2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mide bulantısı iyi birşey kızlar bebek büyüyor içinizi bununla ferahlatın bebişlerimiz için herşey

Birde öğürmeyle kusmayı ayırt edemiyorlar bu etraftaki insanlarımız!! Ben de çok kustum diyo nasıl diyorum öğürüyodum sarı su geliyodu diyo.. ben yediğimi komple çıkarıyorum su falan değil ki bu insanlar kıt beyinli hemen bi nazlı etiketi yapıştırması tamam.. çok sinirliyim gerçekten.

İlk ikizlerimde bendede sabahları bulantı hafif acı su çıkarma vardı ama normalde de işthlı olduğum için bulantı bana kar etmemişti bulanıkça tuzlu yedim canım hep bişeyler çekti kilo aldım ilk aylarda hep normalde de bünyeniz hassassa o yüzden bu kadar etkili yaşıyor olabilirsiniz
İnşallah dediğiniz gibi olur canım bulantısız sağlıklı gebelik geçiririm inş. Az da olsun b mide bulantısı gibi bişey var ama belkide psikolojik hissediyorum hayırlısı Allah'tan

Ah kuzum ya bir de çalışıyor musun nasıl dayanıyosun allah kolaylık versin gerçekten.. kötüysen taktır serum biraz hafifletti beni ama eve gelince yine kustum
Aslına bakarsan çok zor dayanıyorum canım öğretmenim iki gün rapor almıştım çok kötüyken sonra da yazılı öncesi diye rapor almadım geri kalmasınlar diye artık konuları bitirdim gönül rahatlığıyla rapor alıcam. Ama çok zorlandım bulantı hapıyla idare etmeye çalıştım işte. Şimdi sana yazarken yine kustum. Bu mide kasılmaları da aşırı yoruyor insanı. Bir şey yemeden kusunca boğazım yanmıyor en azından dün yediklerimi çıkardım bütün gün mahvoldum.

İnternette eşim araştırmış hamilelikte %2 ilk bi kısım varmış hatta yazıyı buraya kopyalıyorum inşallah o kısımda değilizdir de biz nazlıyızdır.

“Gebelikte sıklıkla 4. haftada başlayan bulantı ve kusmalar, genellikle sabahları ortaya çıkmakta ve 12. haftaya kadar sürebilmektedir. Tüm gebeliklerde ortalama yüzde 55 düzeyinde bulantı ve kusma ortaya çıkmakta ve bunların büyük bir çoğunluğu basit önlemler, diyet ve bazen de ayaktan alınan ilaçlarla geçmektedir. Ancak bu vakaların yüzde 2’lik bir kısmında ise tablo çok ağır seyredebilmektedir. Ağır gebelik bulantı ve kusmaları denen bu hastalık grubunda hastalar hiçbir şey yiyip içememekte, ne yerlerse şiddetli kasılmalarla kusmaktadırlar. Aşırı halsizlik, dermansızlık, kilo kaybı ortaya çıkmakta sıvı ve elektolit kayıpları nedeni ile bayılmalar görülebilmektedir. Bu hastaların ayaktan ilaçlarla ve basit tedbirlerle tedavileri mümkün değildir mutlaka hastaneye yatırılarak tedavi edilmeleri gerekmektedir.” şeklinde açıkladı.””

Canım çok iyi anlıyorum seni hele sen kendini anlatmaya çalışırken onların seni hehe diyip geçiştirmesi sanki nazdan yapıyormuşsun gibi yapmaları yok mu
Ama inan canım kimse başına gelmeden bilemiyor her hamilelikte birbirinden farklı belki birgün anlarlar ama sen kendini biliyorsun sadece kendini bebeğini düşün bence onları takmadığını sende belli et onan anlarlar ancak.
Çok iyi boşver sana bebeğine zarar olmadığı sürece atlatacaksın bu günleri hamileliğin ortlarınd geçiyor bulantı.
Hem senin yediğini çıkarman kötü bişry değil tuzlu ye bastır sevdiğin şeyleri ye işthla. Miden boş kalıyor diye üzülme canım ben bir makalede okudum ilk üç ay bebek annrnin yediklerinden beslenmiyor sadece kanından besleniyor. Üç ay sonrasında yediklerin bebeğe geçecek o yüzden bunu çok takma sevdiğin şeyleri ye folit asiti içinde tutmaya çalış. Kendini üzüp strese sokma hamileliğin keyfini çıkar psikolojik olarak ben nasıl bulantı hissediyorsam sende kendini yedikten sonra kısmak yok diye telkin et belki faydası olur canım inşallah sağlıklı bulantısız rahat bir hamileliğin olur canım

İnşallah canım evet öyle ya. Bir de bir tanesi diyor ki neden bu kadar mutsuzsun isteyerek olmadı mı. Yani o kadar sinirleniyorum ki bulantım varken nasıl gülebilirim ki bilmiyorum. Ben orada bulantıdan yemek yiyemiyorum bana ceviz ye çocuk zeki olsun diyor. Tövbe yarabbim sanki ben zeki olmasın diye özellikle yemiyorum. İçim suyu bile almıyor ne cevizi yani. Dedim az stres yapıyorum zaten bi de sen strese sokuyosun sağ ol. Bazı insanların var oluş amacı boş konuşmak sanırım. Bir de bulantıma psikolojik diyor ya sürekli bebeği düşünüyormuşum da ondanmış. İlk 5 hafta psikolojim bulantı yapmadı da 6.hafta da mı yaptı yani dedim ben de. Ay çok sinirleniyorum anlatırken bile sinirlendim şu an.

Bencede rapor al canım sen.ben babamla beraber çalışıyordum yeni eleman bakıyor o da halimi görünce yapacak bir şey yok.. dinlenmen lazım o kadar sıvı kaybına kafa kalkmıyor insanda. Evet evet bişey yediğinde onu çıkarmak işkence gibi dün yeşil elma yedim bir daha da asla yememm aklında bulunsun onu çıkartması işkenceymiş
canım inşallahh evet bebek şuan küçük allahtan beslenmem ona yaramıyor.. canım çok tuttum kendimi bütün gece diyorum kusmak yok hatta sesli diyorum eşim annem bakıyor öyle .. en sonunda gene koşarak gidiyorum Artık.. şu 12. Hafta bi gelsin Artık geçer inşallahh

Ay inşallah o %2’de değilizdir canım ben kustuktan sonra az bir şey yiyip içimde tutabiliyorum onları en azından o açıdan biraz daha şanslıyım. Burada adım adım gebelik’te aşırı bulantı kusma diye bir konu açmış birisi şimdi doğum yapacak halâ kusuyormuş. 8-17 hafta arasını hastanede geçirmiş onu okuyunca çok korktum ben de.

Yok canım psikolojik olarak kendi içini dışına nasıl çıkaracaksın gerçekten öule canım bu insanlar konuşmak için konuşuyor. Allah'ın izniyle bebişlerimizi kucağımıza alduğımızda bebekle ilgili sana akıl veren de çok olacak böyle insanlar hep olacak canım en azından bir artık tecrübeliyiz ve etrafımızdaki insanların ne yaşadığını bilip bilmeden konuşmayacak kadar yaşadık.
Evet canım rapor al düşünme şimdi bunları.
Herkes inanki nedense etraflarındaki insanların birşeylerini çekemiyorlar sen bu kadar nazlı olsan o çocukları düşünmezdin.
Sadece kendini bebeğini düşün sen kendini inan onlara anlatamazsın herkes cahildir farklı konularda.
Canım bulantıların inşallah kısa sürede azalır en azından kusman olmasa daha iyi olur. O yüzde 2'lik kısımda değilsindir inşallah canım.
Bende ilk gebeliğimde yediğimi çok çıkardım canım ama yinede yedim o iştahlaa ya çok büyük iştah var bende :))
Sen normalde de iştahlı ve yemeği seven biri misin ondan belki bu kadar etileniyorsun.
Kusmayı düşünmeden götür mamaları canım canının çektiklerinden ya da tuzlu ye bulantını azaltsın
Tabi ne kadar desekte içinden gelecekse gelir üç aydan sonra geçecek inşallah

İnşallah canım inşallah .. inanamıyorum ya allah kolaylık versin gerçekten bakayım bende merak ettim

Kesinlikle ceviz badem ve fındık çok faydalı. hem beden hemde beyin gelişimi için. ben ilk bebegimde çok faydasını gördüm

Canım çok teşekkürler çok güzel moral veriyorsun, içimi rahatlattın :) evet eskiden de çok iştahlı değildim zaten yemeği karnım doysun diye yerim normalde de o yüzden belki de bu kadar etkilendim dediğin gibi, benim en ufacık şeyde iştahım kaçar zaten azcık hasta hissedeyim tamam. Şimdi bir de kusarım korkusu var iyice gitti iştah. Canım bir şey istese de gerçi iki lokma alıyorum midem doluyor sanki inşallah birkaç haftaya iştahım yerine gelir:)

Son düzenleme:
Ay bebişler sağlıklı olsun inş ben hep moral veririm bak ondan böylesin demekki benim gibi pis boğaz olsan mide hassas olmazdı:)))
Sağlıklı hayırlı evlatlarımız güzel hamileliklerimiz olsun inşallah

Ay bebişler sağlıklı olsun inş ben hep moral veririm bak ondan böylesin demekki benim gibi pis boğaz olsan mide hassas olmazdı:)))
Sağlıklı hayırlı evlatlarımız güzel hamileliklerimiz olsun inşallah
Ay inşallah canım inşallah Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi

kızlar günaydın
doktorum tavsiyelerine uyuyorum gerçekten işe yaradı mide bulantısı olayında
sabah erken kalkıp kahvaltı yapacaksın az az ama sık yiyeceksin.folikasiti öğlen alacaksın dedi .sabah erkenden kahvaltı yaptığımda ogün daha iyi geçiyor.acıkınca midem bulanıyor bulandıkça yiyemiyorum böylece kısır döngüye giriyordum.

amin cnm insallah... oglum 4.5 yasinda.

Allah yardim etsin..

amin...
sakin olmaya calis arkadasim. icini ferah tutmaya calis. benim de suan dusuk riskim yuksek ama icimi ferahlatmaya calisiyorum. ben de ilk iki bebegini kaybeden anneyim bu arada.

Sağ ol canım paylaştığın için. Hafta içi zaten erken kalkıyorum mecburen ama en az 1 kere kusmadan bir şey yiyemiyorum yersem o yediğimi de çıkarıyorum. Mesela dün kusmadan önce yedim o yüzden daha kötü oldum. Bugün önce kustum sonra yedim inşallah geri çıkmaz diye bekliyorum:) sende işe yaramasına sevindim ben de kendime göre farklı bir yöntem geliştirdim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…