• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de aynen rutinlerden sonra emziriyorum ama sorun şu ki emzirirken uyuyor :olamaz: yarı uyanıkken ağzından memeyi çıkarıp yatağa koysam canını yakmışım gibi bağırarak ağlıyor. Rutinden önce vereyim desem binseler yine rutin yapmadan uyumuş okuyor bu döngüyü kıramadım :KK73:

Bende aynıydım canım, eğitimle düzeldi

Benimki şimdiden yaramazlıklara başladı :) yürüteçle her yere gidiyor, daha dolap kapaklarını açmayı başaramadı ama her seferinde deniyor. Çöpe gidiyor sürekli. Fırına çok gidiyor, yemek yaparken uzak tutmak için uğraşmaktan yemek yapamıyorum :) sancısı olduğu için uyuyamıyor, sancıdan inliyor :KK43: o öyle oldukça ben de hem yorgunluk hem üzüntüden yoruluyorum :KK43:
Bir kere ana olduk mu artık hayatımızın her evresinde illaki çocuklar bir şekilde bizi yoracaklar , ilk başlarda dünyaya alışmak gaz kusmuk dişler sonra yaramazlıklar kırıp dökmeler koşuşturmalar falan derken bizim işimiz hiç bitmez :) su an keşfetme dönemindeler ya bir müddet sonra başka şeyler ilgilerini çekecek keşfetme dönemi hem eğlenceli hem de yorucu olacaktır biraz ama en azından gece uyuycaz diye gündüz enerjimiz olcak , zaten 1 yaşını geçti mi kendi kendine oyuncaklarıyla oynayacaklar o zamandan sonra daha rahat edicez biraz da emniyet tedbirleri alcaz evin düzenini çocuğa göre düzenliycez masalardaki ağır vazoları çocuğun üstüne düşe bilecek eşyaları kaldircaz kafasını çarpmasın diye köşelere silikon koruyucular takcaz prizlere koruyucu takcaz ayağının takıldığı kaydığı halı paspas olursa degistircez falan :)

1 yaşında daha hareketli olacak canım yürümeye başlayacak daha fazla yorulacak öncekinden daha iyi uyuyacak ama o zamanlar da çok yaramaz olacaklar alt dolapları çekmeceleri açıp içindekileri dökecekler kırılacak olanları bıçakları falan uzanamadigi yerlere kaldırmamiz gerekecek hele ayakkabı dolabındaki tozlu ayakkabıları getirip salonun ortasına yere dokmeye bayılırlar , yerde oynacaklar biraz kollarimiz dinlenecek tam mutfakta iş yapalım diycez bakcaz ki içeriden ses gelmiyor bak o sessizlik var ya en tehlikelisi çünkü mutlaka senin sevmediğin bir yaramazlık yapıyorlardır kanepeleri yazmak duvar kağıtlarını yırtmak falan gibi bayılırlar :KK70:

:deli:

Uyku öncesi rutinlerden sonra en son emziriyorum ve uyanık şekilde yatağına koyuyorum canım. Sonra odada duruyorum ama o beni görmüyor.

Uyku öncesi 8 8.30 gibi muhallebi veriyorum. Seninki açlıktan kalkmaz artık o meme bağımlılığı ve uykuya geçememe tamamen.

Emzirirken uyuyup kalmıyor mu canım?

Ben önce emzirme mama sonra alt değiştirme kitap okuma ninni yapıyor yatağına koyuyorum. Baya oynaşıyor yatakta sonra ağlama başlıyor. Tam uyku öncesi ağlaması o biliyorum şeklinden. Ya kucağa alıp sakinleştirip geri koyuyorum ya da yatakta sevip konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum. Uyusa da hala çok sık uyanıyor bunu çözemedim.

Senin oğluş da yatakta vakit geçirip oynaşıp sonra ağlıyor mu? Yoksa direk emzirme sonrası mayışmış haldeyken direk uyuyor mu? Bazen öyle de yaptım ben ama gazı olup uyandı kısa süre sonra. Gazını çıkarabiliyor musun sen yatırmadan?

Kızlar kızım çok fena pişik oldu ben geçer diye düşündükce geçmiyor. Kızımda huysuzluk yok çok acımıyor sanırım ama ben çok üzülüyorum. Pişik kremi desitin kullanıyordum işe yaramıyormu scaba diye başlarında bübchen aldım denedim fayda etmedi hametan zeytinyağı denedim fayda etmedi. Sudocrem alsam işe yarar mı kullanan var mı?

Yürüyüşle göbek gider mi ki ya bence gitmez. daha çok göbek kaslarıni çalıştıracak hareket lazım sanırım. Bedenim 36 ama göbek yüzünden yine mi hamilesin diye soruyorlar

Sadece göbek için inceltici jel ve korse kullan canım , tabi birde kardio egzersizler yapman lazım , hiç birini yapamam dersen evde sar kendini sitreç filme öyle yap işlerini :)

Kızlar kızım çok fena pişik oldu ben geçer diye düşündükce geçmiyor. Kızımda huysuzluk yok çok acımıyor sanırım ama ben çok üzülüyorum. Pişik kremi desitin kullanıyordum işe yaramıyormu scaba diye başlarında bübchen aldım denedim fayda etmedi hametan zeytinyağı denedim fayda etmedi. Sudocrem alsam işe yarar mı kullanan var mı?

İyi diye duydum ama kullanmadım canım , her kakadan sonra poposunu yıka istersen daha iyi olur , birde pişik kreminden sonra vazelinde sürebilirsin o kalın bir tabaka yapar teması engeller , sık sık havalandır , kakayı hemen almaya çalış .

Ben doğduğundan beri kullanıyorum canım. Hiç pişik olmadı. Arada hafif kızardığinda biraz bol sürüyorum diğer sefere geçmiş oluyor. İnş seninkine de iyi ggelir

Emzirirken uyuyup kalmıyor mu canım?

Ben önce emzirme mama sonra alt değiştirme kitap okuma ninni yapıyor yatağına koyuyorum. Baya oynaşıyor yatakta sonra ağlama başlıyor. Tam uyku öncesi ağlaması o biliyorum şeklinden. Ya kucağa alıp sakinleştirip geri koyuyorum ya da yatakta sevip konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum. Uyusa da hala çok sık uyanıyor bunu çözemedim.

Senin oğluş da yatakta vakit geçirip oynaşıp sonra ağlıyor mu? Yoksa direk emzirme sonrası mayışmış haldeyken direk uyuyor mu? Bazen öyle de yaptım ben ama gazı olup uyandı kısa süre sonra. Gazını çıkarabiliyor musun sen yatırmadan?

Emzirirken uyutmuyorum canım, uyumaya kalkarsa hemen alıp yatağına koyuyorum. Bazen aşırı mayışmış oluyo yatağa koyar koymaz uyuyor, bazen baya uyanık oluyor yatakta ya kendi kendine söyleniyor, ya mızırdanıyor ama ağlamadan 5-10 dk içinde uyuyor canım.

Benim oğlanın gaz problemi giç olmadı canım, gazı varsa çıkarıyor, uyandırmıyor.

ya sadece anne sutu alirken hic boyle aglamazdi, insan uzuluyor

canim 69 boy 7 kilo gayet guzel masallah. Bizimkiler de bundan cok asiri farkli degil ki.

aynen ya kaka evrim gecirdi. Korbell cop kutusu almistim kullanmaya basladim, o derece yani :-) :-)
Canım o korbell bende de var büyüğünden aldık kendi torbası bitince torba bulamadık normal çöp poşeti taktık oluyor daha da kendi torbasını almam o kadar paraya

Benimde kızlardan biri ek besine geçince çok fena pişik oldu. Benim anladığım her bebeğe farklı krem işe yarıyor. Doktorum kantaron ve zeytinyağını karıştır dedi işe yaramadı. Urtekram. sudocrem, bepanthol, oksizinc, desitin denedim. Bende en çok oksizinc ve desitin işe yaradı. Oksizinc çinko oranı yüksek onu çok kızardığında sürüyorum.

Canım o korbell bende de var büyüğünden aldık kendi torbası bitince torba bulamadık normal çöp poşeti taktık oluyor daha da kendi torbasını almam o kadar paraya
Canım korbell bende kullanıyorum doğduğundan beri ama normal torba nasıl takılıyor onu anlamadım kapağını kaldırıp mu takıyorsun içine atınca çıkmıyor mu yerinden ? Zaten bence bunlar parayı poşetten kazanıyorlar neredeyse 3 poşet parasına ürünün kendisi çıkıyor ne saçma bir şey

Canım korbell bende kullanıyorum doğduğundan beri ama normal torba nasıl takılıyor onu anlamadım kapağını kaldırıp mu takıyorsun içine atınca çıkmıyor mu yerinden ? Zaten bence bunlar parayı poşetten kazanıyorlar neredeyse 3 poşet parasına ürünün kendisi çıkıyor ne saçma bir şey
Evet anlamsız pahalı ama benim bebekler için alıpta en memnun olduğum iyiki almışım dediğim şeyde bu çöp kovası heralde hehe. İki bebekten çıkan bez sayısını düşünün en sıcak zamanlarda bile sıfır kokuydu sürekli dışarı atılamıyor çöpler uzakta yoksa maskeyle dolaşırdık evde artık :)

Emzirirken uyutmuyorum canım, uyumaya kalkarsa hemen alıp yatağına koyuyorum. Bazen aşırı mayışmış oluyo yatağa koyar koymaz uyuyor, bazen baya uyanık oluyor yatakta ya kendi kendine söyleniyor, ya mızırdanıyor ama ağlamadan 5-10 dk içinde uyuyor canım.

Benim oğlanın gaz problemi giç olmadı canım, gazı varsa çıkarıyor, uyandırmıyor.
Ben de denedim tam mayıştığında yatağa koyuyorum çılgınlar gibi ağlıyor :D ayrıca da memeden başka bir şekilde sakinleştirmenin yolunu bulamadım. Yok banyo yok masaj deniliyor neredeyse doğduğundan beri her gün yaptım ama özellikle son zamanlarda banyo ve masaj daha beter uyarıyor daha beter histerik bir şekilde hareket ediyor mayışacağına. Bebek cinsi kucakta mayışır omuzda falan bizimki sadece memede zaten uyku problemimizin kök sebebi de bu sanırım. Kucağımıza alsak ben veya başkası kucakta durmuyor dönmeye çalışıyor falan şşş pat hak getire tabi. Uyku konusu ne kadar kafama takıldıysa gece rüyamda şey gördüm bu topik Sahibi aslında uyku eğitimcisi bir kadınmış ve yazdıklarımızı okuyormuş gizlice :D

Ben de denedim tam mayıştığında yatağa koyuyorum çılgınlar gibi ağlıyor :KK70: ayrıca da memeden başka bir şekilde sakinleştirmenin yolunu bulamadım. Yok banyo yok masaj deniliyor neredeyse doğduğundan beri her gün yaptım ama özellikle son zamanlarda banyo ve masaj daha beter uyarıyor daha beter histerik bir şekilde hareket ediyor mayışacağına. Bebek cinsi kucakta mayışır omuzda falan bizimki sadece memede zaten uyku problemimizin kök sebebi de bu sanırım. Kucağımıza alsak ben veya başkası kucakta durmuyor dönmeye çalışıyor falan şşş pat hak getire tabi. Uyku konusu ne kadar kafama takıldıysa gece rüyamda şey gördüm bu topik Sahibi aslında uyku eğitimcisi bir kadınmış ve yazdıklarımızı okuyormuş gizlice :KK70:

:)))) ya uykusunun sorun olduğu zamanlar benimde tek düşündüğüm uykuydu, rüyalarıma girmedi ama :)

Canım aynen benim oğlumda öyleydi eğitimden önce, gece ağladığında memeden başka sakinleşmezdi, babasının bile omzunu boynunu emmeye kalkıyodu:)

Ama işte eğitimin amacı o ve yönteminin içinde de ağlatmak var zaten, başka türlü sakinleşiyor olsalar, okşayarak da uyutabilirdik.

Ben şahsen çok memnunum şu andaki düzenimizden. İşe başladım birde, eskisi gibi gecede 7-8 defa kalksaydım işyerinde yerlerden kazınırdım.

İlk 2 gün benimkide sağlam ağladı, benim şansım ağlaması 15 dk yı geçmedi, ki 1 saat ağlama normaldir diyorlardı ona dayanamayabilirdim.

Bence sen de hazır olmayı bekliyorsun. Hazır olduğunda ve işe başlamadan bu sorunu hallet.

Bebeğimde hiç bir şekilde etkilemedi onuda ayrıca belirteyim. Hatta eskiye oranla daha mutlu ve motor gelişimi, dönemsel mi uykusunu alıp dinç olmasından mı bilmiyorum, hızlandı gibi. Ses çıkarma çabaları, emekleme çabaları, adım atması vs. Son 2 haftadır falan baya değişik şeyler yapmaya başladı.

Her anne kendi evladını bilir. Benim oğlum bana çekmiş biraz vurdumduymaz be soğukkanlı. Kafasını küt diye peteğe vurunca bile ağlamayan bi çocuk. Mesela @Afilim92 in kuzusu gibi duygusal olsaydı bende yapmazdım.

Bebeğini ve kendini hazır görüyorsan başla bence, pişman olmazsın.

Gece uykusuna nasıl geçiyor peki canım? Yani beşiğin yanında mı duruyorsun ne bileyim ninni vs oluyor mu nasıl uyuyor? Bi de yatmadan ne yiyor benimki mama içiyor muhallebi de yedi beni de emdi yine ağlayarak uyanıyor en az 5-6kere her gece. Açlık değil artık bu diyorum ama memeye gelince 5-10dk emip uyuyor geri.
Acliktan degil. Sen bebegim ac mi diye dusunme artik .Ben dun gece uykusuna yatirdim. 2 saatte tam 7 kere kalkti .Sonra saymayi biraktim .Çünkü cok fenaydi .Az once de gündüz uykusundan kacmak icin yirtti kendini .Sanki 9da kalkmis gibi davraniyor .Daha sabah olmamisti gune basladigimizda .
Bu arada kizlar bugun gittigim dr biseyden bahsetti. Eger bir bebek sebze yada meyveyi sevmediyse 16 kez deneyeceksiniz dedi. Yine yemezse bir 16 kez daha deneyeceksiniz dedi. O zamanda istemezse artik anlayin ki o sebze yada meyveyi sevmemistir dedi. Biz bi kac kez deneyince hemen birakiyoruz ya sevmedi diye aslinda oyle degilmis.
32 kere yesem bir seyi ben de sevmek zorunda kalirim sanirim :bicak:
Hadi 10 olsun da 32 cok fazla degil mi:dondurma:
Sudocrem in icerigini bir arastir istersen canim .Muhendisinogluna bakiver :olamaz:

Back