2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bebeklerinizr kahvalti olarak e veriyorsunuz? Yumurta alerjisi oldugu icin onu es geciyorum. Tabi bende yiyemiyorum, bebe biskuvisi labne muz baska bunlara ne ekleyebilirim.
Ben de bunu sormak icin girmistim foruma .Yalniz degilmisim
Ben avokado+yumurta sarisi+lor/labne veriyorum .O sekilde yiyor ama yakında bıkarsa diye alternatif arıyorum .Baska ne verilir ki ?
Sasirdim mi hayir Al senin kizi vur benim oglana .Gece 1 de gözü bir açıldı saat 4 e geliyordu uyuttugumda .Sonrasinda her yarim saatte bir uyandi.
Gecmis olsun canim.Asiri hareketlendiler .Bu yatak olayı beni de korkutuyor .

Benim kizim ilk baslarda avokado yiyordu muz ile karistirip simdi agzina surmuyor istemiyor. Ne verecegimi sasirdim artik.

geçmiş olsun canım bende o korkumdan emzirme bittiği an beşiğine koyuyorum

Geçmiş olsun canım bişey olmamıştır inşallah annen doğru söylemiş takip et bi sıkıntı yoksa götürmezsin doktora.

Bizde de baba oyun arkadaşı yatırırken onu gördümü yada sesini duydumu kafa dikleniyo hemen

Çok geçmiş olsun canım , püskürtmeli kusma gözlerinde kayma ve her zamanki durumundan farklı hareketler yapıyorsa götür yok ağlayıp sustu ve eskisi gibiyse durumu gerek yok hastaneye , bir Dr vardı 2 yaşına kadar bebeklerin kafası elastiktir düşseler çarpsalar da bir şey olmuyor demişti önemli olan herhangi bir davranış bozuklukluğu var mı o gozlemlemeli çünkü bundan sonra daha çok düşme çarpma gibi durumlar ola bilir sen beşik yüksek bile olsa etrafına minderler koy evde her türlu emniyeti almaya başla çünkü hızla büyüdükleri için ve meraklı olmaya öğrenmeye başladıkları için her gün farklı şeyler yapmaya başlayacaklar , bir zaman gelecek dış kapıyı yukardan kitliycez anahtarı üstünde diye arkadaşımın çocuğu anahtarı nasıl çevirmişse 1 buçuk yaşında açmış kapıyı apartman merdivenlerinde bir iki basamak inip oturmuş orda , bazen camların önüne sandalye falan ittirip dışarıya bakmak aşağıya sarkmalar falan yapıyorlar çocuklar bu yüzden camları artık üstten açcaz yazın sehpa köşeleri bıçak çatal gibi sivri ve ya kesici uçlu eşyalar saklanacak ulaşmasını engellemek gerek nerede tehlikeli şeyler var hep onlara hevesleri olacak ha zamanla alışacak neyin tehlikeli olduğunu öğrenecekler ama öğrenene kadar en tehlikeli dönem maalesef "bunu yapamaz ki daha çok küçük " cümlesini aklımızdan çıkaralım öğle şeyler yapa biliyorlar ki şok oluruz benim kızım daha yurumedigi emekledigi zamanda mutfakta çekmeceleri teker teker açarak onları merdiven olarak kullanıp tezgaha çıkmış ordan ocağa doğru emeklemis ocaktaki tencereleri elleriyle aşağıya itmişti Allah'tan sıcak bir şey yoktu kızım 4 yaşında hala da ocağın ön gözlerine çay kaynamaya koymuyorum geçerken çarpar da Ocak kipirdar da çay üstüne gelir diye çok uzun oldu canım hakkını helal et uzun lafın kısası zamanla düşmelere carpmalara alışıyor insan sadece tedbirimizi alalım artık yavaş yavaş özellikle de hareketli bebekler için

Sadece emiyor canım. Ek gıda akşam 6 gibi veriyorum yoğurt falan.
Biberon kullanıyor musun su vermeye falan eğer biberon kullaniyorsan sütünü sagip biberonda vere bilirsin emerken sütun akışı yavaş olduğu için ağızları yoruluyor tam doymadan uykuya dalar biliyorlar biberonda kısa sürede daha fazla sut içeceği için daha uzun süre tok olur uykusu da uzun olur ve ya biberon kullanmiyorsan akşam ek gıdayı biraz daha geç vere bilirsin doyurucu akşam yemeği muhallebi turu ola bilir mesela

Bir de ise gidiyorsun kıyamam , eğer uykusuna mani olacak hiç bir şey olmadığına eminsen ( açlık , dolu bez , hastalık, burun kuruluğu , diş, gaz gibi ) o zaman bazı bebekler uykuyu sevmiyor ya demek ki seninki de pek sevmiyor gibi ama bence bu dönemlerde özellikle de 1 yasa kadar bebeklerin uyumama nedeni ilk 3-4 ay gaz gerisi de diş oluyor canım 1 yaşına kadar sabretcez ondan sonra büyük oranda uykusu düzelecek inşallah

Arkadaşlar otokoltugu önerisi alabilir miyim? 9-36 kg almak mantıklı duruyor. Alan kullanan bilgi verebilir mi? Uzun süredir giremedim herkes iyidir umarim
9-36 önerilmiyor canım aklında olsun. 6 aylık bebeğin güvenliği ve 12 yaşındaki çocuğun güvenliği aynı koltukla sağlanabilir mi? Diye düşündürüyor. Ayrıca oto koltuğunun köpüklerinin kullanım ömrü 6 yıl. Sonra işlevini yitiriyor.
Canım çok geçmiş olsun umarım iyidir bebeğin. Hareketlerinde davranışlarında değişiklik yoksa evde gözlem yapabilirsin. Benimki de geçen gün gözümün önünde koltuktan düştü. Yetişemedim. Ben bağırınca çok korktu ama görünürde birşey olmayınca ben de götürmedim. En korktuğum şey yatak. Benim yatağım aşırı yüksek. Popo hizamızda. Bazen yatakta bırakıp elimi yıkamaya tuvalete gidiyorum. Bir bakıyorum kenara gelmiş. Allah’a emanetler artık bir de instagramda çocuk doktoru Ali Fuat serpen var. 50cm in altındaysa düşmeler riski değil ama üstündeyse takip edilmeli doktora götürülmeli diye bir paylaşım yapmıştı.

Benim kizim ilk baslarda avokado yiyordu muz ile karistirip simdi agzina surmuyor istemiyor. Ne verecegimi sasirdim artik.

Kızlar bebek bisküvisi yapıp verebilirsiniz ıhlamurla ıslatıp ve istediğiniz diğer şeyler ile karışık. Hem daha doyurucu oluyor. Ben sabah vermediysem öğlen armutla falan ıslatıp ara öğün olarak da verebiliyorum. Yulaf unu gibi lezzetsiz unu bile yemiş oluyor bu şekilde.

Birde ben geçen pankek gibi yaptım, yumurta sarısı, lor, peynir altı suyu ve brokoliyi yeteri kadar unla katılaştırıp, yağlı kağıt koyduğum tavada pişirdim. Brokoli koymadan omlet gibide yapılabilir.

Kahvaltı bizlerin bile çok alternatifi olmuyor, 2-3 güne dönüşümlü aynı şeyleri veriyorum bende

Hahahhaaaa ikinci çocuğa alırsın artık zamanla bebeğinin uykusu ağırlaştıkca uyanmayacaktır horlamalara şimdilik hafif pat pat pış pış idare ediver artık

Memeye yakın olunca daha sık uyanıyor. Birde ben zarar veririm diye korkuyorum
Ben alıştım artık. İlk doğduğu günden beri aralıklarla hep koynumda yattı. Şimdi de keşke ağlamadan öyle yanımda emerek uyusa, ben de onunla uyurdum. Ben memeyi ağzından çıkartmamaya bile razıyım. 6 gibi yatağa girebildim, 3 4 kez ağladı, 7.30da tamamen uyandı. Ben de oturdum ağladım uyumak istiyorum diye. Sonra da yani kalkıp onunla oyun oynadım. Sen bir de işe gidiyorsun. Çok zor.

Bizde de baba oyun arkadaşı yatırırken onu gördümü yada sesini duydumu kafa dikleniyo hemen
Çok fena ya eşimi hissediyor, konuşmasa bile yanımızdan geçse uyanıyor çocuğu uyutacağım zaman ayrı koltuklarda takılıp, mesajla anlaşıyoruz ben konuşsam uyanmıyor ama eşim benim yanıma gelse bile uyanıyor.

Hahahhaaaa ikinci çocuğa alırsın artık zamanla bebeğinin uykusu ağırlaştıkca uyanmayacaktır horlamalara şimdilik hafif pat pat pış pış idare ediver artık
Ağırlaşacak mı acaba uykusu, pek ümidim yok ama :) gaz sancısı var halahala bizim bebişte. Bazen çıkarıp uyumaya devam ediyor, bazen ortalığı ayağa kaldırıyor.

Canım o pankeki nasıl yediriyorsun ? Eline verip mi , sen tekrar çatalla eziyor musun?

Bebe biskuvisi yapiyorum cnm hatta bu sabah yeniden yaptim az once cikardim firindan. Bu sabah lor labne ve muz verdim gecen patatesli tost yaptim yemedi. Yumurta alerjisi olan bebekler icin bi tarif buldum yarin sabah onu yapacagim ins yer.

Ağırlaşacak mı acaba uykusu, pek ümidim yok ama :) gaz sancısı var halahala bizim bebişte. Bazen çıkarıp uyumaya devam ediyor, bazen ortalığı ayağa kaldırıyor.
Gaz illaki oluyor canım daha yemediği tadını bilmediği bir sürü yiyecek var bazılarını hemen sindiremeye bilir neyin gaz yaptığını bula bilirsen o yiyeceğe biraz ara vere bilirsin, ağırlaşır hele ki öyle gürültülü ortamda uyuyan bebeklerinki daha ağır olur babasının horlaması gelecekte işine yarayacak :) ) )

Laktoz intoleransı olduğu için gazı hiç bitmiyor ki. Doğdu, 3 hafta sonra başladı, bitmiyor da hadi bakalım inşallah dediğin gibi olur ya :) o uyurken ses çıkacak diye ödüm patlıyor şu ara :)

Maşallah canım hem sana hem bebişlerine , dişleri var mı peki pütürlü yiyecekleri ne zamandır veriyorsun
Birinin 2 dişi çıktı diğerinde hala yok çıksa da rahatlasak. Benimkiler 2 ay hiç bir şey yemediler sonra her şeyi yemeye başladılar. Yani bir kaç haftadır heralde pütürlü vermem.

Teşekkürler canım. Yok çok da ağlamadı aslında hemen sustu normal hayatına döndü ama ben çok korktum. Kusma falan bişey yok şükür. Önlem almak lazım gerçekten ama işte insan herşeyi düşünemiyor yaşadıkça öğreniyoruz. Biberon hiç vermedim şimdi de o almıyor. Suyu alıştırma bardağının suluk ağzıyla içiyor. Kendi sütümü sağıp vermeyi jiç denemedim aslımda ama bu çarşamba tiyatroya gideceğiz kardeşimle o zaman sağıp bırakmayı düşünyorım eşime. Alıştırma bardağıyla içirsin. Genelde benim oğlum 7.30 gbi uyuyor tabi durmadan uyanıp tekrar uyutmamızı saymazsak sabaha kadar ciddi anlamda uyanmıyor o yüzden 6 gibi yediriyorum. Geçen yarım su bardağı kıymalı tarhana çorbası içti 6da yatırdık yine ıyandı. Başka derdi mi var bilmiyorum ki. Uyku eğitimi de veremedim. Çok kararlı davranamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…