap okuma klasik, çıkartma kitapları aldım yeni.
Hadi elma vardı sanki bu sayfada, ben bulamıyorum, o sırada bir ses 'aaamaaaa', evvet buldun, haydi elmayı sökelim, aaa kırmızı elma yapışkanlıııı, ben mi yapıştırayım sen mi, pekiii beraber yapıştıralım:KK48:
Ses tonu ile canlandırın:KK48:
Sıfır ekran kullanıyoruz, onun yanında biz de çok çok çok çok az telefon kullanıyoruz, tv hiç açmıyoruz. Bu konu en katı olduğum nokta.
O nedenle çok oyun oynuyoruz hepiniz gibi, şimdi söyleyince ilk bunlar geldi aklıma.
Tabi ki dikkat süreleri kısa, etkinlik deyince herkes 15 dk oynadı sanıyor, oynadığı da oluyor ama oynamadığı da çok.
Önemli olan denetmek bence.
1 dk için bile olsa geceden tavşan, havuç kesiyorum kartona yapıştırıyorum.
30 dk kadar uğraşıyorum, sonuç 2 dk :KK48:
Ama denedi mi denedi, tavşanın havuç yediğini ezberlemedi, kısmen de olsa deneyimledi.
Anayız bu da yeter diyorum:KK70:
Neyse yeter yazdığım artık, o kadar çok üzerine düşünüyorum ki bu konuların.
Tavsiyelerinize çok açığım:KK68:
Masallah kuzum masallah

Son doğuran sendin senden bir önceki ben belki öyle hatirlarsin😄 eski nick sss2000..Hayatında değişiklikler olması çok iyi benim çok monoton bazen çok bunaliyorum evde tüm gün😒 Bakıma yardım eden biri olması iyidir ya tek kişilik bir iş değil zor gerçekten, anayız ama insanızda destek şart yani..Senin adına sevindim canım yeni işin ve yeni bakiciniz hayırlı olsun🥰 darısı bana olsun😜
Ay evet senden sonra iyice doğuramadım diye bunalıma girmiştim :KK53:
Amin canım inşallah daha güzelleri sizlerin olsun :KK200:

Benimki her şeye karışır kaynana gibi. Benim viledama dokunmasın diye ona oyuncak vileda aldım, yine de benimkini istiyor, küçüğü bana veriyor. Süpürge yaptırmıyor zaten, elimden alıyor kendi süpürüyor. Yeni isteğimiz de, ben ocakta yemek karıştırırken kaşığı elimden almak için ağlıyor. Kendisi karıştıracakmış. Bir rahat yok bana yaaaa :KK48:
+1
adeta emekli bir albay dolaşıyor evde.
Süpürge yapamıyoruz neden sadece onun istediği yerleri süpüreceğiz. evde 2 tane oyuncak süpürgesi var. akıllı süpürgenin de onun sözünü dinlemesini istiyor gel deyince yanına gelecek şurayı süpür deyince süpürecek. o kadar akıllı değil annem dedim :KK53:
vileda:temizlik: da aynı şekilde elimizden alıyor ya da direktif veriyor.
Yemek yapmamıza o kadar müdahale ediyordu ki, ona da ahşap mutfak aldık aynı anda yemek yapıyoruz artık rahatladık.Çamaşır sepetinde çamaşır durmuyor renkleri farketmez makinaya doldurup çalıştırıyor. Çocuk kilidi yapandan allah razı olsun. Yıkanan çamaşırları tek tek çıkartıyor sonra da asmak için bana getiriyor. işe yaramaya başladı minnoşum:KK45::KK200:

Asiltutku Asiltutku sağlıkla kucağına alırsın ınsallah tebrik ederim :anneadayı: :KK200:
Efelihayat Efelihayat canım ben dil gelişimi için bizim kızlardan birinin önerisiyle ses kartları aldım, içinde mesela itfaiye aracının çıkardığı"nani" sesi yazıyor kartta gorselde var tabi, bizde de denk geldi itfaiye arabasi var üzerine karti tutup sürdüm "naniii naniii" diyerek. Hem o heceleme kafasina kazındı hemde hosuna gitti baya oynadi. Kartlar baya kalın haftada 2-3 kartla böyle oyunlar yapmayı planlıyorum. Belki fikir olur sana da 🤗
Evet evet biz de bu kartlara fena taktık. Her gün belirli bir zamanı bunlarla geçiriyoruz.

Merhaba kızlar nasılsınız birşey soracağım size başladı mı bebeler konuşmaya durumlar nasil
merhaba canım. 32 haftalık mı oldun? ayyy az kalmış. Bu sefer İstanbulda yaşıyorum gelemeyeceğim miniği görmeye :KK200:sağlıkla doğsun inşallah.

Deniz anne en çok söylediği kelime, baba, mama , dede, yok, hayır, anini, manne diyor. onun haricinde bu ses kartlarını alalı bir ay oldu. Ordaki çift sesleri yapıyor. dıgıdık, havhav, ınnn ınnn, nani nani , lık lık (içiyor), nam nam (yiyor) gibi sesler çıkartıyor. Serbest rol oyunlarını çok seviyoruz. Mutfakta yemek hazırlama, masa kurma, oturup oyuncaklarla kahve içip pasta yeme gibi. Bebeği var onu yıkıyor bizi taklit ediyor. Orda yüz ifadeleri ile bebeğinin duygularını bize anlatıyor. altı pis kokmuş yapıyor tiksinç surat ifadesi, ağlıyor demek için ağlıyor.
Hava durumu ile ilgili bir durum çemberi aldım. Her gün havanın durumunu gösteriyor uyanınca. Güneş, yağmur, kar , bulutlu gibi kavramları öğrendi.

Biraz zamana bırak sende takılma. Her çocuk farklı gelişim gösteriyor. Sen gene konuşmaya devam et. Bende çok takılıyordum. Bi arkadaşımın oğlu 2 buçuk yaşında konuşmuş. O yüzden bende stres yapmamaya ve zamana bırakmaya karar verdim.
evet stres yapmadan 2 yaşı bekleme taraftarıyım ben de. 2 yaşta 60 kelime öğrenmiş olması gerekiyormuş.Kuzenimin oğlu 27 aylık daha anne baba dahi demiyor. Kuzenim acele etmiyorum babası da geç konuşmuş şimdi susturamıyoruz diyor :KK53: Kadın haklı. Kocası gerçekten çok konuşuyor.
Bizim konuşmasına bakıcı teyzemiz çok katkı sağlıyor. Kitap okuyor, kart gösteriyor ve kadın hiç durmadan konuşuyor. Şarkılar söylüyor. Anne diye kapıyı açıyor bize sofra kurmuş kendi masasında baba mama aaaa diyor. babası mama alıp yemeğe gelecekmiş :KK70:
Ben herşeyi anlamasına ve kombinlemesine dikkat ediyorum. Biz kendi aramızda bile bişey konuşamıyoruz artık. Geçen dışarı mı çıksak falan diye kendi içimizde konuşurken yeleğini giymiş ayakkabılarını eline almış geldiğini gördük. Kahve mi içsek dediğimizde kahve makinasının haznesini getiriyor , fincan getiriyor. Konuşulan herşeyi bağdaştırıyor kendince. Benim için önemli olan bu. 3 lü komutları yapıyor, bezini al, banyoya git çöpe at, ışığı kapat diyoruz yapıyor. ya da bana pasta , kahve ve çatal getir dediğimizde 3ünü aynı yere koyuyor.

Son düzenleme:
Tuvalet iletişi ile ilgili denem yapan var mı acaba?
Konu elbet tuvalete gelecekti :KK53:

:KK47: Hazır mıyıııııııııızzzzzz :cool:
Deniz bizden görerek pantolonunu ve bezini çıkararak klozete oturmak istiyordu abla da bir kaç kez oturtmuş. kakasını yapmış. Hafta da 2-3 kez kakasını klozete yapmak istiyor ve 5 dk içinde de yapıyor. Ben de hevesli görünce sifon sesli klozet aldım, oyuncak yaptı onu. Banyodaki klozeti tuvalet olarak görüyor sadece. Adaptör ve merdiven aldık. Bi kaç kitap aldım kaka ile ilgili okuyoruz şimdilik. Zorlama yok. Yaza kadar böyle gider muhtemelen de yaza niyet ederiz inşallah.

merhaba canım. 32 haftalık mı oldun? ayyy az kalmış. Bu sefer İstanbulda yaşıyorum gelemeyeceğim miniği görmeye :KK200:sağlıkla doğsun inşallah.

Deniz anne en çok söylediği kelime, baba, mama , dede, yok, hayır, anini, manne diyor. onun haricinde bu ses kartlarını alalı bir ay oldu. Ordaki çift sesleri yapıyor. dıgıdık, havhav, ınnn ınnn, nani nani , lık lık (içiyor), nam nam (yiyor) gibi sesler çıkartıyor. Serbest rol oyunlarını çok seviyoruz. Mutfakta yemek hazırlama, masa kurma, oturup oyuncaklarla kahve içip pasta yeme gibi. Bebeği var onu yıkıyor bizi taklit ediyor. Orda yüz ifadeleri ile bebeğinin duygularını bize anlatıyor. altı pis kokmuş yapıyor tiksinç surat ifadesi, ağlıyor demek için ağlıyor.
Hava durumu ile ilgili bir durum çemberi aldım. Her gün havanın durumunu gösteriyor uyanınca. Güneş, yağmur, kar , bulutlu gibi kavramları öğrendi.
Sagol cnm Maşallah minik kuşuma ya Allah hayırlı etsin yeni şehri ve işini inş cnm Allah kolaylık versin istakbuk zor şehir her yönüyle bizimkiler anca baba dede çok nadir anne diyorlar kitapları var renkler hayvanlar kartları var eşyalar meyveler falan akşama kadar ellerinde pesimdeler ihh ihh bu ne demek istiyorlar sorup duruyorlar ben araba hangisi deyince gösteriyorlar ama söyleyemiyorler bnm annem yanimda bir aydır o bakıyor çocuklara zaten ben çok ilgilenemiyorum erken doğum riskim var diye sürekli yatistayim öyle işte

Tuvalet iletişi ile ilgili denem yapan var mı acaba?
Konu elbet tuvalete gelecekti :KK53:

:KK47: Hazır mıyıııııııııızzzzzz :cool:
Deniz bizden görerek pantolonunu ve bezini çıkararak klozete oturmak istiyordu abla da bir kaç kez oturtmuş. kakasını yapmış. Hafta da 2-3 kez kakasını klozete yapmak istiyor ve 5 dk içinde de yapıyor. Ben de hevesli görünce sifon sesli klozet aldım, oyuncak yaptı onu. Banyodaki klozeti tuvalet olarak görüyor sadece. Adaptör ve merdiven aldık. Bi kaç kitap aldım kaka ile ilgili okuyoruz şimdilik. Zorlama yok. Yaza kadar böyle gider muhtemelen de yaza niyet ederiz inşallah.
15 aylıkken denedim hemen alışmıştı aslında çiş gelince ağlıyordu tuvalete gitcekmiş diye klozet adaptörü kullandık bizde o ara biraz hasta olduk eşim de götürme tuvalete iyice hasta olmasın falan dedi bide 18 ayda başlamak gerekiyormuş diye okudum bıraktık şimdi tuvaletini yapacağını anlıyorum hadi gidelim diyorum ıı ıı diyo gotursemde yapmıyor malesef kabul etmiyor artık. Çok pişmanım başlayıp biraktirdigima şuan 5 aydır bezsiz olacaktı ne güzel

15 aylıkken denedim hemen alışmıştı aslında çiş gelince ağlıyordu tuvalete gitcekmiş diye klozet adaptörü kullandık bizde o ara biraz hasta olduk eşim de götürme tuvalete iyice hasta olmasın falan dedi bide 18 ayda başlamak gerekiyormuş diye okudum bıraktık şimdi tuvaletini yapacağını anlıyorum hadi gidelim diyorum ıı ıı diyo gotursemde yapmıyor malesef kabul etmiyor artık. Çok pişmanım başlayıp biraktirdigima şuan 5 aydır bezsiz olacaktı ne güzel
Canim kendini suçlama efede diyordu o bir süreç demesi hazır olduğu anlamına gelmiyor suan demiyor ben yazı bekliyorum hava sıcakken başlama taraftarıyım adıma konuşayım her cis diyen çocuk hazır değildir doktorum ve birçok doktorun dediği o yönde gece 0 cis yapması gerekiyor mesela hazır olması adına rahat ol yani
Bu arada pazar gününden beri 39.6 ateşle hastahane hastahane gezdim korona değilim ama bana o korona muamelesi yapıp muayene etmeyen doktorlar sayesinde tüm vücudum enfeksiyon kulak boğaz idrar komple faranjit dahi korona teslim negatif ama tatmin olmuyorlar enfeksiyon degerim sınırın çok üstünde çıkınca artık en son bugün sagolsun bir doktor muayene etti ve igne antibiyotik hap ekstra vererek beni kurtardı dikkat edin hasta olmayın kizlar doktorlar feci korkuyor

Canim kendini suçlama efede diyordu o bir süreç demesi hazır olduğu anlamına gelmiyor suan demiyor ben yazı bekliyorum hava sıcakken başlama taraftarıyım adıma konuşayım her cis diyen çocuk hazır değildir doktorum ve birçok doktorun dediği o yönde gece 0 cis yapması gerekiyor mesela hazır olması adına rahat ol yani
Bu arada pazar gününden beri 39.6 ateşle hastahane hastahane gezdim korona değilim ama bana o korona muamelesi yapıp muayene etmeyen doktorlar sayesinde tüm vücudum enfeksiyon kulak boğaz idrar komple faranjit dahi korona teslim negatif ama tatmin olmuyorlar enfeksiyon degerim sınırın çok üstünde çıkınca artık en son bugün sagolsun bir doktor muayene etti ve igne antibiyotik hap ekstra vererek beni kurtardı dikkat edin hasta olmayın kizlar doktorlar feci korkuyor
Ah canım ya çok geçmiş olsun 😥 sarımsaklı tavuk suyu çorba iç karabiber pulbiber limonu da bas ınsallah cok iyi gelir çok üzüldüm senin adına😐

ikicicek-birbocek ikicicek-birbocek 32.hafta yazısını görünce bende duygulandım maşallah canım çok az kalmış
Geçmiş olsun canım bu zamanda her şey zor valla Allah kolaylık versin bı an önce toparlarsın inşallah

ikicicek-birbocek ikicicek-birbocek 32.hafta yazısını görünce bende duygulandım maşallah canım çok az kalmış

Geçmiş olsun canım bu zamanda her şey zor valla Allah kolaylık versin bı an önce toparlarsın inşallah
Sagol canim annelerin hasta olmaması gerekiyor o daha da zor

Back